Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Απάντηση: Re: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Δεν μπορεί να διορθωθεί 100%,αλλά μπορεί να μειωθεί αρκετά,ώστε να μην είναι ενοχλητικό,να μην είναι πρόβλημα ώστε να το σκέφτεται/βλέπει συνεχώς...αυτό είναι σίγουρο...πάλι καλά που δεν του είπες να τον πετάξει και να πάρει D-ila !!!!!

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95024-Προβολικό-Ανακοινωθέν-της-5ης-Μαΐου-2012

Έχεις infraction!!!:D:D

Δεν μπορεί να διορθωθεί 100%,αλλά μπορεί να μειωθεί αρκετά,ώστε να μην είναι ενοχλητικό,να μην είναι πρόβλημα ώστε να το σκέφτεται/βλέπει συνεχώς...αυτό είναι σίγουρο...πάλι καλά που δεν του είπες να τον πετάξει και να πάρει D-ila !!!!!

......μα ο ιδιος βλεπει προβλημα βρε......

διορθωση δεν θα υπαρχει οτι και να κανει.......

......μα ο ιδιος βλεπει προβλημα βρε......

διορθωση δεν θα υπαρχει οτι και να κανει.......

Αφού ξέρεις καλύτερα από τον Καστρουνή που τον έχει καλιμπράρει,πάσο....τι άλλο να πω...

Δες τι έγραψε για τον '6000' που ουσιαστικά είναι ίδιος(εκτός 3d και f.i.)...

''Στο θέμα της ίριδας θεωρώ ότι ένα νέο firmware (κάτι το οποίο είναι σε beta test μορφή) θα λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται στα σκοτεινά και υποφωτισμένα πλάνα. Αυτήν την στιγμή με σωστή επιλογή gamma και λίγο ψάξιμο το θέμα αυτό μπορεί να μειωθεί.''

Οσον αφορα το πεπλο του gamma, θεωρω οτι out of the box το gamma δεν ειναι και τοσο flat οσο ηταν του epson οπου ειχε πολυ καλυτερη συμπεριφορα out of the box.
Του benq κανει τετοια καμπυλη (καπου ειχα δει γραφημα) που θελει καλιμπραρισμα και δουλεια για να ερθει σωστα.
Δεν βαζουμε απλα δηλαδη το gamma καπου και απο τα 0 εως 100 ire η γραμμη του gamma πηγαινει τοσο σωστα οσο του epson, για αυτο ειπα οτι θελει παραπανω δουλεια στο καλιμπραρισμα. Ειναι πιο πολυ ανωμαλη η καμπυλη του benq.

Οσον αφορα τις σκοτεινες σκηνες, υπαρχουν σκηνες (ελαχιστες αλλα υπαρχουν) οπου στιγμιαια βλεπουμε μαυρη οθονη, ή υπαρχει μονο ενα "κερακι" στο φοντο. Εκει η φωτεινοτητα ειναι αρκετη αλλα δεν αναφερομαι στο native contrast. Απλα λεω οτι για αυτο ακριβως υπαρχει η ιριδα, για να μηδενισει οσο γινεται το φως και να μην φαινεται η αδυναμια του native σε τετοιες σκηνες.
Ο benq, αυτη τη στιγμη εχει μια ιριδα που δεν κλεινει οσο κλεινουν οι υπολοιπες ιριδες αλλων dlp. Αυτο χρηζει αναγκης νεου firmware. Iσως το εκαναν για να βοηθουν το 3D στα σκοτεινα (μιας και η ιριδα δουλευει και στο 3d) ή για καποιο αλλο λογο. Το αποτελεσμα ειναι οτι η ιριδα δεν βοηθα να καλυφθει η αδυναμια του dc2 στα σκοτεινα, πρεπει να τη ρυθμισουν να κλεινει κι αλλο.
Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος καθ'οτιν και αρχαριος με ολα αυτα.

Του benq κανει τετοια καμπυλη (καπου ειχα δει γραφημα) που θελει καλιμπραρισμα και δουλεια για να ερθει σωστα.
Δεν βαζουμε απλα δηλαδη το gamma καπου και απο τα 0 εως 100 ire η γραμμη του gamma πηγαινει τοσο σωστα οσο του epson, για αυτο ειπα οτι θελει παραπανω δουλεια στο καλιμπραρισμα. Ειναι πιο πολυ ανωμαλη η καμπυλη του benq.

BENQ-W-6000-GAMMA-2.2-COLOR-WARM-WITHOUT-D.B.1.jpg
BENQ-W-6000-GAMMA-2.2-COLOR-WARM-WITH-D.B..jpg

Εκανα αναφορα στο gamma 2.2 σε γραφημα, γιατι απο οσο ειδα καπου στα χαμηλα ire το gamma ξεφευγει και γενικα δεν το λες και flat out of the box. Ολα θα διορθωθουν μετα το καλιμπραρισμα.

