Parcel Forwarding απο το εξωτερικό.

enduras1

Moderator
Staff member
Parcel Forwarders.

Οι εταιρείες αυτές αναλαμβάνουν να παραλάβουν και να προωθήσουν απο καταστήματα διάφορων χωρών που δεν στέλνουν σε εμας τα προιόντα τους κάνοντας τον ενδιάμεσο.

1730892087943.png

Εδω θα αναφέρονται εμπειρίες απο χρήση τετοιων εταρειών απο τα μέλη μας.

Last edited:

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Είχαμε πρόσφατα συζητήσει για αγορές από το εξωτερικό από μαγαζιά που δεν στέλνουν Ελλάδα, μέσω υπηρεσιών forwarding. Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμή μέσω της eshopwedrop με επιτυχία, οπότε γράφω εδώ αναλυτικά μήπως ενδιαφέρει κάποιον συνάδελφο.

Κατ' αρχάς να πω ότι την εταιρία την διάλεξα από μια συζήτηση στο insomnia, χωρίς να βρίσκω και πολύ υλικό στο internet - από ότι καταλαβαίνω δεν είναι και πολύ διαδεδομένες αυτές οι υπηρεσίες στην Ελλάδα. Σε ερωτήσεις πάντως ήταν γρήγοροι στην εξυπηρέτηση στο mail [email protected] , στο άλλο mail που γράφει στο site τους δεν απαντάει κανείς και τηλέφωνο υπάρχει μόνο για τις αποθήκες.

Η αγορά ήταν ένα μεγάλο πακέτο 50x60x30εκ και βάρους 9,5κιλά, από Lefeld (δεν στέλνει Ελλάδα).

Τελικά η αποστολή στοίχισε 23€ και εξελίχθηκε ως εξής:
Παραγγελία > ΠΑ 18/10 -14:00
Αποστολή Lefeld με DHL > ΔΕ 21/10 -17:00
Παράδοση από DHL Φραγκφούρτη > ΤΕ 23/10 -13:14
Παραλαβή Wedrop Φραγκφούρτη > ΤΕ 23/10 -13:18
Αναχώρηση από Φραγκφούρτη > ΠΑ 25/10 -11:18
Άφιξη Αθήνα (Κορωπί) > ΔΕ 04/11 -12:24
Τοπικό ΕΛΤΑ > ΤΡ 05/11 -09:00
Παραλαβή > ΤΕ 06/11

Σε κάθε στάδιο υπήρχε ενημέρωση με e-mail (τα ΕΛΤΑ με μήνυμα στο κινητό). Πρακτικά ήρθε σε 2 περίπου εβδομάδες από τότε που το παρέλαβε η wedrop. Παρόλο που δεν το λες και γρήγορα, γενικά πήγε οκ και θα την ξαναχρησιμοποιήσω στο μέλλον.

Η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Πρώτα μπαίνεις εδώ βάζεις βάρος και διαστάσεις, και υπολογίζεις το κόστος μεταφοράς. Η πρώτη μεταφορά είναι δωρεάν με max τα 10€. Προσθέτεις 3-5 ευρώ (ανάλογα το βάρος) για την τοπική παράδοση, εκτός αν μένεις κοντά στο Κορωπί οπότε μπορείς να παραλάβεις κατευθείαν από την εταιρία χωρίς κόστος.
2. Αν είσαι οκ με το κόστος, κάνεις εγγραφή στο site της εταιρίας. Αυτοί σου δίνουν τα στοιχεία πελάτη που θα πρέπει να δίνεις στα μαγαζιά εξωτερικού, δηλαδή: το ονοματεπώνυμό σου, κωδικό πελάτη eshopwedrop και μετά τηλέφωνο/διεύθυνση/κλπ των γραφείων της εταιρίας στο εξωτερικό.
3. Στέλνεις από τον τραπεζικό σου λογαριασμό (πχ με e-banking) 0,50€ στον λογαριασμό τους (για επιβεβαίωση του τραπεζικού σου λογαριασμού). Το ποσό αυτό θα σου επιστραφεί σε μελλοντική αγορά ως έκπτωση.
4. Κάνεις τις αγορές σου δίνοντας ως στοιχεία πελάτη αυτά του 2ου βήματος
5. Έχεις ενημέρωση με mail για το που βρίσκεται η παραγγελία σου, και μόλις φτάσει στο Κορωπί, σου στέλνουν ειδοποίηση να πληρώσεις. Έχει επιλογή πιστωτική, paypal, δεν θυμάμαι αν είχε και μεταφορά από τραπεζικό λογαριασμό. Σε αυτό το βήμα διαλέγεις αν θα παραλάβεις από Κορωπί, από ΕΛΤΑ της περιοχής ή αν θα στο φέρουν στο σπίτι. Διάλεξα το 2ο επειδή δεν πολυεμπιστεύομαι τα ΕΛΤΑ.

