Παρελαβα τον sony AW15

οσο αφορα την εγγυηση του ειναι δυο χρονια στον SONY και τρια χρονια στον EPSON.Αλλα πιστεψε με φιλε μου.Ειναι ελαχιστοι οι ανθρωποι στον πλανητη που εχουν κρατησει τον προβολεα του μεχρι η εγγυηση να λειξει.Εγω συνηθως ακολουθω την εξελιξη οσο μπορω και δεν εχω φτασει ουτε κοντα στο να λειξει η εγγυηση ενος μηχανηματος.
Α παρεπιπτοντος η HYUNDAI δινει εγγυηση 10 χρονια στα αυτοκινητα της και δωρεαν service εφορου ζωης ενω η BMW 5 χρονια μονο.Εαν υποθεσουμε οτι ειχαν την ιδια τιμη θα επηρεαζαν την αγορα σου οι εγγυησεις???Υπαρχει συγκριση?πως μπορεις να πουλησεις ενα κακο μοντελο?δινοντας παροχες βεβαια!Εαν ο DILA ειχε 1000 ευρω και 1 μερα εγγυηση να εισαι σιγουρος οτι θα τον επερνα με κλειστα ματια.Κια πιστεψε με δεν θα ημουν σε δηλημα μεταξυ αυτου και του EPSON λογω εγγυησης οπως υποθετω οτι θα ησουν εσυ.:7SFGSFG:

Καλοριζικος και καλες θεασεις.

Σχετικα με την φραση : "μερα-νυχτα" ουτε εγω θα συμφωνησω μαζι σου και μαλον θα "υποστηριξω" τις αποψεις του geodengr.
Μια ερωτηση και μη το παρεις στραβα...: εχεις καποιο καταστημα ηλεκτρονικων ειδων? σε ρωταω επειδη βλεποντας τη λιστα με τα προτζεκτορια που ειχες στο παρελθον μαλον ξεπερασες και εμενα!Περισσοτερο σε ρωταω επειδη μου εκανε εντυπωση και το γεγονος οτι ειχες τον 600αρι και τον 700αρι(2 ουσιαστικα ιδια μηχανακια).

Παντα φιλικα(εννοειται).

Σεβαστη η αποψη σου φιλε μου.Οχι δεν ειχα ουτε εχω καταστημα.Ειμαι απλα χομπιστας του ειδους.Τον 700 τον πηρα σαν αναβαθμιση του 600 και εφαγα την πικρα οπως ολοι οσοι αναβαθμισαν απο 600 σε 700.

Α..και η λιστα ειναι πολυ μεγαλυτερη απλα δεν θα μπω στον κοπο να αναφερω μοντελα πριν αρχισει η παραγωγη καθαρα home cinema μηχανηματων.:grinning-smiley-043

οσο αφορα την εκφραση μου μερα με νυχτα δεν ειναι κυριολεκτικη σιγουρα.Απλα οταν διαπιστωνεις διαφορες σε εναν προβολεα σε ολους τους τομεις απο εναν αλλο τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις την εκφραση αυτη ( παντα μεταφορικα και με μια μικρη δοση υπερβολης).Εαν διαπιστωσεις απλα οτι υπερτερει...ασ πουμε μονο στο μαυρο τοτε λες καλα τα μηχανακια αλλ το ενα υπερτερει στο μαυρο σε σχεση με το αλλο.Οταν διαπιστωνεις οτι υπερτερει σε ολους μα σε ολους τους τομεις ?τοτε πως θα εκφρασεις την αποψη σου???:smash:

