Παραπλανητικες οι μετρησεις απο το Περιοδικο Ηχος ?

mordor56

Senior Member
26 November 2007
417
Καλησπερα παιδια

Αποφασισα ν ανοιξω αυτο το thread οχι φυσικα για να δυσφημισω αυτο το
ιδιαιτερα ενδιαφερον περιοδικο που αυταποδεικτα θεωρειται εγκυρο ,τουλαχιστον η πολυετης παρουσια του μεσα σ ενα τετοιο ειδικο χωρο του το εχει εκπαιδευσει αυτο μεσα απο χρονια εμπειριας ,οποτε την εγκυροτητα του ειναι περιτο να του την προσαψουμε αλλα την αναφερουμε ..

Με αυτα και αυτα λοιπον θα ηθελα να αναφερθω στο τελευταιο τευχος που βγηκε προχθες νομιζω στα περιπτερα και οχι μονο και ποιο συγκεκριμενα στο συγκριτικο που υπαρχει μεσα, αναμεσα στον πολυ καλο πολυκαναλο Onkyo Tx-Nr906 αξιας 2,790 ευρω και στον εξισου καλο Yamaha Dsp-Z7 αξιας 2,390 ευρω .Στην σελιδα λοιπον που ολοκληρωνεται και το συγκριτικο αυτο εχει προσθεσει δυο διαγραμματα που δειχνουν την ισχυ των εκαστοτε ενισχυτων με βαση ομως τις εργαστηριακες μετρησεις που εκανε το περιοδικο και οχι αυτες που εχουν δωθει απο τον καθε κατασκευαστη.
Γραφει για τον onkyo 2X144,5X117,7X105 Wrms@8Ω και για τον Yamaha
2X135,5X56,7X45 Wrms@8Ω ..ολα καλα εδω μεχρι στιγμης, αν ομως ανατρεξουμε σ ενα παλιοτερο τευχος και συγκεκριμενα στο τευχος 420 θα δουμε κ εκει ενα αλλο, μεγαλυτερο βεβαια, συγκρητικο με ενισχυτες A.V σημαντικα ομως χαμηλοτερης τιμης μεχρι 800 ευρω.

Ε λοιπον παιδια συμφωνα με τις εργαστηριακες μετρησεις τους και παλι, μονο οι 2 απο τους 7 ενισχυτες που εκανε συγκριση ειχαν χειροτερη αποδοση οσον αφορα την ισχυ απο τον Yamaha Dsp-Z7(που ειναι μην ξεχναμε ενα σκαλι κατω απο την ναυαρχιδα Ζ11).Κατι Pioneer ,κατι marantz ,κατι Denon ,κατι Cambridge (τον yamaha Rxv -861 η μετρηση τον εβγαζε οριακα ποιο αδυναμο):flipout: κτλ που στην σχεδον εισαγωγικη κλιμακα που πλασαρονταν στο συγκριτικο,γιατι μεχρι 800 ευρω που ελεγε οτι κανανε τι αλλο να ειναι !!!
Ε λοιπον συμφωνα με τους δοκιμαστες του περιοδικου Ηχου ηταν πιο ρωμαλεοι απο αποψη ισχυος και αυτοι οι 5 ενισχυτες των μεχρι 800 ευρω απ
οτι ο dsp-Z7.
Και αναφερομαι τωρα ειναι δυνατον να συμβαινει πραγματικα κατι τετοιο ?Φυσικα η ερωτηση απευθυνεται και σε εσας που πιθανον να ειστε αναγνωστες του Ηχου.Δυναται να <παιζει> κατι τετοιο?Εγω παντως πιστευω πραγματικα πως οχι...κατι αλλο ισως ....

