Παράκεντρη λήψη Eurobird 1 (28.5) με κέντρο ASTRA (19.2)

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Γνωρίζει κανείς αν με πιάτο 1.20m με κέντρο τον ASTRA (19.2) είναι εφικτή η παράκεντρη λήψη του Eurobird 1 (28.5)?
Μέχρι τώρα πιάνω παράκεντρα τους Hotbird και Eurobird 9 χωρίς κανένα πρόβλημα και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να προσθέσω και ένα ακόμη LNB στην παραπάνω θέση (28.5).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Βρίσκομαι Αθήνα, Νότια Προάστια. Απλά μου κάνει εντύπωση διότι όταν ρώτησα τον εγαταστάτη μου για τοποθέτηση 4ου LNB στις 28.5 μου είπε ότι δεν γίνεται, είναι "πολύ μακριά".

Kαι εγώ Ν,προάστεια είμαι και το είχα κάνει σε πι'ατο του μέτρου κιόλας ,βέβαια θα χάσεις κάποιες συχνότητες που είναι οριακές .Προχώρα το !!!

Απάντηση: Re: Παράκεντρη λήψη Eurobird 1 (28.5) με κέντρο ASTRA (19.2)

Βρίσκομαι Αθήνα, Νότια Προάστια. Απλά μου κάνει εντύπωση διότι όταν ρώτησα τον εγαταστάτη μου για τοποθέτηση 4ου LNB στις 28.5 μου είπε ότι δεν γίνεται, είναι "πολύ μακριά".
Νομίζω η ενθάρρυνση του davinci και το λινκ του leo σου δείχνουν το δρόμο..

Ακριβως, κατι θα βγαλεις αλλα πολυ λιγοτερα σε συγκριση με το να κεντραρεις στις 28.2Ε/28.5Ε. Ο τεχνικος σου προφανως δεν ηθελε να αναλαβει ευθυνες σε περιπτωση που καποιες συχνοτητες τις εβγαζε εκεινη τη στιγμη αλλα εξαφανιζοτουσαν αλλη. Περαν αυτου τετοιου ειδους παρακεντρης ληψης παντα καταληγει σε πατεντα και δεν νομιζω να ασχολειται κανενας εγκαταστατης μ' αυτα.

Θα βοηθήσω σύντομα μιας και περιμένω το μηχανάκι για να ρυθμιστεί το 4ο lnb στις 28.2..

3 μέρες είναι στη ταράτσα και περιμένει !!!!!!!

Περιοχή Μαρούσι...

Απο 28,2 η συχνοτητα 12441 ειναι η πιο σημαντικη γιατι εχει τα stream του ΒΒC ελευθερα με εξαιρετικες αναμεταδοσεις. Με 1,20 πιατο, αν κατεβασεις αυτη τη συχνοτητα εχεις κατεβασει ολο τον αστρα 28,2. (αλλα νομιζω οτι αξιζει τον κοπο)

Δηλαδή με το 4ο LNB που θέλω να βάλω μπορώ να πιάσω κάποιες συχνότητες και από τους δύο δορυφόρους (28.2 και 28.5) παράκεντρα;
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στοχεύσω κάπου ενδιάμεσα (π.χ. 28.3 ή 28.4) ή στοχεύοντας στον 28.5 πιάνω αυτόματα και κάτι από τον 28.2?

Δηλαδή με το 4ο LNB που θέλω να βάλω μπορώ να πιάσω κάποιες συχνότητες και από τους δύο δορυφόρους (28.2 και 28.5) παράκεντρα;
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στοχεύσω κάπου ενδιάμεσα (π.χ. 28.3 ή 28.4) ή στοχεύοντας στον 28.5 πιάνω αυτόματα και κάτι από τον 28.2?

ναι πιανεις

Απάντηση: Re: Παράκεντρη λήψη Eurobird 1 (28.5) με κέντρο ASTRA (19.2)

Απο 28,2 η συχνοτητα 12441 ειναι η πιο σημαντικη γιατι εχει τα stream του ΒΒC ελευθερα με εξαιρετικες αναμεταδοσεις. Με 1,20 πιατο, αν κατεβασεις αυτη τη συχνοτητα εχεις κατεβασει ολο τον αστρα 28,2. (αλλα νομιζω οτι αξιζει τον κοπο)

Εγώ πάντως με wavefrontier κατεβάζω κανονικά τη 12441 οριζόντια, από κέντρο Αθήνας.
Κάθετη όχι.

Να επαναλάβω το από 6μηνου ερώτημα διότι δεν είχα κάποια διευκρινιστική απάντηση στο θέμα ; Λόγω άλλων προτεραιοτήτων δεν είχα το χρόνο να προχωρήσω αλλά τώρα βαίνω προς την τελική ευθεία και θα ήθελα κάποιες σίγουρες απαντήσεις στο θέμα...