Παρουσίαση και αγορά εξοπλισμού flash - studio lights και αξεσουάρ φωτισμού

Σίγουρα το φλάς θα έχει απόδοση αρκετά πιο ισχυρή από οποιαδήποτε απο τα παραπάνω σταθερά φώτα και επιτρέπει πιο κλειστά διαφράγματα και υψηλότερες ταχύτητες... Παρά ταύτα για τη τιμή του δείχνει οκ και παίρνει και bowens παρελκόμενα, snoot, diffusers, fresnel adapters etc. Υπάρχουν αντίστοιχα σε απόδοση και watt πανελάκια αντί για monolight αν προτιμά κανείς μικρότερο όγκο και μεγαλύτερη διάχυση off the bat. - χωρίς επιπλέον softboxes -

Εξω χρειαζεσαι "δυναμη"

Ενα ledακι ναι μεν ειναι ευκολο στην χρηση αλλα δεν παρεχει την δυναμη που θες (αν χρειαστει να ισορροπησεις πολυ εντονο κοντραστ)

• Like
Reactions: stratigos24
Σίγουρα το φλάς θα έχει απόδοση αρκετά πιο ισχυρή από οποιαδήποτε απο τα παραπάνω σταθερά φώτα και επιτρέπει πιο κλειστά διαφράγματα και υψηλότερες ταχύτητες... Παρά ταύτα για τη τιμή του δείχνει οκ και παίρνει και bowens παρελκόμενα, snoot, diffusers, fresnel adapters etc. Υπάρχουν αντίστοιχα σε απόδοση και watt πανελάκια αντί για monolight αν προτιμά κανείς μικρότερο όγκο και μεγαλύτερη διάχυση off the bat. - χωρίς επιπλέον softboxes -
Τί άλλο θα πρότεινες?

(Νομίζω αυτά τα πανελάκια θέλουν και έξτρα την αγορά μπαταρίας, σωστά?

/////////

Βλέπω και αυτό τώρα:
https://eu.zhiyun-tech.com/products/fiveray-m20?variant=44646010028196 Brightness (LUX):2010 στο μισό μέτρο

Και το πιο δυνατό δικό μου είναι αυτό: https://www.godox.com/product-d/LEDM150.html Brightness (LUX): 1029 στο μισό μέτρο

θα ήταν καλύτερη επιλογή από το θέμα φορητότητας σε σχέση με αυτό που ρώτησα αρχικά, οκ ... και έχει μια δύναμη παραπάνω (τη διπλ΄ή βασικά) αν ισχύουν τα specs που αναφέρει.

Για να δώσω ένα παράδειγμα:
Στην παρακάτω λήψη δεν είχα μαζί πάρει το φλάς και φώτισα τη Λιβελούλα από μπροστά με το Godox LedM150 αλλά αναγκάστηκα να το πάω πολύ κοντά της (κρατούσα στο δεξί χέρι τη μηχανή και τράβηξα τη φωτό και στο αριστερό χέρι το led)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΓ: Εννοείται ότι ένα flash είναι προτιμότερο γενικά αλλά έχει την ευκολία του και το led.

Last edited:
Ωραία λήψη πάνω με το dragonfly!
Προσωπικά φλάς θα ηταν η πρώτη επιλογή μου.
Και όχι μόνο ένα αλλά και παραπάνω στημένα γύρω από το θέμα να γράφουν και ως back-light.
Και για macro καταστάσεις έχει η Godox ενα συστηματάκι με δακτύλιο που εφαρμόζει στο φακό και τοποθετούνται όσα θέλεις φλασάκια πάνω.
Αλλη γρήγορη, απλή λύση για τα θέματα σου θα σκεφτόμουν εναν πολύ δυνατο φακό. Υπάρχουν καποιοι με μεγαλη απόδοση και εστιάζουν κιολας και για εντομα κλπ θα βόλευαν.

