Παράκεντρη λήψη MGM (12611H) στον Eutelsat 10E

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Πόσο δύσκολη είναι η παράκεντρη λήψη από Αθήνα της παραπάνω συχνότητας με πιάτο 1.20μ κεντραρισμένο στις 19.2Ε;
Προσπαθώ να την κατεβάσω με το παρακεντρο LNB στις 9Ε αλλά ελάχιστες φορές (κυρίως βράδια) τα έχω καταφέρει. Ειναι γενικά μια δύσκολη συχνότητα;

Δεν μπορώ όμως να φανταστώ τι. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως ζητάω πολλά από το δέκτη δεδομένου ότι:

α) ο Eutelsat W2A (10Ε) θεωρείται γενικά ένας περίεργος δορυφόρος με ιδιοτροπίες στη λήψη και δεν μπορώ να πω ότι μου κατεβάζει και όλα τα κανάλια (τελευταία αναζήτηση μου κατέβασε γύρω στα 30)
β) προσπαθώ για παράκεντρη λήψη και μάλιστα από παράκεντρο LNB που κανονικά είναι για να στοχεύει στις 9Ε.

Κάθε γνώμη είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη...

Last edited:
α) ο Eutelsat W2A (10Ε) θεωρείται γενικά ένας περίεργος δορυφόρος με ιδιοτροπίες στη λήψη

αυτη την εντυπωση εχω στο μυαλο μου κι εγω. ειδικα σε feed που εχει αρκετα κατα περιοδους ενα 20% καταφερνω να δω. εχω αρκετα καλα ρυθμισμενο κινητο πιατο αλλα ισως να φταιει και λιγο και ο δεκτης μου (humax hdci-2000) που ειναι λιγο αναισθητος.
την συγκεκριμενη συχνοτητα παντως την κατεβαζω. 12611 H DVB-S (QPSK) - 9260 5/6

Last edited:
αυτη την εντυπωση εχω στο μυαλο μου κι εγω. ειδικα σε feed που εχει αρκετα κατα περιοδους ενα 20% καταφερνω να δω. εχω αρκετα καλα ρυθμισμενο κινητο πιατο αλλα ισως να φταιει και λιγο και ο δεκτης μου (humax hdci-2000) που ειναι λιγο αναισθητος.

Πόσα κανάλια σου κατεβάζει συνολικά και πως τον στοχεύεις;

Η 12611Η δεν είναι από τις ισχυρότερες , αλλά ούτε από τις ασθενέστερες , κατεβαίνει όμως ισχυρά στα 14.0 db .
Η λήψη μου όμως δεν είναι παράκεντρη .

Θα θεωρούσες αδύνατη μια παράκεντρη λήψη της με βάση τις προδιαγραφές που έθεσα πιο πάνω;

Όταν στο OP120 είχα κέντρο Astra 19,2, έκανα παράκεντρη λήψη του τότε W1 και θυμάμαι πως λάμβανα κανονικά τη συχνότητα των mgm. Το lnb στόχευε τις 10°. Και σήμερα λαμβάνω τη συχνότητα 12611 παράκεντρα σε 70άρι ikusi που είναι κεντραρισμένο στις 4.8°. Πάντως σίγουρα δεν είναι από τους ευκολότερους σε λήψη δορυφόρους ο W2A. Για πλήρη λήψη θα πρότεινα κάτοπτρο διαμέτρου ενός μέτρου.

Last edited:
Πόσα κανάλια σου κατεβάζει συνολικά και πως τον στοχεύεις;

4 κατεβαζω. mgm eu, mgm mc, mgm me και rnw-7.
το πως στοχευω τι εννοεις ? παραπανω αναφερω οτι εχω κινητο πιατο και συγκεκριμενα μοτερ ενα moteck sg-2100 με μουφα πιατο 1.20 και τοξο 15w εως 42e. και ισως οχι καθαρο 1.20. τωρα που κοιταζα για σημα δεν εχει καθολου σε αυτη τη συχνοτητα. περιοχη Ιλιον/αθηνα.

Εννοουσα αν ειχες σταθερό πιατο και επιανες με ενα LNB και τους δύο δορυφόρους (Eurobird 9 και Eutelsat W2A) που στοχεύεις περισσότερο, στις 9Ε ή στις 10Ε; Καπου άκουσα ότι σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμοτερο να στοχευσει κανεις στις 10Ε δεδομενου οτι ο Eurobird 9 ειναι σχετικά ισχυρός και ευκολος δορυφορος. Θα ήθελα ομως να το επιβεβαιωσουν και αλλοι χρηστες του forum.

Καπου άκουσα ότι σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμοτερο να στοχευσει κανεις στις 10Ε δεδομενου οτι ο Eurobird 9 ειναι σχετικά ισχυρός και ευκολος δορυφορος. Θα ήθελα ομως να το επιβεβαιωσουν και αλλοι χρηστες του forum.

Έτσι είναι , το σήμα έρχεται ισχυρότερο από τις 9 παρά από τις 10Ε .

Απάντηση: Re: Παράκεντρη λήψη MGM (12611H) στον Eutelsat 10E

Εννοουσα αν ειχες σταθερό πιατο και επιανες με ενα LNB και τους δύο δορυφόρους (Eurobird 9 και Eutelsat W2A) που στοχεύεις περισσότερο, στις 9Ε ή στις 10Ε; Καπου άκουσα ότι σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμοτερο να στοχευσει κανεις στις 10Ε δεδομενου οτι ο Eurobird 9 ειναι σχετικά ισχυρός και ευκολος δορυφορος.
Ναι, τις 10 στοχεύεις. Τεσταρισμένο.