ΠΑΡΟΧΟΙ ADSL...

pafrag

Established Member
2 January 2008
234
0
Aθήνα
Καλημέρα και καλό μήνα, μια που δεν τα έχουμε πει!
Μιας και ετοιμάζομαι για ολική αναβάθμιση και θέλω να κατεβάζω γρήγορα από το διαδίκτυο ταινίες, software και ό,τι μου χρειάζεται, σκέφτομαι να μεταπηδήσω από ΟΤΕ σε άλλο πάροχο για να έχω γρήγορες ταχύτητες και καλύτερες τιμές στην τηλεφωνία ( για να μιλώ με τις ώρες μέ όλους για να μου λύνουν τα προβλήματα:lehrer:). Αν είναι κανείς ευχαριστημένος από την επιλογή του ή ξέρει κάτι παραπάνω, μπορεί να με βοηθήσει μέ κάποια πρόταση; Σκέφτομαι Forthnet και ON ...

Oποιαδήποτε κριτκική και πρόταση ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ για το χρόνο παιδιά...

με ενδιαφέρει και εμένα άμεσα

προσθέτω σαν κριτήριο να ενεργοποιείται η υπηρεσία γρήγορα και όχι σε 2-3 μήνες

Καλημέρα και καλό μήνα, μια που δεν τα έχουμε πει!
Μιας και ετοιμάζομαι για ολική αναβάθμιση και θέλω να κατεβάζω γρήγορα από το διαδίκτυο ταινίες, software και ό,τι μου χρειάζεται, σκέφτομαι να μεταπηδήσω από ΟΤΕ σε άλλο πάροχο για να έχω γρήγορες ταχύτητες και καλύτερες τιμές στην τηλεφωνία ( για να μιλώ με τις ώρες μέ όλους για να μου λύνουν τα προβλήματα:lehrer:). Αν είναι κανείς ευχαριστημένος από την επιλογή του ή ξέρει κάτι παραπάνω, μπορεί να με βοηθήσει μέ κάποια πρόταση; Σκέφτομαι Forthnet και ON ...

Oποιαδήποτε κριτκική και πρόταση ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ για το χρόνο παιδιά...

Καλημέρα. Η απιλογή παρόχου είναι κάτι το οποίο εμπεριέχει μεγάλη δόση τύχης για να σου βγει σε καλό...

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εναλλακτικοί έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην αύξηση του πελατολογίου, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα υπηρεσιών και την αντιμετώπιση βλαβών. Μαγάλο ρόλο παίζει και η γραμμή την οποία ήδη έχεις (αν ενδιαφέρεσαι γοια φορητότητα), ή αυτή που θα πάρεις (αν θα ζητήσεις καινούριο βρόχο). Το δίκτυο χαλκού του ΟΤΕ είναι σε άθλιο χάλι, οπότε πολλοί συνδρομητές δεν μπορούν να επιτύχουν μεγάλες ταχύτητες είτε λόγω αδυναμίας του βρόχου τους, είτε μεγάλης απόστασης από τα DSLAM των παρόχων που είναι εγκατεστημένα σε κτίρια του ΟΤΕ.

Αν μπορούσες να δεις τι στατιστικά γραμμής έχεις τώρα (κυρίως attenuation και SNR), θα ήταν μια ένδειξη για τις δυνατότητες της γραμμής σου.

Αν θες ρίξε μια ματιά στο φόρουμ του www.adslgr.com, όπου θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες για τον κάθε πάροχο, καθώς και απόψεις χρηστών, οι οποίες όμως σε προειδοποιώ ότι θα είναι σε πολλές περιπτώσεις αντιφατικές, για τους λόγους που περιέγραψα παραπάνω. Ελπίζω να βοήθησα.

Καλημέρα. Η απιλογή παρόχου είναι κάτι το οποίο εμπεριέχει μεγάλη δόση τύχης για να σου βγει σε καλό...

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εναλλακτικοί έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην αύξηση του πελατολογίου, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα υπηρεσιών και την αντιμετώπιση βλαβών. Μαγάλο ρόλο παίζει και η γραμμή την οποία ήδη έχεις (αν ενδιαφέρεσαι γοια φορητότητα), ή αυτή που θα πάρεις (αν θα ζητήσεις καινούριο βρόχο). Το δίκτυο χαλκού του ΟΤΕ είναι σε άθλιο χάλι, οπότε πολλοί συνδρομητές δεν μπορούν να επιτύχουν μεγάλες ταχύτητες είτε λόγω αδυναμίας του βρόχου τους, είτε μεγάλης απόστασης από τα DSLAM των παρόχων που είναι εγκατεστημένα σε κτίρια του ΟΤΕ.

