Παρουσίαση / Δοκιμή του On The Road M3 (EDC οικονομικός φακός) .

giorgos.ko

AVClub Enthusiast
1 July 2013
1,207
Χανιά
Ένα συντομο και όσο περιεκτικό μπορούσα review , του On The Road M3 , Cree XM-L2 U2 5C , 1x16340 (Full pack) .
To "πακέτο" :

20160712_154048.jpg

Μετά το άνοιγμα , ο φακός μεσα στην προστατευτικη θηκουλα που το συνοδευει :

20160712_154131.jpg

20160712_154257.jpg

Εδω και ολα τα περιεχομενα της συσκευασιας , εκτος απο τα 2 ανταλλακτικα o-rings που συμπεριλαμβανοταν .

20160712_155402.jpg

Και τωρα μερικες φωτογραφιες γενικα του φακου :

20160712_164018.jpg

20160712_164046.jpg

20160712_155857.jpg

20160712_155631.jpg

Προδιαγραφές Κατασκευαστή

• Brand: On The Road
  • Model: M3
  • Emitter: CREE XM-L2 Cool White/ Warm White
  • Brightness: 920LM (manufacturer rated)
  • Mode: 8 Modes
  • Peak beam intensity: 4,200cd
  • Lens: Toughened Ultra-clear Glass Convex Lens with Anti-reflective Coating
  • Mode Arrangement: Ultra low, Low, Mid, High, Turbo / Strobe, Location Beacon, SOS
  • Mode Memory: Yes
  • Battery: 1x 16340 / RCR123A
  • Net Weight: 39g (60 γραμμαρια με μπαταρία)
  • Size: 23mm (head), 23mm (tube) and length 70mm/ 0.91 x 0.91 x 2.76 inches
  • Waterproof Standard: IPX-8 Standard Waterproof

Σύντομη Περιγραφή

• Ένας μικρος EDC φακος , με αρκετα modes (Αναλυτικά παρακατω , στον "Τρόπο Λειτουργίας") .
  • Ο φακός δεχεται 16340 μπαταριες , με προστασια , και χωρις .

• To κατοπτρο του δεν ειναι λείο αλλα εχει την υφη της επιφανειας του πορτοκαλιου , γνωστο και ως Orange Peel .
    20160712_154717.jpg

• Στο τζάμι υπάρχει αντι-ανακλαστική επίστρωση .
  • Υπάρχει προστασία ανάποδης μπαταρίας.
  • Υπάρχει η δυνατότητα Tailcap Lock-Out .

• Ο φακός μπορεί να σταθεί κατακόρυφα.
    20160712_154546.jpg

• Εχει led στον διακοπτη , για να προειδοποιει οτι η σταθμη της μπαταριας ειναι χαμηλη (<3.4V) :
  • 20160712_155802.jpg
  • FDD-review-OTR-M3-alert.gif

• Υπαρχει επισης στον φακό προστασια υπερθερμανσης .
  • Δεν εχει εμφανες PWM .

• Οι "βόλτες" που βιδωνει το πίσω καπακι ειναι τραπεζοειδη και ομορφα κομμενες :
  • 20160712_155046.jpg

• Στο πισω μερος υπαρχει προσαρμοσμενος μαγνητης , ο οποιος ειναι αρκετα ισχυρος για να κραταει το βαρος του φακου :
  • 20160712_164305.jpg

