Παρανομο ΧΥΤΑ απειλει Κερκυραιους και Τουριστες - Ψηφοφορια

Το απίθανο θα ήταν να μην ισχύουν αν λάβουμε υπόψη την γενικότερη νοοτροπία που υπάρχει! Για την περιοχή των Χανίων που βρίσκομαι εγώ χρειάστηκε να πέσει βαρύ το πρόστιμο από την ΕΕ για τον Κουρουπητό για να δεήσουν οι τοπικοί άρχοντες (όχι και τόσο πρόθυμα) να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα που υπήρχε δεκαετίες...

Παρεμπιπτόντως, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν την λύση που δόθηκε στο site της ΔΕΔΙΣΑ (Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) της περιοχής...

http://www.dedisa.gr/

Last edited:
Τι "ανταποδοτικά" ας τα πούμε, οφέλη, προτάθηκαν για να πάει ο ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή? Γιατί εκ των πραγμάτων υποβαθμίζουμε μία περιοχή για να ωφεληθούν όλες, άρα είτε θα πρέπει να γίνει το πράγμα με κλήρωση είτε να υπάρξει κάποια αντιστάθμιση.

Τι "ανταποδοτικά" ας τα πούμε, οφέλη, προτάθηκαν για να πάει ο ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή? Γιατί εκ των πραγμάτων υποβαθμίζουμε μία περιοχή για να ωφεληθούν όλες, άρα είτε θα πρέπει να γίνει το πράγμα με κλήρωση είτε να υπάρξει κάποια αντιστάθμιση.

Ένας από τους πιο πλούσιους δήμους στην Αττική είναι αυτός των Άνω Λιοσίων, επειδή οι υπόλοιποι δήμοι πληρώνουν κανονικά για τη διοχέτευση των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ.

εμαθα οτι μια γυναικα εχασε τη ζωη της οταν την πατησε διερχομενο οχημα στην προσπαθεια της να αμυνθει στους μπατσους .θα επρεπε να ντρεπονται.:grinning-smiley-043
Θα θελα να σας γνωστοποιησω ενα σοβαρο θεμα που διστυχως απ τα ΜΜΕ δεν παρουσιαστηκε οσο θα πρεπε (ενω ειχαν ενημερωθει απο διαφορους) και αφορα ολους μας και ας βρησκομαστε μακρια. Ο τοπικος δημος εχει ξεκινησει εργα να στησει ενα ΧΥΤΑ στην Νοτια Κερκυρα το οποιο θα μαζευει ολα τα σκουπιδια του νησιου, των Παξων και της Λευκαδας. Ηδη εχει γινει οικολογικη καταστροφη προτου καν μαζευτουν τα σκουπιδια για τα οποια δεν εχει προβλεθει απολυτως καμια επεξεργασια πριν θαυτουν παρακαλω !!!

Τις λεπτομεριες μπορειτε να τις δειτε στην ακολουθη σελιδα: http://xyta-lefkimis.blogspot.com

Διστυχως στην Ελλαδα του 2008 το οικολογικο εγγλημα δεν τιμωρειται αναλογα οπως σε αλλες δημοκρατικες χωρες. Ενας τροπος για να σωσουμε το περιβαλλον μας και τις εισφορες απο τον τουρισμο που θα εξαφανηστει αν ολοκληρωθει το εργο καποιων λιγων λυσασμενων αχορτατων που δεν σεβονται κανεναν παρα τη τσεπη τους ειναι να μαζεψουμε υπογραφες ωστε να ακουστουμε. Εμεις δεν εχουμε να χασουμε τιποτα αλλα να κερδισουμε.

Συνανθρωποι, εχουμε αναγκη την βοηθεια σας. Το ονομα και ενα εγκυρο mail φτανουν. Μπορειτε να συμμετασχετε εδω: http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2008/03/petition.html

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Υ.Γ.: Θα θελα πολυ να γινονται τετοιες ψηφοφοριες σε ολη την Ελλαδα μιας και την εχουν καταστρεψει αρκετα και να σταματησει πια η αδιαφορια μερικων που τους ενδιαφερει μονο το γυρω τους περιβαλλον η ουτε καν αυτο.

Η πραγματικότητα ,σύμφωνα μέ ολον τον Αθηναϊκό Τύπο είναι πώς η άτυχη 43χρονη παρασύρθηκε απο Δικυκλιστή ο οποίος ,κατά δήλωσίν του,προσπαθούσε να αποφύγει την σύλληψή του απο τα Μ.Α.Τ.,τά οποία τον καταδίωκαν επειδή συμμετείχε στην διαδήλωση εναντίον τή δημιουργίας τού ΧΥΤΑ...
Πάντως απότι μέχρις τώρα έχει γραφεί η γυναίκα πλήρωσε μέ την ζωή της τήν προαναφερθείσα διαμάχη χωρίς να έχει καμιά συμμετοχή ..
Δυστυχώς ήταν ´παράπλευρη απώλεια´.

