ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

akren

Supreme Member
8 June 2007
4,266
Ηρακλειο
Εχω ενα αρχειο Α και θελω να το μεταφερω απο τον C στον D για παραδειγμα.
οπου C και D ειναι partition's του ιδιου σκληρου.

το "πιανω και το αφηνω"-το γνωστο-αλλα μου το κανει copy και μαλιστα πολυ αργα.

δηλ.εχω δυο αρχεια Α μετα,ενα στον C και ενα στον D.

δεν θυμαμαι να το εκανε πριν.

εγω θελω απλα να εχω ενα στο D με drag and drop

καποια λυση σε αυτο?

Τι λειτουργικό έχεις; Αυτό το σύμπτωμα (η αργή μετακίνηση εννοώ) μου θυμίζει τα Vista πριν το Service Pack 1. Πάντως για να φύγει τελείως από τον ένα δίσκο και να πάει στον άλλο (να το έχεις σε ένα μόνο σημείο) πρέπει να κάνεις cut (με δεξί κλικ), με απλό drag & drop γίνεται απλά copy paste και παραμένει ένα αντίγραφο στον αρχικό φάκελλο, εκτός κι αν η μετακίνηση γίνεται στον ίδιο δίσκο/partition.

Last edited:
XP SP3,στο ιδιο partition δουλευει κανονικα και απλα το βγαζω απο το ενα φακελο στον αλλο με drag & drop.

το προβλημα ειναι οταν θελω να το βαλω σε αλλο partition του ιδιου σκληρου.
edit:για αρχειο 8gb θελει περιπου πεντε λεπτα και....

Σου είπα, με drag & drop παραμένει πάντα ένα αντίγραφο αν η μετακίνηση γίνεται σε διαφορετικά partition. Κάνε απλά δεξί κλικ στο αρχείο cut και paste εκεί που θέλεις να το πας. Για την ταχύτητα έτσι κι έτσι, εξαρτάται κι από τον δίσκο, στα μεγάλα αρχεία υπάρχει αρκετή μείωση της ταχύτητας πάντως (στο ίδιο partition δεν γίνεται στην πραγματικότητα μετακίνηση, απλά αλλάζει η διεύθυνση του αρχείου στο index του σκληρού χωρίς αυτό να πάει πουθενά).

Λίγο πιο γρήγορα, λίγο πιο αργά, πάντως είναι λογική. Στο ίδιο partition είναι κυριολεκτικά στιγμιαία, αλλά όπως έγραψα δεν γίνεται πραγματική μετακίνηση...

καποιο κολπο...κατι θα υπαρχει...δεν μπορει..καποιο προγραμματακι ισως?

θα το ψαξω μηπως βρω καποια λυση.

Για το drag & drop κόλπο; Αν και εμένα δεν μου φαίνεται τόσο δύσκολο να κάνεις cut & paste γι αυτό που ζητάς θα έβλεπα μόνο την χρήση ενός εναλλακτικού file browser όπως του "Total Commander" (αν δεν τον έχεις χρησιμοποιήσει μπορεί να σου φανεί παράξενος στην αρχή). Κρατώντας πατημένο το alt αφού έχουμε επιλέξει το αρχείο που θέλουμε μπορούμε να το μετακινήσουμε σε άλλο partition χωρίς να μένει αντίγραφο στο πρώτο...

ΥΓ. Υπάρχει και free αντίστοιχο πρόγραμμα, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα...

http://www.freecommander.com/

Last edited:
δεν ειναι το δυσκολο της υποθεσης αλλα η καθυστερηση.
αν καθυστερουν και αυτα τα προγραμματα,μαλλον μου ειναι αχρηστα.
θα τα δοκιμασω ομως.

να'σαι καλα :a0210:

Παρεμπιπτόντως, και στον explorer υπάρχει παρόμοιο shortcut για το drag & drop, δεν το ήξερα ως τώρα, το βρήκα κάνοντας δοκιμές. Πατάς shift και μετακινείς το αρχείο με drag & drop στο άλλο partition. Πάντως την καθυστέρηση δεν υπάρχει τρόπος να την αποφύγεις, αφού γίνεται μετακίνηση του αρχείου από το ένα partition στο άλλο, αυτή θα γίνει το μέγιστο με την ταχύτητα που μπορούν να δώσουν οι σκληροί δίσκοι και το interface τους (ata ή sata). Αλλά το μέγιστο σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να το έχεις, η μέση ταχύτητα είναι πολύ μικρότερη.

Και αφού μιλάμε και για τον ίδιο δίσκο, σημαίνει ότι η κεφαλή μια διαβάζει από εκεί που το πέρνει το αρχείο, μια γράφει στο άλλο σημείο που το πηγαίνει... Πέρα δώθε, πέρα δώθε... Και 8gb φυσικά δεν είναι και μικρό αρχείο...

σωστο και αυτο.

αρα μενουμε οπως ειμαστε η θα βαλω σε ενα σκληρο 160gb, που καθεται να κανει αυτην δουλεια.

Καλα ρε Λυκουργο , ζητας περισσοτερο ελευθερο χρονο και μου βαζεις avatar τον αλογομουρη ?

Εχω ενα αρχειο Α και θελω να το μεταφερω απο τον C στον D για παραδειγμα.
οπου C και D ειναι partition's του ιδιου σκληρου.

το "πιανω και το αφηνω"-το γνωστο-αλλα μου το κανει copy και μαλιστα πολυ αργα.

δηλ.εχω δυο αρχεια Α μετα,ενα στον C και ενα στον D.

δεν θυμαμαι να το εκανε πριν.

εγω θελω απλα να εχω ενα στο D με drag and drop

καποια λυση σε αυτο?
Δεν έχω καταλάβει γιατί αυτό ξαφνιάζει. Είτε drag and drop είναι, είτε cut and paste εφ' όσον είναι σε διαφορετικά παρτίσιονς θα γίνει κόπυ. Δεν μπορείς (σε κανένα λειτουργικό που γνωρίζω) να έχεις λινκς που να καβαλάν παρτίσιονς. Αυτό είναι και το νόημα του παρτίσιον άλλωστε.

Απάντηση: Re: ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Δεν έχω καταλάβει γιατί αυτό ξαφνιάζει. Είτε drag and drop είναι, είτε cut and paste εφ' όσον είναι σε διαφορετικά παρτίσιονς θα γίνει κόπυ. Δεν μπορείς (σε κανένα λειτουργικό που γνωρίζω) να έχεις λινκς που να καβαλάν παρτίσιονς. Αυτό είναι και το νόημα του παρτίσιον άλλωστε.

η καθυστερηση με ξαφνιασε και οχι το copy και ειπα να δω αν υπαρχει κατι που να γινεται πιο γρηγορα.
αυτο ηταν το προβλημα μου και θαρω ολων μας.
ισως δεν το διατυπωσα καλα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

η καθυστερηση με ξαφνιασε και οχι το copy και ειπα να δω αν υπαρχει κατι που να γινεται πιο γρηγορα.
αυτο ηταν το προβλημα μου και θαρω ολων μας.
ισως δεν το διατυπωσα καλα.
Sorry, εγώ δεν κατάλαβα