Παρέδωσε το πνεύμα το PS3 μου?

viper550

Senior Member
5 March 2008
593
Χτες ήταν μια κακή μέρα καθώς πολύ φοβάμαι ότι το PS3 μου τα έπαιξε.Εκεί που έπαιζα God of war 3 ξαφνικά η κονσόλα πάγωσε,έκλεισε και μετά από 3 μπιπ το κόκκινο φωτάκι άρχισε να αναβοσβήνει.Κάθε φορά που ανοίγω την κονσόλα μπαίνει κανονικά στο XMB και μετά από μερικά δευτερόλεπτα παγώνει και κλείνει και το κόκκινο φωτάκι αναβοσβήνει.Κίτρινο λαμπάκι δεν μου ανάβει καθόλου.Κατευθείαν κόκκινο.

Πάντα το πρόσεχα το PS3 μου.Το έχω σε σημείο που πέρνει αρκετό αέρα και σχεδόν πάντα ανοίγω το air condition(το καλοκαίρι) όταν το χρησιμοποιώ ενώ όταν δεν το χρησιμοποιούσα το σκέπαζα για να μην γεμίζει σκόνη.Από τότε που το αγόρασα (καλοκαίρι του 2007,60GB μοντέλο) ποτέ δεν μου παρουσίασε το παραμικρό και δεν είχα καμία ένδειξη ότι δεν πάει κάτι καλά.Ήταν εντελώς ξαφνικό.

Το ερώτημα που έχω είναι το εξής.Επειδή να το ανοίξω μόνος μου δεν παίζει να το πάω στην Sony ή υπάρχει ελπίδα να το φτιάξω και κάπου αλλού?Εφόσον η κονσόλα έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα να θεωρήσω δεδομένο ότι όλα τα αρχεία που είχα μέσα (saves κλπ κλπ) θα χαθούν?Δεν υπάρχει τρόπος να τα κάνω backup?

Αν γνωρίζει κάποιος τι να κάνω ας με βοηθήσει...

Φίλε μου το διάβασα το συγκεκριμένο thread.Μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω μόνος μου την κονσόλα μάλλον έχω 2 επιλογές.Ή το πάω στην Sony ή απευθύνομαι σε κάποιο άλλο μαγαζί όπως ebw.Τι θα μου προτείνατε να κάνω?

φιλε viper εχεις το ps3 φατ ε?

δεν ξερω τι εχει γινει αλλα και σε αλλα φορουμ που διαβαζω τωρα αρχιζουν και τα παιζουν
πολλα playstation fat

μ'αρεσει που λεγανε για το x-box και τωρα σκανε το ενα πισω απ'τ'αλλο

οσο για τα δεδομενα δεν εχει σκληρο δισκο η κονσολα? δεν νομιζω να χανεις τιποτα απλα βγαζεις τον δισκο και εισαι οκ.

η σονυ ειναι πανακριβη στο service ασε που πληρωνεις και μεταφορικα.
καλυτερα να πας σε κανα καταστημα που πρωτα που ισως εχεις την δυνατοτητα πριν το φτιαξεις να ρωτησεις και την τιμη της επισκευης.

και τελος παρε x-box elite μπας και παιξεις κανα game της προκοπης :P
humur humur ;)

Ναι φίλε μου το φατ έχω.Με την αντιπροσωπία της Sony δεν έχω εμπειρία αν και ακολουθάω το playstation από την ημέρα που είχε βγει το 1.Μάλλον ήμουν από τους τυχερούς που τόσα χρόνια δεν είχα πρόβλημα.Αλλά όντως δεν ακούω και τα καλύτερα σχόλια.Μάλλον θα απευθυνθώ σε κάποιο κατάστημα μήπως και μου έρθει πιο φτηνά.Δεν βλέπω κάποια άλλη λύση.

Απάντηση: Re: Παρέδωσε το πνεύμα το PS3 μου?

Ναι φίλε μου το φατ έχω.Με την αντιπροσωπία της Sony δεν έχω εμπειρία αν και ακολουθάω το playstation από την ημέρα που είχε βγει το 1.Μάλλον ήμουν από τους τυχερούς που τόσα χρόνια δεν είχα πρόβλημα.Αλλά όντως δεν ακούω και τα καλύτερα σχόλια.Μάλλον θα απευθυνθώ σε κάποιο κατάστημα μήπως και μου έρθει πιο φτηνά.Δεν βλέπω κάποια άλλη λύση.