Φίλε μου σίγουρα δεν πληγώθηκα για την γνώμη σου, και άμα χρειαστεί θα αγωνιστώ για να την πεις (την γνώμη σου) και ας διαφωνώ με αυτήν! Σιγά μην διαπληκτιστούμε για μηχανήματα που σήμερα τα παίρνουμε και αύριο τα πουλάμε. Άλλως τε δείχνεις να έχεις μεγαλύτερη ενασχόληση και εμπειρία από εμένα στο ...άθλημα, οπότε δεν τίθεται θέμα. Απλά φαίνεται ότι έπεσα σε πολύ κακό (ή άσχημα ρυθμισμένο) sony, και ταυτόχρονα σε καλό Epson.
Φυσικά όπως πολύ σωστά το λές, μόνο ένα συγκριτικό μεταξύ τους θα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους, αρκεί βέβαια να είναι και οι δύο "καλά" κομμάτια και σωστά ρυθμισμένα από επαγγελματία, για να μπορούν να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Εμενα παντως μου κανει αρκετη εντυπωση η τεραστια διαφορα που διαπιστωσες.Σε site του εξωτερικου(projectorreview,projectorcentral κτλπ) αναφερουν απλα "διακαια" πραγματα για τον συγκεκριμενο προτζεκτορα και ισα ισα που δεν τον θεωρουν και ιδιαιτερα φωτεινο(γυρω στα 600 πραγματικα ansi) και με αρκετα εντονο "πιξελαρισμα".(με εμεσο τροπο δειχνουν να "προτιμουν" την εικονα του epson)
Δε θελω να αναφερθω στη δικη μου "εμπειρια" στο χωρο των προβολεων(ξεκιναει πριν 15 χρονια με εναν vidikron) ομως και εγω ειχα διαπιστωσει τα ιδια σε μια θεαση μου οσον αφορα τον aw15.

Καποιες φορες η χαμηλη φωτεινοτητα "μπερδευει" και νομιζουμε οτι εχουμε "σωστο" μαυρο.
Σιγουρα ειχες πηγη το ps3 και στους epson?

Εννοειται οτι δε στα γραφω τα παραπανω για να ερθω σε καποια "αντιπαραθεση" απλα ηταν καπως "περιεργη" η "επιθεση" στα 2 μηχανακια της epson και μαλιστα οταν καλως η κακως ειναι αντικειμενικα ισαξια(αντιστοιχα) και ισως καλυτερα σε καποιους τομεις.

Φιλικα (παντα)

Είμαι ένας από αυτούς που αναβάθμισαν τον 600άρη τους σε 700άρη κια το φχαριστιέμαι ακόμα! Το μηχανάκι έχει διαφορά,τουλάχιστον στα κομμάτια που περάσαν από τα χέρια μου. Αυτά. Πάντα φιλικά παιδιά να μην το κάνουμε κόντρα please..Όλοι έχουν ορθά επιχειρήματα. Στο φόρουμ αυτό συμμετέχουμε από μεράκι. Εύχομαι σε όλους μας να χαιρόμαστε τα μηχανάκια μας. Είμαι σίγουρος πως είναι όλα τους πολύ καλά! Thanx! :ADFADF1:

Παραμενω μπερδεμενος! Νομιζω τελικα πως ως αρχαριος δεν θα παρω πρεφα τις ατελειες του ενος η του αλλου κ θα μου φαινονται τελοιοι κ οι δυο.. Οποτε για το τελικο θα παιξει ρολο η πιο καλη προσφορα!
Κ κατι αλλο. Σημα τηλεορασης πως δινουμε στον προβολεα μας;
Να ειστε ολοι καλα να απολαμβανετε τα εργαλεια σας, με τα προτερηματα κ τα ελαττωματα τους..

Παραμενω μπερδεμενος! Νομιζω τελικα πως ως αρχαριος δεν θα παρω πρεφα τις ατελειες του ενος η του αλλου κ θα μου φαινονται τελοιοι κ οι δυο.. Οποτε για το τελικο θα παιξει ρολο η πιο καλη προσφορα!
Κ κατι αλλο. Σημα τηλεορασης πως δινουμε στον προβολεα μας;
Να ειστε ολοι καλα να απολαμβανετε τα εργαλεια σας, με τα προτερηματα κ τα ελαττωματα τους..

Μέσω TV out της TV, S-Video ή composite, ή μέσω ενός ολοκληρωμένου AV που διαθέτει είσοδο - έξοδο εικόνας. Όλα τα νέα μοντέλα κάνουν και καλό upscaling στη native ανάλυση του προβολέα και συνήθως είναι καλύτερο, έναντι του ενσωματωμένου στον προβολέα, γιατί σε μεγάλες αποστάσεις τα σήματα χαμηλής ανάλυσης έχουν και μεγάλες απώλειες.