Οταν δεν υπάρχει η ελάχιστη εμπιστοσύνη στα πρόσωπα όσων στελεχώνουν τους φορείς του Νησιου μας ,
οχι ΧΥΤΑ δεν θα φτιαχτεί αλλα ουτε δημόσια χημική τουαλέτα.
Απλα και καθαρά, οταν ζούμε την τραγική κατάστασή μας καθημερινά, οτι και να σου τάξει ο υπεύθυνος για αυτήν,
είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.
Τι εμπιστοσύνη να δώσεις οταν δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ενα Νοσοκομείο εξοφλημενο ηδη 2 φορες;
Οταν κανουν (τι πιο απλο) μια ασφαλτόστρωση και δεν καταφερνουν να την ολοκληρωσουν και στις δυο κατευθυνσεις;
Και θα κάνουν ΧΥΤΑ ;
Δεν ειμαι απο τη Λευκιμη, ουτε ξέρω κανέναν απο εκει.
Αλλα καταλαβαίνω γιατι προτιμούν να εχει ενα βόθρο ο καθε ένας και να τον διαχειρίζεται ο ιδιος, παρά να πάρουν το ρίσκο μιας ημιτελής κατασκευής που στο μέλλον θα είναι και ενας τρόπος να εκβιαζουν στις εκλογές.

Μακάρι να τους φωτίσει ο Θεός και τις 2 πλευρές να τελειώνουν με το θέμα γιατί πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια.

Το θέμα των ΧΥΤΑ είναι μεγάλο, πολύπλοκο και δεν θα λυθεί ποτέ παρά μόνον με νομοθετική παρέμβαση και απευθείας εμπλοκή του κρατικού παράγοντα στο θέμα. Όπως είπε ο Τάσος, η χωροθέτηση αλλά και η έγκριση των ΧΥΤΑ είναι θέμα της Νομαρχίας. Οι Νομαρχίες ή δεν έχουν λεφτά ή δεν θέλουν να επωμιστούν το πολιτικό κόστος, δυσαρεστώντας αναγκαστικά κάποιους. Εν τω μεταξύ, ο κόσμος φωνάζει και με το δίκιο του για τα σκουπίδια, ειδικά σε τουριστικές περιοχές όπου ο πληθυσμός κατά την καλοκαιρινή περίοδο διπλασιάζεται, η νομοθεσία μας απαγορεύει την καύση και........η ζωή συνεχίζεται......

Ένας από τους πιο πλούσιους δήμους στην Αττική είναι αυτός των Άνω Λιοσίων, επειδή οι υπόλοιποι δήμοι πληρώνουν κανονικά για τη διοχέτευση των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ.

Οι ΟΤΑ είναι νομικά πρόσωπα. Εάν ο πλουτισμός δεν μετακυλίεται απευθείας στους θιγόμενους εκ των δημοτών τους αναλόγως του πόσο θίγονται, παραμένει πλουτισμός του ΟΤΑ. Το να μετατρέπεται σε πολυτελή δημαρχειακά μέγαρα λχ ή σε εκδηλώσεις ή δεν ξέρω σε τι άλλο, δικαίως αφήνει τους δημότες αδιάφορους και παραπονεμένους. Δηλαδή να ανεχθώ τα σκουπίδια δίπλα μου για να καμαρώνω την ορθομαρμάρωση του Δημαρχείου ή να μου τραγουδάει δωρεάν ο Ρουβάς τις γιορτές?

Το πρώτο που θα φανταζόμουν, καθώς υποβαθμίζεται ευθέως η ιδιοκτησία (μειώνεται η αξία της) των τριγύρω, είναι μείωση ή και κατάργηση των δημοτικών τελών. Ακολούθως, μέτρα αντισταθμιστικά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, έστω αναβάθμιση άλλου τομέα, πχ δημιουργία πάρκων και δενδροφυτεύσεις. Και με επιφύλαξη το τελευταίο. Εδώ κοντά που μένω, έγινε η διαμόρφωση ενός τριγώνου όχι πάνω από 3 στρέμματα, με παγκάκια, λίγα δενδρύλλια (τα μικρά και φθηνά, μην υπερβάλουμε) και ένα μικρό συντριβάνι. Προϋπολογισμός (για τη "διαμόρφωση" όχι τυχόν απαλλοτρίωση κλπ); 600.000 ευρώ (το τι ξοδεύτηκε δεν το ξέρω).