Αν μπορούσες να δεις τι στατιστικά γραμμής έχεις τώρα (κυρίως attenuation και SNR), θα ήταν μια ένδειξη για τις δυνατότητες της γραμμής σου.

Αν θες ρίξε μια ματιά στο φόρουμ του www.adslgr.com, όπου θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες για τον κάθε πάροχο, καθώς και απόψεις χρηστών, οι οποίες όμως σε προειδοποιώ ότι θα είναι σε πολλές περιπτώσεις αντιφατικές, για τους λόγους που περιέγραψα παραπάνω. Ελπίζω να βοήθησα.

Με το που έστειλες το link συνδέδηκα... Ο ΟΤΕ ενημερώνει για αυτά τα στατιστικά γραμμής που αναφερεις; Ή χρησιμοποιώ κάποιο μετρητή on line?

Φαίνονται στη σελίδα του modem σου, ψάξε και κάπου θα τα βρείς!
Αυτό που λέει ο φίλος για μεγάλη δόση τύχης είναι σωστό. Εγώ έχω Forthnet και είμαι σχετικά ευχαριστημένος, ενας φίλος 2 τετράγωνα πιο κάτω (στο ίδιο dslam!) παλεύει μήνες (το καλοκαίρι θα κλείσει χρόνο) με Forthnet, On κλπ και δεν είχε καν τηλέφωνο. Τώρα γυρίσε στον ΟΤΕ.

Υπάρχει και η NetOne, που δίνει 2 μήνες δωρεάν δοκιμή, οπότε αν δε σου κάτσει γλιτώνεις τα έξοδα. Η ταλαιπωρία βέβαια μάλλον παραμένει.

Πάντως όσο πιο κοντά είσαι στο ντισλάμ και όσο νεώτερο είναι το σπίτι που μένεις (και συνάμα η καλωδίωσή του), τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις για μεγάλες ταχύτητες, ανεξαρτήτως παροχέα υπηρεσιών...

Με το που έστειλες το link συνδέδηκα... Ο ΟΤΕ ενημερώνει για αυτά τα στατιστικά γραμμής που αναφερεις; Ή χρησιμοποιώ κάποιο μετρητή on line?

Όπως σου είπε και άλλος φίλος θα τα βρεις στο μόντεμ/ρούτερ. Να ξέρεις ότι όσο μικρότερο είναι το attenuation τόσο το καλύτερο και όσο μεγαλύτερο το snr επίσης. Το πρώτο είναι η εξασθένηση του σήματος στη γραμμή σου και αυξάνεται με το μήκος της γραμμής, δηλαδή την απόσταση από το κέντρο. Μεγάλη απόσταση, μεγάλη εξασθένηση, μικρότερη ταχύτητα συγχρονισμού, μεγαλύτερη πιθανότητα προβλημάτων. Το δεύτερο είναι η ανοχή της γραμμής σου στο θόρυβο, αλλά εξαρτάται από το συγχρονισμό ταχύτητας και την ποιότητα της γραμμής, δηλαδή η ίδια γραμμή με διαφορετικό συγχρονισμό έχει άλλο snr. Το ADSL2+ απαιτεί snr καλύτερο του 6 για να παίζει σωστά κατά μείζονα λόγο. Αν έχεις 1 Mbps ταχύτητα στον ΟΤΕ με snr π.χ. 15dB, συγχρονίζοντας παραπάνω θα κατεβεί χαμηλότερα και εκεί που θα είναι 6 ή 7 θα είναι η σωστή ταχύτητα συγχρονισμού.