Το 3ο βήμα με τον λογαριασμό, μου φάνηκε κάπως, ειδικά αφού στο τέλος πλήρωσα με κάρτα. Χτες έκανα και μια ερώτηση αν είναι απαραίτητο (για να ξέρουμε στο φόρουμ) και μου είπαν ότι είναι.

Οι χώρες που μπορείς να ψωνίσεις είναι Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και ΗΠΑ. Για την τελευταία, θα το έψαχνα λίγο παραπάνω τι παίζει, λόγω τελωνείων.

Το τελικό κόστος σε σύγκριση με το αν η μεταφορά γινόταν από την Lefeld (αν υποθέσουμε ότι έστελνε Ελλάδα) έχει ως εξής:

1730886989533.png

Βασικά, γλυτώνεις την διαφορά ΦΠΑ (από 19% σε 24%) που χρεώνουν συνήθως τα μαγαζιά εντός ΕΕ, οπότε βγαίνει μία η άλλη με το κόστος που χρεώνει η Lefeld (25,00€). Να προσθέσω ότι η Lefeld είχε δωρεάν μεταφορικά εντός Γερμανίας, οπότε σε άλλα μαγαζιά πρέπει να προσθέσουμε στο κόστος και τα εντός Γερμανίας μεταφορικά.

Σχετικά με τα μεταφορικά, από ότι κατάλαβα το βασικό είναι το βάρος του δέματος, οι διαστάσεις παίζουν ρόλο μόνο αν το πακέτο είναι υπερβολικά μεγάλο. Όταν δεν ξέρουμε τις διαστάσεις μπορεί κάποιος να παίξει με τον υπολογιστή που έβαλα στο 1ο βήμα για να δει από ποιο μέγεθος και πάνω αλλάζει η τιμή για κάποιο σταθερό βάρος. Πχ στην δική μου περίπτωση, ήξερα βάρος (10κιλά) και τις διαστάσεις του εργαλείου οπότε έβαλα στον υπολογιστή+10εκ για το μέγεθος της κούτας. Για να αλλάξει το κόστος των 10 κιλών έπρεπε η κούτα να είναι +40εκ (και πάνω) μεγαλύτερη από το εργαλείο, πράγμα δύσκολο.

Για ομαδικές παραγγελίες, δεν νομίζω να αξίζει εφόσον η χρέωση είναι ανά κιλό. Ίσως μόνο για μικροπράγματα.

Αυτά. Να κλείσω λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές εταιρίες εξωτερικού που κάνουν αυτή τη δουλειά, αρκεί να γκουγκλάρουμε forwarding services. Αν υπάρχει/υπάρξει καμιά καλή εμπειρία από άλλη, γράψτε το εδώ να ξέρουμε.

Attachments

• 1730886699405.png
    1730886699405.png
    7 KB · Views: 11

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,522
Ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Το μακρινό 2013 είχα χρησιμοποιήσει ανάλογη υπηρεσία για να προωθήσω ένα εργαλείο επίσης από Γερμανία στην Ελλάδα, καθώς ο πωλητής του (στο γερμανικό ebay) δεν δεχόταν πώληση σε ελληνική διεύθυνση.
Τότε είχα χρησιμοποιήσει την παρακάτω εταιρεία, από την οποία είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος:
Μου είχε κοστίσει συνολικά λίγο πάνω από 20 ευρώ, και το δέμα έκανε κάτι λιγότερο από 20 μέρες να έρθει.
Δυστυχώς δεν μου ξαναέτυχε να χρειαστώ την υπηρεσία, οπότε δεν έχω άποψη για τη σημερινή λειτουργία/αξιοπιστία της συγκεκριμένης επιχείρησης.

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Λίγο που χάζεψα το site μου φαίνεται καλύτερο - κόστος για το ίδιο πακέτο που έφερα (αν κατάλαβα καλά) βγάζει 30€ έναντι 33€ που έχει το wedrop. Δεν έχει όμως την έκπτωση νέου πελάτη (δωρεάν μέχρι 10€).

nikfor

AVClub Addicted Member
7 August 2007
2,851
Χρησιμοποίησα την eshopwedrop κατά λάθος (σοβαρά) 🙃 ... και ... έμεινα ευχαριστημένος. (y)

Είχα ανοίξει account σε αυτους και είχα λάβει μια γερμανική διεύθυνση την οποία είχα καταχωρήσει στις διευθύνσεις μου στο amazon.de. Μια μέρα που έπαιζα με τις διευθύνσεις στο amazon για να δω τις διαφορές ταχυδρομικών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ξέχασα ως default διεύθυνση τη γερμανική και έτσι, κατά λάθος, η επόμενη παραγγελία μου πήγε στη Γερμανία! Αν και το είδα γρήγορα, το amazon δεν μπόρεσε να ακυρώσει την παραγγελία μου, και έτσι την έστειλε στην Φρανκφούρτη! :eek:

Αλλά ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, όλα κύλησαν ομαλά:
Δέμα 1.3 κιλά (μέγεθος, όσο ένα κουτί παπουτσιών)
  • 19/11 Παραδόθηκε στη γερμανική διεύθυνση
  • 27/1 Έφθασε στην Ελλάδα και η eshopwedrop μου έστειλε mail να πληρώσω 14,5€ τα οποία και πλήρωσα άμεσα και την ίδια μέρα το έστειλαν με ELTA
  • 28/11 Πήγα και το παρέλαβα από τα ΕΛΤΑ για να μην περιμένω.
10 μέρες δηλαδή. Καλή επίδοση και καλή η ενημέρωση μέσω mail. (y)
Θα τη χρησιμοποιήσω ξανά :)

nikfor

AVClub Addicted Member
7 August 2007
2,851
Είχα ένα προαίσθημα πως κάτι δεν θα πάει καλά με την δεύτερη παραγγελία μέσω eshopwedrop.gr και πράγματι δεν πήγε.
Δεν φταίνε καθόλου όμως οι άνθρωποι της eshopwedrop.gr/.

Αλλά ούτε και το γερμανικό κατάστημα που παρήγγειλα φταίει σε κάτι, γιατί οι άνθρωποι για να φτάσει το δέμα μου με ασφάλεια (το φίλτρο αέρα του εργαστηρίου), έβαλαν το κιβώτιο μέσα σε ένα άλλο ακόμα μεγαλύτερο κιβώτιο. Έτσι και αλλιώς τα ταχυδρομικά ήταν δωρεάν εντός της Γερμανίας που θα παρέδιδαν το πακέτο. Που να ξέρουν πως το πακέτο θα μεταφορτωνόταν για Ελλάδα και θα ανέβαιναν τα ταχυδρομικά.

ee292e21770f3ca199e5b618fe50cb84.jpg

Το αποτέλεσμα όμως ήταν να αλλάξει η ογκομετρική κατηγορία βάρους και να πληρώσω για 19.5 κιλά αντί για 11 που ζύγιζε το κιβώτιο, οπότε πλήρωσα 63€ αντί για 35€ περίπου. :(

2025-04-01_20-05-27.jpg

Άρα, 130+63=193€ τελικά.

ΟΚ, τίποτα το τραγικό, αλλά είναι ένας κίνδυνος που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν ξέρουμε το τελικό βάρος και όγκο του δέματος που περιμένουμε και καλό είναι να το έχετε στα υπόψη :)

(δεν το έχω παραλάβει ακόμα. τη φωτό μου την έστειλε η eshopwedrop.gr . Ελπίζω να φτάσει - μέσω ΕΛΤΑ - εγκαίρως και χωρίς κάποιο πρόβλημα).

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Εμένα μου το είχανε στείλει σκέτο με την εργοστασιακή κούτα του μηχανήματος. Υπερβολή η επιπλέον κούτα, δεδομένου ότι είναι ήδη καλά συσκευασμένο. Κρίμα το επιπλέον κόστος :( .

Εντωμεταξύ, κάτι άλλαξαν και στον υπολογιστή μεταφορικών του eshopwedrop. Πριν ~3 μήνες είχα κάνει πολλές δοκιμές με τις διαστάσεις και για ένα δεδομένο βάρος έπρεπε να βάλεις +10εκ σε κάθε διάσταση για να αλλάξει η τιμή. Τώρα προφανώς δουλεύει αλλιώς.
10,9κιλά με παράδοση στο σπίτι:
Original κούτα: 56x48x32 εκ -->41€
Εξωτερική κούτα: 61x49x40 εκ -->63€

22€ παραπάνω σου βγήκε.

• Like
Reactions: nikfor

nikfor

AVClub Addicted Member
7 August 2007
2,851
Χαλαλι, μακάρι να αποδίδει και να γλιτώνεις εισπνεόμενη σκόνη και μικροσωματίδια!!!
Αναμενω review.
Μακάρι να αποδίδει Κυριάκο γιατί βήχω από το Δεκέμβριο έως τώρα συνεχώς! Ο πνευμονολόγος με έχει ξετινάξει στις εξετάσεις: αξονική θώρακος, σπιρομέτρηση έως και τεστ για φυματίωση με έστειλε να κάνω! Τίποτα δεν βρίσκει και λέει μάλιστα πως άν ήταν από το εργαστήριο θα έβηχα την ώρα που είμαι στα εργαστήριο, αν και κάτι τέτοιο δεν μου συμβαίνει. Θα δούμε αλλα εγώ πιστεύω πως το έχω πάθει από το τρίψιμο του υγρού γυαλιού. Αν βγάλω άκρη θα σας ενημερώσω :confused:

nikfor

AVClub Addicted Member
7 August 2007
2,851
Μήπως βήχεις κυρίως όταν ξαπλώνεις;

Έχω δύο είδη βήχα. Ο ένας είναι αυτός που λες, όταν ξαπλώνω και ο γιατρός λέει πως αυτό είναι μάλλον ένα υπόλειμμα από κρύωμα. Έχω και έναν δεύτερο όμως που με πιάνει όταν μπω σε ένα ζεστό ή ξερό περιβάλλον, που ο γιατρός λέει πως αυτός είναι ένας αλλεργικός η ασθματικός βήχας ο οποίος μπορεί να προέρχεται και από το εργαστήριο. Είναι μπλέξιμο πάντως, δεν βγάζουν και οι γιατροί άκρη.
(μου έχουν δώσει διάφορα φάρμακα, εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά, κορτιζονούχα και αντισταμινικά αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα)

:unsure:

newbie

AVClub Addicted Member
2 January 2021
1,385
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Έχω δύο είδη βήχα. Ο ένας είναι αυτός που λες, όταν ξαπλώνω και ο γιατρός λέει πως αυτό είναι μάλλον ένα υπόλειμμα από κρύωμα. Έχω και έναν δεύτερο όμως που με πιάνει όταν μπω σε ένα ζεστό ή ξερό περιβάλλον, που ο γιατρός λέει πως αυτός είναι ένας αλλεργικός η ασθματικός βήχας ο οποίος μπορεί να προέρχεται και από το εργαστήριο. Είναι μπλέξιμο πάντως, δεν βγάζουν και οι γιατροί άκρη.
(μου έχουν δώσει διάφορα φάρμακα, εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά, κορτιζονούχα και αντισταμινικά αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα)

:unsure:

Καλημέρα Νίκο,
Είναι πολλά τα χημικά που χρησιμοποιούμε και χρειάζεται επιβεβαίωση αν μπορούν να διαγνωσθούν με τα κλασσικά test αλλεργίας. Ίσως απαιτηθεί αιματολογικό test ή κάποιο ειδικό test.
Πιθανόν κάποιος γιατρός εργασίας σε βιομηχανία (είναι ελάχιστοι γενικά), να έχει κάποια άποψη λόγω εμπειρίας.

