ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ HIMEDIA 300A+

αρα να ξαναπερασω το firmware, μαλλον δεν εχει καθησει καλα και στο δικο μου.

τι με χαλάει στο firm του mede8er:
α) δεν μου δουλεύει το card reader μπροστά (διάβαζα της φωτογραφίες από την ψηφιακή μου)
β) δεν έχει καθόλου τηλεοπτικά κανάλια ούτε youtube κλπ
γ) δεν ξέρω αν δουλεύει o torrent client.

επίσης μπορεί κάποιος να τσεκάρει αν δουλεύει η εξωτερική θυρα sata είτε με δίσκο είτε με DVD:worshippy:
κατά τα άλλα το μηχανάκια τα σπάει για τα λεφτά του
a) δεν το δοκίμασα
b) δεν ..αντιλήφθηκα καν την απουσία τους!
c) ούτε εγώ γνωρίζω. χρησιμοποιώ ένα δικτυακό δίσκο για κατεβαστήρι.

μπορώ όμως με βεβαιότητα να σου πω ότι αναγνωρίζεται κανονικά εξωτερικός δίσκος sata, τον οποίο βλέπει ως εσωτερικό.

πως μπορούμε να μάθουμε με ποιον τρόπο κάνουν την μετατροπή και δουλεύει στο δικό μας???
έχω ρωτήσει τον latruong‎ στο HDVietnam αλλά δεν έχω πάρει απάντηση

Ναι, αυτή είναι μια σοφή ερώτηση και μάλλον η απάντηση δεν είναι δύσκολη αν ο Στάθης Καπετανάκης μας διαφωτίσει για το πως έκανε την προσαρμογή στο δικό του μηχανάκι.

Ετοιμος παιδια και εγω, παιδευτικα αλλα τα καταφερα μονος μου με telnet και Realtek tools.

Ρε παιδιά, εμένα κάπου-κάπου (μια στο τόσο δηλαδή) χάνεται απ' το δίκτυο ο σκληρός δίσκος του Himedia.

Για την ακρίβεια, βλέπω το μηχάνημα κλασσικά ως VENUS, online στο δίκτυο, αλλά ο δίσκος του δεν φαίνεται. Φυσικά ο δίσκος είναι εκεί και αναπαράγει υλικό κιόλας (το δοκίμασα).

Μετά από καμιά ώρα (δεν το μέτρησα κι ακριβώς) στρώνει μόνο του. Το έχει παρατηρήσει κι άλλος;

πέρασε το firm του mede8er είναι τέλειο δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα

Ευχαριστώ φίλε!

Το έβαλα, αλλά με μια (πολύ) πρώτη ματιά δεν ξέρω αν μ' αρέσει...

Με χαλάει τρελά η πολύ άσχημη γραμματοσειρά υποτίτλων. Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάπως, σωστά;

Θα το παιδέψω μερικές μέρες και το πολύ-πολύ γυρνάω στο παλιό.

Απάντηση: Re: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ HIMEDIA 300A+

Ευχαριστώ φίλε!

Το έβαλα, αλλά με μια (πολύ) πρώτη ματιά δεν ξέρω αν μ' αρέσει...

Με χαλάει τρελά η πολύ άσχημη γραμματοσειρά υποτίτλων. Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάπως, σωστά;

Θα το παιδέψω μερικές μέρες και το πολύ-πολύ γυρνάω στο παλιό.

φίλε Pris το firmware αυτό είναι δώρο θεού κανένας μας δεν περίμενε κάτι τέτοιο καταρχήν λύση υπάρχει τσέκαρε πρώτα στο video seting και βάλε την αντίστοιχη ρύθμιση για την τηλεόραση σου π.χ 1080ρ 50ΗΖ.
και μετά βάλε μέσα στο δίσκο το φάκελο Resource με το fonts και πήγαινε στις ρυθμίσεις και διάλεξε τον.

https://rapidshare.com/files/4126264139/Resource.rar

σου έχει ετοιμάσει ένα rar με το δικό μου αποσυμπίεσε τον και βάλε το φάκελο στο δίσκο του μηχανήματος

φιλε dfoust καλο μεσημερι κατα ´ρχην.Τον φακελο τον βαζω σε στικακι & μετα με copy paste τον μεταφερω στον σκληρο του μηχανηματος;

Re: Απάντηση: Re: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ HIMEDIA 300A+

φίλε Pris το firmware αυτό είναι δώρο θεού κανένας μας δεν περίμενε κάτι τέτοιο
Δώρο θεού είναι σίγουρα αυτό το φόρουμ. Για το firmware επιφυλάσσομαι αφού το χρησιμοποιήσω αρκετά.

καταρχήν λύση υπάρχει τσέκαρε πρώτα στο video seting και βάλε την αντίστοιχη ρύθμιση για την τηλεόραση σου π.χ 1080ρ 50ΗΖ.
Ναι το έκανα ήδη.
και μετά βάλε μέσα στο δίσκο το φάκελο Resource με το fonts και πήγαινε στις ρυθμίσεις και διάλεξε τον.

https://rapidshare.com/files/4126264139/Resource.rar

σου έχει ετοιμάσει ένα rar με το δικό μου αποσυμπίεσε τον και βάλε το φάκελο στο δίσκο του μηχανήματος
Ευχαριστώ!

Θα ενημερώσω εν καιρώ.

φιλε dfoust καλο μεσημερι κατα ´ρχην.Τον φακελο τον βαζω σε στικακι & μετα με copy paste τον μεταφερω στον σκληρο του μηχανηματος;

όπως σε βολεύει, εγώ το κάνω μέσο δικτύου.

το προβλημα με αυτο το σοφτγουεαρ ειναι οτι δεν εχω δικτυο με τον φορητο που δουλευω αυτες τις ημερες.

ο οδηγός χρήσης για το J2M ειναι ''κλεμενο'' απο παλληκαρι απο συναδελφικο φορουμ.

Κατεβάζεις το πρόγραμμα (περίπου 50ΜΒ) απο το επισημο σαιτ

Το κάνεις unzip (με το 7-zip πχ) και προκύπτει ένας φάκελος «Y2M_BETA6_YAMJ_r2010_64Bit_27Feb2011»

Φτιάξε φάκελο «YAMJ to Mede8er» (για δική σου ευκολία) και ρίξ' τον χύμα στον φάκελο Program Files (συνήθως C:\Program Files)

Μέσα σε αυτό ρίξε το «Y2M_BETA6_YAMJ_r2010_64Bit_27Feb2011»

Άνοιξε τον φάκελο
Βρες τον φάκελο YAMJ_To_Mede8er_Beta_6 (6ος από την αρχή)
Άνοιξέ τον
Τέρμα κάτω υπάρχει το YAMJ_To_Mede8er.exe
Δεξί κλικ πάνω του και «δημιουργία συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας»

Βάζεις τον εξωτερικό σκληρό πάνω στο pc
ΠΧ έχουμε ένα δίσκο με location: F
Πας στον F και φτιάξε έναν φάκελο χύμα με τίτλο: YAMJ (δηλαδή θα είναι F:\YAMJ)

Πάμε στην επιφάνεια εργασίας?

Μετονόμασε το exe σε σκέτο YAMJ 2 Mede8er (για καλαισθησία)
Άνοιξε το πρόγραμμα
Πάνω λίγο πιο δεξιά από τον κατακόρυφο άξονα συμμετρίας, υπάρχει το κουμπί YAMJ Settings

Πάτα το

Στο τέρμα πάνω πλαίσιο (path to YAMJ) βάλε το φάκελο «Y2M_BETA6_YAMJ_r2010_64Bit_27Feb2011» που βρίσκεται εντός του YAMJ to mede8er μέσα στα Program Files

Λίγο πιο κάτω έχει δύο πλαίσια να συμπληρώσουμε

Στο πρώτο (movie folder to scan) βάλε τον φάκελο με τις ταινίες στον F (πχ F:\Movies HD)

Στο δεύτερο (Jukebox location) βάζεις το F:\YAMJ που έφτιαξες λίγο πριν στον εξωτερικό σκληρό...Εκεί μέσα το πρόγραμμα θα φτιάξει από μόνο του φάκελο Jukebox

Πάτα Done κάτω δεξιά....

Θα σε βγάλει στο αρχικό παράθυρο του YAMJ
Ψηλά στο πλαίσιο, δεξιά από τις διευθύνσεις που έβαλες πριν λίγο, υπάρχει το: RUN YAMJ

Πάτα το και θα ξεκινήσει να τρέχει.....
Όταν τελειώσει και επιβεβαιώσεις πως όλα είναι σωστά, πήγαινε τέρμα δεξιά και κάτω στο πλήκτρο Run YAMJ to mede8er!

Αν σε κάποια ταινία έχεις διαφορά (σε πληροφορίες σε σχέση με την πραγματικότητα), θα πας στον σκληρό σου, θα διαγράψεις τα αρχειάκια που πρόσθεσε το πρόγραμμα και βάλε πιο αναλυτικό τίτλο στο αρχείο της ταινίας (πχ αντί για BlackSwan κάνε το Black Swan (2011))
Πήγαινε εκ νέου στο πρόγραμμα (που παραμένει ανοικτό) και ξαναπάτα

RUN YAMJ (ψηλά, κάτω από τα settings)

Αυτά!!!
Η πρώτη φορά θα σου φανεί περίεργη
Η δεύτερη θα είναι απλά πανεύκολη....

Όταν πατας run yamj ελέγχει αν στον φάκελο υπάρχουν νέες ταινίες
Αν υπάρχει πχ μόνο μία νέα ταινία, τις άλλες τις προσπερνάει & δουλεύει μόνο στην νέα.
Δεν ξεχνάμε στο τέλος, κάτω δεξιά, να κάνουμε τον συγχρονισμό

Ρε παιδιά, εμένα κάπου-κάπου (μια στο τόσο δηλαδή) χάνεται απ' το δίκτυο ο σκληρός δίσκος του Himedia.

Για την ακρίβεια, βλέπω το μηχάνημα κλασσικά ως VENUS, online στο δίκτυο, αλλά ο δίσκος του δεν φαίνεται. Φυσικά ο δίσκος είναι εκεί και αναπαράγει υλικό κιόλας (το δοκίμασα).

Μετά από καμιά ώρα (δεν το μέτρησα κι ακριβώς) στρώνει μόνο του. Το έχει παρατηρήσει κι άλλος;

Το πρόβλημα υπάρχει και με το καινούργιο firmware (mede8er), για την ακρίβεια τώρα δεν το βλέπω καθόλου στο δίκτυο, ενώ από το μηχάνημα βλέπω τους υπόλοιπους. Τώρα το όνομά του εξακολουθεί να είναι VENUS όπως πριν;

Μερικές ακόμα παρατηρήσεις στο mede8er:

Κάποια κουμπιά στο τηλεχειριστήριο δεν δουλεύουν (αναφέρθηκε ήδη), παρατηρώ σπασίματα (στην κίνηση) σε ταινίες 1080 από το δίκτυο που πριν δεν είχαν κανένα πρόβλημα, και ένα full bluray rip (Avatar) δεν μου παίζει υποτίτλους (ενώ πριν έπαιζε).

Εξακολουθώ να το ψάχνω, όμως δεν ξέρω μέχρι στιγμής εγώ επι της ουσίας (γιατί το Video wall δεν είναι και τόσο ουσία κατα την άποψή μου) δεν είδα το δώρο του θεού. Όλοι βέβαια φαίνεστε ευχαριστημένοι (από τα σχόλια που διαβάζω) με το mede8er. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μόλις 2-3 ώρες πρόλαβα και το δούλεψα και δεν φτάνει αυτό για να το βγάλω σκάρτο! Θα το ψάξω κι άλλο όμως.

Υ.Γ.
Όπως και να 'χει ευχαριστώ για την βοήθεια. Ας γκρινιάζω. Στην τελική σ' όποιον δεν (μ') αρέσει, γυρνάει στο παλιό...