Παράσιτα από το ποντίκι στο usb audio

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος
Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει; Συνδέω το USB DAC (Meridian Explorer, Teac UD-501) στη θύρα USB2 και η κίνηση του ποντικιού δημιουργεί clicks (η ροδέλα) ως και dropout (η γρήγορη κίνηση) στον ήχο. Δοκίμασα αλλάζοντας τον buffer του Foobar, αλλά δεν είδα διαφορά. Το πρόβλημα εξαφανίζεται αν συνδέσω τη συσκευή στην θύρα USB3. Αλλά προτιμώ στην USB3 να συνδέσω τον εξωτερικό δίσκο όπου η ταχύτητα θα αξιοποιηθεί. Έχω Sony Vaio VPCF13 με Windows 7.

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,157
Θα σου φανεί άσχετο, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα σου θα λυθεί, αν με μονωτική ταινία μονώσεις τα αυτάκια γείωσης στο φις του λαπτοπ σου ...

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Είναι φαινόμενο που επιβίωσε ως την εποχή μας (γινόταν και παλιά με PS2 mouse και κάρτες ήχου), συνήθως είναι ground loop και έχει σχέση με την μητρική .
Υπήρχαν παλιότερα και άλλοι λόγοι όπως γειτνίαση vga (hardware mouse pointer) με soundcard , φερίτης στο ποντίκι κ.ο.κ.
Υποπτεύομαι ότι οι usb2 του laptop σου κάθονται στο ίδιο usb root hub (και στο ίδιο hub θα είναι και η camera κ.ο.κ.), ενώ το usb3 είναι διαφορετικό Hub, διαφορετικό chip.
Δοκίμασε να παίξεις με τις γειώσεις, και εάν τροφοδοτείς ηχεία και όχι ακουστικά, δοκίμασε και αναστροφή του φίς, τροφοδοσία από άλλου κ.ο.κ.
Φυσικά και τα κλασικά – αμφιβόλου αποτελέσματος – άλλο Mouse, powered external hub.

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Δοκίμασε να βάλεις το ποντίκι σε άλλη θύρα μήπως και έχει 2 master τσιπάκια USB ή HUB και το απομονώσεις.

Εναλλακτικά ίσως βοηθήσει και ένα εξωτερικό hub USB

Last edited:

tarantino2009

Senior Member
3 November 2009
337
Στην ύστατη περίπτωση θα μπορούσες να δοκιμάσεις να ξαναπεράσεις τους drivers πρώτα του ποντικιού και μετά, άν το πρόβλημα εξακολουθεί, ξαναπερνάς και τους drivers του ντάκ. Ίσως και να έχεις λύση.

tarantino2009

Senior Member
3 November 2009
337
Δέν μας είπες βέβαια ποιό ποντίκι έχεις, άν θές το αναφέρεις και αυτό. Αλήθεια, είναι bluetooth (με USB κεραία);

sportteo

Supreme Member
19 December 2007
3,019
Θεσσαλονίκη
εχω το logitech m 180 ποντικι και σε μενα εκανε παρασιτα στην usb2 αλλα οταν χρησιμοποιησα την usb3 ολα ηταν οκ -επισης για καποιο λογο οταν στην usb3 τοποθετω το fiio17 amp/dac εχω πιο καλο ηχο και αναλυση

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Διαφορετικές τροφοδοσίες, διαφορετικές γειώσεις, διαφορετικά τσιπάκια... 1002 πράματα παίζουν...

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει; Συνδέω το USB DAC (Meridian Explorer, Teac UD-501)...

Εγώ δεν θα σου έδινα ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ προτού μας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ τα 2 μηχανάκια σου (Meridian Explorer, Teac UD-501) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smash:

tarantino2009

Senior Member
3 November 2009
337
Απάντηση: Re: Παράσιτα από το ποντίκι στο usb audio

Εγώ δεν θα σου έδινα ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ προτού μας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ τα 2 μηχανάκια σου (Meridian Explorer, Teac UD-501) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smash:

+1

iganiats

Established Member
10 July 2006
185
Κι εγώ περιμένω εντυπώσεις.

Μην ξεχνάς ότι φωνή λαού, οργή θεού. :ROFLMAO:

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος
Άκουσα το Meridian Explorer πρώτα. Οι απόψεις μου εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...Dac-Headphone-Amp?p=1056861343#post1056861343

Για χρήση PC το Meridian με ικανοποίησε απόλυτα. Το Teac UD-501 είναι καλύτερο μηχάνημα, και αυτό δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν αφού έχει πάνω από τα διπλά λεφτά και δεν είναι φορητό. Αλλά τι θα αγοράσω στο τέλος; Θα δω, έχω βάλει σκοπό να ακούσω μερικά πραγματάκια τώρα τον Αύγουστο.

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Θα με ενδιέφερε πάαααρα πολύ ΑΝ μπορείς να δοκιμάσεις και το UD-H01 της Teac....
Τί κάνει συγκριτικά με το μεγάλο του αδερφό...

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος
Κι εγώ θα ήθελα να ακούσω το UD-H01, αλλά δεν μπόρεσα να το βρω. Αυτή τη βδομάδα έχει σειρά το UD-501, το οποίο θέλω πάρα πολύ να συγκρίνω και με το Mytak...

Για να γυρίσω στον θόρυβο, το πρόβλημα από το ποντίκι δεν λύνεται με "κόψιμο" της γείωσης στην τροφοδοσία. Όταν όμως συνδέω τον Η/Υ με το στερεοφωνικό, έχω γενικότερο πρόβλημα θορύβου που εξαφανίζεται μόλις βγάλω το laptop από την μπρίζα. Μπαταρία και πάλι μπαταρία για ησυχία. Πάντως ο θόρυβος αυτός δεν υπάρχει καθόλου όταν συνδέω το laptop με το dac μέσω toslink.

Αλήθεια, ξέρει κανένας που θα βρω ανταπτοράκι από 3.5mm jack σε κανονικό toslink; Έχω βρει καλώδια με ανταπτοράκι, αλλά πουθενά ανταπτοράκι σκέτο. Κι έχω μια γυάλινη οπτική ίνα που θέλω να χρησιμοποιήσω.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Τέτοιο;
Κοίταξε το καλά μόνο,δεν ξέρω αν παίζει παντού..
Πρέπει το λάπτοπ να διαθέτει DIGITAL 3.5 mm jack υποδοχή.