Απάντηση: Re: Παρελαβα τον sony AW15

Μην αναφέρετε τα μοντέλα που έχουν μεγάλη πτώση φωτεινότητας μετά τις 200 ώρες γιατί είναι σχεδόν όλα.
Το σωστό θα είναι να λέμε σε ποιά δέν πέφτει - αισθητά - η φωτεινότητα. Άν υπάρχουν.
icon12.gif

Άλλος ένας τομέας που οφείλω να αποδώσω :grinning-smiley-043 στην Marantz!

Αυτό δεν το ήξερα! Όντως ισχύει; Και πως εξηγείται; Στο λέω γιατί προσπαθώ εδώ και λίγες μέρες να καταλάβω αν με γελούν τα μάτια μου με τη φωτεινότητα στον pj μου. Αισθάνομαι πως έπεσε αισθητά και "μαχαίρι" με το που πέρασε το κατώφλι των 200 ωρών.

Απάντηση: Re: Παρελαβα τον sony AW15

Αυτό δεν το ήξερα! Όντως ισχύει; Και πως εξηγείται; Στο λέω γιατί προσπαθώ εδώ και λίγες μέρες να καταλάβω αν με γελούν τα μάτια μου με τη φωτεινότητα στον pj μου. Αισθάνομαι πως έπεσε αισθητά και "μαχαίρι" με το που πέρασε το κατώφλι των 200 ωρών.

Iσχύει..... Μην ακούς 2000 και 3000 ώρες κι άλλα τέτοια όμορφα.
Σε γενικές γραμμές μέχρι τις 200 ώρες η λάμπα χάνει περίπου το 30-35% της δύναμής της κι αλλάζει και χρωματικά... το φάσμα της...
Μετά σταθεροποιείται κάπως και κοντά στις 700-800 (αν είσαι τυχερός) βλέπεις καντηλάκι...

Re: Απάντηση: Re: Παρελαβα τον sony AW15

Iσχύει..... Μην ακούς 2000 και 3000 ώρες κι άλλα τέτοια όμορφα.
Σε γενικές γραμμές μέχρι τις 200 ώρες η λάμπα χάνει περίπου το 30-35% της δύναμής της κι αλλάζει και χρωματικά... το φάσμα της...
Μετά σταθεροποιείται κάπως και κοντά στις 700-800 (αν είσαι τυχερός) βλέπεις καντηλάκι...

Δηλαδή Μπάμπη, ΚΑΜΙΑ λαμπα δεν κραταει πανω απο 1000 ωρες έτσι που τα λες ε ???? (Γιατι να ΜΗΝ το λενε αυτο στα χαρακτηριστικά όμως για να ξερει και ο χρηστης να υπολογιζει την πραγματικη εικονα του μηχανηματος, και να λενε 2000 και 3000???)

Τη λαμπα του Dila στις ποσες ωρες θα πρεπει να την αλλαξω για να βλεπω ικανοποιητικά???:grandpa:
(Για την ωρα εχει ΜΟΝΟ 50 ωρες φυσικά, εκ των οποιων μονο οι 15 δικες μου....)

Αλλα τις βλεπω να φευγουν αρκετα γρηγορα...:BDGBGDB55:

Last edited:
χα χα τους ειδα τις προαλλες και τους 2 οντως νυχτα με τη μερα ειναι...........................επσον=μερα, σονυ=νυχτα.
εντελως αντικειμενικα.ο σονυ δεν εχει ουτε τη μιση φωτηνοτητα του επσον.απο ευκρεινια ο επσον σκιζει και χρωματα.γενικα ειναι καλυτερο και δοκιμασμενο μοντελο.η ιριδα του επσον ειναι πολυ πιο γρηγορη.ημουν ετοιμος για τον σονυ ευτυχως δεν τον πηρα.ειναι καλυτερος ο επσον .

