ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ HIMEDIA 300A+

Απάντηση: Re: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ HIMEDIA 300A+

Σύμφωνα με το σαφώς πιο έγκυρο mpcclub
έχουν διαφορές
Στην πραγματικότητα όσα egreat και άλλα μηχανάκια έπιασα με 1073 όσο ανέβαιναν τα refs έβλεπα σπασίματα ενώ τα 1283 δεν είχαν πρόβλημα
Εκτός από το ίδιο το chip παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως η μνήμη , SDK , software
Ας μην τα ισοπεδώνουμε ολα

Η ίδια η realtek τα αντιμετωπίζει σαν ένα προϊόν πάντως, με διαφορά στον τύπο σόκετ που τοποθετούνται...

http://www.realtek.com.tw/press/newsViewOne.aspx?NewsID=229

The RTD1073/1283 integrates HDMI 1.3, USB2.0 Host and Device, SATA, Fast Ethernet MAC and PHY, 12-bit Video DACs, and Digital Audio Output. It supports a Wireless LAN IEEE 802.11b/g/n in-house total solution, as well as rich network protocols for advanced Internet functions development. The RTD1073/1283 simplifies design and lowers cost via a NAND-boot feature, and is supplied in a 256-pin LQFP (RTD1073) or 416-pin PBGA (RTD1283) ‛Green’ package.

Νεα για το Media Player (δυνατοτητα 3.5 εσωτερικου δισκου) απο intelligent-pro:

Καλήμέρα!

Να τονίσω ότι εδώ μιλάμε για το HD300A+ της HiMedia.

Νομίζω κακώς έγραψες σε αυτό το νήμα πληροφορίες για άλλο media player. Ενας καινούριος χρήστης θα μπερδευτεί, ήδη έχει γίνει δηλαδή γι'αυτό στο λέω.

Επειδη ειδα οτι το πηραν 2 τουλαχιστον μελη, γι' αυτο θεωρησα σκοπιμο να παραθεσω τις πληροφοριες.

Ο πωλητης λεει οτι και αυτο φοραει το ιδιο chip με το HiMedia HD300A.
Αυτο σημαινει οτι θα ειναι εξ' ισου καλο?

Καλήμέρα!

Να τονίσω ότι εδώ μιλάμε για το HD300A+ της HiMedia.

Νομίζω κακώς έγραψες σε αυτό το νήμα πληροφορίες για άλλο media player. Ενας καινούριος χρήστης θα μπερδευτεί, ήδη έχει γίνει δηλαδή γι'αυτό στο λέω.

Εχεις δικιο, και αφου ειμαι ενας απο αυτους που μπερδευτικαν και περιμενω το εν λογο media player, οταν ερθει θα ανοιξω εν καινουργιο θεμα με παρουσιαση του δικου μου.

Επειδη ειδα οτι το πηραν 2 τουλαχιστον μελη, γι' αυτο θεωρησα σκοπιμο να παραθεσω τις πληροφοριες.

Ο πωλητης λεει οτι και αυτο φοραει το ιδιο chip με το HiMedia HD300A.
Αυτο σημαινει οτι θα ειναι εξ' ισου καλο?

Η λογικη λεει οτι θα ειναι εξισου καλο.
Η διαφορα ειναι το θεμα υποστηριξης firmware.

Αφου φοραει το ιδιο chip δεν σημαινει οτι και τα firmware ειναι συμβατα?

Αφου φοραει το ιδιο chip δεν σημαινει οτι και τα firmware ειναι συμβατα?

Σε καμία περίπτωση. Δεν μπορεί κάποιος δηλαδή να πάρει το firmware απο την Asus και να το βάλει στο acryan, himedia, xtreamer κτλ. Είναι κατά κάποιο τρόπο "επίτηδες" διαφοροποιημένα. Παρόλα αυτά, επειδή το SDK είναι το ίδιο και επειδή το toolchain είναι επίσης το ίδιο υπάρχει συμβατότητα σε επίπεδο προγραμμάτων.

Αυτό που θα δούμε στο άμεσο μέλλον είναι όλα τα realtek να χρησιμοποιούν το καινούριο και φανερά βελτιωμένο SDK v4 της realtek. Εξίσου ενδιαφέρον θα είναι να δούμε και πόσο καλα θα τρέχει και ο Opera browser που μετά την συμφωνία Opera-Realtek αποτελεί πλέον μέρος του software.

Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται ένα αξιοπρεπές firmware support που τουλάχιστον οι γνωστές εταιρίες το παρέχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

καλημερα και χρονια πολλα.Εβαλα σημερα ενα 500αρι 2.5" αλλα δεν τον βλεπει.Τι πρεπει να κανω;Και πως θα τον φορμαρω;

το τελευταιο firmware που κυκλοφορει σημερα ειναι το 1.0.2.30 ?

Last edited:
ποιο ειναι και που μπορω να το βρω ?
(δοκιμασα το παραπανω και μου εβγαλε kernel size error και τωρα εμεινε απο firmware !!)

τελικα το κατεβασα απο αλλου και το δεχτηκε με emergencry restart
Αλλα δε δειχνει σημα στη τηλεοραση πλεον...ανοιγει δηλαδη δειχνει το σημα της himedia και τελος...μαυριζει η οθονη...συνδεω μεσω hdmi ..οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη...καιγομαι !

Πηγαινε στο σαιτ κατεβασε το πρωτο firmware και περασετο με emergencry

Αυτο εκανα...και τωρα το ξαναεκανα με αλλο stickaki ...και αυτη τη φορα ολοκληρωσε (completed) αλλα αυτη τη φορα εκανε boot !! . Φιου
Thanx για τη βοηθεια

Οι πρωτες εντυπωσεις...
Προβληματικες θα ελεγα
Η οθονη τρεμοπαιζει συνεχως ..ενοχλητικα μερικες φορες
Δε μιλαμε οταν παιζει ταινιες...παντα !
Να ρωτησω εδω ..τι video settings εχετε ? Και κυριως το Just Scan ή Overscan ?
Απο εκει και μπρος με ενοχλει που καθε φορα πρεπει να ρυθμιζω υποτιτλους ελληνικους καθως βλεπω την ταινια .
Περισσοτερο δεν εψαξα τα πραγματα ..ειδωμεν !

Κανένα από τα προβλήματα που αναφερεις δε μένει άλυτο.κάπου στο μενού έχει μια ρυθμίσει για τους υπότιτλους βάλε το στο off για να κρατα τις ρυθμίσεις σου.εικόνα κανε το just scan και πρώτα από όλα αυτά βάλε το τελευτεο firmware.

just scan ειχα...αλλα και το lcd overscan δεν εκανε κατι καλυτερο
τελευταιο firmware εχω
Αλλα επειδη το δοκιμασα σε μια 2η samsung 23" 720p τηλεοραση δεν εχω προβλημα στο λιγο χρονο που τη δοκιμασα σε αυτην
Αντιθετα στην κυριως που θα εμπαινε samsung 40" 1080p εχει το προαναθερθεν προβλημα.
Η κατι παιζει με το 1080p (αν και το προβλημα οπως ειπα το παρουσιαζει ειτε βλεπεις ταινια οποιασδηποτε αναλυσης ειτε ειναι static στο menu) η καποια ρυθμιση της 40" samsung ... συγκεκριμενο μοντελο le40m87...ισως καποια φιλτρα να επηρεαζουν ? τι να πω...δε ξερω ! οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη