Παράκεντρο

elcostis

Established Member
14 July 2006
208
Παιδιά καλή σας μέρα!!!!!
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τη λήψη Astra με παράκεντρο το Hotbird!

Πως γίνεται η στόχευση?
Πρώτα κεντράρουμε τον Astra και μετά μετακινώντας το παράκεντρο πάνω κάτω βρίσκουμε τον Hotbird?

Σωστα
Πρωτα στοχευεις το κεντρικο που σε ενδοαφερει και απο πλευρα τοποθετησεις πιατου και lnb (συνδιασμος δηλαδη) και βιδωνεις.
Μετα βαζεις το παρακεντρο παιζοντας πια μονο με το lnb. (αριστερα/δεξια)

Αυτό με ενδιαφέρει και εμένα.Εγώ έχω το πιάτο στον Astra και προσπαθώ να βρώ τον hotbird και τίποτα.Δεν το περίμενα να είναι τόσο δύσκολο,μιάς και έχω ρυθμίσει μόνος μου το μοτέρ αλλά και πιάτα φίλων με βοήθεια μόνο την τηλεόραση.Το λαμάκι που είναι τo δεύτερο lnb για τον hotbird πρέπει να είναι οριζόντιο είναι να έχει μικρή κλίση (πάνω ή κάτω).Το lnb πόσα εκατοστά πρέπει να έχει από αυτό που είναι στον Astra?
Ευχαριστώ.

Η παράκεντρη λήψη έχει μια ιδιαιτερότητα. Αν ο δεύτερος δορυφόρος που θέλουμε να στοχεύσουμε είναι π.χ. ανατολικότερα σε σχέση με τον κεντρικό, τότε η ράγα στήριξης και το lnb τοποθετούνται στην αντίθετη πλευρά. Η ράγα σε οριζόντια θέση. Φυσικά μετά τον εντοπισμό του δορυφόρου κάνουμε τις απαραίτητες καθ ύψος διορθώσεις καθώς και την κατάλληλη στροφή στο lnb.

Λοιπόν,το πιάτο μου είναι στον Astra19.2 το λαμάκι με το δέυτερο lnb για τον hotbird το έχω βάλει στην δεξιά πλευρά,όπως βλέπω το πιάτο από πίσω.Ετσι δεν είναι το σωστό?

Οπως βλέπεις το πιάτο απο πίσω η ράγα στήριξης του lnb τοποθετείται στην αριστερή πλευρά ή αλλιώς όπως βλέπεις το πιάτο απο μπροστά η ράγα θα βρίσκεται στην δεξιά πλευρά, σε σχέση με το lnb του Astra.

Συνεπώς πρέπει να αλλάξεις θέση στην βάσης στήριξης..

Εντάξει να το αλλάξω και να το βάλω από αριστερά(όπως βλέπω από πίσω) αλλά αυτό πως εξηγείται?Αν υποθέσουμε ότι το πιάτο(με μοτέρ) είναι στον Astra19.2 αυτό στρίβει δεξιά και πάει στους 16,13,10... και αριστερά στούς 26,28.2...Πώς θα βρώ τον hotbird από αριστερά...?

Ευάγγελος Μπενόπουλος said:
Εντάξει να το αλλάξω και να το βάλω από αριστερά(όπως βλέπω από πίσω) αλλά αυτό πως εξηγείται?Αν υποθέσουμε ότι το πιάτο(με μοτέρ) είναι στον Astra19.2 αυτό στρίβει δεξιά και πάει στους 16,13,10... και αριστερά στούς 26,28.2...Πώς θα βρώ τον hotbird από αριστερά...?

Απλοικά το σήμα "αντανακλάται" πάνω στο πιάτο. Αν ένας δορυφόρος είναι ανατολικότερα του κεντρικού, τότε η εστιακή θέση είναι ανάποδα, δυτικότερα δηλαδή...

Φίλε Βαγγέλη όταν έχεις μοτέρ στην εγκατάστασή σου,δέν χρησιμοποιείς ποτέ παράκεντρο LNB.
Παράκεντρα LNB βάζουμε μόνο σέ σταθερά κάτοπτρα.

Παιδιά έχει κανένας καμιά φώτο για το πως τοποθετούμε το λαμάκι (παράκεντρο) με τα δύο lnb?

Τάσο ευχαριστώ για τη Foto, μακάρι να μπορούσα να τη δω από μπροστά. Βασικά το ένα LNB είναι στερεωμένο στη θέση που θα ήταν αν ήταν μόνο του, το λαμάκι που στερεώνεται?

Τελικά τα κατάφερα(με την πρώτη) και έβαλα παράκεντρο το δεύτερο lnb για hotbird με κεντρικό τον Astra σε κινητό πιάτο.Ηταν τόσο εύκολο μόνο που εγώ πάλευα από την λάθος πλευρά.
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια τους.

Απάντηση: Re: Παράκεντρο

Ευάγγελος Μπενόπουλος said:
Τελικά τα κατάφερα(με την πρώτη) και έβαλα παράκεντρο το δεύτερο lnb για hotbird με κεντρικό τον Astra σε κινητό πιάτο.Ηταν τόσο εύκολο μόνο που εγώ πάλευα από την λάθος πλευρά.
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια τους.

Σέ κινητό πιάτο?
Μά φίλε μου όταν είναι κινητό, πιάνεις τον Η.Β. χωρίς νά χρειάζεσαι παρά κεντρο LNB και DiseqC. Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

φιλε Βαγγελη σε κινητο πιατο δεν ειναι συνηθες να κανουμε χρηση της παρακεντρη ληψης λογω της αυτονοητης δυνατοτητας που μας δινει το μοτερ εκτος αν θεωρεις κοπο να μετακινεις το πιατο απο Astra Ηotbird καθε φορα που αλλαζεις καναλι

συνηθως και δες αν σηκωνει το project σου ,εχουμε ενα σταθερο γiα HOT-ASTRA ενα κινητο για τα υπολοιπα