Παρεμβολή σε κάρτα δικτύου.

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,646
Βέροια
Στον επαγγελματικό μου χώρο έχω ένα πισί για σερφινγκ.
Η σύνδεση (ρούτερ) βρίσκεται όμως σε παρακείμενο επαγγελματικό χώρο.
Το πισί έχει μια ασύρματη κάρτα δικτύου PCI και μια έξτρα τρανή κεραία για για να έχω καλή λήψη.
Όλα καλά μέχρι εδώ.

Πρόσφατα εγκατάστησα κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν στο πισί αυτό.
Και φυσικά βλέπω απομακρυσμένα (πολύ μου άρεσε...)

Η μία κάμερα όμως είναι ασύρματη.
Και η ρουφιάνα κάνει παρεμβολή στην κάρτα δικτύου.
Έτσι χάνω και την σύνδεση.
Μόλις σβήσω την κάμερα όλα καλά.
Έλα όμως που η καμερούλα είναι βασική...
Κάπου πήρε ο οφθαλμός μου ότι πάιζουν στην αγορά κάρτες δικτύου που έχουν σύστημα απόρριψης παρεμβολών από άλλες ασύρματες συσκευές που δουλεύουν στα 2,4.

Γνωρίζει κάποιος χωριανός λύση στο πρόβλημα????
Θεωρήστε ότι η κάμερα δύσκολα αλλάζεται...

Κάπου πήρε ο οφθαλμός μου ότι πάιζουν στην αγορά κάρτες δικτύου που έχουν σύστημα απόρριψης παρεμβολών από άλλες ασύρματες συσκευές που δουλεύουν στα 2,4.

Όλες έχουν.
Όταν όμως μια συσκευή στην ίδια συχνότητα καπελώνει όλο το φάσμα ουσιαστικά δεν έχεις ελπίδα.
Υποθέτω οτι η κάμερα δεν είναι WiFi αλλά κάτι δικό της στα 2.4GHz.
Πόσα εκπέμπει η κάμερα ;
Τηρεί τα νόμιμα όρια ; Έχει CE ;

φιλε οντως αν καπελωνει το δυκτιο την εχεις ζορικα...αυτο ακριβως ειχαμε κ μεις σε ενα συστημα που στησαμε πριν ενα 6μηνο και βαλαμε φθηνουτσικες ασυρματες καμερες...αναγκαστικαμε και τραβηξαμε καλωδια δυκτιου..

Δεν είναι τυχαίο ότι οι σοβαρές εταιρείες εγκατάστασης και πώλησης συστημάτων ασφαλείας αποφεύγουν τις ασύρματες κάμερες, έχοντας δουλέψει σε μία από αυτές τις εταιρείες στη χώρα μας το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι το ότι ποτέ δεν προτείναμε ασύρματη κάμερα σε πελάτη...

α) Βγαλε την εξτρα-ζουπερ κεραια και δες αν ειναι καλυτερα.
β) Αν ειναι 801.11 G γυρνατα σε 801.11B πιανουν μικροτερο ευρος, λιγοτερα καναλια.

Το όλο σύστημα (και το πισί μαζί) και την εγκατάσταση τα έκανα μόνος μου.:afro:
DIYYYY και τα μυαλά στα γκάγκελα.:firstprize:

Μόνο αυτή η κάμερα είναι ασύρματη από αυτές τις παλιοκινέζικες των 80 ευρώ...
Ούτε ξέρω τι προδιαγραφές έχει...
Το κακό είναι ότι έχω τρυπήσει τοίχο για να την στηρίξω και αν την αλλάξω (και με τι???) θα χρειαστεί στοκαρίσματα, βαψίματα και δε λέει...

Θα ψάξω τις λύσεις που προτείνεται και αν δεν... θα κοιτάξω μήπως τελικά βάλω σύρμα... να τελειώνω με τα παλιοασύρματα.:furious3:

Τέτοια κάνετε και θα πάθετε τίποτα στο τέλος.

Πέτα την κάμερα γιατί υπάρχει περίπτωση να βγάζει 30-40dbm @2.4GHz.
Ειδικά αν δεν έχει CE (που δεν έχει).
Νόμιμο όριο (μαζί με κεραία) , 20dbm.

Πάρε μια WiFi camera να την συνδέσεις κι αυτή στο ΑΡ. Αν και η μόνη σοβαρή λύση είναι καλώδιο. Σε 10 δευτερόλεπτα μπορούν να σου μπλοκάρουν την κάμερα (wifi, απλή, ...) και να γράφεις χιονάκια...

Mάλλον αυτό θα κάνω γιατί βλέπω τα πολλά "κύματα" να μου κάνουν τον χώρο φούρνο μικροκυμάτων... και να μου καούν στο τέλος τα τζιγέρια.
Ήδη σκέφτομαι πως θα μπορέσω να καλωδιώσω χωρίς να χρειαστεί ανακαίνιση...

Φχαριστώ!

Κοίτα, με wifi συσκευές 802.11b/g/a/n είσαι 200% οκ.
Δεν θα πάθεις ποτέ τίποτα. Έχουν πολύ μικρή ισχύ.

Αλλά οι περισσότερες συσκευές μετάδοσης ήχου/εικόνας @2.4GHz που έχω πιάσει στα χέρια μου (και μετρήσει) είναι δράμα. Το λιγότερο που έχω δει είναι 26dbm (2.4GHz) σε ένα νόμιμα εισηγμένο στην Ελληνική αγορά αναμεταδότη video.
Να μην πω για όσα dect που δεν ρυθμίζουν ισχύ...