Επισης εχω παρατηρησει οχι μονο μια φορα, λαθη με τις εικονες-κατοψεις διαφορων μερων μηχανηματων,να βαζουν τις ιδιες για δυο διαφορετικα πραγματα οπως και συμβαινει με το τρεχον τευχος στο συγκρητικο με τον
DSP-z7 kai Onkyo αν παρατηρησατε ..εχουν βαλει την ιδια φωτογραφια του Onkyo αντι του Dzp Z7 για να δειξουν το πισω μερος του .
Και για να κλεισω, στις τελευταιες σελιδες του περιοδικου που πιανεται με αλλα θεματα που δεν εχουν σχεση με τον ηχο ,ετσι απλως για να γεμισει τις σελιδες του, οπως ας πουμε με τα console -computer games, τα σχολια και ο τροπος αξιολογησης του εκαστοτε παιχνιδιου ειναι πολυ αστειος..δλδ φανταζομαι θα πρεπει να γινεται με βαση τις πωλησεις που εχουν κανει και οχι με βαση την πραγματικη αξια του.

Ειμαι αναγνωστης του περιοδικου αρκετα χρονια και οταν καθομαι και διαβαζω καποια πραγματα που υποτιμουν την νοημοσυνη μου εξανισταμαι
δεν ξερω , γιατι στην τελικη το περιοδικο αυτο το αγοραζω ,εχει καποια αξια δλδ και απευθυνεται σε ενα ας πουμε μεσαιου μεγεθους αγοραστικο κοινο ..τι να πω .
Επειδη κουραστικα ομως και εγω να γραφω θα τελειωσω αυτο το θεμα με την ελπιδα οτι θελω να πιστευω οτι δεν θα γινονται μαγειρεματα σε ολες τις δοκιμες του περιοδικου και οτι αν θα γινεται κατι θα ειναι φανταζομαι μεμονωμενο ...

Ευχαριστω για την υπομονη

Σωτηρης

Ο δαίμων του τυπογραφίου ασφαλώς ξαναχτυπά :laugh:

Όσων αφορά τις μετρήσεις, δεν ξέρω κατά πόσο είναι
απάτη ή διαφορετική μεθοδολογία μέτρησης ή απόκλιση
από δείγμα σε δείγμα!

Πάντως καλό θα είναι εφόσων θέλουν να θεωρούνται
σοβαρό έντυπο να προσέχουν λίγο περισσότερο κάτι
τέτοια θεματάκια!!!

Η πλακα ειναι οτι το τρεχον τευχος το αγοραζεις μαζι με δυο μικρα φυλλαδια
εκ των οποιων το ενα ειναι διαφημιση της Onkyo και οπως καταλαβαινετε
το ενα χερι νιβει το αλλο και τα δυο το προσωπο!!

...Μου τα εσκασες πολυ καλα για την διαφημιση της εταιριας σου..
Don t worry ,θα σου εκθειασω τον ενισχυτη στο συγκρητικο που θα γινει στο επομενο τευχος ,τι και αν ο αλλος ειναι ο Yamaha Z7 ,θα τα γραψω ετσι τα πραγματα στις σελιδες που θα τον κανω να φαινεται λιγο καλυτερος μονο στο visual κομματι ενω στο audio το σημαντικοτερο δλδ ο onkyo θα τον παταει κατω τον yamaha και μπορει και τον Pioneer τον Susano
που εχει και 6000 ευρω (κανει και αυτο το σχολιο ο γραφων στο περιοδικο)..

Δλδ ελεος φανταζομαι πως καπως ετσι θα γινεται το αλισβερισι μεταξυ αντιπροσωπειων και περιοδικων !!! Ντροπη παντως αυτα που γινοντουσαν στο εξωτερικο πριν απο πολλα χρονια (οχι πως δεν θα γινονται τωρα προς θεου, αλλα οχι τοσο κραυγαλεα οσο εδω στο Ellada)δεν λενε να τα αποβαλλουνε αυτα ακομα οι εγχωριοι επαγγελματιες δημοσιογραφοι και οχι μονο ..Το μονο που τους απασχολει ειναι τα πως θα βγουν τα φραγκα με οποιοδηποτε κοστος και αν ειναι αυτο και ας δουλευουνε ψιλο γαζι τους ανυποψιαστους και ποιο αδαεις στα θεματα τεχνολογιας αγοραστες...

Και παλι ελεος ...

Σωτηρης

εγώ θα έλεγα αν είσαι αδαής δώσε 300 ευρώ και όχι 6000 ευρώ για έναν ενισχυτή ... και μην ακούς τα περιοδικά, ρώτα κανέναν πωλητή! (χε) κάποιον φίλο, οποιονδήποτε στη δουλειά, στο λεωφορείο, στο supermarket, κάπου...

Ο νεοφερμενος νεοπλουτος ομως στο αθλημα ποιον νομιζεις θ ακουσει ?
Εγω πιστευω θα παρει και μια μικρη παραπλανητικη ιδεα απο το περιοδικο ....:hmmmm2:

Ο τίτλος παραείναι παραπλανητικός και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί. Αν έχεις εσύ δικές σου μετρήσεις και μπορείς να αμφισβητήσεις τις δικές τους βγές και κάντους ρόμπα. Ετσι όμως με ερωτήσεις τι φαίνεται λογικό στον καθένα να αμφισβητείς ένα περιοδικό και μάλιστα με πειστήριο ότι έχει φυλλάδιο διαφημιστικό τουλάχιστον είναι άτοπο. Το ότι ο Νάκας διάλεξε να διαφημίσει τα ακουστικά που αντiπροσωπεύει και τους δικάναλους ενισχυτές της εταιρίας δεν σημαίνει ότι το περιοδικό μεροληπτεί υπερ της ΟΝΚΥΟ. Εκτός αν έχεις ντοκουμέντα και τα λές έξω-έξω. Να δούμε αν θα τα διαψεύσει και ο αντιπρόσωπος; Είναι πανεύκολο να αμφισβητούμε τα πάντα επειδή μας φαίνονται παράξενα στην λογική μας (και φυσικά τις περισσότερες φορές στερούμενοι των γνώσεων που απαιτούνται γιασ να κρίνουμε), ενώ μιλάμε για ένα μέγεθος που είναι μετρήσιμο και εύκολα επαληθεύσιμο.

Ο τίτλος παραείναι παραπλανητικός και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί. Αν έχεις εσύ δικές σου μετρήσεις και μπορείς να αμφισβητήσεις τις δικές τους βγές και κάντους ρόμπα. Ετσι όμως με ερωτήσεις τι φαίνεται λογικό στον καθένα να αμφισβητείς ένα περιοδικό και μάλιστα με πειστήριο ότι έχει φυλλάδιο διαφημιστικό τουλάχιστον είναι άτοπο. Το ότι ο Νάκας διάλεξε να διαφημίσει τα ακουστικά που αντiπροσωπεύει και τους δικάναλους ενισχυτές της εταιρίας δεν σημαίνει ότι το περιοδικό μεροληπτεί υπερ της ΟΝΚΥΟ. Εκτός αν έχεις ντοκουμέντα και τα λές έξω-έξω. Να δούμε αν θα τα διαψεύσει και ο αντιπρόσωπος; Είναι πανεύκολο να αμφισβητούμε τα πάντα επειδή μας φαίνονται παράξενα στην λογική μας (και φυσικά τις περισσότερες φορές στερούμενοι των γνώσεων που απαιτούνται γιασ να κρίνουμε), ενώ μιλάμε για ένα μέγεθος που είναι μετρήσιμο και εύκολα επαληθεύσιμο.

Καλησπερα σας

Ανφερομαι κυριως στις μετρησεις που εκανε το περιοδικο οσον αφορα τον Yamaha Z7..Φανταζομαι οτι τις διαβασατε στο πρωτο μου post.
Και επαναλαμβανω οτι βαση των μετρησεων βγαζει τον Yamaha απο αποψη ισχυος κατωτερο απο ενισχυτες των 800 ευρω.Ακομα και τις ιδιας εταιριας πολυκαναλοι ενισχυτες και χαμηλοτερης κατηγοριας μαλιστα βγαινουν πιο δυνατοι και παλι βαση των μετρησεων αυτων απο τι ο Z7 που ειναι απο τους κορυφαιους υποτιθεται της εταιριας ...Δλδ ή μας δουλευει η Yamaha με τον υποτιθεμενο κορυφαιο ενισχυτη της, που μονο κορυφαιος δεν ειναι με βαση τις σωστες και αξιοπιστες μετρησεις που εκανε το περιοδικο Ηχος ή κατι δεν παει καλα με τις <αξιοπιστες> μετρησεις του ιδιου περιοδικου .
Θα σας παρακαλουσα να ριξετε μια ματια στις τελευταιες σελιδες του τρεχοντος περιοδικου Ηχου που υπαρχει ενα ευρυτατο ευρετηριο δοκιμων για να συγκρινετε τις μετρησεις σημαντικα χαμηλοτερης τιμης ενισχυτων με τις μετρησεις για τον Z7.
Οπως και να εχει κατι δεν παει καλα με ολα αυτα ..τωρα τα υπολοιπα περι Onkyo κτλ βγαινουν βαση συμπερασματος .

Τωρα αν μου πειτε οτι οι μετρησεις του περιοδικου ειναι σωστες επειδη ειναι περιοδικο και επειδη ειναι χρονια στο κουρμπετι και αν μου δηλωσετε επισης
οτι πεταει ο γαιδαρος και οτι ο ηλιος ανατελλει απο την δυση εγω τι θα πρεπει να σας απαντησω ?

To περιοδικο (ηχος) εχει προβει σε διορθωση τις φωτο για τον Ζ7 στο επισημο site.
Eνταξη,τετοια λαθη γινονται παντα,δεν νομιζω να ηταν εσκεμμενο.

Κατι και για την "οδηγηση".
Εαν εκαναν λαθος στις μετρησεις,(λιγο δυσκολο)για το τελικο σταδιο της οδηγησης θα το ειχαν διορθωσει!
Εαν διαβασουμε και ΜΕΛΕΤΙΣΟΥΜΕ το test θα δουμε οτι μεσα αναφερονται καθαρα οι λογοι που ο Onkyo ειναι πιο δυνατος στην οδηγηση απο τον Yamaha.
Aυτο μπορει να σημαινει πολλα, αλλα και τιποτα.
Δυο διαφορετικα μηχανηματα με διαφορετικη φιλοσοφια.
Το οτι στο τελικο βγαζει λιγοτερα βατ δεν σημαινει οτι ειναι χειροτερος απο εναν των 1000εΠΧ.
Εαν εβγαζε τα ιδια με τον Ζ11πχ.γιατι να παρουμε τον Ζ11?
Τα πραγματα ειναι απλα νομιζω,ενα εφαμιλλο σε video οδηγηση μηχανημα, με ενα κλικ κατω στην ικανοτητα οδηγησης χωρις αυτο να ειναι καταλυτικο!

Re: Απάντηση: Παραπλανητικες οι μετρησεις απο το Περιοδικο Ηχος ?

Κατι και για την "οδηγηση".
Εαν εκαναν λαθος στις μετρησεις,(λιγο δυσκολο)για το τελικο σταδιο της οδηγησης θα το ειχαν διορθωσει!
Εαν διαβασουμε και ΜΕΛΕΤΙΣΟΥΜΕ το test θα δουμε οτι μεσα αναφερονται καθαρα οι λογοι που ο Onkyo ειναι πιο δυνατος στην οδηγηση απο τον Yamaha.
Aυτο μπορει να σημαινει πολλα, αλλα και τιποτα.
Δυο διαφορετικα μηχανηματα με διαφορετικη φιλοσοφια.
Το οτι στο τελικο βγαζει λιγοτερα βατ δεν σημαινει οτι ειναι χειροτερος απο εναν των 1000εΠΧ.
Εαν εβγαζε τα ιδια με τον Ζ11πχ.γιατι να παρουμε τον Ζ11?
Τα πραγματα ειναι απλα νομιζω,ενα εφαμιλλο σε video οδηγηση μηχανημα, με ενα κλικ κατω στην ικανοτητα οδηγησης χωρις αυτο να ειναι καταλυτικο!

Βασικα για πολυκαναλο εχω εναν Lx της Pioneer ,δλδ θελω να πω δεν εχει να κανει με το τι διαθετω εγω ..απλως εκανα αυτην την αντικειμενικη παρατηρηση και το εθεσα σαν θεμα συζητησης στο thread .
Μου λες λοιπον τωρα οτι στα τελικα σταδια βγαζει λιγοτερα βατ και δεν σημαινει οτι ειναι χειροτερος απο εναν στα 1000 ευρω πχ .
Και λες παρακατω οτι αν εβγαζε τα ιδια με τον Ζ11 πχ γιατι να παρουμε τον Ζ11 και σου απανταω εγω εφοσον συμφωνα με τις μετρησεις
του περιοδικου o Yamaha V-3800 βγαζει τα ιδια βατ με τον Z7 γιατι να παρουμε τον Ζ7?
Ετσι απλα ειναι τα πραγματα οπως τα λες, ομως για την Yaμaha δεν θα πρεπει να ειναι ετσι τοσο απλα για τον λογο οτι δεν θα την συνεφερε κατι τετοιο απο οικονομικης πλευρας και φυσικα οι ιθυνοντες στο τμημα μαρκετινγκ δεν θα προωθουσαν μηχανηματα διαφορετικης κατηγοριας τιμης μεν αλλα με τις ιδιες δυνατοτητες (πχ ισχυ κτλ) δε ...αντιβαινει στην κοινη λογικη νομιζω κατι τετοιο .

Να μην σε στενοχωρήσω αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όσο τα σκέφτεσαι εσύ , και το τμήμα marketing δεν ασχολείται τόσο με τα watt κάθε ενισχυτή , αλλά με άλλα πράγματα , που μπορεί να προωθήσει καλύτερα , πέρα απο μερικά νούμερα που τελικά δεν λένε τίποτα σε κανέναν.

Και για να συνοψήσω τα watt toy z7 απο λίγο εως καθόλου απασχολούν την όποια κοινότητα η το εργοστάσιο, μιας και πλασάρουν άλλο πράγμα.
Η έχεις και παίρνεις τελικούς η βολέυεσαι με τα λίγα του z7.

Ασχέτως από τις μετρήσεις, έχω μια ερώτηση εδώ.

Σε πόσες και ποιές περιπτώσεις χρειαζόμαστε την πλήρη ισχύ σε όλα τα κανάλια ενός A/V;

Κατά τη γνώμη μου σε πολύ λίγες.
Αν μιλήσουμε για μουσική, μόνο σε party mode.
Αν μιλήσουμε για cinema σε λίγες εώς ελάχιστες ταινίες.

Μιλάμε για πλήρη ισχύ σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα, έτσι;

Σχεδόν ποτέ αλλά , αλλιώς οδηγείς τα ηχεία σε μεγάλες στάθμες όταν εχεις αποθέματα ισχύος και αλλιώς με ενα υποτονικό ολοκληρωμένο που όταν αρχίζει και αδειάζει το τροφοδοτικό του ακούγεται σαν τρυπάνι.
Εγω παίζω με τελικούς και οσο και να γκαζώσω δεν εχω πρόβλημα.
Με έναν ολοκληρωμένο όμως δεν μπορείς να παίζεις πχ 100w στο κανάλι και σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα.Είναι αδύνατον.

Συγνωμη αλλα αυτο που μου λες τι σχεση εχει με αυτο που προσπαθω να πω
σε αυτο το post ?
Καταρχην συγκρινω πολυκαναλους ολοκληρωμενους ενισχυτες μεταξυ τους ,τι σχεση εχουν οι τελικοι που γραφετε ρε παιδια ?

Παρακαλω μην ξεφευγουμε απο το θεμα που εχει να κανει με τις μετρησεις
που εχει κανει το περιοδικο ηχος οσον αφορα τους ενισχυτες που αναφερω .

Να μην σε στενοχωρήσω αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όσο τα σκέφτεσαι εσύ , και το τμήμα marketing δεν ασχολείται τόσο με τα watt κάθε ενισχυτή , αλλά με άλλα πράγματα , που μπορεί να προωθήσει καλύτερα , πέρα απο μερικά νούμερα που τελικά δεν λένε τίποτα σε κανέναν.

να βαλω ολιγο σφακιανακη
ναι?
μηπως ειμαι τρελλος μηπως ταχω χαμενα
παρτε μια συσκευη που μετρα τα βατ βαλτε αρχοντα των δαχτυλυδιωνε
και δειτε τι τραβα ο ενισχυτης σας
εμενα ο διμονος εφτανε 450 βατακια χαλαρα
βεβαια εκανε τους τοιχους τζελ
εξαρτατα βεβαια τι εντασεις ακουμε
ακου ποτεθα γιουζαρουμε ολη τηνισχυη του ενισχυτη μας?