Παρατηρήσεις σχετικά με ίδιους δέκτες Combo & απλούς

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Και εξηγούμαι, στην αγορά κυκλοφορούν δέκτες Combo και απλοί.

Π.χ. Mvision HD 200, HD200Combo - HD 300 Net, HD 300 Net Combo.
Edision mini 2 in 1 IP, mini Ip

Βασικά δέκτες με δορυφορικό tuner στους οποίους προστέθηκε και το επίγειο ψηφιακό.

Τι έχω διαπιστώσει μέχρι στιγμής :

Έχω τον HD300 Net, χωρίς επίγειο ψηφιακό tuner. Έχοντας τεστάρει και τον ίδιο δέκτη σε combo έχω παρατηρήσει αυξημένη θερμοκρασία στον combo και κάποιες φορές αργή εναλλαγή καναλιών.

Περιμένω από εσάς να μου πείτε τι κάνει ο δικός σας δέκτης.

Που θέλω να καταλήξω ??

Μήπως τελικά ο κανόνας "ένα μηχανάκι ξεχωριστά για την κάθε δουλειά" είναι απαράβατος ????

Από την άλλη όμως, έτσι όπως πάμε θα φτιάξουμε σουπλά από τα πολλά κοντρόλ. !!!!!!! :D

χμμμμ, τόσα έμπειρα μέλη και κανείς δεν έχει παρατηρήσει κάτι ????

Δεν θα θάψουμε, θεματάκια για κουβέντα να έχουμε.....:D

Αντωνη εγω έχω βαλει επίγειο ψηφιακό τιούνερ στον DM8000 (παλι παρασύρθηκα, αφού μέχρι ναρθει σε μας θα έχουν περάσει σε...mpeg8!) και δεν ειδα κάποια διαφορά θερμοκρασίας

ο δικος μου hd 300net combo.....βραζει ....
οσο για ταχυτητα....επειδη εδωσα εδω και καιρο τους αλλους δεκτες που ειχα ...
δεν μπορω να τον συγκρινω πια.... παντως ειναι ψιλοαργος σε αποκωδικοποιηση καρτας
και πιο γρηγορος σε fta και σε hd

Ζεστός αρκετά εώς πολύ και το είχαμε ξανασυζητήσει Αντώνη, ακόμα και στο standby. Όσο για την ταχύτητα θα συμφωνήσω με το μέλος παραπάνω και θα επισημάνω και εγώ μια καθυστέρηση στην εναλλαγή καναλιών από άλλο transponder μπουκέτου από οικιακό μοίρασμα κάρτας, που αρχικά θεώρησα ότι προέρχοταν από τον diseqc διακόπτη μου.

Απάντηση: Re: Παρατηρήσεις σχετικά με ίδιους δέκτες Combo & απλούς

ναι αλλα ειναι αργος αρκετα ειδικα ανα στηλες
Μπράβο ρε φίλε... το έχω αναφέρει 2-3 φορές μέσα στις συζητήσεις, αλλά δεν είδα κανέναν να μου το επαληθεύει και νόμιζα πως έχω πάθει... παράκρουση.
Αυτό το θεματάκι ο VIP1 δεν το έχει! Είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που έχει ο Mini Combo. Δεν ξέρω τι γίνεται στον σκέτο Mini και στον VIP2.

Κι εγώ παρατηρώ ότι ο Mvision HD 300 Combo net είναι ζεστός πολύ ακόμα και σε standby. Και στις αλλαγές καναλιών, ειδικά στα encrypted, πιο αργός από τον Manhattan Plaza, που είχα. Βέβαια ο τελευταίος είχε ενσωματωμένο irdeto, οπότε ίσως δικαιολογείται έτσι. Πάντως και στα fta δεν θα έλεγα ότι η ταχύτητα αλλαγής καναλιών εντυπωσιάζει.

Στον clarke-tech 5100 combo δεν υπάρχει πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Αν και σίγουρα, όταν με το καλό έρθει η ψηφιακή τηλεόραση στα μέρη μου, θα πάρω και "σκέτο" επίγειο ψηφιακό δέκτη.:D

Έχω τον HD300 Net, χωρίς επίγειο ψηφιακό tuner. Έχοντας τεστάρει και τον ίδιο δέκτη σε combo έχω παρατηρήσει αυξημένη θερμοκρασία στον combo και κάποιες φορές αργή εναλλαγή καναλιών.

Το επίγειο tuner φταίει που ο HD300 COMBO NET "ζεματάει"?

Πάντως αργή εναλλαγή καναλιών δεν έχω διαπιστώσει.

Από την άλλη όμως, έτσι όπως πάμε θα φτιάξουμε σουπλά από τα πολλά κοντρόλ. !!!!!!!

Εχεις παραπάνω από μένα; 7 έχω...... προς το παρόν... :D

-bye-

Είναι λογικό Κώστα όταν έχεις ένα έξτρα tuner με το ίδιο τροφοδοτικό να ζεματάει ο δέκτης. Προφανώς δεν έχουν βάλει περισσότερες ψύκτρες.....

Edision 2in1 combo ip χλιαρος, 38-40 βαθμους σε συνεχη non-stop λειτουργια (τον στρωνω :p )! Δεν τον εχω κλεισει για να ξερω ποσο κατω πεφτει! Θα ενημερωσω μολις το μετρησω.

εθεσα το θεμα ''θερμοκρασια'' στο site του αντιπροσωπου (mvision) και αναμενω απαντηση
για το αν υπαρχει προβλεψη για τοποθετηση πισω ή πανω στο case καποιου fan.
αυτο που με νοιαζει βασικα ειναι , οχι το πως θα προσαρμοσω ενα fan στο case
αλλα το αν υπαρχει υποδοχη για την αναλογη ταση του fan , αλλα και το αν υπαρχει
καποια ''ειδικη'' πισω ή πανω οψη που να δεχεται fan....
δυσκολο , αλλα θα δουμε !!!

Πάντως από θερμοκρασίες ο 300 combo δεν έχει φάει κολλήματα, τουλάχιστο σε όσους δέκτες έχω δει και ξέρω από γνωστούς. Το αντίθετο δηλαδή από τον 200άρη

τι να σου πω... εχω εδω και μια βδομαδα ....ολο παγωματα στην αποκωδικοποιηση
και ολο και πιο πολλα free to air να τα βγαζει που και που ...κωδικοποιημενα.
το αποδιδω στη θερμοκρασια γιατι οταν τον αφησω να κρυωσει ...ολα οκ