Με βάση όλα αυτά θα έλεγα ότι το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που είναι στον ΟΤΕ είναι να ζητήσει αύξηση συγχρονισμού από τον ΟΤΕ για ένα διάστημα λίγων μηνών και ΜΟΝΟΝ όταν βεβαιωθεί ότι η γραμμή σηκώνει παραπάνω ταχύτητα χωρίς προβλήματα να πάει σε άλλο πάροχο. Αλλιώς υπάρχει το ρίσκο να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

μα νομιζω οτι εαν ζητησεις απο τον ΟΤΕ π.χ την 24αρα θα σουν αμεσως οτι εαν εισαι δυο χιλιομετρα μακρυα απο το dslam,οτι δεν μπορεις να παρεις αυτην την συνδεση,και θα σου προτεινουν καποια αλλη.
δεν χρειαζεται να δοκιμασεις καποιους μηνες,απλα τους παιρνεις ενα τηλεφωνο και τους ρωτας.
αρα μετα επιλεγεις και το αναλογο πακετο.
προσεξε την αξιοπιστια των ιδιωτων γιατι αμα τους χρειαστεις....αστα!!

Παιδιά μεγάλη προσοχή στους ιδιώτες παροχους.
Ημουν 3 χρόνια συνδρομητής στην (Ash)HOL,και το τι τράβηξα στην εξυπηρέτηση τους όταν τους χρειάστηκα δε λέγετε.
Ωρες επι ωρών στην αναμονή,μπαλάκι απο το ενα τμήμα στο άλλο,λανθασμενοι λογαριαμοί,κλπ,κλπ,κλπ
Πήγα στον ΟΤΕ,σε 2 μέρες ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου,και αναμονή στην όχι πάνω απο 2-4 λεπτά

Παρακατω ειναι ενα graph που δειχνει την σχεση ταχυτητας και αποστασης απο το τηλεφωνικο κεντρο.

Δυστυχως στην Ελλαδα λογω των λιγων και μεγαλων τηλεφωνικων κεντρων λίγοι ειναι αυτοι που απολαμβανουν την maximum ταχυτητα του ADSL2+

Attachments

• internode-adsl2-dist07.jpg
    internode-adsl2-dist07.jpg
    72.9 KB · Views: 36
Παραθέτω προσωπική μου εμπειρία και μόνο.

Γραμμή ISDN OTE με πάγιο (χωρίς θόρυβο) - HOL 4mbps - Forthenet Εθνικά 24.
Πολύ ευχαριστημένος, απλά χαμηλή ταχύτητα και πολλά λεφτά.
Είπα να πάω σε δίκτυο ενός παρόχου αφού πέρασε και από την περιοχή μου.

Άντε λέω να πάω στην HOL μιας και λειτουργεί ήδη ADSL.

Τι το ήθελα ??

1,5 μήνας χωρίς γραμμή καθόλου (νεκρή)

Άντε να πάω στην ON μήπως φτιάξουν τα πράγματα

Σιγά τα ωά !!! Άλλοι 2 μήνες χωρίς καν να έχουν κάνει αίτηση στην HOL για να πάρουν την γραμμή μου από την HOL, σύνολο 3,5 μήνες χωρίς καν τηλέφωνο στο σπίτι !!!!

Καταργώ τις αιτήσεις και στις 2 εταιρείες (η HOL με πίεζε κιολας για να πάρω την γραμμή γιατί του ενοχλούσε που την είχαν βλέπετε). Δεν κρατάω τον αριθμό μου. Κάνω καταγγελία και στις 2 εταιρείες στην ΕΕΤΤ απάντηση δεν πήρα ποτέ από τις εταιρείες ενώ έπρεπε να απαντήσουν μέσα σε 1 μήνα.

Τελικά πάω στον ΟΤΕ με σύνδεση νέα σε PSTN. Έκανα αίτηση για CONN-X 24 mbps και τώρα θα βάλω VIVODI με προεπιλογή φορέα για τηλεφωνία.

Σε μια εβδομάδα (4 εργάσιμες) λειτουργούσαν όλα !!!
Εντυπώσεις, απλά η PSTN έχει θόρυβο από την πρώτη στιγμή, ενώ η απόσταση του σπιτιού μου με τον κατανεμητή είναι μόνο 800μέτρα. Φαίνεται ο χαλκός που περνάνε οι PSTN έχει κοπεί και κολληθεί πολλές φορές. Τα φίλτρα δεν κάνουν τίποτα σε αυτή την περίπτωση. Η γραμμή παίζει ανάμεσα στα 13mpbs - 17mbps και πληρώνω Πάγιο ΟΤΕ - Conn-X 24mpbs και σε λίγο και Vivodi. (όλα αυτά μέχρι να παίξουν οι οπτικές ίνες σε 2-3 χρονάκια από ΟΤΕ να τελειώνουμε)

