Παράξενα στο δρόμο...

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Έχω παρατηρήσει τελευταία στην παραλιακή στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη στην ευθεία ακριβώς μετά το φανάρι στο Ασκληπιείο Βούλας, πως υπάρχουν 2 λωρίδες καλώδιο μαύρες στον δρόμο κάθετα με 1μ. περίπου απόσταση.

Αυτά σε τι ακριβώς χρησιμεύουν, γνωρίζει κανείς;

Έχει καμία φωτογραφική πουθενά ή μετράνε το πόσα οχήματα διεύλευση έχουμε;

Κάτι άλλο ίσως;

Το έχω πετύχει και σε άλλα σημεία τόσα χρόνια αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό.

Νομίζω οτι μετράει το πόσα οχήματα περνάνε.
Τα βλέπω κοντά σε φανάρια συνήθως (ή οπου σκοπεύουν να βάλουν φανάρια) και μάλλον χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα για την ρύθμιση των φαναριών.

Ακριβώς, μετράνε τη διέλευση των οχημάτων. Αν προσέξεις παραδίπλα υπάρχει και το κουτί που κάνει τις καταγραφές.

Το έχω προσέξει το κουτί αλλά έλεγα μήπως έχει τίποτα άλλο μέσα, κουλούρα καλώδιο περισσότερο κτλ.

Καποιος εκπονει κυκλοφοριακη μελετη, πιθανα για λογαριασμο καποιου Δημου.

Η μεθοδος αυτη χρησιμοποιειται απο τους Συγκοινωνιολογους για τον υπολογισμο του φορτου των οδων.

και γιατί χρησιμοποιούν 2 καλώδια και όχι 1;

εμένα με τα 2 μου έρχεται στο μυαλό ότι κάποιος θέλει να δει και την ταχύτητα.

Νομίζω το ίδιο κάνουν και οι "πλάκες" που υπάρχουν ενσωματωμένες στο οδόστρωμα πριν από τα φανάρια, που ξεχωρίζουν μόνο από το περίγραμμά τους που έχει πίσσα. Δεν ξέρω μην συνδέονται και σε πραγματικό χρόνο με κάποιο σύστημα ρύθμισης του χρόνου των σηματοδοτών... τραβηγμένο; Πάντως οι ίδιες πλάκες, τοποθετημένες στις λεωφορειολωρίδες και σε απόσταση όσο το μεταξόνιο ενός επιβατικού αυτοκινήτου, ενεργοποιούν τις κάμερες.

και γιατί χρησιμοποιούν 2 καλώδια και όχι 1;

εμένα με τα 2 μου έρχεται στο μυαλό ότι κάποιος θέλει να δει και την ταχύτητα.

Σωστά, έτσι μετράνε και την ταχύτητα.

Νομίζω το ίδιο κάνουν και οι "πλάκες" που υπάρχουν ενσωματωμένες στο οδόστρωμα πριν από τα φανάρια, που ξεχωρίζουν μόνο από το περίγραμμά τους που έχει πίσσα. Δεν ξέρω μην συνδέονται και σε πραγματικό χρόνο με κάποιο σύστημα ρύθμισης του χρόνου των σηματοδοτών... τραβηγμένο; Πάντως οι ίδιες πλάκες, τοποθετημένες στις λεωφορειολωρίδες και σε απόσταση όσο το μεταξόνιο ενός επιβατικού αυτοκινήτου, ενεργοποιούν τις κάμερες.

καλό!

Χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί από Φλοίσβο έως Βάρη σε κάθε φανάρι υπάρχουν τροχονόμοι και ειδικοί φρουροί.

Στο παλιό αεροδρόμιο από παραλιακή μεριά έχουν κατασκηνώσει τροχονόμοι όπως και έξω από κάποια ξενοδοχεία.

Γνωρίζει κανείς κάτι;

αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ και με κάνει έξω φρενών, είναι οτι πλέον, όλο και περισσότεροι οδηγούν απόγεμα προς βράδυ ενώ έχει σκοτεινιάσει πλήρως, με σβηστά φώτα και μόνο αν τους κάνει κανείς σινιάλο την παίρνουν χαμπάρι και ξυπνάνε!!!

αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ και με κάνει έξω φρενών, είναι οτι πλέον, όλο και περισσότεροι οδηγούν απόγεμα προς βράδυ ενώ έχει σκοτεινιάσει πλήρως, με σβηστά φώτα και μόνο αν τους κάνει κανείς σινιάλο την παίρνουν χαμπάρι και ξυπνάνε!!!

Ισχύει και στη Θεσσαλονίκη ... κάποια μαζική ύπνωση θα φταίει ...

Απλα παιδια ειναι η συνοδος του ΟΑΣΕ και οταν πηγαινοερχονται οι διαφοροι ΥΠΕΞ απο και προς τα μεγαλα ξενοδοχεια τις Βουλιαγμενης γινεται ενας μικρος χαμος... υπομονη

Re: Απάντηση: Παράξενα στο δρόμο...

Αυτα που εχω παρατηρησει εγω στους δρομους και με κανουν εξω φρενων δε φτανει μια ολοκληρη σελιδα ενος νηματος εδω για να τα γραψω.

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ.....

Όχι δεν δίνουν κλήσεις.
απλά είναι σε κάθε φανάρι από 1 έως 3.

Εγώ πιστεύω πως μάλλον κάτι φοβούνται.

Απάντηση: Re: Παράξενα στο δρόμο...

Ρε σύ πλάκα έκανα... Αφού σου άπάντησε ο άνθρωπος πιο πάνω στο #14.

Απλα παιδια ειναι η συνοδος του ΟΑΣΕ και οταν πηγαινοερχονται οι διαφοροι ΥΠΕΞ απο και προς τα μεγαλα ξενοδοχεια τις Βουλιαγμενης γινεται ενας μικρος χαμος... υπομονη

Καλά μετά τα προχθεσινά δε σε βλέπω και πολύ καλά!!! :ADFADF1::flipout:

-bye-