Γενικά απο αλλού το κυνηγάνε (κινητής) και απο αλλού τους βαράει και το χαίρονται !

παίδες γιά εξηγείστε λίγο...
έχω καιεγώ μιά γιά να βλέπω το σκύλο που τον έχω στο ισόγειο...

Είχα υπόψη ότι εντάξει εκπέμπει αλλά υπάρχει κάποια απόσταση 5-6 μέτρων, αλλά κάποιες ενσύρματες δεν μου κάνανε δουλειά ιδίως τη νύχτα γιατί είχαν υπέρυθρες της πλάκας...
Πριν αρχίσω να σκέφτομαι γιά άλλες ενσύρματες γιά δώστε λίγο τα φώτα σας με τις wifi...
Τι διαφορές έχουν?
Θέλουν ένα πισί δίπλα τους?
και τις βλέπεις από άλλο?

Ρε συ Τζωνυ τι έξτρα κεραία λες?
Για πες γιατί το λαπτοπ στη σοφίτα πιάνει ελάχιστο σήμα...

Λοιπόν μιας και έχω όρεξη (και το φερε η γκουβέντα) θα σας περιγράψω έναν φθηνό αλλά αποτελεσματικό τρόπο παρακολούθησης χώρων αλλά και επίβλεψης απομακρυσμένα.

Τα υλικά.
@4 κάμερες φθηνές ενσύρματες.
Κόστος περίπου 120 ευρά για όλες.

@Ένα QUAD.
Είναι το μηχανάκι (ουσιαστικά video μίκτης) που μας επιτρέπει να βλέπουμε τις 4 κάμερες σε μία οθόνη.
Κόστος περίπου 80 ευρά.

@Ένα παλιό πισί (πχ Athlon στα 1000/512RΑΜ) Κόστος...

@Μία κάρτα γραφικών με video in. Κόστος...
Eναλλακτικά μία κάρτα τηλεόρασης η καμιά παλιά PCI Radeon All in Wonder.
Επίσης κάρτα video ή ακόμα και ειδική κάρτα όπου θα αποφύγουμε την αγορά του quad (βγάζει η Crypto τέτοιες.)
Δηλαδής οποιαδήποτε κάρτα κάνει βίντεο κάπτστουρ.

@Σύνδεση DSL. Κόστος...

Ουσιαστικά το κόστος αυτής της ερασιτεχνικής προσέγγισης είναι περί τα 200 ευρά + κανά 20ευρο τα καλώδια.

Με όλα αυτά βλέπετε και γράφετε στο δίσκο του πισί συμπιεσμένο ή ακόμα και ασυμπίεστο video (ανάλογα με την χωριτικότητα των δίσκων σας) με την βοήθεια του Windows Media Encoder ή αλλου προγράμματος.
Απλά ο WME εμπεριέχεται στο λειτουργικό και δεν ψάχνεστε με άλλα προγράμματα.

Κατόπιν για να βλέπετε απομακρυσμένα τον χώρο σας από άλλο πισί, θα χρειαστείται το Teamviewer.
Είναι ένα δωρεάν προγραμματάκι που τρέχει αν θέλετε και χωρίς εγκατάσταση.
Μπορείτε βεβαίως μέσω αυτού να χειριστείτε τον απομακρυσμένο υπολογιστή να μεταφέρετε αρχεία, να δουλέψετε xl κ.τ.λ. από το σπιτάκι σας...
Επίσης επειδής δεν θέλει ντε και καλά εγκατάσταση, το 'χετε σε ένα φλασάκι και το τρέχετε οπουδήποτε και αν βρίσκεστε στον πλανήτη...
Αρκεί στο απομακρυσμένο πισί που θέλετε να ελέγξετε, να τρέχει ήδη το προγραμματάκι.

Προσωπικά σε άλλο επαγγελματικό χώρο έκανα την παπάρα (ολκής...) να πάρω 4 κάμερες, καταγραφικό, μόνιτορ, εγκατάσταση, (1400 ευρά έσκασα...), να πληρώνω 12άρα σύνδεση για να έχω καλή ροή βίντεο και με σταθερό IP.
Διότι τα original καταγραφικά δεν λειτουργουν διαφορετικά λόγω του ότι το IP αλλάζει κάθε φορά που θα κλείσουμε το μηχανάκι ή θα γίνει μια διακοπή ρέυματος.
Βέβαια αν κλείσει ο ρεύμας και διαρκέσει πάνω από 10 λεπτά (ups) η διακοπή, θα έχουμε και στις δύο εφαρμογές πρόβλημα.

Aυτά τα ολίγα.

Last edited:
Δεν είναι τυχαίο ότι οι σοβαρές εταιρείες εγκατάστασης και πώλησης συστημάτων ασφαλείας αποφεύγουν τις ασύρματες κάμερες, έχοντας δουλέψει σε μία από αυτές τις εταιρείες στη χώρα μας το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι το ότι ποτέ δεν προτείναμε ασύρματη κάμερα σε πελάτη...

Πολύ Σωστά! Δεν υπάρχουν καν (σε σοβαρό επαγγελματικό επίπεδο.)

Re: Απάντηση: Παρεμβολή σε κάρτα δικτύου.

Διότι τα original καταγραφικά δεν λειτουργουν διαφορετικά λόγω του ότι το IP αλλάζει κάθε φορά που θα κλείσουμε το μηχανάκι ή θα γίνει μια διακοπή ρέυματος.

Aυτά τα ολίγα.

Διαφωνώ αν ο τεχνικός ξέρει τι κάνει δεν χρειάζεσαι static ip!
Σου μιλάω εκ πείρας.