Παρουσίαση Epson EH-TW5500!

Mπορεις να τολμησεις συγκριση με ακριβοτερους προβολεις , οπως jvc hd1 ?
H ακομη ειμαστε πισω ?

Θα πρέπει να μπουν δίπλα δίπλα (με τον HD1) για να γίνει σύγκριση.

Αυτό και μόνο είναι κομπλιμέντο για τον Epson.. ;)

Χρωματικά εννοείται ότι ο HD1 δεν έχει καμία τύχη.

Mαλιστα ... ενδιαφερον.
Το μαυρο του ηταν τοσο εντυπωσιακο, οσο λενε ?
Σε σκοτεινες - ημισκοτεινες σκηνες πως ηταν ?

Ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο από του δικού μου. Θα έλεγα στα επίπεδα των καλών Sony.

πολυ ενδιαφερον.Αναμενουμε την παρουσιαση για τα μελη.:a0210:

Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο, θα πώ και εγώ λίγα λόγια για το καινούριο μηχάνημα της Epson.
Κατ´αρχήν συμφωνώ σε όλα με τον φίλο Δημήτρη και θα συμπληρώσω τα εξής:
Δεν παρατήρησα artifacts σε καμμία από τις τρείς σκάλες του frame interpolation. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η μεσαία σκάλα και πολύ θα ήθελα να είχε και ο δικός μου προβολέας αυτό το "κολπάκι", εγώ το προτιμώ από το judder και την κινηματογραφική αίσθηση που προσφέρει...
Η σύγκλιση του που την ελέγξαμε με ένα παττερνάκι του μενού του, ήταν άψογη, αλλά δεν ξέρω αν διαθέτει κάποιο σύστημα διόρθωσης της σύγκλισης όπως οι μεγάλοι sony, εδώ θα μας διαφωτίσει ο Μανώλης.
Ο φακός του αρκετά καλός και ευκρινής χωρίς ορατά "σκοτεινά" σημεία αλλά έδινε στο πανί μια αρκετά smooth εικόνα, με τίποτα την εικόνα ξυράφι που δίνει ο προπέρσινος Benq 5000. Γενικά έλειπε τελείως το "punch" που δίνουν οι DLP υλοποιήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η εικόνα του δεν ήταν ζωντανή!
Το μαύρο του βαθύ και βελούδινο, το άσπρο του ολοζώντανο, τα χρώματά του φυσικά και απαλά. Ο Μανώλης μας είπε πως κουράστηκε λίγο να τα φέρει, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!
Τελικά αυτό που είδα μου άρεσε πάρα πολύ και αν η τιμή του πέσει στ' αλήθεια στα 2600 που ανέφερε παραπάνω ο Δημήτρης, τότε θα μπεί πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι της "μικρομεσαίας" κατηγορίας. (Η τιμή εκκίνησης που μας είπαν οι υπεύθυνοι της Epson ήταν περίπου 3300 !)
Φυσικά ευχαριστώ και εγώ την Epson για την πρόσκληση και την όμορφη βραδυά, καθώ και τους φίλους Δημήτρη και Μανώλη για την υπέροχη (όπως πάντα άλλως τε) παρέα!

Φιλικά
Γιώργος.

Να συμπληρώσω πως ξεχαστήκαμε και δεν βάλαμε υποτίτλους στην γνωστή σκηνή με το τραίνο για να δούμε την συμπεριφορά της ίριδας, η οποία όμως δεν μας ενόχλησε με την λειτουργία της κάπου.

Φιλικά
Γιώργος.

Να συμπληρώσω πως ξεχαστήκαμε και δεν βάλαμε υποτίτλους στην γνωστή σκηνή με το τραίνο για να δούμε την συμπεριφορά της ίριδας, η οποία όμως δεν μας ενόχλησε με την λειτουργία της κάπου.

Αν θυμάσαι Γιώργο, η συγκεκριμένη σκηνή (Montenegro, σωστά; ) έχει το κείμενο burned in στην εικόνα, οπότε όταν υπάρχει πρόβλημα με την ίριδα, πάντα φαίνεται!

Το ότι δεν το προσέξαμε (το πρόβλημα) σημαίνει ότι μάλλον τα πήγε καλά.. ;)

Όσο αφορά την τιμή, θα έρθω σε επαφή με την Epson για να το ξεκαθαρίσουμε. Βλέπετε, δεν είχα μαζί δημοσιογραφικό κασετόφωνο.. :p

Αν θυμάσαι Γιώργο, η συγκεκριμένη σκηνή (Montenegro, σωστά; ) έχει το κείμενο burned in στην εικόνα, οπότε όταν υπάρχει πρόβλημα με την ίριδα, πάντα φαίνεται!

Το ότι δεν το προσέξαμε (το πρόβλημα) σημαίνει ότι μάλλον τα πήγε καλά.. ;)

Όσο αφορά την τιμή, θα έρθω σε επαφή με την Epson για να το ξεκαθαρίσουμε. Βλέπετε, δεν είχα μαζί δημοσιογραφικό κασετόφωνο.. :p

Προφανώς έχεις δίκιο! συμφωνώ.
Και ομολογώ ότι προβληματίστηκα έντονα όταν με ρώτησε ο Μανώλης ποιόν θα έπαιρνα σήμερα, αν δεν ετίθετο θέμα χρημάτων...

Φιλικά
Γιώργος.

Καλημέρα!
Γιάννη πρίν αγοράσω θα επεδίωκα να δώ όλους τους ανταγωνιστές της κατηγορίας και μάλιστα μόνον σωστά ρυθμισμένους. Μόνον έτσι μπορεί να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα. Με λάθος ρυθμίσεις ένας έξυπνος πωλητής μπορεί να άνετα να σε στείλει σε λάθος δρόμο και βεβαίως να προωθήσει το μηχάνημα που θέλει αυτός.
Φυσικά υπάρχουν και οι προσωπικές προτιμήσεις, πρέπει ο καθένας μας να ξέρει τι του αρέσει περισσότερο στην εικόνα, ώστε πλέον να απορρίψει συνειδητά κάποια μηχανήματα και να επιλέξει τελικά αυτό που τον ικανοποιεί περισσότερο...
Επειδή λοιπόν εγώ ξέρω, δεν θα αγόραζα σήμερα. Θα περιμένω τις DLP υλοποιήσεις εξοπλισμένες με οριζόντιο και κάθετο lens shift & frame interpolation, εκτός αν φανεί άξιος εκπρόσωπος των Dila σε αυτό το επίπεδο τιμών όμως, όχι ένα χιλιάρικο παραπάνω! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Απάντηση: Re: Παρουσίαση Epson EH-TW5500!

Η σύγκλιση του που την ελέγξαμε με ένα παττερνάκι του μενού του...

Γιώργη, από το εσωτερικό παττερνάκι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα, σ´όλους τους προβολείς άψογα είναι.

Μπάμπη όταν με το καλό κλείσουμε ραντεβού με την Epson από Δεκέμβρη που θα είναι διαθέσιμος, θα τον ξεψαχνίσουμε. Πάντως συνολικά η εικόνα του μου άρεσε και η κίνηση με το Frame Interpolation στη μεσαία ρύθμιση μου φάνηκε πως ήταν καλύτερη απ´αυτήν του Sony 80.
Πάντως θα ήθελα ένα συγκριτικό ανάμεσα σε αυτόν, τον BenQ 6000, και τον Panasonic 4000...

Φιλικά
Γιώργος.
Υ.Γ. Τι απόγινε τελικά βρε σύ, πήρες ...μουσουκλέττα και ποιάν? -bye-

Οπως ολα δειχνουν , καμμια εταιρεια δεν ειχε σκοπο να αφησει την jvc να αλωνιζει στις μεγαλες επιδοσεις πιο πολυ απο μια γεννια ...
optoma 86 , ο νεος infocus επισης υποσχεται πολλα , και δειχνουν να εχουν ανεβει σκαλοπατια epson/sony/panasonic...
Πλακα θα εχει να βγαλει η jvc κανεναν entry level :P

Οπως ολα δειχνουν , καμμια εταιρεια δεν ειχε σκοπο να αφησει την jvc να αλωνιζει στις μεγαλες επιδοσεις πιο πολυ απο μια γεννια ...
optoma 86 , ο νεος infocus επισης υποσχεται πολλα , και δειχνουν να εχουν ανεβει σκαλοπατια epson/sony/panasonic...
Πλακα θα εχει να βγαλει η jvc κανεναν entry level :P

Αμήν και πότε, αλλά όχι entry level, στην κατηγορία των 2500 θα ήταν προτιμότερο!

Φιλικά
Γιώργος.