Parasound, τι παίζει τελικά;;;

greenpeace933

Established Member
11 March 2010
113
Κύριοι Χαιρετώ...

Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό η αγορά ενός Halo a23 για χρήση ως τελικού σε Pioneer VSX-LX55 και Crystal Audio TX-T2.
Τα καλώδια που χρησιμοποιώ είναι τα kimber 8pr.
Ο ήχος μέχρι στιγμής είναι πολύ σκληρός και σχεδόν ανυπόφορος σε ακρόαση μουσικής, ενώ σε ταινίες απλά υποφερτός...
Οι ψηλές συχνότητες και το μπάσο υπερκαλύπτουν τις μεσαίες με αποτέλεσμα τρομερή κούραση στο άκουσμα...
Είναι σαν να ακούς από παλιό ραδιόφωνο μουσική.

Με τον παλιό μου entry level sony δεν θυμάμαι να είχα ιδιαίτερο παράπονο από τον ήχο. Με το τωρινό πάντρεμα όμως δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Σε ένα άλλο forum είδα και άλλους κατόχους να έχουν παράπονα για σκληρό ήχο από τον lx55.
Δεν ξέρω αν φταίνε τα ηχεία ή ο ενισχυτής ή και τα δύο, γι αυτό είπα να σπάσω την αλυσίδα χρησιμοποιώντας έναν τελικό...
Αρχικά έβλεπα τους ψηφιακούς της rotel αλλά οι περισσότεροι τους περιγράφουν σαν "σκληρούς" για μουσική και προτεινόνται για hc.
Έλεγα λοιπόν για τον a23 της Parasound που περιγράφεται ως μουσικός ενισχυτής... Ξέρω ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα προενισχυτικά στάδια αλλά δεν θέλω να μπω σε επιπλέον έξοδα...
Θα δω διαφορά με αυτή την παρέμβαση;

Κυρίως κολλάω στα παράπονα πολλών κατόχων ως προς το βουητό λόγω γείωσης (hum noise) το οποίο σε γενικές γραμμές βρίσκουν τρόπο να το λύσουν αλλά και πάλι είναι γενικό το κακό...
Θέλω λοιπόν μερικές εντυπώσεις από κατόχους ενισχυτών της σειράς HALO.
Με τι τα δουλεύετε; AV, Προενισχυτή;
Ο ήχος τους πως είναι; Έχει καλές μεσαίες; χαμηλό;
Υπάρχει βόμβος - Βουητό και πως το αντιμετωπίσατε; Service, αλλαγή ενισχυτή ή τροποποιήσεις στις συνδέσεις;

Παρακαλώ πείτε μου τις γνώμες σας, θα το εκτιμούσα πολύ...:2thumb22sup:

Εγώ είμαι ευχαριστημένος με το Α21. Είναι πολύ ισχυρός ενισχυτής, οδηγεί τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα παίζει καλά μουσική. Βόμβο δεν έχει, ίσως λίγο παραπάνω φύσιμα, αλλά σε αυτό σίγουρα παίζει ρόλο και τα ευαίσθητα ηχεία μου. Για τον βόμβο δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι πρόβλημα, αφού έχει διακόπτη Ground Lift!

Η κατάσταση είναι λίγο ρευστή τώρα με την αντιπροσωπεία της Parasound. Από τα αρχαία χρόνια ήταν η Audio Spectrum. Στην αρχή της χρονιάς εμφανίστηκε άλλο όνομα (δεν θυμάμαι ποιος) και τώρα το site της Parasound λέει ότι αντιπροσωπεία είναι η Audio Evolution. Αν η Audio Spectrum έχει στοκ ίσως να είναι ευκαιρία για καλή τιμή!

Last edited:
H γνώμη μου είναι ότι θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Όχι φυσικά ότι δεν είναι καλός ο τελικός που επέλεξες (κάθε άλλο), αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι τόσο τραγικός ο ήχος σου χρησιμοποιώντας μόνο τον Pioneer 55. Στη θέση σου θα κοιτούσα πρώτα ηχεία-χώρο και θα ξεκινούσα την όποια αναβάθμιση από εκεί.

Αν φτάσεις στην πορεία να θελήσεις ξεχωριστό ενισχυτή για ακρόαση μουσικής, μπορείς να επιλέξεις έναν ολοκληρωμένο με ht passthrough.

Το να πάρεις τον A23 και να τον συνδέσεις στα preout του 55 για να έχεις βελτίωση στο δικάναλο είναι δώρο-άδωρο.

Εφόσον πας σε τελικό και όχι ολοκληρωμένο, το σωστό είναι να πάρεις και dac/προ με ht-passthrough.

Last edited:
πιστευω οτι ο αδυνατος κρικος ειναι τα ηχεια σου .
εχεις σκεφτει να κανεις ενα σετακι (ηχεια , ενισχυτη πηγη )για 2καναλο ξεχωριστο ?

Re: Απάντηση: Parasound, τι παίζει τελικά;;;

Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις και την προσπάθεια να βοηθήσετε, το εκτιμώ βαθύτατα...:SFGSFGSF:

Αρχικά είχα κολλήσει με τους ρότελ αλλά διάβασα ότι οι Parasound είναι πιο μουσικοί και γι αυτό σκέφτηκα να πορευτώ ανάμεσα σε 2 δρόμους (hc-μουσική) προσπαθώντας να πετύχω την χρυσή τομή...
Ομολογώ ότι πάντοτε προσανατολιζόμουνα προς το hc. Ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ ότι το σύστημα μου, που το εντάσω σε μέσο προς υψηλό κόστος (για τα δικά μου τουλάχιστον δεδομένα) δεν μπορεί να παίξει ικανοποιητικά μουσική...

Για να είμαι ακριβής, αν κλείσω το sub και δηλώσω τα ηχεία ως large (φαντάζομαι όλοι το κάνετε κατα την ακρόαση μουσικής σε πολυκάναλο σύστημα), το μπάσο είναι πλαδαρό και οι ψηλές μουντές... Αυτά μάλλον παρασύρουν και τις μεσαίες με αποτέλεσμα την κούραση κατα την ακρόαση...
Αυτό το δοκίμασα με ανεργή αλλά και ανενεργή την αυτόματη ισοστάθμιση. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...
Σκέφτηκα λοιπόν μήπως είναι θέμα ελλειπούς οδήγησης των ηχείων μιας και ο ενισχυτής προτείνει (recommended) ηχεία με 8ohm και πάνω, ενώ αυτά αν και είναι 8ωμα, έχουν ελάχιστη αντίσταση τα 3ohm... Ένα άλλο στοιχείο που μάλλον το μαρτυρά αυτό είναι κάτι ψηλοπαραμορφώσεις που πιάνω στους διαλόγους. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε μόνο το κεντρικό (4ohm) αλλά είδα ότι συμβαίνει και στα κύρια ηχεία. Οπότε φαντάζομαι ότι σε κάποιες συχνότητες παραμορφώνει ο ενισχυτής... Επιπλέον θεωρώ ύποπτο και τον χώρο που έχω το σύστημα (υπόγειο με τοίχους απο μπετόν, χωρίς κάποιου είδους μόνωση, με πλακάκια που έχω καλύψει με χαλιά).

Πιστεύω και γω πως η διαφορά θα είναι μικρή με την προσθήκη τελικού χωρίς την αλλαγή του προ αλλά ελπίζω ότι αν μη τι άλλο θα σφίξει λίγο το μπάσο και θα καθαρίσουν οι ψηλές ώστε να βελτιωθεί ο ήχος... Βλέπω πολύ καλά specs στον Parasound, και μάλλον διαχειρίζεται δύσκολα φορτία σχετικά καλά χωρίς να χάνει σε ήχο... Το κόλλημα μου είναι αυτό με τον βόμβο που παρόλο που έχει διακόπτη για την γείωση δεν βλέπουν πάντα αποτέλεσμα...

Για να πάρω καινούργια ηχεία το βλέπω λίγο χλωμό διότι αυτά τα έχω μόλις 2 χρόνια και δεν μου πάει η καρδιά να τα αλλάξω... Μελετώ την λύση να πάρω τον α23 τώρα και αν δεν δω αποτέλεσμα να τσιμπήσω μελλοντικά τον αντίστοιχο προ του και αν και πάλι δεν λυθεί το θέμα, να ακολουθήσω την συμβουλή για καθαρά dedicated σύστημα για μουσική... Ούφ... Πολλά έξοδα...

Αν παραγγείλω από internetiko μαγαζί τον Parasound υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα με την παραγγελία μου;

Πάντως κακά τα ψέματα, φοβάμαι ότι όντως μπορεί να κάνω μια τρύπα στο νερό...

O χώρος που περιγράφεις είναι αρκετά δύσκολος, μπορεί να κάνεις ότι αλλαγές θες και να μη δεις βελτίωση.Στη θέση σου δεν θα έκανα καμμία αγορά πριν ακούσω το εν λόγω μηχάνημα στο σύστημά μου. Επίσης, αν μπορείς, κάνε το εξής πείραμα: Δανείσου από κάποιο γνωστό ή φίλο, ή από μία αντιπροσωπεία έναν καλό δικάναλο ολοκληρωμένο ενισχυτή και δες αν σε συνδυασμό με τα ηχεία σου βελτιώνει τον ήχο. Αν ναι, τότε μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι για αλλαγές. Πάντως από ιντερνετ δεν θα αγόραζα ενισχυτικό. Μπορεί να μείνεις με το παλτό στο χέρι...

Έχεις απόλυτο δίκιο και πίστεψε με αν μπορούσα να δανειστώ έναν ενισχυτή θα το έκανα αλλά είμαι επαρχία και δεν μπορώ ούτε να πάω ούτε να πάρω κάτι για demo. Το μαγαζί που λέω είναι σχετικά γνωστό και πιστεύω ότι όσοι είναι Αθήνα το θεωρούν έμπιστο. Βασικά είναι νομίζω και το μόνο που βγάζει το skroutz όταν ψάχνω τον συγκεκριμένο parasound

Μαλλον ο Κωστας πιο πανω καταλαβε,οπως και εγω οτι θα παραγγειλεις απο εξωτερικο,οταν αναφερθηκες σε αγορα απο το internet και οχι απλα απο το ελληνικοτατο(με μαγαζια βεβαια παραεισαγωγης)skroutz..-bye-
Γ

Συγνώμη για το μπέρδεμα... Το συγκεκριμένο μαγαζι φέρνει προΪόντα παραεισαγωγής; Θα έχω θέμα με την εγγύηση;

Re: Απάντηση: Parasound, τι παίζει τελικά;;;

Τι εννοείς γραπτή εγγύηση; Συνήθως στα μαγαζια λένε ότι η απόδειξη είναι η εγγύηση... Μόνο για τον pioneer έκανα την τριετή γραπτώς.

ποσα λεφτα σκεφτοσουν να δωσεις; αφου το κυριως παραπονο σου ειναι ο δικαναλος ηχος γιατι δεν παιρνεις ενα δικαναλο ενισχυτη με htpassthrough? αν και τα ηχεια σου ειναι προσανατολισμενα στο home cinema οποτε μην περιμενεις και θαυματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Parasound, τι παίζει τελικά;;;

Τι εννοείς γραπτή εγγύηση; Συνήθως στα μαγαζια λένε ότι η απόδειξη είναι η εγγύηση... Μόνο για τον pioneer έκανα την τριετή γραπτώς.

Aς βάλει και μιά σφραγίδα στο έντυπο-εγγύηση που συνοδεύει τον ενισχυτή από τη εταιρία.

αν και τα ηχεια σου ειναι προσανατολισμενα στο home cinema οποτε μην περιμενεις και θαυματα.

+1

Πολύ καλά στο home cinema αλλά μέτρια στη μουσική. Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα.

Ο συγκεκριμένος τελικός κοστίζει 1200 στο site που τον βρήκα, με τραβάει και λίγο η στάμπα THX Ultra II και η παράδοση της Parasound στον χώρο και κοιτούσα σε τελικό. Για ολοκληρωμένο η αλήθεια είναι ότι δεν το κοίταξα καθόλου. Τι εναλλακτικές υπάρχουν και σε τι κόστος;

με τα λεφτα αυτα χτυπας σε μτχ τα proac studio 140mk2 και ο πιονερος μεταμορφωνεται. δινεις τα δικα σου και παιρνεις και ενα κεντρικο απο ebay uk και ζεις happily ever after. σχεδον δηλαδη γιατι τον δικαναλο δεν τον γλυτωνεις ;D

Ο συγκεκριμένος τελικός κοστίζει 1200 στο site που τον βρήκα, με τραβάει και λίγο η στάμπα THX Ultra II και η παράδοση της Parasound στον χώρο και κοιτούσα σε τελικό. Για ολοκληρωμένο η αλήθεια είναι ότι δεν το κοίταξα καθόλου. Τι εναλλακτικές υπάρχουν και σε τι κόστος;

Αυτά τα ΤΗΧ και λοιπά μπλιμπλίκια δεν έχουν καμμία σημασία για τη μουσική. Εναλλακτικές για ολοκληρωμένους σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν άπειρες. Αν και οι φίλοι λένε ότι το πρόβλημα είναι στα ηχεία σου...

Οι Ωδές είναι σοβαρό κατάστημα και αποκλείεται να έχουν παραεισαγωγή. Τους έχω ικανούς να έχουν και Parasound για επίδειξη.
Η πιστοποίηση THX έχει σχέση με νόρμες home cinema. Θα σε βολέψει στο setup με τον Pioneer αφού θα έχουν και οι δύο την στάνταρ ευαισθησία. Από και και πέρα, όχι δεν έχει καμμία αξία ως προς την ποιότητα του ήχου.
Ο Leo πάντως έχει δίκιο, συνήθως το πρόβλημα στα home cinema είναι ο προενισχυτής, όχι ο πολυκάναλος. Από αυτή την άποψη ίσως να είναι πιο καλή λύση ένας ολοκληρωμένος με pass-through.
Τι πηγή έχεις;