και εγω ετσι ημουν φιλαρακι μολαμε ακουγα playstation και γουσταρα ολα αυτα μεχρι το ps2 μετα δοκιμασα το x-box και δεν ξανακουμπησα playstation.
αν και ανεκαθεν ημουν φανατικος της sega r.i.p

αλλα το παραδοξο με το ps3 fat το συγκεκριμενο ps3 οχι το slim
ειναι οτι ηταν μια χαρα τοσα χρονια και ξαφνικα τωρα ολα χαλανε λες και ειναι προγραμματισμενα να χαλασουν :(

περιεργα πραγματα φιλαρακι ξερω οτι κανει κατι τετοιες που......ες η sony
αλλα οχι και ετσι
σου λεω ειμαι και σε ενα αλλο φορουμ που ασχολειτε με games και μιλαμε διαβαζω σχεδον καθε μερα οτι τα παιζει και αλλο ενα ps3

περιεργα πραγματα φιλε viper τι να πω

Κοίταξε σίγουρα ότι ηλεκτρονικό και να αγοράσεις έχει ημερομηνία λήξης δυστηχώς.Έχουν γίνει πλέον τόσο περίπλοκα και αναπτύσουν τέτοιες θερμοκρασίες που αργά ή γρήγορα θα χαλάσει.Να φανταστείς ακόμα έχω κονσόλες όπως atari 2600,snes και game gear και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα.Άλλο τα ηλεκτρονικά του τότε και άλλο του τώρα.

Το ότι τώρα έχουν αρχίσει να χαλάνε πολλά φατ εμένα μου δείχνει ότι κάποιο από τα αρχικά υλικά που χρησιμοποιούσαν αρχίζει να φτάνει στα όρια ζωής του.Τώρα που μπορεί να είναι το πρόβλημα και αν το έχουν φτιάξει με το slim μόνο οι μηχανικοί της sony το γνωρίζουν.

Όσο για xbox δεν θα πάρω.Όταν είχε βγει το πρώτο το είχα πάρει για μερικούς μήνες αλλά για κάποιο λόγο δεν μου έκανε κλικ και το πούλησα.Όσο για που....ες όλες ίδιες είναι.Και η Microsoft ίδια και χειρότερη.Ξεχνάει κανείς το φιάσκο με το RROD και τι έκανε η Microsoft για να κυκλοφορήσει πρώτη το xbox360?Εμείς απλά σαν καταναλωτές το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι δεν αγοράσαμε ελαττωματική κονσόλα είτε αυτή λέγεται ps3 είτε xbox360 είτε wii.

Κοίταξε σίγουρα ότι ηλεκτρονικό και να αγοράσεις έχει ημερομηνία λήξης δυστηχώς.Έχουν γίνει πλέον τόσο περίπλοκα και αναπτύσουν τέτοιες θερμοκρασίες που αργά ή γρήγορα θα χαλάσει.Να φανταστείς ακόμα έχω κονσόλες όπως atari 2600,snes και game gear και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα.Άλλο τα ηλεκτρονικά του τότε και άλλο του τώρα.

Το ότι τώρα έχουν αρχίσει να χαλάνε πολλά φατ εμένα μου δείχνει ότι κάποιο από τα αρχικά υλικά που χρησιμοποιούσαν αρχίζει να φτάνει στα όρια ζωής του.Τώρα που μπορεί να είναι το πρόβλημα και αν το έχουν φτιάξει με το slim μόνο οι μηχανικοί της sony το γνωρίζουν.

Όσο για xbox δεν θα πάρω.Όταν είχε βγει το πρώτο το είχα πάρει για μερικούς μήνες αλλά για κάποιο λόγο δεν μου έκανε κλικ και το πούλησα.Όσο για που....ες όλες ίδιες είναι.Και η Microsoft ίδια και χειρότερη.Ξεχνάει κανείς το φιάσκο με το RROD και τι έκανε η Microsoft για να κυκλοφορήσει πρώτη το xbox360?Εμείς απλά σαν καταναλωτές το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι δεν αγοράσαμε ελαττωματική κονσόλα είτε αυτή λέγεται ps3 είτε xbox360 είτε wii.

συμφωνο φιλε μου και για την microsoft εκανε και αυτη της που...ες της εγω αλλαξα 4 κονσολες να φανταστεις και ναι εχω ακομα και εγω το atari 2600 οπως και αλλες κονσολες και λειτουργουν ακομα αψογα

ισως τωρα στην βιασυνη τους να βγαζουν κονσολες να της κατασκευαζουν αρπα κολα αλλα εμεις οι καταναλωτες δινουμε τα ωραια μας ευρω.

το μονο θετικο που μπορω να πω για την microsoft ειναι οτι εχει πολυ καλο customer care τιποτα αλλο θυμαμε οταν ειχα παρει το ps2 και τα επαιξε ημουν μεσα στην εγκυηση και μου ειπε η sony οκ αλλα πληρωσε τα μεταφορικα!!!

