Παρεμβολές σε δορυφορικό σήμα

adas

New member
12 March 2008
1
Κύριοι καλησπέρα σας.

Θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας με ένα πρόβλημα παρεμβολών που αντιμετωπίζω τον τελευταίο μήνα.
Έχω παρεμβολή από ασύρματο στο σήμα της δορυφορικής. Κατάλαβα ότι είναι ασύρματος από την παρεμβολή που κάνει και στη ενδοεπικοινωνία για το μωρό.
Σχεδόν κάθε βράδυ έχω παράσιτα στο σήμα και μερικές φορές χάνω τελείως την εικόνα.
Η ένδειξη σήματος και ενίσχυσης στον δέκτη δεν αλλά ζουν κατά την διάρκεια των παρεμβολών. Το πιάτο είναι παραβολικό 110 με ένα lnb και το καλώδιο τρέχει εξωτερικά σε κανάλι (~=25μ). Πιθανό να πιάνει το καλώδια κάποια αρμονική ή το ίδιο το πιάτο;; :chinscratch:
Μια εύκολη λύση θα ήταν να καρφώσω του γείτονες που έχουν κεραίες ασυρμάτου στις ταράτσες (ειδικά ένας στα 500μ το έχει παρακάνει έχει βάλει πάνω από 10 μέτρα κεραία!) αλλά επιδή υπήρξα ερασυτέχνης των ερτζιανών δεν θεωρώ αυτήν σας την καλύτερη λύση.:behead:
Θέλω να ρυθμίσω και άλλα δύο lnb αλλά αν δεν λύσω το πρόβλημα των παρεμβολών δεν μπορώ να συνεχείσω.
Υπάρχει κάποια γιατρειά για το πρόβλημα μου?!:huh2:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πιθανολογώ ότι σε αυτό δεν φταίνε οι γειτονές σου με τις κεραίες, τουλάχιστον ο γείτονάς σου ο οποίος έχει 10m κεραία στα 500m (τα 10m είναι μόνο ο ο ιστός ή μαζί με την κεραία?).
Επίσης αν είναι αδειούχος ραδιοερασιτέχνης, μόνο από την πολεοδομία μπορεί να την βρεί, και πάλι μόνο αν η κεραία του ξεπερνά τα 6 μέτρα.....

Καταρχήν θα θεωρούσα πολύ συσκολο να συμπέσουν οι αρμονικές έτσι ώστε να κάνουν πρόβλημα στο πιάτο (10GHz) και στο baby watch (50ΜHz).
Επίσης η απόσταση είναι απαγορευτική για παρεμβολές, εκτός και βγαίνει με κάποιο κιλοβατικό linear, αλλά αν ήταν έτσι, τότε σε όλη την ακτίνα των 500M δεν θα έπρεπε έβλεπε κανείς ούτε επίγεια... και πάλι τα 500 μέτρα είναι πολλα....

Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα σε 2 συχνότητες και το πρόβλημα ο ίσως το δημιουργούσε το ασύρματο dect μου.

Το πρόβλημά μου λύθηκε μετακινώντας το πιάτο στην άλλη άκρη του μπαλκονιού...

Αν η παρεμβολή προέρχεται απο το πιάτο (και όχι απο μέσα απο κάποιο δικό σου ασύρματο τηλέφωνο κοντά στον δέκτη, όπως σωστά ανέφερε ο ...πολύ σχετικός πιο πάνω) τότε θα πρεπει να ψαξεις να δεις απο που σου ερχεται βαζοντας πχ καποια λαμαρίνα δεξιότερα ή αριστερότερα του πιάτου για να δεις μηπως σταματαει η παρεμβολή (αν βεβαια ειναι απο ευθεία μπροστά...δεν μπορείς και πολλά)