Παρουσίαση και αγορά εξοπλισμού flash - studio lights και αξεσουάρ φωτισμού

Re: Χρηση flash - Αμπαλος here

δεν ξερω δεν το εχω ψαξει, ειχα ψονεισει 3 τετοια σετακια απο το νετ πριν 3-4 χρονια, και τα εχω απο τοτε και δεν ψαχνομαι για κατι αλλο....
καπιος δεν φερνει εδω τωρα κατι κινεζικα φλας, τα yongnuo....μπορει να φερνει και κατι παρομια τριγερακια....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κοιταξα τωρα στο σκρουτζ και εχει αρκετα.....
πχ κατι σαν αυτο....

http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=6919

η αυτο

http://fotodesmos.gr/walimex-wireless-trigger-8000c-p-6985.html

δεν ξερω αν ειναι καλα η οχι ομως

White balance - Flash - Gel

Συνήθως ο φυσικό φωτισμός και το φλας έχουν διαφορετική θερμοκρασία και τα χρώματα βγαίνουν λίγο αχταρμάς
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να μετρήσω τη θερμοκρασία χρώματος (χωρίς color meter εννοείται) με τη γκρι κάρτα, με εφαρμογή Android, ή κάποιο άλλο τρόπο, έτσι ώστε μετά να βάλω τα κατάλληλο-α gel στο φλας και η θερμοκρασία από το φλας να είναι κοντά σε αυτή του φυσικού φωτισμού, οπότε και όλο το καρέ να έχει το ίδιο white balance

Re: White balance - Flash - Gel

αυτο γινεται συνηθως με την εμπειρια στη μετρηση της θερμοκρασιας χρωματος του περιβαλλοντικου φωτισμου σε συνδυασμο με το φλας, δεν ξερω αν υπαρχει λογος να μπλεκεις με...android apps κλπ για κατι τετοιο.

Τι ακριβως θελεις να κανεις?

Re: White balance - Flash - Gel

Πρώτων για φωτογράφηση τύπου ρεπορτάζ σε κλειστό χώρο, όπου το φυσικό φως δεν είναι αρκετό και θέλεις να το ενισχύσεις (σώμα crop και φακός με ζουμ) και
Δεύτερον για fill flash γενικότερα

Αγορά φτηνού ring flash

Χαίρετε, ενδιαφέρομαι να πάρω ενα φτηνό ring flash για 72mm.Είδα αυτό http://fotodesmos.gr/walimex-universal-macro-ring-light-p-7613.html αλλά έχω αμφιβολία αν λειτουργεί σαν κανονικό φλάς, μου φαίνεται οτι είναι στην ουσία ένας δυνατός φακός, αν και χρήσιμο στο βίντεο.Ποιά η γνώμη σας?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το παραπανω μαλλον ειναι για σταθερο φωτισμο αλλα υπάρχουν διάφορα κυρίως απο εξωτερικό πού είναι με led και έχουν επιλογή light και flash.
Αν και όπως ανέφερα εχω αμφιβολία αν έχουν επαρκή ένταση σαν φλάς απο τα "κανονικά" ring flash.Γενικά ψάχνω για sony και για φακό 72mm.
Η walimex βγαίνει μέχρι 67mm.

Re: Αγορά φτηνού ring flash

Έχω ένα παραπλήσιο, είναι όπως το λες δηλαδή συνεχής φωτισμός - αλλά εντελώς ακατάλληλο για χρήση video. Τα 100lux στα 2 μέτρα που δίνει είναι πολύ λίγα, στην ουσία είναι καλό για macro, αντε και κανένα pack shot.

Το δικό σου εχει επιλογή flash?Αυτό μ ενδιαφέρει κυρίως. Στό ένα μέτρο έχει απόδοση? Οι τιμές ξεκινάν απο 50 ευρω μεχρι 350, τα ακριβά υποθέτω έχουν ένταση για πιό μακριά.

Άστα αυτά.
Ένα Yongnuo ring flash στα 90 από ebay και είσαι άρχων.
Απο οτι ειδα ομως δεν υπαρχει ring flash για σονυ σε Yongnuo και επισης δεν βρισκονται ευκολα τριγκερς για να δουλεψουν ασυρματα τα διάφορα φλας Yongnuo σε σονυ http://yongnuo.photography/

Μην περιμένεις κάτι το τρελλό από τέτοιες κατασκευές.
Μετριότατο στην πολύ καλύτερη περίπτωση.

Απάντηση: Re: Αγορά φτηνού ring flash

Και αυτο https://www.youtube.com/watch?v=AfJTp8bF16I
αν και δεν γνωριζουμε την αποδοση

εχω το οριτζιναλ RAY flash αλλα το προηγουμενης γενιας που δεν ρυθμιζοταν σε υψος (σημαντικο προβλημα και για τις απομιμησεις) , για πορτρετο, μοδα κλπ βοηθαει (αλλα εχει και περιορισμους μιας και σου δινει λιγο πολυ παντα το ιδιο κυκλικο φωτισμο), ειναι δυσκολο στην μεταφορα οποτε συνηθως δεν τοχω μαζι ... απαιτει σχετικα μεγαλο σωμα, φακο και στιβαρο φλας , σε μακρο δεν το εχω δοκιμασει εχω αλλες λυσεις πιο εξιδικευμενες (tween macro flash).

Σιγουρα δεν περιμενω πολλα , υποθετω οτι θα μειωνει την ενταση του φλας.Θα θελει ισχυρο φλας.
Το πως λειτουργει ειναι λιγο παραξενο, δηλαδη πως περναει το φως και τοσο λεπτο που ειναι το RAY flash.
Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Αγορά φτηνού ring flash

Σιγουρα δεν περιμενω πολλα , υποθετω οτι θα μειωνει την ενταση του φλας.Θα θελει ισχυρο φλας.
Το πως λειτουργει ειναι λιγο παραξενο, δηλαδη πως περναει το φως και τοσο λεπτο που ειναι το RAY flash.
Ευχαριστω

Το δικο μου ειναι της πρωτης γενιας και ειναι πιο παχυ, φυσικα τα υλικα (ανακλαστηρες) διαφερουν απο τις απομιμησεις γιαυτο και η διαφορα τιμης, δεν εχω αποψη για το καινουργιο ποσο πιο ελαφρυ - μικρο (βλεπω υπαρχουν 2 εκδοσεις) και ευελικτο στην μεταφορα ειναι ...
Σιγουρα μετα απο 1-2 φωτο τεσταρισματος θα χρειαστει να αυξομειωσεις την ενταση του φλας σου και εφοσον δεν μετακινεισαι θα εχεις πλεον σταθερη αποδοση (πολλες φορες το TTL μπορει να μην δινει σταθερο αποτελεσμα λογω κατασκευης και να μπερδευεται και να ειναι καλυτερα να το δουλεψεις τελειως Manual το φλας)

Studio Lights, Led Lights, Light tents, mini studio για φωτογράφηση

ΤΙ λετε να παρω για φωτογραφ. διαφορων πραγματων ?
χρηση σε σπιτι οχι studio

Re: LIGHT TENTS

μεχρι 60-70 ευρω .διαστασεις ας πουμε μεχρι 20/30 εκατοστα αντικειμενα