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,522
Αφού ευχηθώ κι εγώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορα να μάθεις περί τίνος ακριβώς πρόκειται (και φυσικά να το ξεπεράσεις), να τονίσω κι εγώ (όντας καθημερινά εργαζόμενος σε βιομηχανικό περιβάλλον κι έχοντας ευθύνη για μερικές δεκάδες συναδέλφους εργαζόμενους), ότι απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή όταν δουλεύουμε (είτε ως επαγγελματίες, είτε ως χομπίστες) σε περιβάλλοντα και εργασίες όπου εκλύονται ή χρησιμοποιούνται πτητικές ουσίες και αιωρούμενα σωματίδια (ενδεικτικά αναφέρω εργασίες κατεργασίας - λείανσης, είτε με το χέρι είτε με εργαλειομηχανές, πάσης φύσεως βαφές, θερμικές κατεργασίες, κατεργασίες ξύλου, συγκολλήσεις κάθε τύπου κλπ).
Σε πρώτη φάση θα πρότεινα στο φίλο nikfor, πέρα από την αναγκαία ιατρική βοήθεια και οδηγίες/εξετάσεις, να απέχει τελείως (αν δεν το έχει κάνει ήδη, όσο άσχημο κι αν φαντάζει αυτό ως προς το χόμπυ), από οποιαδήποτε ενασχόληση σχετίζεται με κάτι από τα παραπάνω, και μάλιστα για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποκλειστεί η όποια περαιτέρω επιβάρυνση από τις χομπίστικες εργασίες.
Και μια μικρή δική μου εμπειρία. Το 2011-12 αλλάζω άρδην επαγγελματικό περιβάλλον (ξεκίνησα full time εργασία σε πολυχώρο γραφείων, επενδυμένο με μοκέτα δαπέδου στο 100% της επιφάνειας των χώρων).
Μέσα σε ελάχιστους μήνες ανέπτυξα μια περίεργη αλλεργική αντίδραση, κάτι σαν ήπιο αλλεργικό άσθμα. Κατά περιόδους με ενοχλούσε πιο πολύ, άλλοτε λιγότερο, κυρίως όσο χρόνο βρισκόμουν στο εργασιακό περιβάλλον, ωστόσο ήταν διαρκώς παρούσα, παρά τις υφέσεις κι εξάρσεις της. Είχα υποψιαστεί την πιθανή αιτία: η μοκέτα που προανέφερα, η οποία για κάποια χρόνια (1-2) δεν είχε ούτε μία φορά καθαριστεί σοβαρά από συνεργείο, σε συνδυασμό με το δίκτυο αεραγωγών του συστήματος HVAC που χρησιμοποιούνταν για θέρμανση - ψύξη των γραφείων (οι αεραγωγοί του συστήματος για πολλά χρόνια δεν καθαρίζονταν καθόλου, ούτε είχαν ούτε καν στοιχειώδη εσωτερικά φίλτρα).
Τελικά μετά από 7,5 χρόνια περίπου άλλαξα δουλειά, και παρότι βρέθηκα σε άλλο περιβάλλον, όχι ιδανικό θεωρητικά (γραφείο σε συνδυασμό με βιομηχανικό κτίριο, εκτός αστικού ιστού), εν τούτοις η αλλεργική αντίδραση που είχα τα προηγούμενα χρόνια αναπτύξει, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας μέσα στις πρώτες 5-6 εβδομάδες...

rhtoras

Established Member
15 August 2018
292
Γειά σας. Ξέρουμε κάποια εταιρεία forwarding για αποστολή δέματος από Ισπανία ?

nikfor

AVClub Addicted Member
7 August 2007
2,851
Γειά σας. Ξέρουμε κάποια εταιρεία forwarding για αποστολή δέματος από Ισπανία ?

Υπάρχουν διάφορες. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για την πρώτη που έχει και λογικές τιμές (δοκίμασα αποστολή από Μαδρίτη). Και η δεύτερη έχει επίσης λογικές τιμές. Οι δυο τελευταίες είναι ακριβές.