Παράσιτα κατά την παραγωγή .mkv από HTPC

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Έχουμε και λέμε... HTPC συνδεδεμένο με SPDIF με τον Yamaha V461 (Wharfedale Diamond 8), όταν βάζω κάποια .mkv σε πολλές σκηνές παίρνω αρκετά ενοχλητικά παράσιτα (απ τα tweeter μόνο)...

Όταν έχω το PS3 σαν πηγή δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο...

Τα παράσιτα σε μερικές ταινίες είναι άλλοτε πιο ανεπαίσθητα και άλλοτε πολύ ενοχλητικά... κατά κύριο λόγο σε σκηνές που έχουν αρκετό μπάσο (αλλά όχι απαραίτητα)

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει???

Έχω δοκιμάσει GOM Player, Km Player, K-lite Codec Pack (αυτό έχω και τώρα) και το αποτέλεσμα το ίδιο... ακριβώς τα ίδια παράσιτα στις ίδιες σκηνές με όλους τους player....

Λοιπόν... Έβαλα ένα dvd στο MPC και ο ήχος ήταν crystal clear....

Εδώ είναι 2 screenshots με τα Audio Settings που έχω στο Media Player Classic

Στην αρχή δεν είχα κλικαρισμένα το DTS/AC3 στο Source Filters και το AC3 στο Transform Filters...

Τα επέλεξα και τα δύο χωρίς κάποιο αποτέλεσμα....

Δημήτρη, εγώ που έχω βάλει στα vista , Vista Codec Pack που εμπεριέχει το AC3 Filter, γίνεται να το κάνω update με την τελευταία έκδοση? Απο πάνω εγκατάσταση?

@ultraxmode: εαν σου δουλευει κανονικα γιατι να κανεις update? Εαν οχι τοτε κανε το.

@alestr9s: ΒΑΛΕ AC3FILTER!!!!!!!!! να ησυχασεις μια και καλη!

Ok... Το έβαλα το AC3FILTER... Πως το ενεργοποιώ απ'το MPC ώστε να το χρησιμοποιεί??

Αν το κάνει αυτόματα τότε δεν δούλεψε γιατί έχω κ πάλι παράσιτα...

edit: Πήγα Audio --> Options ----> External Filters ----> Add ----> Εκανα Browse και επέλεξα το acfilter.ax το έβαλα και πρώτο στη λίστα.... και πάλι τα παράσιτα μένουν....

Last edited:
Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να κάνεις Browse για να το βρεις. Θα έπρεπε να υπάρχει στη λίστα με τα φίλτρα. Κάνε μια επανεκκίνηση και ξαναδοκίμασε.. Επίσης, αφού το κάνεις add, επέλεξε την επιλογή Prefer.

Αν όλα έχουν πάει καλά, θα πρέπει να φαίνεται στη λίστα με τα filters που φαίνεται στον MPC ενώ παίζει το αρχείο.

Το έβαλα "Prefer" και από μία γρήγορη θέαση που έκανα δείχνει να έχει διορθωθεί το θέμα!!!

Thank you all!!! -bye-

Το πρόβλημα επανεμφανίστηκε.... Έκανα και re-install το AC3Filter αλλά τπτ...

Το θέμα είναι ότι κάνει αυτά τα παράσιτα όταν στις ρυθμίσεις του AC3Filter έχω επιλεγμένο το use SPDIF... Τότε παίρνω στον ενισχυτή 5κάναλο ήχο και αυτά τα πολύ ενοχλητικά παράσιτα απ' τα tweeter των ηχείων μου....

Όταν δεν έχω επιλεγμένο το use SPDIF δεν έχω παράσιτα αλλά στέλνει στον AV 2-κάναλο stereo (και αδύναμο) ήχο....

Ρε παιδιά υπάρχει κάνα πακέτο κανας full extra player που να τα έχει όλα ενσωματωμένα και αυτόματα? Μου χει φάει τη ψυχή αυτή η βλακεία, λες και ακούω από τρανζιστοράκι είναι σε μερικές ταινίες.....
Είχα δοκιμάσει και GOMPlayer αλλά κ μ' αυτόν τα ίδια είχα.....

Ανοιξε τα preferences και εκει που λεει internal filters κανω unclick το dts ac3,
το mpc παντα παιζει με τα δικα του φιλτρα πρωτα και μετα αυτα που εχεις ορισει στα external ακομα και αν τα εχεις prefered.

Δεν τα έχω επιλεγμένα αυτα....

Ορίστε μερικά screenshots απ τα audio settings και τις επιλογές του AC3Filter

Attachments

• scr1.jpg
    scr1.jpg
    55.2 KB · Views: 3
  • scr2.jpg
    scr2.jpg
    50 KB · Views: 3
  • scr3.jpg
    scr3.jpg
    62 KB · Views: 3
  • scr4.jpg
    scr4.jpg
    64.2 KB · Views: 2
Last edited:
Ποιον mpc εχεις??? δοκιμασε τον mpc homecinema σε παρακαλω γιατι απο οτι
βλεπω απο τα internal codecs σου μαλον αλλον εχεις.
Το ac3filter στο menu setting νομιζω εχει μια επιλογη για prefared filter ελπιζω αυτο να το εχεις επιλεξει.
Αν βαλεις τον mpc homecinema και εχεις winxp sp3 ή vista τοτε βαλε και σαν default rendered to evr custom του ιδιου το mpc για να εχεις dxva στα mkv, ασε που με τον homecinema μπορει να μην εχεις και προβλημα στο audio το version που εχεις κανει install μου φενετε σαν το παλιο mpc το homecinema γινετε update συνεχεια και εχει πολλα codecs.
Δεν ξερω αν εχεις και τον haali media splitter για τα mkv αρχεια αν οχι βαλε και αυτον.
Εγω παντα σε ενα καινουριο installation βαζω haali + ac3filter +mpc homecinema
+ xvid (δεν θελω ffdshow) και για media center το mediaportal.
Ακομα αν θελεις ο coreavc το vlc και το xbmc και νομιζω οτι ενα htpc δεν χρειαζετε τιποτα αλλο.

Το k-lite Mega Codec Pack έχω με mpc απλό και AC3Filter

Τα έκανα uninstall και πέρασα μόνο το MPC ΗC με Haali, AC3Filter και xvid...

Πάλι τα ίδια ακριβώς... Όσο έχω μη επιλεγμένο το use SPDIF στα settings του AC3filter παίρνω καθαρό 2κάναλο ήχο, όταν ενεργοποιώ το SPDIF παίρνω όλα τα κανάλια μαζί με τα παράσιτα....

Έχω απελπιστεί.... Τι άλλο υπάρχει να δοκιμάσω?

Ρε παιδιά μπας και έχει κάνα πρόβλημα η κάρτα ήχου μου???

Κατέβασα και KMPlayer και μία απ' τα ίδια... Στα ίδια .mkv στις ίδιες σκηνές έχω τα παράσιτα απ τα tweeter....

Επέλεξα και τον internal coder για AC3 και πάλι τα ίδια.... Γενικά το πρόβλημα υπάρχει όταν επιλέγω να στέλνει raw ήχο απ' το SPDIF και κάνει την αποκωδικοποίηση ο AV τότε παίρνω κ αυτά τα παράσιτα...

Οπότε αποκλείεται να είναι πρόβλημα του splitter αφού τον κάνει Passthrough τον ήχο... Υπάρχει περίπτωση να είναι της κάρτας ήχου ή του ενισχυτή??

εφοσον ο ενισχυτης σου κανει καλη δουλεια με το ps2 τοτε μια χαρα ειναι. Παμε στην καρτα ηχου σου τι εχεις?? την εσωτερικη της board η καποια x-fi και τετοια??
Εγω εχω μια x-fi και επειδη εχει δικο της decoder για dts/dd πρεπει να πας στα settings και να clickαρις το setting να κανει decode ο receiver και οχι η καρτα.
Αν τορα παιζεις με τις motherboard την καρτα ηχου και εχεις vista τοτε πατας στα playback devices στο mixer και βαζεις σαν default playback device το spdif
ακομα αν μπεις μεσα στο configuration του μπορεις να τεσταρις αν ο av receiver σου παιζει τα διαφορα formats. Τωρα σε xp δεν θυμαμε γιατι εχω να τα χρησιμοποιησω χρονια.

Έχουμε νέα δεδομένα με το θέμα....

Τελικά παράσιτα δεν έχω μόνο απ το HTPC αλλά και απ το PS3 κατά την αναπαραγωγή blu-ray (συνδεδεμένο με τον AV με optical)

Τα παράσιτα σε μερικές σκηνές είναι υπερβολικά ενοχλητικά (θα ηχογραφήσω και θα ανεβάσω ένα αρχειάκι να πάρετε μια γεύση)

Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα του ενισχυτή? Να τον πάω για εγγύηση?