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε άλλο πάροχο ξανά, αν δεν εγγυηθούν ποτέ ότι θα αποζημιώνουν τον τελικό χρήστη σε περίπτωση που μείνει χωρίς τηλέφωνο σπίτι του πάνω από 2 ημέρες. Ο ΟΤΕ τουλάχιστον δεν σε αφήνει ποτέ πάνω από 2 ημέρες χωρίς τηλέφωνο, εκτός και αν είναι καλωδιακή βλάβη στην περιοχή που απαιτεί σκάψιμο, αλλά και πάλι στην εβδομάδα φτιάχνεται !!!

Άλλοι φίλοι μου στην περιοχή μου είχαν παρόμοια προβλήματα και συνεχίζουν να έχουν. Εγώ δεν έχω κανένα εκτός ότι πληρώνω περισσότερα από άλλους χρήστες για τις ίδιες υπηρεσίες. Τουλάχιστον είναι ωραία να πληρώνεις τον αέρα που ανασαίνεις (βλέπε διαφήμιση) αλλά ευτυχώς να έχεις κάτι. 3,5 μήνες δεν είχα τίποτα, ούτε αέρα !!!

Υ.Γ. Να σημειώσω πως 3,5 μήνες δεν έβγαζα άκρη στα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών (και χρεωνόμουν κιόλας) των ιδιωτικών εταιρειών και στο τέλος μου έλεγαν και ψέματα όπως αποδείχθηκε. Για όλα τα παραπάνω έχω έγγραφες αποδείξεις οι οποίες έχουν κατατεθεί στην ΕΕΤΤ με κατταγελία μου.

Υ.Γ. Αυτό δεν σημαίνει πως σε άλλους πελάτες δεν λειτουργούν όλα καλά και έχουν εξυπηρετηθεί άμεσα και σωστά από τις ιδιωτικές εταιρείες. Πάντως υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο πηγαίνοντας σε αυτες.

Έχω ΟΤΕ adsl από την αρχή που ήρθε στη περιοχή μου. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ποτέ δεν διακόπηκε η σύνδεση. Η αρχική εγκατάσταση έγινε σε μια εβδομάδα και οι αναβαθμίσεις σε 2 μέρες. Τώρα έχω γραμμή 8Mps και τα φτάνω άνετα σε downloads. Ακόμα και live stream internet radio χωρίς διακοπές. Προτιμώ να δίνω μερικά ευρω παραπάνω και να μην έχω πρόβλημα.

Όλοι έχουμε ζήσει κατά καιρούς τα στραβά της κουλτούρας του Δημοσίου και δεν τους υποστηρίζω αλλά δεν έχω κανένα παράπονο. Όλοι οι φίλοι μου έχουν πάει σε άλλους παροχους και όλοι είχαν προβλήματα (κυρίως καθυστερήσεις στη σύνδεση). Όσες φορές τυχαίνει να είμαι σπίτι τους και να χρησιμοποιούμε το internet έχω την αίσθηση ότι δεν έχουν την ποιότητα και την ταχύτητα που έχω εγώ.

επίσης το OTE All in One θα είναι εμπορικά διαθέσιμο τον Οκτώβριο

• απεριόριστο ADSL Internet έως 8 Mbps conn-x
• απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις από σταθερό conn-x talk
• συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας Cosmote

Το κόστος μένει να δούμε ... :chinscratch:

http://www.ote.gr/Files/neesprotaseisote.pdf

To All-in-one φίλε μας είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβρη που μας πέρασε.. Κοίτα την ημερομηνία στο Δελτίου Τύπου στο Link που μας παραπέμπεις (Σεπτέμριος 2007).
Αυτό που έπεται από τον ΟΤΕ (και αφού ολοκληρωθεί η πώλησή του στους Γερμανούς) είναι η iptv...
(Κι εγώ conn-x έχω, με μόνο παράπονο το ότι αντί για 24/1 συγχρονίζω στα 18,900 downstream και 900 up, αλλά είπαμε: έως 24mb/s)

αν συγχρονίζεις στα 18 μια χαρά είσαι. 24 δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ ακόμα και αν στήσεις καλώδιο έξω από το κτίριο του κατανεμητή του ΟΤΕ.

άντε μέχρι 22 αν πας. Μια χαρά τα 18 αρκεί να είναι σχετικά σταθερά.

• απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις από σταθερό conn-x talk

Αλλά προς ποιους προορισμούς; Προς όλα τα δίκτυα σταθερής (όπως κάνουν οι υπόλοιποι ISPs) ή μόνο προς το σταθερό δίκτυο του ΟΤΕ;

Δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα στο ελαντα.ΜΠΑΧΑΛΟ!!!!Μπορει να ειναι οτι ειναι ο οτε,μπορει να ειναι πιο ακριβωςαλλα, ειναι ο ποιο σταθερος χωρις προβληματα και αναμονες..Με ολους τους παροχους υπαρχουν πολλα προβληματα παντα.Εγω προσωπικα εχω vivodi χωρις οτε.Εκτος το οτι εκανα να συνδεθω κανα 2μηνο,τηλεφωνο και internet εχω οποτε θελει η vivo.Aλλες φορες δεν εχω τηλεφωνο αλλες internet,ακρη δεν βρισκεται ποτε.Τεχνικους δεν εχει αυτη την στιγμη ΚΑΝΕΝΑΣ παροχος,ολοι ειναι ασχετοι.2 μηνες ακομα και γυρναω στον οτε παλι.Δεν γινεται αλλιως.Σκεψου το σοβαρα,αν και ειναι λοτο εαν ολα πανε καλα.Οταν ομως ερθει η στιγμη,(που θα ερθει)να τους χρειαστεις,εκει θα βλαστιμησεις την ωρα και την στιγμη,οποιον παροχο και να εχεις.Διαβασε οπωσδηποτε στο www.adsl.com.gr Καλη τυχη!!!

Re: Απάντηση: ΠΑΡΟΧΟΙ ADSL...

αν συγχρονίζεις στα 18 μια χαρά είσαι. 24 δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ ακόμα και αν στήσεις καλώδιο έξω από το κτίριο του κατανεμητή του ΟΤΕ.

άντε μέχρι 22 αν πας. Μια χαρά τα 18 αρκεί να είναι σχετικά σταθερά.

Σταθερά είναι, δεν έχω περάπονο. Εδώ και 3 μήνες που έχω τη σύνδεση, ούτε αποσυνδέσεις, ούτε τίποτα. Ευχαριστημένος.

Αλλά προς ποιους προορισμούς; Προς όλα τα δίκτυα σταθερής (όπως κάνουν οι υπόλοιποι ISPs) ή μόνο προς το σταθερό δίκτυο του ΟΤΕ;

Μόνο προς ΟΤΕ... Το ίδιο νομίζω κάνει και η HOL (απεριόριστες κλήσεις μόνο προς HOL), απ'ότι πρόλαβα να δω σε κάτι γραμματάκια στο διφημιστικό της σποτ... :angry:

Μόνο προς ΟΤΕ... Το ίδιο νομίζω κάνει και η HOL (απεριόριστες κλήσεις μόνο προς HOL), απ'ότι πρόλαβα να δω σε κάτι γραμματάκια στο διφημιστικό της σποτ... :angry:

Η ΗΟL εχει απεριόριστα σταθερά (αστικά & υπεραστικά) προς ολους, 26 χώρες εξωτερικού, και 60 λεπτα σε όλα τα κινητά Ελλάδος...

Τις "γυφτιές" τύπου "μόνο προς το δίκτυο μου", τις κάνει μόνο ο ΟΤΕ... Και όσοι άλλοι τις έκαναν, τις έκοψαν (νομίζω μέχρι πρότεινος η Αλτεκ? Με επιφύλαξη όμως, μπορεί να θυμάμαι λάθος).

υγ. Μήπως το μπερδευεις με το "μικρό" της πακέτο double play, με τα 6mbit και χωρίς απεριόριστη τηλεφωνία? Το κανονικό της πάντως είναι όπως γράφω παραπάνω, με εως24 και σταθερά απεριόριστα...

Last edited:
Πιθανό να κάνω λάθος... Πάντως σε μια διαφήμιση πρόλαβα να διαβάσω "εντός δικτύου της HOL". Ίσως αφορά το πακέτο που λές.