Τρόπος Λειτουργίας

• O Μ3 για το ανοιγμα/κλεισιμο και την αλλαγη των modes , χρησιμοποιει ηλεκτρονικο διακοπτη , ο οποιος βρισκεται στο κυριως σωμα του φακου .
  • Για την αποφυγη ενεργοποιησης του φακου οταν βρισκεται σε τσεπη η καποια τσαντα , η ενεργοποιηση του φακου γινεται πατωντας τον διακοπτη πανω απο 0.5s .
  • Με ενα συντομο (οχι παρατεταμενο) πατημα του διακοπτη , ο φακος παει στο επομενο mode , και οταν ολοκληρωθει ο "κυκλος" , ξεκιναει παλι απο την αρχη . Ο κυκλος με τα βασικα modes περιεχει 4 modes : Ultra Low , Low , Medium , High . Για να κλεισει ο φακος αρκει ενα παρατεταμενο πατημα , οπως και στην ενεργοποιηση του . *Εδω πρεπει να σημειωθει οτι ο φακος αποθηκευει το mode στο οποιο ηταν ανοικτος , και ανοιγει εκει την απομενη φορα .
  • Εκτος τα 4 βασικα modes , εχει αλλα 3 "κρυμμενα" , τα οποια ενεργοποιουνται με τριπλο πατημα (3 φορες) του διακοπτη , απο οποιαδηποτε κατασταση και αν βρισκεται ο φακος .
  • Επισης υπαρχει μια χρησιμη συντομευση για την μεταβαση στο turbo , με διπλο πατημα του διακοπτη ( οπως και στα κρυμμενα modes , ετσι και εδω , ο φακος με διπλο πατημα απο οποιαδηποτε κατασταση και να βρισκεται παει στο turbo ).
  • 1463393662976315.jpg

Μετρήσεις

• Παρακατω φαινεται το ρευμα που τραβαει ο φακος απο την μπαταρια σε καθε mode :
Ultra low: 10mA
Low: 300mA
Medium: 620mA
High: 1.39A
Turbo: 2.18A
* Parasitic drain: 6μA

• Lumens @ Turbo : 680
* H εκδοση με το 1A tint εχει μεγαλυτερη αποδοση λογω του "μεγαλυτερου" bin (U2) του Led . Αυτη η εκδοση που εχει 5C tint φημολογειται οτι εχει Led με Τ6 bin .

• Runtimes (Μεχρι το αυτόματο κλεισιμο) :
Medium : 62 λεπτά @ 3.25V
Low : 2 ώρες και 2 λεπτά @ 3.27V
Ultra Low : 70 ωρες (Μέτρηση κατασκευαστή)

• Καμπυλες αποδοσης επι της εκατος , στo turbo και στο high , με το 100% να ειναι η μεγιστη αποδοση του φακου στο turbo mode :
Screenshot_3.png

Screenshot_1.png

*Οι μετρησεις εγιναν μετα απο 30 δεπτερολεπτα απο το ανοιγμα του φακου , και με την μπαταρια του πακετου .

Beamshots

Δυο φωτογραφιες , για να δειξουν το tint του φακου (η 2η φωτογραφια ανηκει στον χρηστη freeme απο το BLF) .

20160712_170810_HDR.jpg

FDD-OTR-M3-beam-02.jpg

Σύνοψη - Η άποψή μου για το φακό

Γενικοτερα εκανα αυτο το Review , γιατι τον θεωρησα εναν πολυ καλο EDC φακο για τα χρηματα του (~18$ για το πακετο χωρις την μπαταρια και τον φορτιστη) , και σημαντικο για καποιους το γεγονος οτι ειναι ευκολη η τροποποιηση του , καθως δεν ειναι τιποτα κολλημενο σε αυτον (πχ το bezel) .
Τα modes πολυ ωραια , με το turbo ικανο να δωσει στιγμιαια αρκετo φως για ενα τοσο μικρο φακο , και φυσικα με το ultra low να ειναι ελαχιστα lumens και διαρκει πολλες ωρες οπως αναφερθηκε και στο review . Φυσικα modes οπως το medium σε αυτον τον φακο προσφερουν αυτονομια και αρκετα lumens για μικροδουλιες που προκυπτουν . O τροπος χειρισμου των modes , με τον ηλεκτρονικο διακοπτη , θεωρω οτι ειναι πολυ καλος , εκτος το αρχικο πατημα για το ανοιγμα του φακου , το οποιο θελει λιγο μεγαλυτερο πατημα (οχι απο την αποψη οτι ειναι ενοχλητικο , αλλα ισως διαφορετικο απο αυτο αλλων παρομοιων φακων) . Μιας και εχω το full pack , να αναφερω οτι οπως παρατηρησα εγω και αλλοι αρκετοι χρηστες, οτι ο φορτιστης φορτιζει παραπανω τις μπαταριες , στα 4.27 volt , οποτε προσωπικα τον βαζω στην ακρη .

