"Παράξενο" πρόβλημα με lnb και nova pvr

S.manos

Senior Member
25 September 2009
475
Ηράκλειο
Πριν κανένα μήνα, είχα ένα πρόβλημα με τον δέκτη pvr της nova. Είχα το original quad lnb που δίνει η nova και 3 καλώδια να κατεβαίνουν στα 3 tuner του δέκτη. Ξαφνικά το ένα από τα τρία tuner δεν λάμβανε σήμα (Αυτό που κάνει τις εγγραφές). Έκανα διάφορες δοκιμές, αλλαγές καλωδίων, και τελικά με την βοήθεια του forum κατέληξα να αλλάξω lnb. Πήρα ένα inverto black pro quad, το έβαλα και όλα οκ. Μάλιστα η ένταση του σήματος ήταν αυξημένη και στα τρια tuner σε σχέση με το lnb της nova.
Χτες έβαλα να γράψω ένα ντοκυμαντέρ του national geo και σήμερα το πρωί έβαλα να το δω, αλλά τίποτα!!! Αλλάζω το καλώδιο του 3ου tuner που είναι για τις εγγραφές και το βάζω στο tuner της tv1 και βλέπω σήμα 0% ακρίβεια 0%! Τι στο καλό μπορεί να φταίει; Λέτε ο δέκτης να δημιουργεί πρόβλημα στα lnb; Τι δοκιμές να κάνω για να βρω τι φταίει; Στα 2 άλλα tuner η ένταση είναι 75-82% και η ακρίβεια 99-100%. Θα με τρελάνει!

Γιατι δεν δοκιμάζεις να βαλεις το καλώδιο του 3ου τιούνερ σου στην 4η και κενή είσοδο του quad lnb στην ταράτσα. Ισως να χάλασε απλά το 3ο τμήμα του lnb (αλλιώς και πριν απο αυτό δοκίμασε και το 3ο τμήμα του lnb με ενα απο τα αλλα 2 καλώδια που δουλεύουν, ώστε να κάνεις διαφοροδιάγνωση μήπως και φταίει το καλώδιο...)

Χωρίς να προλάβω να κάνω τίποτα επανήλθε το σήμα αλλά με άλλα "κόλπα" τώρα. Βασικά μετά που ξαναέβαλα τα καλώδια όπως ήταν αρχικά, για να βλέπω σε δύο tv, πάτησα εγγραφή για δοκιμή μερικά δευτερόλεπτα και έγγραψε κανονικά. Άλλαξα το καλώδιο σε άλλο tuner (tv1) για να δω το σήμα και ήταν 0%! Όταν σύνδεσα και το τρίτο tuner (του pvr) τότε η ένταση στην tv1 ανέβηκε στο 40% με ακρίβεια 100%! Τώρα τα ξαναέχω όπως ήταν αρχικά με ένταση για tv1 & tv2 72-78% και ακρίβεια 99-100% και γράφει κανονικά!
Με παραξενέυει αυτή η συμπεριφορά μιας και παρόμια με έκανε να αλλάξω lnb.

@Voreios: Θα τα κάνω τα δύο τεστ αύριο ή μήπως να περιμένω μήπως και ξαναχαθεί το σήμα πρώτα;

Απ όσο μπορω να καταλάβω κάπου δεν έκανε καλή επαφή η ακίδα του ομοαξονικού σου καλωδίου και μετά το βάλε-βγάλε τοποθετήθηκε σωστότερα....

Μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να ήταν. Θα τσεκάρω και τα καλώδια μήπως έχουν φθαρεί. Ευχαριστώ πάντος για τις απαντήσεις.-bye-

Αυτο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα σηματος
Το αλλο δεν ειναι ενταση αλλα ο θορυβος του καλωδιου και του LNB
και οσο μικροτερος τοσο καλυτερα ειναι

Λοιπόν επανέρχομαι γιατί θα με τρελάνει αυτό το "καλόμηχάνημα"! Οι διακοπές στο σήμα του τρίτου tuner είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, αλλά έχει τις ώρες του! Αγόρασα νέα καλώδια και τα τοποθέτησα πολύ προσεκτικά, αλλά πάλι τα ίδια! Έφερα και ένα δέκτη (humax) ενός φίλου και σύνδεσα εναλλάξ τα τρία καλώδια και ήταν μια χαρά το σήμα και στα τρια!
Τις τελευταίες μέρες έχουμε και άλλα....
1) Εκεί που παίζει ο δέκτης κανονικά μου βγάζει "κωδικωποιημένη υπηρεσία" και επανέρχεται μόνο μετά από reset.
2) Ο δέκτης κάνει επανεκίνηση μόνος του τουλάχιστον 3 φορές την μέρα!
Πήρα τηλ. στην nova, αλλά μετά από 8 λεπτά αναμονή(!) βαρέθηκα και το έκλεισα!

Υ.Γ. Όσο περνάει ο καιρός τόσο ξενερώνω και ειληκρινά αν είχα εναλλακτική για τα ελληνικά ελεύθερα κανάλια, βλέπετε είμαι επαρχία και σήμα γιοκ, θα έκοβα την συνδρομή μου ΣΗΜΕΡΑ!!!
Υ.Γ.2: Σηκώστε κανένα τηλέφωνο εκεί στο τεχνικό τμήμα, δεν χρεώνεστε!!!

Αυτο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα σηματος
Το αλλο δεν ειναι ενταση αλλα ο θορυβος του καλωδιου και του LNB
και οσο μικροτερος τοσο καλυτερα ειναι

Ο δέκτης (panasat 3001 pvr) μου βγάζει δύο ενδείξεις. Στην μια αναφέρει "Ένταση Σήματος" και στην άλλη "Ακρίβεια".

Το πρόβλημα λύθηκε! Δεν είχε καμία σχέση με lnb, καλώδια αλλά με τον δέκτη. Η κατατοπιστικότατη και ευγενέστατη κυρία από την εξυπηρέτηση πελατών της nova (να λέμε και τα καλά, άσχετα αν αυτά δεν αφορούν τις υπηρεσίες), μου είπε και έκανα την διαδικασία για rom-erase και μετά αφού της είπα τον αριθμό της κάρτας, έστειλε κάτι σήματα (λέτε να παντρέυτικα και δεν το ξέρω) όπως μου είπε και από τότε όλα οκ!:2thumb22sup:

Η διαδικασία για rom-erase στον pvr 3001:

1) Πατάμε από τον δέκτη τα γνωστά πλήκτα για reset.
2) Κατά την διαδικασία του reset και μόλις η οθόνη εμφανήσει τον αριθμό 1, πατάμε πάλι από τον δέκτη το play/pause μαζί με το V- μέχρι να μας εμφανήσει στην οθόνη του δέκτη ROM-ERASE.

-bye-