Απάντηση: Re: Παρανομο ΧΥΤΑ απειλει Κερκυραιους και Τουριστες - Ψηφοφορια

Το πρώτο που θα φανταζόμουν, καθώς υποβαθμίζεται ευθέως η ιδιοκτησία (μειώνεται η αξία της) των τριγύρω, είναι μείωση ή και κατάργηση των δημοτικών τελών. Ακολούθως, μέτρα αντισταθμιστικά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, έστω αναβάθμιση άλλου τομέα, πχ δημιουργία πάρκων και δενδροφυτεύσεις. Και με επιφύλαξη το τελευταίο. Εδώ κοντά που μένω, έγινε η διαμόρφωση ενός τριγώνου όχι πάνω από 3 στρέμματα, με παγκάκια, λίγα δενδρύλλια (τα μικρά και φθηνά, μην υπερβάλουμε) και ένα μικρό συντριβάνι. Προϋπολογισμός (για τη "διαμόρφωση" όχι τυχόν απαλλοτρίωση κλπ); 600.000 ευρώ (το τι ξοδεύτηκε δεν το ξέρω).

Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ των ποτών. Τάσο, μην σκέφτεσαι μόνο τους μεγάλους δήμους που βρίσκουν κονδύλια από χίλιες μεριές. Τα ανταποδοτικά τέλη για τους μικρούς δήμους είναι το ''οξυγόνο'' τους, ειδικά τώρα που θέλουν να επιβάλλουν και τον Β' Καποδίστρια. Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.....

Στα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απολύτως.

Τότε τα ανταποδοτικά τέλη δεν είναι κυριολεκτικώς ή εντελώς "ανταποδοτικά". Παρά μόνο κατά το μέρος που αντιστοιχούν στην επιβάρυνση του Δήμου ως ΟΤΑ από τη διαχείριση των επιπλέον προβλημάτων που ανακύπτουν από τη λειτουργία ενός ΧΥΤΑ στην περιφέρειά του. Αλλά για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που συνεπάγεται μοιραία ένας ΧΥΤΑ (κανονικά, "ΧΤΑ" το "Υ" είναι μάλλον ευφημισμός), σε τι συνιστούν "ανταπόδοση" αυτά τα τέλη? Την υποβάθμιση δεν την υφίσταται ούτε τη βιώνει ο ΟΤΑ ως νομικό πρόσωπο. Να το δεχόμουν εάν ο ΟΤΑ ήταν απλώς ο φορέας διαχείρισης αυτών των χρημάτων, με υποχρέωση να παρουσιάζει απολογισμό της ορθής και για περιβαλλοντικούς αποκλειστικώς σκοπούς, χρήσης των χρημάτων αυτών. Με το υφιστάμενο καθεστώς, απλώς πλουτίζει ο ΟΤΑ, από τη ζημία των δημοτών του.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω για το κατά πόσον τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ αναδιανέμονται ανταποδοτικά σε εργασίες που αφορούν το περιβάλλον, διότι στην περιοχή που εργάζομαι δεν υπάρχουν ΧΥΤΑ.....

Το σφάλμα είναι δικό μου :damnyou:, διότι νόμιζα ότι μιλούσες γενικά για κατάργηση δημοτικών τελών.

και φυσικά θα πρέπει να δοθεί λύση στο πιο κρίσιμο ερώτημα που θα πάνε τα σκουπίδια. Γιατί σήμερα που πήρα μερικά τηλέφωνα έμαθα ότι κανένα απολύτως μέρος κανενός δήμου δεν θέλει τον ΧΥΤΑ και αυτό που θα ήθελαν είναι τα σκουπίδια να φεύγουν με νησί από το πλοίο. Όχι όμως από το λιμάνι της Κέρκυρας. Και φυσικά κανείς δεν θέλει να πληρώσει το πλοίο.

Ισχύουν αυτά ή με δούλευαν;

Εγώ τα έλεγα από το 1ο μου Post.

Re: Απάντηση: Παρανομο ΧΥΤΑ απειλει Κερκυραιους και Τουριστες - Ψηφοφορια

εμαθα οτι μια γυναικα εχασε τη ζωη της οταν την πατησε διερχομενο οχημα στην προσπαθεια της να αμυνθει στους μπατσους .θα επρεπε να ντρεπονται.:grinning-smiley-043

Θα παρακαλούσα πολύ να προσέχουμε τι λέμε. Οι κάτοικοι της Λευκίμης είχαν απλώσει λάδια στους δρόμους, για να μην μπορούν να πλησιάσουν τα ματ. Ένας 16χρονος με το μηχανάκι του γλύστρησε στα λάδια και παρέσυρε την άτυχη γυναίκα.