Τα συμπερασματα δικα σας , και επισης πειτε μου / ρωτηστε με στα σχολια οτιδηποτε θελετε! Προτασεις για μελλοντικα reviews ευπροσδεκτες!

Το site της εταιριας του φακου αυτη τη στιγμη ειναι offline , αλλα μπορειτε να τον δειτε και στο μονο καταστημα που πωλειτε προς τον παρων , το Gearbest .
Εδω Link του προοιόντος , και groupbuy για οποιον ενδιαφερεται!

Last edited:
ωραια και περιεκτικο, στο επιπεδο τωνreview στο cpf.
τα λουμεν πως τα μετρησες?

επισης καλο ειναι να προπσαθησεις ειτε να αλλαξεις τον τροπο φωτογραφισης, ή να επεξεργαστείς λιγο τις φωτο για να ξεγκριζαρουν

Τα lumens μετρήθηκαν σε ενα προχειρο κουτι που εφτιαξα , αλλα συντομα θα το αλλαξω . Παντως απο οτι ειδα , το νουμερο ειναι πολυ κοντα με 2-3 ατομα που ρωτησα και τον μετρησαν. Ένας ειχε μετρησει 674 και ο αλλος 688 .

Με τις φωτογραφιες δεν ξερω γιατι μου βγηκαν ετσι , ενω τη στιγμη που τις εβγαζα ηταν μια χαρα . Θα το κ9ιταξω παντως...

Ωραία παρουσίαση!

Αυτο ναι με το παρατεταμένο πάτημα για να ανοίξει είναι λίγο θέμα.

Ισως να ειναι καλυτερο ετσι . Οπως εγραψα και πανω , θελει απλα να το συνηθίσει καποιος . Με τον mh20 την εχω παθει παντως σε τσαντα πλάτης. Παλι καλα δεν ηταν ανοικτος στο turbo....

Αναλυτική παρουσίαση! Μου φαίνεται είναι πιστή αντιγραφή του olight s10r, αλλά πιο φωτεινός και στα μισά λεφτά περίπου, άραγε από ποιότητα κατασκευής συγκριτικά με τον s10r?
Καλοφωτιστος Γιώργο.

Τ
Με τις φωτογραφιες δεν ξερω γιατι μου βγηκαν ετσι , ενω τη στιγμη που τις εβγαζα ηταν μια χαρα . Θα το κ9ιταξω παντως...

2 περιπτωσεις κρινοντας οτι τραβας με κινητο.
- εβγαζες με φλας και δεν εβαλες υπερεκθεση μιας που ειχες λευκο φοντο
- δεν εβαλες υπερεκθεση μιας που ειχες λευκο φοντο

Ευχαριστω πολυ για τα καλα λογια .

Κωστα μαλλον βρηκα τι μου εκανε τη ζημια ... Το φως που εχω πανω απο το σημειο που βγαζω τις φωτογραφιες εχει αντιστοιχο Pwm με τους φακους , και τρελαίνει το κλειστρο. Ακομα μαθαινω τις συνθετες ρυθμισεις.

Χαρη προσωπικα μου αρεσε πιο πολυ απο τον S10R που εχω αγορασει για φιλο . Ειδικα η ανοδιωση , και σε χρωμα και σε ποιοτητα . Και το κατοπτρο και το γυαλι , πολυ καλη ποιοτητα .