Ευχαριστώ.
Δύσκολο να στήσω διάφορα φλάς εκεί χαχα

Το ένα flash που θα έβαζα εγώ δε θα είχε περισσότερό ''άπλωμα'' και στα γύρω κλαδία κλπ και θα έκανε πιο σκληρή τη φωτογραφία?
Θέλω να πω ότι με το Led εκείνη τη στιγμή μπορούσα να δω πόσο επηρεάζω και τί θα βγει στο τέλος, αλλά χωρίς να φωτίζω και τίποτα περισσότερο από αυτό που ήθελα (ήθελα να πάρει μόνο η Λιβελούλα φως απο τη μερία που ήταν προς τα εμένα γιατί ήταν λίγο σκοτεινή μιας και το φώς ερχόταν από πίσω).

Φακός ε? Δεν το έχω σκεφτεί. δε θα είναι κάπως σκληρός? Θα μου πεις θα έχει ρύθμιση έντασης..

Το Flash & ο φακός(και οποιοδήποτε σκληρό φώς) το απλώνεις εύκολα αν θες.
Καταρχήν τα φλάς έρχονται με ενσωματωμένο ανακλαστήρα οπότε χτυπά πάνω και με αντανάκλαση φωτίζεις το θέμα.
φυσικά μπορείς και με οτιδήποτε άλλο - χαρτόνι κλπ να εχεις -ανάλογα το μέγεθος- μεγαλύτερη διάχυση.
Η κάποιο diffuser see through, υπάρχουν άπειρες λύσεις έτοιμες και diy.
Φακοί κάτω απο 100ευρω υπάρχουν και με 8000 lumen με focusing & dimming. Βεβαία στις εντάσεις αυτές δεν είναι για πολύ ώρα.. Για ενδιάμεση λύση, άμεση αντί φλάς το πρότεινα.

Τώρα βλέπω στην υπογραφή σου ήδη εχεις ενα; Godox TT350. Γιατί δε το δουλεύεις;
αν μάθεις με φλας θα σε απελευθερώσει.
Στη θέση θα έπαιρνα άλλο ενα ίδιο θα σε καλύψει ή και πιο δυνατό 685 / v860, με ενα square grid και mini softbox.

Last edited:
  • Like
Το Flash & ο φακός(και οποιοδήποτε σκληρό φώς) το απλώνεις εύκολα αν θες.
Καταρχήν τα φλάς έρχονται με ενσωματωμένο ανακλαστήρα οπότε χτυπά πάνω και με αντανάκλαση φωτίζεις το θέμα.
φυσικά μπορείς και με οτιδήποτε άλλο - χαρτόνι κλπ να εχεις -ανάλογα το μέγεθος- μεγαλύτερη διάχυση.
Η κάποιο diffuser see through, υπάρχουν άπειρες λύσεις έτοιμες και diy.
Φακοί κάτω απο 100ευρω υπάρχουν και με 8000 lumen με focusing & dimming. Βεβαία στις εντάσεις αυτές δεν είναι για πολύ ώρα.. Για ενδιάμεση λύση, άμεση αντί φλάς το πρότεινα.
Ναι, οκ έψαξα λίγο αυτά που είπες στο πρώτο μήνυμα (bowens παρελκόμενα, snoot, diffusers, fresnel adapters etc) και κατάλαβα ότι μπορείς με διάφορους τρόπους να κατευθύνεις πού και πόσο φως και τί ''άπλωμα'' (ή όχι) να έχει.
Είναι πολύ ενδιαφέρον ο φωτισμός γενικά, σιγά σιγά πρέπει να ασχολήθώ παραπάνω.

Μέχρι ώρας (για το Godox TT350 που έχω) έχω ένα diffuser 15x20 godox και πήρα για το μάκρο για όταν έχω το φλάς πάνω στη μηχανή από το Temu τέτοια.

Στην παρακάτω λήψη δεν είχα μαζί πάρει το φλάς και φώτισα τη Λιβελούλα από μπροστά με το Godox LedM150 αλλά αναγκάστηκα να το πάω πολύ κοντά της (κρατούσα στο δεξί χέρι τη μηχανή και τράβηξα τη φωτό και στο αριστερό χέρι το led)

Αν ειχες ενα μικρο ανακλαστηρα πτυσομενο στο ενα χερι θα εκανες καλυτερη δουλεια παντως.