2.2 (out of the box)
View attachment 79806

Ακομα και με επιλογη 2.4, δινει ενα average gamma 2.29. οπου στα χαμηλα και ψηλα ire πηγαινει κοντα στα 2.1. Για αυτο ανεφερα οτι δεν φτανει να παω το gamma στο 2.4

2.4 (out of the box)
View attachment 79807

Θα μπορουσα να παω το gamma στο 2.5 κλπ για να εχω καλυτερο ισως στα χαμηλα.
Αλλα θα κατεστρεφα σε ολο το υπολοιπο φασμα το gamma.

Παρακατω δινω ενα γραφημα υστερα απο καλιμπραρισμα που απο οσο αναφερει το review ειναι περιπου linear στο 2.36

(καλιμπραρισμενος)
View attachment 79808

Με τα παραπανω ηθελα να δειξω απλα, οτι το gamma δεν με απασχολει. Ξερω οτι μετα το καλιμπραρισμα δεν θα εχω προβλημα. Απλα ηθελα να δειξω (δεν ξερω αν ευσταθουν οι ισχυρισμοι που εχω διαβασει απο fora) οτι απλα ο epson δεν ειναι και τοσο μανικι να τον φερεις. Το gamma του ηταν πιο ομαλο. Δεν ξερω ομως κατα πόσο ισχυει.

Τα παραπανω γραφηματα τα πηρα απο εδω:
http://translate.google.com/transla...w.audiovideohd.fr/tests/318-BenQ-W7000-0.html

Last edited:
Μαγικά στο gamma δεν μπορούν να γίνουν εφόσον ο προβολέας δεν διαθέτει ρυθμιστικά. Διαθέτει ο 7000, Γιάννη, ρύθμιση πολλαπλών σημείων για να το φέρεις όπου θέλεις? (Ο Έπσον 3200 το είχε και το λάτρεψα!!!)

Επίσης, γραμμικό gamma με την ίριδα ενεργοποιημένη, μπορείς να το ξεχάσεις από τώρα. (το νήμα που έχω ανοίξει ρωτώντας σχετικά με τις ρυθμίσεις προβολέων έχοντας την ίριδα απενεργοποιημένη ενώ ο κάτοχος βλέπει με αυτήν στο on, έχει μείνει ορφανό από απαντήσεις)

Ο Μπενκ με την ίριδα στο off μια χαρά τα πάει στα γραφήματα:

QuickView User Calibration Grayscale copy.png

Με την ίριδα στο on είναι το θέμα τι κάνει....

Ο Μπενκ με την ίριδα στο off μια χαρά τα πάει στα γραφήματα:

Μπορεί να τα πηγαίνει καλά στα γραφήματα αλλά το 'μαύρο' του θυμίζει lcd δεκαετίας δυστυχώς....γνώμη μου,ότι ταινία δεν μπορείς να δεις με το dynamic black στο off...

Μπορεί να τα πηγαίνει καλά στα γραφήματα αλλά το 'μαύρο' του θυμίζει lcd δεκαετίας δυστυχώς....γνώμη μου,ότι ταινία δεν μπορείς να δεις με το dynamic black στο off...

Συμφωνώ απόλυτα, γι' αυτό έχω ανοίξει αυτό ο θέμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/93048-Μετρήσεις-μεθοδολογίες-και-καλιμπραρίσματα

Θα σου πω φιλε μου την μικρή μου εμπειρία με ίδιο προβολέα...

μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίας και πολλές ρυθμίσεις στο:

mode "user1" η λάμπα σε mode "economic" και απενεργοποιούμε τις λειτουργίες "Brillant Color" και "Dynamique Black".

Το αποτέλεσμα αρκετά καλο!

σε 3D δεν παίζεται!!!

σε 2D δεν είμαι και απόλυτα ευχαριστημένος!

Ανάλογα τα χρήματα που έδωσα....

Last edited:
Re: Απάντηση: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Θα σου πω φιλε μου την μικρή μου εμπειρία με ίδιο προβολέα...

μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίας και πολλές ρυθμίσεις στο:

mode "user1" η λάμπα σε mode "economic" και απενεργοποιούμε τις λειτουργίες "Brillant Color" και "Dynamique Black".

Το αποτέλεσμα αρκετά καλο!

σε 3D δεν παίζεται!!!

σε 2D δεν είμαι και απόλυτα ευχαριστημένος!

Ανάλογα τα χρήματα που έδωσα....