ε οχι ρε φιλε δεν μπορω να πληρωσο για κατι που δεν φταιω πληροσα 1 φορα για να παρω την κονσολα δεν θα πληρωσο και τα μεταφορικα της

με την microsoft δεν πληρωσα τιποτα αυτο ειναι το μονο καλο
κατα τα αλλα και οι 2 θελουν κλοτσιες στα προιωντα που μας πασαρουν

Φιλε Viper,

Και εγω ειμαι παθων. Την ωρα που το επαθα αυτο (πριν 3~4 μηνες το επαθα) επαιζα Bioshock 2. Μολις το ειχα αγορασει κιολας και ημουν ετοιμος να το τελειωσω. Τοτε κλαταρε η κονσολα. Δε περασε ουτε δευτερη σκεψη απο το μυαλο μου για να το παω στη Sony. Γιατι σου δινει αλλη ανακατασκευασμενη κονσολα και Φυσικα saves κλτ αντιο! Και επειδη ειμαι αρκετα καμενος με κατι τετοια το ανοιξα και το εφτιαξα.

Το καθαρισα καλα, πηρα θερμοπαστα, θερμοπιστολο κτλ και εγινε σα καινουριο! Φυσικα δουλευει μεχρι σημερα αλλα δε το ανοιγω σχεδον καθολου γιατι πηρα PS3 Slim μετα απο αυτο το κακο. Χεχε.

Αν και τα δικα μου χερια πιανουν πολυ (ψωναρα :p) θα σου ελεγα οτι η διαδικασια δεν ειναι τοσο δυσκολη για να το ανοιξεις και να το κανεις και εσυ. Ελαχιστο κοστος για να παρεις θερμοπιστολο και παστα ειναι γυρω στα 25 ευρω. Γενικα οδηγιες κτλ αν θες μπορω να σου στειλω σε link. Υπαρχει και οδηγος σε pdf αν θες πως να ανοιξεις το PS3 Κτλ.

Με κάνετε κι ανησυχώ. Είμαι κάτοχος της ίδιας κονσόλας.
Από ότι καταλαβαίνω όλα είναι πρόβλημα θερμοκρασίας; Έφτασε ο καιρός να κάνω ένα.. καθάρισμα λέτε και στη δικιά μου;

Εγω θα στο πρότεινα παντως. Να το ανοιξεις να κανεις ενα καθάρισμα στον ανεμιστήρα και να βαλεις καινουρια θερμοπαστα στους επεξεργαστες. Εγω οταν το εκανα κιολας να πω οτι ο θορυβος μειωθηκε ΠΑΡΑ πολυ.

Τελικά αποφάσισα να το στείλω στην ebw να δω τι θα μου πουν.Δεν είναι ότι δεν πιάνουν τα χέρια μου αλλά δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ.Και με τα ίδια λεφτά περίπου που θα έδινα για να αγοράσω ότι χρειάζεται θα το κοιτάξει κάποιος που γνωρίζει και 2 πράγματα παραπάνω.Ας ελπίσουμε ότι φταίει μόνο η θερμοαγώγιμη κόλλα και δεν έχει πάθει κάποια άλλη ζημιά.Όταν έχω νέα θα σας πω τι έγινε.

Τελικά αποφάσισα να το στείλω στην ebw να δω τι θα μου πουν.Δεν είναι ότι δεν πιάνουν τα χέρια μου αλλά δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ.Και με τα ίδια λεφτά περίπου που θα έδινα για να αγοράσω ότι χρειάζεται θα το κοιτάξει κάποιος που γνωρίζει και 2 πράγματα παραπάνω.Ας ελπίσουμε ότι φταίει μόνο η θερμοαγώγιμη κόλλα και δεν έχει πάθει κάποια άλλη ζημιά.Όταν έχω νέα θα σας πω τι έγινε.

ναι πες μας να μαθουμε και για το καταστημα απο εξυπηρετιση κ.τ.λ

Είχα πάρει και εγώ PS3 πριν δυο χρόνια ,το οποίο το έκανα δώρο στα ανίψια μου.
Μετά από δέκα μήνες (και από υπερβολική χρήση του ανιψιού μου ) χάλασε.
Το πήγα στο κατάστημα από όπου το πήρα(αφού ήταν μέσα στην εγγύηση),ο οποίοι μου είπανε ότι η sony δεν επισκευάζει τα PS3 αλλά προχωράει σε αντικατάσταση τους .Πράγμα που έγινε και σε μια εβδομάδα είχα το καινούριο PS3.

επειδή έχουν περάσει αρκετά ps3 ylodιασμένα απο τα χέρια μου, όλα τα 60άρια είχαν πρόβλημα με την πάστα ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49476 )
στα 40ρια η πάστα ήταν άψογη (silver) καθώς και ένα 80ρι είχε πάλι την άσπρη πάστα η οποία ξεραίνεται.

Το συμπέρασμα είναι οτι η πάστα δεν θα σώσει το YLOD, απλά μπορεί να το επιβραδύνει και είναι θέμα χρόνου καθαρά για ΟΛΑ τα fat.