Θα παρακαλούσα πολύ να προσέχουμε τι λέμε. Οι κάτοικοι της Λευκίμης είχαν απλώσει λάδια στους δρόμους, για να μην μπορούν να πλησιάσουν τα ματ. Ένας 16χρονος με το μηχανάκι του γλύστρησε στα λάδια και παρέσυρε την άτυχη γυναίκα.

Αυτο ακριβως.
Τα υπόλοιπα είναι προσθεσεις του κάθε σαχλαμάρα κατά πως τον βολεύει να τα παρουσιάσει.

Εάν ισχύει αυτό, θα πρέπει να αναζητηθούν οι δράστες και να διωχθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εάν όχι από ενδεχόμενο δόλο. Η προγενέστερη παράνομη πράξη (παραβίαση άρθρου του ΚΟΚ) δημιουργεί ιδιαίτερη νομική υποχρέωση για αποτροπή του περαιτέρω αποτελέσματος.

Αλήθεια, πώς και δεν παρουσιάστηκε αυτό στα μέσα?

Παρακαλώ πολύ να συμπληρωθεί πηγή στην παρατήρηση, και να αναρτηθεί εκ νέου ως απλή μνεία άλλης πηγής. Διαφορετικά το ποστ θα διαγραφεί. Το φόρουμ δεν συμβάλλει στη διασπορά ψευδών. (αυτό μετά από τις επισημάνσεις που προηγήθηκαν από τους ντόπιους συμφορουμίτες μας)

Έχοντας ταξιδέψει πάρα πολλές φορές στο νησί γιατί το λατρεύω,το μοναδικό μέρος που του αξίζει πραγματικά να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ είναι αυτό.
Όσο για τον τουρισμό,σιγά μην χάσει η Βενετιά βελόνι και ξεκουμπιστούν οι αλητοτουρίστες από τον Κάβο.

Last edited:

Εάν ισχύει αυτό, θα πρέπει να αναζητηθούν οι δράστες και να διωχθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εάν όχι από ενδεχόμενο δόλο. Η προγενέστερη παράνομη πράξη (παραβίαση άρθρου του ΚΟΚ) δημιουργεί ιδιαίτερη νομική υποχρέωση για αποτροπή του περαιτέρω αποτελέσματος.

Αλήθεια, πώς και δεν παρουσιάστηκε αυτό στα μέσα?

Δε ξέρω Τάσο. Σε εφημερίδες γράφτηκε. Και εγώ από μακρυά τα έμαθα γιατί έλειπα 10 μέρες. Το παλικάρι το έπιασαν, αλλά έχω πολλές επιφυλάξεις αν είναι και ο φταίχτης.

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι να αναφέρω και εγώ την πηγή μου, ότι το διάβασα στις εφημερίδες City Press και Έθνος.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι με κανέναν, παρά μόνο με το καλό της περιοχής (όποιο και αν είναι αυτό).

Κατά τα γραφόμενά σας κύριοι φταίχτες είναι αυτοί που έριξαν λάδια. Αυτοί δημιούργησαν τους όρους κινδύνου.

Έχοντας ταξιδέψει πάρα πολλές φορές στο νησί γιατί το λατρεύω,το μοναδικό μέρος που του αξίζει πραγματικά να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ είναι αυτό.
Όσο για τον τουρισμό,σιγά μην χάσει η Βενετιά βελόνι και ξεκουμπιστούν οι αλητοτουρίστες από τον Κάβο.
Μα αν γίνει σωστά όλη η διαδικασία, από την κατασκευή ως την διαχείριση της λειτουργίας του, και ευαισθησία στον περιβάλλοντα τόπο δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Απλα κανένας δεν πιστεύει ότι θα γίνει κάτι σωστά, γιατί κανένας δεν το εγγυάται.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.
Οσο για τον Κάβο, μπορείς να είσαι ήσυχος.
Εχει 50-60% πεσμένη κίνηση φέτος.
Να δούμε πως θα ζήσει το μισό νότιο συγκρότημα τώρα.
Ασε που η εξέλιξη του Κάβου σε οτι προσφέρει δεν είναι ευθύνη των ντόπιων.
Αυτοι πάντα ζημιωμένοι είναι, και για να εξοφλούν χρέη άλλων.
Δες τους καλοπροαίρετα και θα τους εκτιμήσεις διαφορετικά.
Επαναλαμβάνω, δεν έχω καμιά σχέση με το χώρο.
Γνώρισα τον Κάβο στα limit up του και στα τελευταία του.
Τι μου θύμισες, τώρα....:bigcry: