Παράπονα από τους γείτονες

oι φωνες των διπλανων ολη μερα δεν ενοχλουν?
οι συζητησεις, οι τσιριδες?
τα πατωμα κ το ταβανι που χτυπαει ολη μερα ?
τα παιδακια που κανουν οτι γουσταρουν οτι ωρα να ναι ?

τα μερεμετια , τα κουβαληματα κ τα καρφωματα?
και γενικα πασης φυσης φασαρια?
τα μηχανακια κ οι φωνες απ εξω ολη μερα??

μηπως πριν κανουμε παραπονα σε καποιον να το σκεφτουμε λιγο καλυτερα?

Sorry guys που έγραψα τις βλακείες για τους γρανίτες κλπ, να σας πω τη μέθοδο που -σε εμένα τουλάχιστον- έχει αποδώσει ...
...πιάστε το παιδί του γείτονα, βάλτε το να σας κάνει διάφορες δουλίτσες και χαρτζιλικώστε τον......:musicus::five:

...από εκεί και πέρα ακούστε ελεύθερα σε εκκωφαντικές εντάσεις....
:flipout:

-bye-

Ναι μόνο προσέξτε μη πεσετε σε κανά Μερακλη , και κει που πάτε για Μάλι βρεθείτε να ακούτε εσείς αυτον στη διαπασών .
Έτυχε σε γνωστό μάγκα , και το φυσάει και δεν κρυωνει , οι άλλοι απλά το θυμόμαστε και κλαίμε απο τα γέλια....:flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited by a moderator:
εαν το laminate ειναι φορετο και οχι κολημενο μπορεις να βαλεις ειδικα μονοτικα απο κατω του. (εαν το διαμερισμα ειναι ιδιοκτητο αξιζει). στο δικο μου εχω βαλει 2 στρωσεις απο ειδικα σφουγγαρια για ηχο- θερμο μονωση και απο πανο τσιμεντοκονιαμα και στην συνεχεια το καθεαυτο παρκε. εχω δωσει και παρτι με τον απο κατω (σχεδον) να κοιμαται

Ειναι φορετό το laminate και κάτω από αυτό έχω βάλει μια στρώση με ένα ειδικό μονωτικό το οποίο είναι βέβαια φτηνό (2,5 ευρώ το τετραγωνικό), αλλά δεν ήξερα ότι θα έχω το πρόβλημα αυτό 4 χρόνια μετά.

Βασικά τα παλαιά σπίτια εδώ στην Ολλανδία -ειδικά αυτό που μένω- είναι ψευτοκατασκευές κι έχουν κάκιστη ηχομόνωση. Δίνω ένα δίκιο στους γείτονές μου, παρόλο που το παρατραβάνε λιγάκι διότι μετά τις 10 χαμηλώνω την ένταση (μέχρι "παρα τέταρτο" έχω την ένταση στον musical fidelity m3i, που είναι ένας ενισχυτής των 70 watt, σε ένα χώρο 35 τετραγωνικά).

+1000

Ζω και μόνος. Που να είχα οικογένεια και με παιδιά...

Απλά από τη μια είναι η κακή ηχομόνωση του σπιτιού, και από την άλλη δεν είναι και ότι καλύτερο να έχεις κακές σχέσεις με τους γείτονες σου.

Ειναι φορετό το laminate και κάτω από αυτό έχω βάλει μια στρώση με ένα ειδικό μονωτικό το οποίο είναι βέβαια φτηνό (2,5 ευρώ το τετραγωνικό), αλλά δεν ήξερα ότι θα έχω το πρόβλημα αυτό 4 χρόνια μετά.

Βασικά τα παλαιά σπίτια εδώ στην Ολλανδία -ειδικά αυτό που μένω- είναι ψευτοκατασκευές κι έχουν κάκιστη ηχομόνωση. Δίνω ένα δίκιο στους γείτονές μου, παρόλο που το παρατραβάνε λιγάκι διότι μετά τις 10 χαμηλώνω την ένταση (μέχρι "παρα τέταρτο" έχω την ένταση στον musical fidelity m3i, που είναι ένας ενισχυτής των 70 watt, σε ένα χώρο 35 τετραγωνικά).

Κοίταξε , και σε παραδεχομαι που αναγνωρίζεις τα αυτονόητα , αλλα αυτο που στα δικά σου αυτιά φτάνει σαν μουσική στα δικα τους φτάνει σαν βουητο κατα πάσα πιθανότητα , και ίσως αυτο είναι που τους ενοχλεί .
Προτείνω μια φορά να βάλεις να παίζει καποιο κομμάτι στη ένταση που το έχεις συνηθος , και να πας να τους ζητήσεις να ακούσεις με τα δικα σου αυτιά τι φτάνει σ αυτούς , κάτσε σπίτι τους για 5 λεπτά βρε αδερφέ και είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε την άκρη.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, κανονικά τι δουλειά έχει ο γρανίτης κάτω από το ηχείο; Αφού είναι σκληρό υλικό και άρα το ηχητικό σήμα θα περάσει χωρίς αντίσταση. Κανονικά δεν θα έπρεπε να μπει κάτω από το ηχείο κάποιο μαλακό/εύκαμπτο υλικό που να απορροφάει τον ήχο; Π.χ. κάποιο χοντρό λάστιχο;

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, κανονικά τι δουλειά έχει ο γρανίτης κάτω από το ηχείο; Αφού είναι σκληρό υλικό και άρα το ηχητικό σήμα θα περάσει χωρίς αντίσταση. Κανονικά δεν θα έπρεπε να μπει κάτω από το ηχείο κάποιο μαλακό/εύκαμπτο υλικό που να απορροφάει τον ήχο; Π.χ. κάποιο χοντρό λάστιχο;
Δεν νομιζω οτι ο ηχος περναει στο διπλανο/κατω σπιτι μονο απο την βαση του ηχειου

:music-smiley-005::award: ...ο Μιχάλης σε κέφια ! :)

Μπα... Πέρασα από οδοντίατρο το μεσημέρι και είμαι ακόμη μαστουρωμένος... :flipout:

Δεν θα βρω και πολλά. Στην Ολλανδία καινε σχεδον πανω από τους τους μισούς νεκρούς!

:flipout::flipout:

Ε καλά ρε αδερφέ... Τους άλλους μισούς τι τους κάνουν; Στη θάλασσα τους ρίχνουν; Κάπου θα έχει νεκροταφείο, δεν μπορεί... :rofl:

Πρακτικά οι γείτονές σου δεν ακούνε τη μουσική αλλά τους συντονισμούς.
Βάζοντας κάτω από τα ηχεία υλικό το οποίο συντονίζει σε υψηλές συχνότητες δεν μεταδίδεις τους χαμηλόσυχνους συντονισμούς στο πάτωμα. -bye-

το υλικο που λεει ενας φιλος πιο πανω ειναι dynamat αλλα δεν θα ειναι αρκετο φοβαμαι. το πιο φτηνο και καλο υλικο ειναι ο φελος, αλλιος τα ειδικα σφουγγαρια που σου ελεγα
βεβαια εαν υπαρχουν και σπιτια που εφαπτονται στον ιδιο οροφο θα πρεπει να περασεις και καποια γυψοσανιδα στους τοιχους.
μεγαλες απολειες υπαρχουν και απο τις πορτες, εκει η λυση ειναι πιο οικονομικη, λαστιχο επαφης με το μετρο.

ολα αυτα εφοσον στο σπιτι εχεις σκοπο να μεινεις και αξιζει να ριξεις καποια χρηματα. αφου ειναι φορετο 8α ελεγα να το κοιτα3εις με την μονωση.

περιτο να σου πω πως τα εχω εφαρμοσει ολα στο δικο μου...

Last edited:
Δεν νομιζω οτι ο ηχος περναει στο διπλανο/κατω σπιτι μονο απο την βαση του ηχειου

Σωστά. Επομένως τσάμπα συζητάμε τόση ώρα. Οτι και να βάλω κάτω από το ηχείο δε σώζεται η κατάσταση, καθώς το μπάσο φεύγει από παντού. Εκτός κι αν γεμίσω το σπίτι με αφρολεξένια απορροφητικά, κάτι που αποκλείεται.

Θα δοκιμάσω πάντως σε πρώτη φάση να βάλω τίποτα λαστιχένια ποδαράκια κάτω από τα ηχεία

Σωστά. Επομένως τσάμπα συζητάμε τόση ώρα. Οτι και να βάλω κάτω από το ηχείο δε σώζεται η κατάσταση, καθώς το μπάσο φεύγει από παντού. Εκτός κι αν γεμίσω το σπίτι με αφρολεξένια απορροφητικά, κάτι που αποκλείεται.

Θα δοκιμάσω πάντως σε πρώτη φάση να βάλω τίποτα λαστιχένια ποδαράκια κάτω από τα ηχεία
Συμφωνω.αυτο θα απομονωσει καλυτερα το ηχειο απο το πατωμα και θα χαμηλωσει την συχνοτητα των κραδασμων που μεταφερονται απο το ηχειο στο πατωμα.Αυτο ισως μετριασει καπως το προβλημα των απο κατω.

το να βαλης γρανιτη πανω σε λαστιχο ειναι καλυτερο απο το να βαλης

τα ηχεια πανω σε λαστιχο γιατι οι κραδασμοι του ηχειου περνανε στο γρανιτη

και αποσβενονται δια της μαζας του χωρις να περνανε στο πατωμα αλλιως μενουν

στο ηχειο επηρεαζοντας τον ηχο.

βεβαια μονο θα μειωθη το προβλημα αλλα ισως να ειναι αρκετο. για τις

εντασεις που ακους.

Παιδιά το γρανιτι η το μαρμαρο που παίρνειϛ κοβειϛ και αντιστιχο λαστιχο. Βαζειϛ το λαστιχο από κάτω γρανιτι η μαρμαρο από πάνω ( εγώ το είχα κολισει κι όλαϛ )και από πάνω τα ηχεια.

ΠΑΡΑ πολύ σωστό. Γι αυτό πρέπει να υπάρχει σεβασμός, μέτρο και ανεκτικότητα από όλες τις πλευρές, σε μια ισορροπία. Εγω μεγάλωσα σε πολυκατοικία μέσα στους θορύβους. Φωνές, χριστοπαναγίες από τους διπλανούς, μουσικές, τα πάντα. Οταν όμως ερθει καποιος και σου χτυπήσει το κουδούνι ότι ενοχλείς, οφείλεις να το σεβαστείς, οπως οφείλει κι αυτος να σεβεται την δική σου ησυχία. Οταν εδινα πανελλήνιες είχα τα πιτσιρικια της θειάς μου να γκαριζουν στην πισω αυλη μεσημεριάτικα, κάθε μέρα. "-Ε τι να τα κάνω, παιδιά είναι". Μάζεψέ τα μέσα, εσύ φταις που φωνάζουν τα παιδιά, όχι αυτά. Σι χτιρι.. Αυτήν την περίοδο έχω εναν αλλο (λυκειόπαιδο) που εχει ανακαλύψει τα μπάσα και μου βαζει τη μουσική στο τέρμα. Δεν με ενοχλεί (περισσότερο με ενοχλεί το ταλαίπωρο παρατημένο στο απέναντι μπαλκόνι σκυλί) ενοχλεί όμως τους γονείς μου στο διπλανό διαμέρισμα, που ειναι μεγάλοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας, και αναστατώνονται με το μπάμπα μπούπα. Πώς θα γίνει δηλαδή. Εγιναν οι σχετικές ευγενικές παρατηρήσεις στους γονείς του, αλλά όχι μόνο δεν ελατώθηκε το φαινόμενο, αλλά υπήρξε και εριστική απάντηση από τον πατέρα. Του υποσχέθηκα κι εγώ λοιπόν (γιατι εχουμε κι εμεις στερεοφωνικά, σφυριά, κομπρεσεράκια) ότι εφόσον και ο ίδιος παροτρύνει το παιδί του να μην σέβεται τους ηλικωμένους, πανελλήνιες δεν προκειται να καταφέρει να δώσει ο πιτσιρικάς, αν δεν σεβαστεί τους γονείς μου. Μπορώ να κάνω την απίστευτη φασαρία, και θα το κάνω.

Παιδιά το γρανιτι η το μαρμαρο που παίρνειϛ κοβειϛ και αντιστιχο λαστιχο. Βαζειϛ το λαστιχο από κάτω γρανιτι η μαρμαρο από πάνω ( εγώ το είχα κολισει κι όλαϛ )και από πάνω τα ηχεια.

Ειναι το αφρολέξ καλύτερο απορροφητικό από το λάστιχο; Π.χ. θα μπορούσε κάποιος, αντι για γρανιτη και λαστιχο, να βαλει ενα παχύ στρώμα (4-5 πόντους) από αφρολέξ;

επίσης αυτή η καραμέλα με τις ώρες κοινής ησυχίας είναι εντελώς άκυρη. Ζούμε σε περιβάλλον με πολύ μεγάλη ηχορρύπανση, με πολλή πίεση, άγχος, κι ελαχιστο ελευθερο χρόνο για ξεκούραση. Θυμάμαι πιτσιρικάς που γύρναγε ο πατέρας μου από την δουλεια και 3 η ώρα το μεσημέρι ήταν στο κρεβάτι για υπνο και ξεκούραση. Ωρα κοινης ησυχίας. Σήμερα δεν παίζει αυτό. Οι 9 στους 10 γυρίζουν αργά το απόγευμα ή και νύχτα στο σπίτι. Οπως κι εγώ. Εχω γυρίσει μισοάρρωστος 7 το απόγευμα και έχω πέσει ξερός στο κρεβάτι, και βασανίζομαι από το βρωμόσκυλο που γαυγίζει αδιακρίτως επί ώρες, παρατημένο στο μπαλκόνι, και γίνομαι ακόμα πιο κουρέλι. Βγαινω στο μπαλκονι, φωνάζω τον ιδιοκτήτη και του λεω να το μαζεψει γιατι υποφέρω. -Δεν ειναι ωρες κοινής ησυχίας, ήταν η απάντηση.

Η γαιδουριά, η καφρίλα, η αγένεια, η ελλεψη αγωγής, δεν εχουν ωράριο. Ειναι 24/7. Σημερα οι ώρες κοινής ησυχίας (θα επρεπε να) είναι οι ώρες που επιστρεφει ο κοσμος απο την δουλειά του και χρειαζεται να ξεκουραστεί. Η εν πάσει περιπτώσει όταν καποιος σου λεει οτι τον ενοχλείς, οφείλεις να τον σεβαστείς ανεξαρτήτως ώρας, για τον πολύ απλό λόγο ότι μεθαύριο θα είσαι εσύ στην θέση του.

το καλοκαιρι λογω δουλειας κοιμαμαι παραξενες ωρες που δεν ειναι κοινης

ησυχιας.

οσες φορες εχω παρακαλεση για ησυχια ποτε δεν μου το αρνηθηκαν.

εχω ομως και μια γειτονισσα που εχει το ιδιο προβλημα.

ομως αυτη ερχεται και φωναζη και βριζει.

τις εχω εξηγηση οτι αν ερθη ευγενικα και μου ζητηση να κλεισω

τη μουσικη θα το κανω αλλα δεν μπορω να μην ακουω ποτε

μουσικη γιατι δεν μιλαω για μεγαλες εντασεις αλλα για απολυτως

φυσιολογικες.

αυτη ομως συνεχιζη να φωναζη και να βριζη.

της εξηγω οτι με τις φωνες δεν θα βγαλη τιποτα γιατι δεν ειναι ωρα κοινης

ησυχιας αλλα τιποτα.

εγω φταιω αν την επομενη φορα το βαλω τερμα;

Λοιπόν εγώ χαίρομαι αφάνταστα με τις πολυκατοικίες που ξεφυτρώσανε τα τελευταία χρονια στη γειτονιά.
Εχω πλέον ανταγωνισμό στην ηχορύπανση αλλά το θέμα είναι οτι εκει που με κοιταγανε οι γείτονες με μισό ματι...τώρα με εχουν στα οπα οπα γιατί εκτιμησαν τις μουσικές που τους επαιζα.

Last edited:
εγω φταιω αν την επομενη φορα το βαλω τερμα;
Ισως αυτο ειναι το λαθος σου,που δεν το εκανες ακομη.Τοτε θα καταλαβει τι σημαινει εντασεις:D