Παράλληλη σύνδεση 2 δεκτών

mixanik

New member
24 October 2009
52
γεια χαρα σε ολο το φορουμ!!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση:εχω 2 δεκτες (spiderbox9000hd + Technomate6900 hd super+)τον πρωτο τον εχω στο σαλονι κ τον δευτερο δεν τον χρησιμοποιω!θα ηθελα να βαλω τον ΤΜ6900 στο υπνοδωματιο!η σκεψη μου,κ οπως εψαξα στο ΝΕΤ ειναι να περασω καλωδιο απο τον SB9000(Loop Out)στην εισοδο του ΤΜ6900(LNB INPUT)!!μεχρι εδω σωστα ειναι αυτα που σκεφτομαι;;ή υπαρχει (πρεπει να κανω) κατι διαφορετικο;;

Απάντηση: Παράλληλη σύνδεση 2 δεκτών?

Έχω "αδερφάκια" των δεκτών που αναφέρεις.

Αυτό που γράφεις το κάνεις όταν έχεις και τους δυο δέκτες μαζί ,τον ένα πάνω στον άλλο.

Για διαφορετικό δωμάτιο το πιο σωστό είναι να βάλεις ένα twin lnb στην κεραία και να τραβήξεις δυο καλώδια-γραμμές ,ένα για κάθε δωμάτιο.
Θα έχεις σήμα και στους δυο δέκτες ,ταυτόχρονα.

Αν για οποιαδήποτε λόγο δεν μπορείς να κάνεις το παραπάνω ,άλλη λύση είναι να βάλεις ένα σπλίτερ και να μοιράσεις το σήμα.
Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει και οι δυο δέκτες να είναι ανοιχτοί ,γιατί ο ένας δεν θα πιάνει όλες τις συχνότητες.

Απάντηση: Παράλληλη σύνδεση 2 δεκτών;

Nα ρωτησω κατι σχετικο ?

Υπαρχει τροπος να συνδεσουμε ενα δεκτη Linux με το δεκτη της NOVA ,HD PACE 831 (ο ενας δεκτης θα ειναι πανω στον αλλο) ωστε το σημα της NOVA να περνα στο Linux δεκτη κι απο εκει στη TV ? Θελω δηλαδη να βλεπω τη NOVA μεσα απο τον LINUX δεκτη...(φυσικα ειμαι συνδρομητης στη Nova εννοειτε)

Εαν γινετε αυτο,στο linux δεκτη θα μπορω να συνδεσω και καλωδιο απο αλλο πιατο ωστε να πιανω και τους free ?

Last edited:
Υπαρχει τροπος να συνδεσουμε ενα δεκτη Linux με το δεκτη της NOVA ,HD PACE 831 (ο ενας δεκτης θα ειναι πανω στον αλλο) ωστε το σημα της NOVA να περνα στο Linux δεκτη κι απο εκει στη TV ? Θελω δηλαδη να βλεπω τη NOVA μεσα απο τον LINUX δεκτη...(φυσικα ειμαι συνδρομητης στη Nova εννοειτε)
Δε γίνεται αυτό που γράφεις.

γεια χαρα σε ολο το φορουμ!!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση:εχω 2 δεκτες (spiderbox9000hd + Technomate6900 hd super+)τον πρωτο τον εχω στο σαλονι κ τον δευτερο δεν τον χρησιμοποιω!θα ηθελα να βαλω τον ΤΜ6900 στο υπνοδωματιο!η σκεψη μου,κ οπως εψαξα στο ΝΕΤ ειναι να περασω καλωδιο απο τον SB9000(Loop Out)στην εισοδο του ΤΜ6900(LNB INPUT)!!μεχρι εδω σωστα ειναι αυτα που σκεφτομαι;;ή υπαρχει (πρεπει να κανω) κατι διαφορετικο;;
Γίνεται αυτό που θες, εφόσον μένει κλειστός ο spiderbox, όταν λειτουργεί ο technomate. Το θέμα είναι αν λειτουργεί το loop out του spiderbox, όταν είναι απενεργοποιημένος.

Ιδανική λύση είναι αυτή που προτείνει ο Κωνσταντίνος:
Για διαφορετικό δωμάτιο το πιο σωστό είναι να βάλεις ένα twin lnb στην κεραία και να τραβήξεις δυο καλώδια-γραμμές ,ένα για κάθε δωμάτιο.
Θα έχεις σήμα και στους δυο δέκτες ,ταυτόχρονα.

Last edited:
Και με spliter γίνεται, είναι η πιο οικονομική λύση... αλλά.. αν υπάρχει diseqc διακόπτης στην ταράτσα τότε θα πρέπει ο δέκτης που κλείνει να μένει στον ίδιο δορυφόρο από τον δέκτη που θα ανοίξει.

Εννοείται ότι ταυτόχρονη λειτουργία δύο δεκτών με αυτή τη λύση δεν πρέπει να γίνεται...

Η σωστή λύση όπως συμφώνησε και ο Σεραφείμ είναι αυτή που πρότεινε ο Κώστας

Καλημέρα, έχω βάλει ενα σπλιτερ στο καλώδιο της δορυφορικής για να δώσω σήμα στο δέκτη της νοβα και στη τηλεόραση που έχει και αυτή δορυφορικό δέκτη και έχω πτώση στο σήμα 10-11%. Ειναι λογικό αυτό; Είναι θεμα ποιότητας του σπλίτερ; Αν ναι, έχετε να μου προτείνεται κάποιον καλό σπλίτερ;
Ευχαριστώ

το ξερω αλλά εχω βάλει την αδρανοποίηση στο ναι οποτε δεν έχω αυτο το πρόβλημα

Μα αυτο ρωτάω αν για το -10% στο σήμα φταίει το σπλιτερ μου μήπως ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάποιο καλό ώστε να μην την πατήσω πάλι :-)