Παρέλαβα κι εγώ!

Απάντηση: Re: Παρέλαβα κι εγώ!

Υπαρχει Autocad σε mac ?
Αν εννοεις μεσω bootcamp, κριμα ειναι να δωσεις τοσα λεφτα και να τρεχεις windows !!!!

Γι´αυτό ρωτάω Γιάννη... Πρέπει να πάρω ένα Laptop για AutoCad και δεν μου πάει να πάρω Vaio.
Απ' την άλλη όμως στο Vaioθα έχω και BluRay R/RW που στο Mac θα τα δούμε σε καμιά 20-αριά χρόνια.
icon9.gif

 Νίκος;876328 said:
Θα είναι αποκλειστικά για Autocad?

Ουσιαστικά χρειάζεται ένα laptop, για να το παίρνει και στο εργοτάξιο, με το AutoCad. Άρα η κύρια δουλειά του θα είναι αυτή.

Re: Απάντηση: Re: Παρέλαβα κι εγώ!

 Νίκος;876229 said:
Εχω extension αν το θες.. Free

Νικο ευχαριστω αλλα δεν το χρειάζομαι. Εχω ασύρματο.

Μπαμπη, ασε τα Vaio και τα Mac.

Για τη δουλεια που το θες πάρε ένα ''απλό'' (βλ. Fujitsu, Acer κλπ) και φθηνό Win laptop και τελείωσες.

Αν θες αυξημένη ποιότητα κατασκευής πας απλώς σε ένα IBM.

Re: Απάντηση: Παρέλαβα κι εγώ!

Στέργιε καλή απόλαυση!

Ουσιαστικά χρειάζεται ένα laptop, για να το παίρνει και στο εργοτάξιο, με το AutoCad. Άρα η κύρια δουλειά του θα είναι αυτή.

Μπάμπη, σκέψου εάν θες να πάρεις laptop με nvidia quadro. Χθες είχε μια προσφορά στα Carrefour αλλά ξεπουλήθηκε πριν να προλάβει να πάρει κανείς που γνωρίζω.

ΟΚ παιδιά, σας ευχαριστώ. Σε 15 μέρες περίπου θα το χρειαστώ και τότε το συζητάμε σε άλλο θέμα για να μην ξεσκίσουμε και το θέμα του Στέργιου.
Παλουκάρι... (Στέργιο) καλοριζικο το εργαλείο.

Λοιπόν, συνδέθηκε αρχικά με το DAC (το Sonic Frontiers) μέσω οπτικής ίνας, με απρόσμενα καλά αποτελέσματα! Οπότε, θα το βολευτώ και ως media server, σε αναμονή για κάτι σε Firewire και HD φυσικά.

Επίσης, χθες βράδυ συνδέθηκε και με τη Sharp μέσω HDMI και μας έδωσε άμεσα αποτελέσματα. 1080p τα παίζει νερό. Μόνο το movist μου έκανε κόγξες, αλλά το VLC το καταβολεύτηκα!

Πρέπει να βγω παγάνα για ματρόσκες... :D

Λοιπόν, συνδέθηκε αρχικά με το DAC (το Sonic Frontiers) μέσω οπτικής ίνας, με απρόσμενα καλά αποτελέσματα! Οπότε, θα το βολευτώ και ως media server, σε αναμονή για κάτι σε Firewire και HD φυσικά.

Επίσης, χθες βράδυ συνδέθηκε και με τη Sharp μέσω HDMI και μας έδωσε άμεσα αποτελέσματα. 1080p τα παίζει νερό. Μόνο το movist μου έκανε κόγξες, αλλά το VLC το καταβολεύτηκα!

γιατί δε δοκιμάζεις και τη μαμίσια κάρτα ήχου με ένα απλό αναλογικό καλώδιο, όπως έκανα και γώ με το macmini μου και μούπεσε το σαγόνι; Δε νομίζω να ακούγεται καλύτερα από το Dac που έχεις, που είναι πολύ καλό, αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Θα το κάνω, κάποια στιγμή...

Μια (μάλλον χαζή) ερώτηση: Τα πλήκτρα Home, End, Insert, Delete, Page Up, Page Down, δεν υπάρχουν (όπως και το PrintScreen). Μήπως υπάρχουν και μπαίνουν σε λειτουργεία με το fn και κάποιο άλλο ή κάπως έτσι;

Στέργιο, πήγαινε System Preferences -> Keyboard & Mouse. Εκεί αναφέρει για το πλήκτρο fn.
Τα page Up, Down, είναι στα πλήκτρα των κατευθύνσεων με τα βελάκια, που στο πάνω & κάτω βέλος, γράφει page. Λειτουργεί με πατημένο το πλήκτρο fn.
Το print screen λειτουργεί με δύο τρόπους :
1. πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων : μήλο + shift + 3 κάνει όλη την οθόνη print screen.
2. πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων : μήλο + shift + 4 εμφανίζει έναν σταυρό για να επιλέξεις ότι θες και να το σώσει σε αρχείο.
Αν πας System Preferences -> Keyboard & Mouse και επιλέξεις την καρτέλα Keyboard Shortcuts, θα δεις αναλυτικά από προεπιλογή όλους τους συνδυασμούς πλήκτρων, ενώ αλλάζεις / προσθέτεις δικούς σου.

Read the f***ing manual!

Αυτά παθαίνει όποιος δε διαβάζει... τα βρήκα τα περισσότερα...

Ευχαριστώ πολύ πάντως! :grinning-smiley-043

Α) ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΟΟΟΟΟ.... :grinning-smiley-043

ΥΓ. Πειράζει να σε ρωτήσω κάτιτις? Το MacBook που έχεις έχει έξοδο HDMI?
Μάλλον όχι... λογικά έχει DVI. Άρα σύνδεσες DVI σε HDMI.
Σωστά μέχρι εδώ? Μάλλον ναι.

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν πράγματι FULL HD σήμα στην τηλεόραση?

Γιατί πρόκειται εντός πολύ ολίγου να δοκιμάσω και το δικό μου MacBookPro να το συνδέσω στην τηλεόραση και αναρωτιόμουν αν θα χάσει τίποτα το DVI σε HDMI.

Re: Απάντηση: Παρέλαβα κι εγώ!

 Νίκος;881519 said:
Βγάζει με mini display port to HDMI. Εννοείται full HD.

Merci μποκού...

Και φυσικά η ''μετατροπή'' (pin 2 pin) από DVI σε HDMI δεν επιφέρει καμία απώλεια.