Parallel FVD οθόνη σε νέο Mobo

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Το καινούργιο motherboard που πήρα δεν έχει παράλληλη θύρα και έτσι δε μπορώ να συνδέσω κατευθείαν την VFD οθόνη που έχει πάνω το κουτί μου. Έτσι πήρα έναν αντάπτορα USB σε Parallel αλλά δεν παίζει.
Χρειάζεται να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις (να αλλάξω το port setting σε EPP) που δεν έχω δυνατότητα να τις κάνω. Κανονικά γίνονται από το BIOS όταν είναι on board η θύρα.
Σκέφτομαι να καταφύγω σε PCI Express με LPT θύρα.
Έχει συναντήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα; Έχετε βρει καμμιά λύση;

VFD παράλληλης θύρας; Ποιό κουτί έχει τέτοιο πράγμα για να το αποφύγουμε; Εδώ και μια τουλάχιστον δεκαετία όσα κουτιά με vfd έχω δει είναι usb, και σχεδόν όλα χρησιμοποιούν hardware του ίδιου OEM (soundgraph). Τώρα για λύση δεν έχεις και άλλη επιλογή εκτός από parallel pci card, ή αν ταιριάζει ο χώρος στο κουτί σου και προτίθεσαι να ξοδέψεις το αντίτιμο να πας για κάποιο usb VFD. -bye-

Last edited:
VFD παράλληλης θύρας; Ποιό κουτί έχει τέτοιο πράγμα για να το αποφύγουμε; Εδώ και μια τουλάχιστον δεκαετία όσα κουτιά με vfd έχω δει είναι usb, και σχεδόν όλα χρησιμοποιούν hardware του ίδιου OEM (soundgraph). Τώρα για λύση δεν έχεις και άλλη επιλογή εκτός από parallel pci card, ή αν ταιριάζει ο χώρος στο κουτί σου και προτίθεσαι να ξοδέψεις το αντίτιμο να πας για κάποιο usb VFD. -bye-

Και όμως το κουτί μου 2003-2004 ήρθε με παράλληλη...

Γιώργο δεν γνωρίζω κάτι, αλλά έτσι και αλλιώς δεν το χρησιμοποιώ πια, μιας και είναι παντελώς άχρηστο και το απενεργοποιήσα....

Ή έχω γεράσει τόσο πολύ και δεν το έχω πάρει χαμπάρι ή είσαι λίγο υπερβολικός. Τα περισσότερα είναι με παράλληλη πάντως. Ίσως τα τελευταία 1-2 χρόνια να έχουν αλλάξει με usb, τι να πω.
Το κουτί μου είναι της Silverstone το LC03v και δεν είναι και δεκαετίας... anyway...

Και όμως το κουτί μου 2003-2004 ήρθε με παράλληλη...

Γιώργο δεν γνωρίζω κάτι, αλλά έτσι και αλλιώς δεν το χρησιμοποιώ πια, μιας και είναι παντελώς άχρηστο και το απενεργοποιήσα....

Το χρησιμοποιώ κυρίως για να βλέπω τη θερμοκρασία του επεξεργαστή. Αλλά έχει και άλλες χρησιμότητες. Υπάρχει plug-in για το TheaterTek και σου δείχνει chapter κ.α.