φιλε μου απο τον Ζ2 θα δεις τεραστια διαφορα οτι μηχανημα και να παρεις.Οσο αφορα συγκριση μεταξυ TW700 και AW15 ,παντα κατα την ταπεινη μου γνωμη και μιας και ειχα tw700 και tw600...απλα δεν υπαρχει συγκριση.ο SONY ειναι ανωτερος σε ολους τους τομεις.Ο tw700 ειναι ενα τιμιο σχετικα προβολι για 'αρχαριους' του ειδους.Πολυ κακη συγλιση,ιριδα που κανει θορυβο και που αλλαζει δραματικα την φωτεινοτητα του προβολεα,μαυρο για κλαματα ,φακο μετριοτατο και πολυ τριζατη πλαστικουρα ρε παιδι μου.Στη μικρη κατηγορια ο SONY ειναι μονοδρομος.Μετα πας για HD80 ,W5000 και τα σχετικα..

χα χα τους ειδα τις προαλλες και τους 2 οντως νυχτα με τη μερα ειναι...........................επσον=μερα, σονυ=νυχτα.
εντελως αντικειμενικα.ο σονυ δεν εχει ουτε τη μιση φωτηνοτητα του επσον.απο ευκρεινια ο επσον σκιζει και χρωματα.γενικα ειναι καλυτερο και δοκιμασμενο μοντελο.η ιριδα του επσον ειναι πολυ πιο γρηγορη.ημουν ετοιμος για τον σονυ ευτυχως δεν τον πηρα.ειναι καλυτερος ο επσον .
Μάς έχετε μπερδέψει λίγο παιδιά:BXVZCBXZ6:!!θέλω να αγοράσω αυτές τις ημέρες προβολέα άλλα δέν ξέρω τι να αποφασίσω!απο την μία έλεγα να μη δώσω πολλά χρήματα και να πάρω τον Sony AW15 με 1000 ευρώ άλλα απο την άλλη με τρώει για 1080p:p!Κλείνω περισσότερο στο Optoma HD80 άλλα έδω στή Λάρισα δέν μπορώ να τον δώ κάπου και δέν ξέρω άν θα βλέπω και αυτό το rainbow!

Μάς έχετε μπερδέψει λίγο παιδιά:BXVZCBXZ6:!!θέλω να αγοράσω αυτές τις ημέρες προβολέα άλλα δέν ξέρω τι να αποφασίσω!απο την μία έλεγα να μη δώσω πολλά χρήματα και να πάρω τον Sony AW15 με 1000 ευρώ άλλα απο την άλλη με τρώει για 1080p:p!Κλείνω περισσότερο στο Optoma HD80 άλλα έδω στή Λάρισα δέν μπορώ να τον δώ κάπου και δέν ξέρω άν θα βλέπω και αυτό το rainbow!
Δες οπωσδήποτε κάποιον DLP για να βεβαιωθείς πως δεν θα βλέπεις rainbow και αν δεν.... έχε κατά νου και τον benq w5000...
Αν είσαι και εσυ στους άτυχους (όπως εγω...) θα πρότεινα epson 2000 ή sanyo plv z2000-bye-

Μάς έχετε μπερδέψει λίγο παιδιά:BXVZCBXZ6:!!θέλω να αγοράσω αυτές τις ημέρες προβολέα άλλα δέν ξέρω τι να αποφασίσω!

PS Τα ματάκια σου είναι ο καλύτερος κριτής... Δες και αποφάσισε...

PS Τα ματάκια σου είναι ο καλύτερος κριτής... Δες και αποφάσισε...
Ευχαριστώ για τη βοήθεια συμπατριώτη mouse!Τα ματάκια μου είναι σίγουρα ο καλλίτερος κριτής μα δυστυχώς δέν υπάρχει κάποιο κατάστημα για να δώ κάπου τους προβολείς που θέλω!Τόν Epson τον έχω αποκλείσει λόγω τής χαμηλής φωτεινότητάς του εν σχέση με την 120" οθόνη μου.Από όσα έχω διαβάσει τουλάχιστον,θέτουν ώς όριο της 90" για τον συγκεκριμένο προβολέα.

τα ίδια λέγανε και για τον DILA..... εχει τύχει να δεις Dila να χορτάσει το μάτι σου φως????
Γι' αυτο σου λέω, δεστον πρώτα με τα ματάκια σου, εγω που τον είδα (epson) σε 92 ίντσες ήταν αρκετά φωτεινός.. για 120 δεν επιμένω.... δεν ξέρω..