Το slim (το οποίο έχει διαφορετική αρχιτεκτονική και τα BGA στην πάνω πλευρά αντί για κάτω του FAT) δείχνει πολύ πιο ανθεκτικό στον χρόνο.

οντως και εγω σε ενα φιλαρακι του ανοιξα και του αλλαξα θερμοαγωγιμη
ηταν σαν να μην υπηρχε και φυσικα μετα απο αυτο τα ανεμιστηρια του δεν
δουλευουν τοσο δυνατα οσο πριν
σε 60αρι ps3 αυτα ετσι?

Λοιπόν με πήραν από την ebw τηλέφωνο και ο τεχνικός μου είπε ότι είχε πρόβλημα η μητρική.Μπορούσε να επισκευαστεί μου είπε στην τιμή των 70 αλλά δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί πόσο θα κρατήσει.Η άλλη μου επιλογή ήταν να μου το αντικαταστήσουν με καινούργιο (ανακατασκευασμένο φαντάζομαι) στην τιμή των 90 .Σαφώς και του είπα το δεύτερο και μάλιστα μου είπε ότι είχαν 1 κομμάτι και θα μου το έστελναν άμμεσα.Από Δευτέρα θα το έχω.

Μία απορία που έχω ρε παιδιά είναι η εξής.Ο τεχνικός μου είπε αν βάλω το firmware 3.40 δεν θα μπορώ να παίζω παιχνίδια του PS2 και ότι αυτό συμβαίνει από το 3.30 και μετά.Το ρώτησα αν εννοούσε για τα παλιά φατ(60GB) και μου είπε ναι ακόμα και αυτά.Πως είναι δυνατόν ρε παιδιά να ισχύει αυτό?Δεν το έχω ακούσει πουθενά αυτό που είπε.Γνωρίζει κανείς τίποτα?

Απ ότι έχω καταλάβει, η SONY, στο 3.40 σιωπηλά αφαίρεσε την δυνατότητα και από τα 60ρια την δυνατότητα να παίζουν PS2 τίτλους. Ας μας το επιβεβαιώσει κάποιος!

Εδώ έγινε ολόκληρος ντόρος όταν αφαίρεσαν το otherOS.Δεν θα ακουγόταν κάτι αν γινόταν με το BC για τα παλιά συστήματα?Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο ρε παιδιά.Γιατί να το κάνουν?Αν μπορεί κάποιος ας κάνει μια δοκιμή να μας πει τι γίνεται γιατί και εγώ που έπαιζα PS2 παιχνίδια είχα παλιότερο firmware μιας και βαριόμουν να κάνω ανανέωση και όλο αυτό το ακούω πρώτη φορά.

Τελικά πήρα την απόφαση και το άνοιξα. Μου έβγαλε λίγο την πίστη αλήθεια είναι (3 διαφορετικά κατσαβίδια θέλει) αλλά το κατάφερα.

Για όποιον ενδιαφέρεται, PH1 είναι το κατσαβίδι που θα σας προβληματίσει ενώ το καπάκι ανοίγει με αστράκι Τ8.

Εντύπωση μου έκανε, πως για να φτάσεις στον ανεμιστήρα, πρέπει, εκτός από το ότι να ξηλώσεις τα πάντα, να χωρίσεις και τις ψύκτρες.

Τον ανεμιστήρα τον έβγαλα καθαρό και γενικά δεν είχε σκόνη μέσα.

attachment.php

Οι δύο ψύκτρες είχαν αρκετή πάστα επάνω και ΔΕΝ ήταν στεγνή.

attachment.php

Η ίδια κατάσταση και στα cores, εκτός από την πάστα που ήταν εκτός επαφής με την ψύκτρα, η οποία φυσικά είχε γίνει τσιμέντο.

attachment.php

Δείτε ότι δεν ήταν στεγνή και είχε μπόλικη.

attachment.php

Καλό καθάρισμα...

attachment.php

Και καλό καθάρισμα!
attachment.php

Σε γενικές γραμμές δεν συνάντησα αυτά που έχουν αναφερθεί. Παρόλα αυτά, έβαλα λίγη καινούρια (μια άσπρη που είχα) με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο, μια σταγόνα στο κέντρο και ελεγχόμενο βίδωμα. Έπαιξα μετά κανα 2ωρο, το έπιπλο πήρε φωτιά το PS3 ατάραχο. Μέχρι την επόμενη φορά, ίδωμεν!

Attachments

• 20100712_1.jpg
    20100712_1.jpg
    94 KB · Views: 47
  • 20100712_2.jpg
    20100712_2.jpg
    110.1 KB · Views: 49
  • 20100712_3.jpg
    20100712_3.jpg
    101.7 KB · Views: 49
  • 20100712_4.jpg
    20100712_4.jpg