Mικρο, ελαφρυ, δεν θελει ενεργεια και κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο το led φωτιστικο (και πολυ πιο ωραιο)

• Like
Αν ειχες ενα μικρο ανακλαστηρα πτυσομενο στο ενα χερι θα εκανες καλυτερη δουλεια παντως.

Mικρο, ελαφρυ, δεν θελει ενεργεια και κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο το led φωτιστικο (και πολυ πιο ωραιο)
εχω έναν αλλά μεγάλο,τώρα που το λες και ένας πιο μικρός θα βοηθούσε για τέτοιες περιπτώσεις.. δε θυμάμαι αν και αυτός που έχω (της Puluz) μπορείς να μην τον ανοίξεις τελείως και να τον δουλέψεις.. θα το δω.

υπαρχουν μικροι στρογγυλοι που διπλωνουν σε 8αρι και ειναι σαν μια χουφτα.

Λευκο απο την μια και ασημενιο ή χρυσοασημενιο απο την αλλη για πιο θερμα reflections
Ναι έτσι όπως διπλώνουν και τα diffuser που έβαλα παραπάνω https://img.kwcdn.com/product/open/...oods.jpeg?imageView2/2/w/800/q/70/format/webp

Έτσι είναι και ο μεγάλος ανακλαστήρας που έχω μια χρυσή πλευρά και μια ασημένια... Νομίζω με κάποιο τρόπο έχει και λευκό ή θυμάμαι λάθος? Θα το δω .

Ένα ΥπερΑναλυτικό Review για το φως Ulanzi LT028.

ΥΓ: Έχει βέβαια (για αγορά από Ελλάδα) το διπλό κόστος από αυτό που κοιτάω (ZGRL 80) και έβαλα εχθές εδώ στο θέμα και δε ξέρω αν αξίζει τη διαφορά τιμής.

Τελικά πήρα αυτό σε μια γρήγορη απόφαση σήμερα για πιο εύκολη φορητότητα και με βλέπω να πηγαίνω και για το ZGRL 80 για το κάτι διαφορετικό.

Πήρα και το παραπάνω ZGRL 80.

Οι πρώτες παρατηρήσεις είναι οι εξής:

Μου φαίνεται πάνω κάτω το ίδιο (και σε lux meter που κατέβασα στο κινητό ίδιο νούμερο βγάζουν σαν μέτρηση φωτεινότητας ) σε απόδοση με το C30BI 30W που πήρα (στο ρεύμα νομίζω είναι 60W σαν απόδοση το ZGRL ενώ 50W με τη μπαταρία... Εγώ μιλάω σε χρήση με τη μπαταρία και στα 2 αν και δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι δραματικα με το ρεύμα στο ZGRL) και έχουν και διαφορά στα ίδια Κέλβιν με πιο σωστό χρωματικά μαλλον να είναι το Godox. Θα τα βάλω και τα 2 5600 που είναι και το LedM150 Godox μου ώστε να δω ποια είναι πιο κοντά.

Είναι σχετικά ελαφρύ, ο ανεμιστήρας δουλεύει πάντα (στο godox δεν τον έχω δει να έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής ποτέ), είναι εύχρηστο και αυτό και σαν δέσμη αν το λέω σωστά φωτός είναι πιο ανοιχτό το φάσμα που απλώνεται το φως σε σχέση με το godox όταν δεν έχει τον στρογγυλό ανακλαστήρα μπροστά. Όταν τον βάλω είναι παρόμοια στο πως απλώνει το φως.

Γενικά είναι οκ και τα 2 είναι δυνατά.

Τέτοια για να βάλω πάνω στο ZGRL80 πάνω που θα βρω ? ή το θεωρείται περιττό αφού έρχεται με αυτόν τον ανακλαστήρα στρογγυλό στην συσκευασία ?

Screenshot_2025-05-14-18-14-53-271.jpg

Και τι άλλο θα προτείνατε σαν αξεσουάρ ?

Last edited:
  • Like
Reactions: toupia
Τώρα βλέπω στην υπογραφή σου ήδη εχεις ενα; Godox TT350. Γιατί δε το δουλεύεις;
αν μάθεις με φλας θα σε απελευθερώσει.
Στη θέση θα έπαιρνα άλλο ενα ίδιο θα σε καλύψει ή και πιο δυνατό 685 / v860, με ενα square grid και mini softbox.

Το έγραψες μετέπειτα το παραπάνω με edit στο ποστ και μου διέφυγε.

Το δουλεύω το φλας ειδικά όταν πηγαίνω για ζουζούνια μάκρο κλπ απλά με λεντ παίζω σε λήψεις όχι τόσο κοντινές πχ λιβελούλα παραπάνω κλπ και επίσης τα χρησιμοποιώ σε μανιτάρια και φτιάχνω τον περιβάλλοντα φωτισμό.

πέρα από τη πλάκα, εξαρτάται πόσο ελαφρυς θέλεις να κινείσαι αν βγαίνεις σε εξορμήσεις ατη φύση και τι απαιτήσεις έχεις.
Αυτα που προτείναμε παραπάνω και για σταθερο φωτισμό αλλά και για φλάς ισχύουν γενικά. Ενα snoot , grid, ανακλαστηρα 3 ή 5 σε 1 με χρυσο ασημί κλπ.
Είναι και πόσο θέλεις να σκηνοθετείς τα πλάνα σου με πλαϊνούς φωτισμους στο θέμα και στο περιβάλλον του κάδρου, αν θα θέλεις καποιο bicolor ή και rgb για ατμόσφαιρα κλπ.

@evanfotis

Με τα μανιτάρια και με κάνα λουλούδι στην πορεία που σκέφτομαι να φωτογραφίσω, ναι, μου αρέσει να φτιάχνω την ατμόσφαιρα με φωτισμό πχ όπως εδώ ή αυτή εδώ και θεωρώ πως γίνεται πιο εύκολα με τα Led σε τέτοιες λήψεις παρά με το φλας, από την άποψη ότι βλέπεις live της αλλαγές σου και στα stacking αυτά δεν έχεις να περιμένεις να βαρεσει και το φλας με τον συνεχόμενο φωτισμό.

Μεχρι τώρα είχα μαζί το VL49 pro και το godox ledM150 και καμιά φορά έπαιρνα και το flash μαζί για να μην τύχει κάνα έντομο ή κάτι που θα είναι προτιμότερο άσχετα που έχω βγει για συγκεκριμένο σκοπό για μανιτάρια δηλαδή κλπ.

Τώρα, ναι, οκ μαζεύτηκε εξοπλισμός, δε θα τα παίρνω όλα μαζί θα πάρω κάθε φορά 2 φώτα μαζί (ή και 3 στην περίπτωση VL49PRO , Ledm150, C30bi που είναι μαζεμένα) και θα δω τι με βολεύει περισσότερο ή τι βολεύει περισσότερο ανάλογα την περίσταση για την οποία έχω βγει για φωτό βόλτα και μετά θα παίρνω μαζί μου αναλόγως.

Αν δεν σου κάνει κόπο βάλε συμβατά τέτοια αξεσουάρ που λες για το φως ZGRL80 για να καταλάβω τι "κούμπωμα" πρέπει να έχουν για να μπαίνουν πάνω του.
Ευχαριστώ.

Δεν το'πιασα ρε γαμωτο.. για κάνε μια επεξήγηση...

:sneaky:

αυτο εννοω

πέρα από τη πλάκα, εξαρτάται πόσο ελαφρυς θέλεις να κινείσαι αν βγαίνεις σε εξορμήσεις ατη φύση

μην φορτωνεσαι πραγματα να εισαι ελαφρυς για τετοιες φωτογραφησεις για να μην σου γινει ζορικο.

• Like