Αν εξαιρεσουμε το μαυρο, σε τι δεν σε ικανοποιησε στο 2d. ?
Eκανες κανονικα καλιμπραρισμα ή τον ρυθμισες με το ματι και μερικα patterns. ?
(Aναφερεις απενεργοποιημενη ιριδα, για αυτο και ρωτω αν εκανες κανονικο καλιμπραρισμα)

Στην τιμη θα συμφωνησω, τον θεωρω υπερτιμημενο για αγορα απο Ελλαδα.
Στο 3d οντως δεν εχω δει πιο καθαρη εικονα και να φανταστεις οτι παιζω mkv sbs.

Last edited:
Ηθελα να ρωτησω τους γνωστες το εξης:
Κοιτωντας ενα grid του ενος pixel παρατηρησα οτι οι καθετες γραμμες δεξια τους εχουν ενα φουξια/κοκκινωπο χρωμα.
Σε φωτος απο αλλον benq w7000 που εχω δει να ποσταρουν, αυτο το χρωμα δεν υπηρχε, μονο καθαρο λευκο.

Αυτο σημαινει οτι ο προβολεας μου εχει προβλημα. ? Αν ναι θα ηθελα να το ξερω για να τον παω στο σερβις.
Παρακατω επισυναπτω φωτος απο το κινητο μου τηλεφωνο (ειναι θολες, δεν εστιαζε σωστα και τα χρωματα δεν ειναι σωστα. Η κυρια γραμμη ειναι ασπρη, δεξια της υπαρχει κοκκινο-φουξια)

View attachment 79830

View attachment 79831

Και απο κατω το πλεγμα ενος αλλου benq w7000. Πρατηρηστε οτι δεν υπαρχει χρωμα.

View attachment 79832

Last edited:
καλορίζικος να τον χαρείς οσο γίνεται . Είμαι σίγουρος πως όλα τα προβληματάκια του θα λυθούν με ένα καλό σεταρισμα και κάποιο update . Όσο για τις φούξια σκιές νομίζω είναι η θέμα φακού ( έπεσες σε περίπτωση ) η θέμα Lens shift . Δοκίμασε ν αλλάξεις θέση στο φακό πάνω - κάτω να δούμε αν μειώνεται. Λογικά θες παίζει θέμα σύγκλησης αφού είναι ένα το πάνελ . Και πάλι καλορίζικος

To focus ειναι κατι παραπανω απο αψογο.
Δοκιμασα πολυ αργα εχτες βραδυ να τον συνδεσω στο γραφειο σε ενα δευτερο pc οπου η καρτα ati εχει dvi και vga εξοδο.

Αν και λογω χωρου δεν μπορουσα να ανοιξω πανω απο 40 ιντσες περιπου, (ολες οι γραμμες ηταν μικρες και δυσδιακριτες) παρατηρησα οτι οταν εδινα σημα απο vga δεν υπηρχαν αυτες οι μωβ σκιες δεξια απο τις καθετες, αλλα υπηρχαν πλεον κοκκινες κατω απο τις οριζοντιες.

Η ευκρινεια στο desktop ηταν αψογη τοσο με dvi οσο και με vga. Οποτε τουλαχιστον υποθετω οτι αφου δεν ειδα καμία διαφορα ευκρινειας, το θεμα με το 1:1 pixel mapping στην hdmi εχει λυθει με το firmware που φοραει.
(βεβαια σε τοσο μικρο καδρο, ολα εμοιαζαν να εχουν υπερ-ευκρινεια και ηταν δυσκολο να καταλαβω αν υπηρχαν μικροδιαφορες, ωστοσω δεν αντιληφθηκα κατι)

Στο σαλονι, ο προβολεας παιζει στις 106" και τον εχω απεναντι απο το κεντρο της οθονης σε stand. Τον κλεισει το zoom εντελως, και παιζει οσο γινεται μακρια για να δωσει τις 106". (για να ριχνω τη φωτεινοτητα του)

Μια φωτο παλι απο το κινητο. (δυστυχως δεν μπορει να εστιασει καλα σε κοντινη αποσταση.)
Αν κανετε zoom, οι σκιες στο εσωτερικο/εξωτερικο που θα δειτε στα γραμματα δεν ειναι χρωματιστες , αλλα γκρι οταν κοιταζω στο πανι.
Στο κινητο αποτυπωθηκαν εγχρωμες. (το φοντο ηταν λευκο, αλλα αποτυπωθηκε πρασινωπο στο κινητο)

Συντομα θα εχω μια φωτογραφικη μηχανη, και θα βγαλω παλι καλες φωτογραφιες σε πλεγμα, desktop pc και ταινιες.
Να υποθεσω οτι δεν τρεχει κατι με τον προβολεα ετσι. ? (ο πρωτος μου dlp)
Eπειδη τελειωνουν οι μερες που μπορω να τον επιστρεψω σαν DOA, και δεν ξερω αν χρηζει αντικαταστασης λογω της εγχρωμης γραμμης στο λευκο grid. (Mη βαρατε, αρχαριος. Απλα καηκα απο το χυλο...)

View attachment 79853

Συγχωρεστε τις οποιες φοβιες μου, αλλα εχω και τους λογους μου.

π.χ. Ενω τον εκανα παραγγελια στις 1 Μαιου και μου ειπαν απο το καταστημα οτι θα ερθει σε 22 μερες γιατι η αντιπροσωπεια δεν εχει στοκ, μου ηρθε σε 17 μερες, το κιβωτιο ηταν σφραγισμενο μεν αλλα με διπλη ταινια (σαν να ειχε ξανα κολληθει) εγω δεν μπορω να βρω πως βλεπω τις πραγματικες ωρες λειτουργιας της λαμπας και το κερασακι στην τουρτα:

Ενω υποτιθεται οτι περιμενα να μου ερθει απο το εξωτερικο φρεσκο κομματι (αφου δεν υπηρχε στοκ εδω) στα μεσα Μαιου μου δινουν ενα κομματι που γραφει:

Μfg Date: December 2011
Rev: 00-100

Kαι με ενα firmware που γραφει 1.00-4 Τωρα πληροφορουμαι οτι κυκλοφορησε στην ευρωπη το firmware 1.03
Τωρα το μπερδεμα. Τι ειναι πιο φρεσκο. ?
Το 1.03 ή το 1.00-4 ? (προσεξτε τα bold)

Aν τελικα φοραει παλιο firmware και με ολα τα παραπανω που παρεθεσα, πως βρεθηκα σε μια νεα παραγγελια με ενα τοσο παλιο κομματι. ? Περιμενα οντως 15-20 μερες να ερθει κατι απο το εξωτερικο, ή βρεθηκα με την...επιστροφη καποιου δυσαρεστημενου πελατη. ?

Δεν εχω μαθει ακομη (υπαρχει μπερδεμα) αν το firmware μου ειναι παλιο ή το νεοτερο.
Αν ειναι παλιο, σε μια νεα παραγγελια, οι αντιπροσωπειες απο οσο μπορω να υποθεσω περνανε τα τελευταια firmware.

Υπαρχει τροπος να μαθω (ισως με το serial number) αν οντως εγινε πριν απο 3-4 μερες η εισαγωγη του απο την αντιπροσωπεια. ?
Αν τους παρω τηλ θα μου δωσουν αυτη την πληροφορια. ?

Last edited:
Ειναι λογικο να μην εχουν βγει παρτιδες με το νεο fw.
Αν ψαξεις στο δικτυο θα βρεις εκολα τον τροπο να μπεις στο service menu και να δεις τις πραγματικες ωρες σου.Λογικα , δεν θα εχει αλλαξει απο τους benq w5000/w6000 που εχουν τον ιδιο τροπο.
Μην ανησυχεις παντως , και μην κουβαλας φαντασματα του παρελθοντος (epson)

Ειναι λογικο να μην εχουν βγει παρτιδες με το νεο fw.
Αν ψαξεις στο δικτυο θα βρεις εκολα τον τροπο να μπεις στο service menu και να δεις τις πραγματικες ωρες σου.Λογικα , δεν θα εχει αλλαξει απο τους benq w5000/w6000 που εχουν τον ιδιο τροπο.
Μην ανησυχεις παντως , και μην κουβαλας φαντασματα του παρελθοντος (epson)

Δεν βρισκω κανεναν τροπο. Βρηκα μονο του benq w6000 ο οποιος δεν πιανει, μαλλον τον αλλαξαν.
Πουθενα δεν βρισκω τον τροπο. (μονο ο κωδικος του ISF μενου υπαρχει) για το service μενου δεν υπαρχει τιποτα.

Το θεμα του firmware οτι δεν ξερω αν το ".00-4 " ειναι νεοτερο του "0.03" Μπερδεμα. Αν αποσαφηνιστει οτι εχω παναρχαιο firmware δικαιολογειται σε νεα "υποτιθεται" εισαγωγη, απο τη στιγμη που διαβαζω στο εξωτερικο οτι τους αλλαζουν τα firmware πριν τους παραδωσουν στους πελατες. ? Ηδη εχω ρωτησει στο avsforum μηπως καποιος μου δωσει ξεκαθαρη απαντηση με τα firmware.

Portioli σε ευχαριστω. Ηδη κανω και δοκιμες στα f.i. benq vs pc.