Παρακολούθηση χώρου απ το κινητό.

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ελπίζω να είμαι στη σωστή κατηγορία, όπως λέει κι ο τίτλος θέλω να εγκαταστήσω πρόγραμμα στο κινητό (android), και στο λάπτοπ (windows 7) με το οποίο με usb web camera να επιβλέπω το ενυδρείο αν καταφέρω και φύγω έστω για 3-4 μερούλες, παλιά είχα το jenauscam που μου το είχε προτείνει μία ψυχή από δω μέσα, όμως η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν δουλεύει πλέον και ψάχνω για κάποια άλλη, εκτός αν ξέρει κανείς γιατί μου γράφει συνέχεια ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με τον σέρβερ και τελικά μείνω μ αυτή με την οποία όταν δούλευε ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, ευχαριστώ.

αν πάρεις μια surveillance ip camera συνήθως έχει μαζί το απαραίτητο λογισμικό και την υποστήριξη για server.

Ενα τυπικό λογισμικό είναι το xmeye.

Το θέμα είναι ότι μ αυτά με τις ip κάμερες που πρέπει να επέμβεις στο ρούτερ δεν το κατέχω με την καμία, απλός χρήστης υπολογιστή είμαι με λίγες γνώσεις, είναι και το θέμα αγοράς κάμερας, (κάθομαι πάλι 2 μήνες τώρα και βγήκαν μαζεμένες βλάβες αυτοκίνητο 500 ευρώ και ηλεκτρική κουζίνα 100) οπότε όπως καταλαβαίνεις δύσκολο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, άλλη εφαρμογή εκτός απ την jenauscam που λειτουργεί με web camera δεν υπάρχει; Είναι δυνατόν;

έτσι νόμιζα κι εγώ.
αυτή εδώ πχ (δεν το βάζω για διαφήμιση - είναι μια από τις πολλές που κυκλοφορούν στα σχετικά καταστήματα - όλα την έχουν)
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=2_89_273_1157&products_id=31410

τη βάζεις και βλέπεις.
Πολύ πιό εύκολο από άλλες κινέζικες και σχεδόν diy "λύσεις"....

Σ ευχαριστώ πολύ αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω ούτε 10 ευρώ διαθέσιμα, ψάχνομαι μόνο για σύνδεση με web camera, για το μέλλον όταν θα χω το μαρούλι είναι πολύ καλή λύση αλλά τώρα...

Την κατέβασα και σήκωσα τα χέρια ψηλά, πως λειτουργεί; Πως συνδέεται με την κάμερα του υπολογιστή; Εχω την εντύπωση πως πρέπει να μπω στο ρούτερ αλλά δεν έχω ιδέα από τέτοιες γνώσεις.

Μπορεις να το κανεις απλά και πιο απλά. Μιλαμε για usb camera που θα εχεις συνδεσει σε υπολογιστη ο οποιος θα ειναι μονιμα ανοικτος. Κανε εγκατασταση το vlc στον υπολογιστη (που λογικα θα το εχεις). Ανοιξε το, πατα στο Media, Stream, Capture Device, Video Device name επελεξε την καμερα σου και πατα stream. Μετα next, στο new destination επελεξε http και πατα add για να εμφανιστει το port 8080. Παλι next, στο Profile Video - H.264 + MP3 πατησε στο κουμπι με το γερμανικο κλειδι και το κατσαβιδι. Encapsulation να εχεις MPEG-TS, Video codec ασε το οπως ειναι, βαζοντας μονο ενα χαμηλό bitrate (πχ 200). Στο Audio codec ξετικαρισε το Audio αν δεν δε ενδιαφερει αν εχεις ηχο. Πατας save kai next. Τελος πατας stream. Πλεον με οποιαδηποτε εφαρμογη κινητου (mxplayer, vlc) γνωριζοντας την public ip σου και αφου εχεις κανει port forward to port 8080 sto router θα εχεις το βιντεο που θελεις.

Υπαρχει και ο αλλος τροπος....
Τωρα που μαλλον σε ζαλισα, θα σου ελεγα να φτιαξεις ενα δευτερο λογαριασμό στο skype και συμφωνα με αυτό να ενεργοποιησεις αυτοματη απαντηση στο λογαριασμο του σπιτιου. Οπότε καθε φορα που θα θελεις να τσεκαρεις, απλα να κανεις μια κληση skype ;)

Oι ΙΡ καμερες συνδεονται πανευκολα σε δικτυο, με προγραμμα της εταιρειας, και με ελαχιστες ρυθμισεις, τις βασικες, ειναι δε σχετικα φθηνες χωρις να εχεις ανοιχτο κομπιουτερ συνεχως παρα μονο το ρουτερ