Παρουσίαση και αγορά εξοπλισμού flash - studio lights και αξεσουάρ φωτισμού

Το έχω πάρει και εγώ Σπύρο , χωρίς τον υπερυψωτη αρχικά , λειτουργεί και ως transmitter το φλασάκι για άλλα φλας της Godox

Η απογοήτευση ήταν ότι ενώ έγραφε στο κουτί χρήση για Olympus και Panasonic (αυτή τη βερσιον πήρα) δεν κουμπώνει στην S1R μου ενώ κουμπώνει κανονικά στην ΟΜ3

Έχει το ίδιο πρόβλημα που έχει και το μικρό FLM3 στην S1R , το παπούτσι είναι ισόπαχο όχι όπως των φλας που έχουν ανισοϋψή καμπούρα και δεν προχωρά μέχρι μέσα να κουμπώσει στο δύστροπο hotshoe της μηχανής. Τα φλας που έχω κουμπώνουν κανονικά και στις δύο μηχανές . Δεν ξέρω αν το riser θα κουμπώνει για να το πάρω αν και όταν σηκωθεί έχω δει ότι έρχεται μάλλον σε άβολη θέση.
Αντίθετα στην Lumix S1R II, λειτουργεί κανονικά (η φωτογραφία με τα παπιά με την Lumix είναι με το riser πάνω).
Το FLM3 της Olympus αντίθετα ενώ στην OM3 δουλεύει άψογα, στην Lumix όχι.
Το Riser δεν γινόταν να μην το πάρω... βοηθάει πολύ το να μπορείς να αλλάζεις γωνία στο φλας, αν και είναι κάπως περίεργο όταν πάρει κλίση.

Last edited by a moderator:
Αντίθετα στην Lumix S1R II, λειτουργεί κανονικά (η φωτογραφία με τα παπιά με την Lumix είναι με το riser πάνω).
Το FLM3 της Olympus αντίθετα ενώ στην OM3 δουλεύει άψογα, στην Lumix όχι.
Το Riser δεν γινόταν να μην το πάρω... βοηθάει πολύ το να μπορείς να αλλάζεις γωνία στο φλας, αν και είναι κάπως περίεργο όταν πάρει κλίση.
Αλλο να δουλεύει κι αλλο να μπαίνει μέσα.

Το πλαστικό παπούτσι του FLM3 δεν μπαίνει μέσα στην S1R αλλά με προσεκτική μοντα ξυρίζεται περνάει μέσα και δουλεύει γιατί έχει το έξτρα pin η μηχανή να δώσει ρεύμα στο φλας. Το παπούτσι του IT30 pro είναι μεταλλικό δεν ξυρίζεται οπότε δεν μπορώ να βρω τρόπο να το βάλω

Η S1R II δεν ξέρω αν έχει το έξτρα pin για να δουλέψει με ρεύμα το FLM3 , το IT30 δουλεύει γιατί έχει μπαταρία. Αυτό που είναι η απορία μου στο φλας αυτό είναι τι συμβαίνει αν χαλάσει η μπαταρία του και θέλει αντικατάσταση. Το πετάς ?

Αλλο να δουλεύει κι αλλο να μπαίνει μέσα.

Το πλαστικό παπούτσι του FLM3 δεν μπαίνει μέσα στην S1R αλλά με προσεκτική μοντα ξυρίζεται περνάει μέσα και δουλεύει γιατί έχει το έξτρα pin η μηχανή να δώσει ρεύμα στο φλας. Το παπούτσι του IT30 pro είναι μεταλλικό δεν ξυρίζεται οπότε δεν μπορώ να βρω τρόπο να το βάλω

Η S1R II δεν ξέρω αν έχει το έξτρα pin για να δουλέψει με ρεύμα το FLM3 , το IT30 δουλεύει γιατί έχει μπαταρία. Αυτό που είναι η απορία μου στο φλας αυτό είναι τι συμβαίνει αν χαλάσει η μπαταρία του και θέλει αντικατάσταση. Το πετάς ?
Στην Lumix S1RII το φλας της Godox μπαίνει κανονικά και δουλεύει επίσης άριστα είτε μόνο του, είτε και με το Riser.
Το φλάς της Olympus, ενώ μπαίνει μέσα, δεν δουλεύει. Αν όμως το σπρώξω λιγάκι περισσότερο προς τα μέσα, δείχνει να παίρνει ρευμα και να δουλεύει.. Άρα αν πχ έξυνα το μπροστινό πλαστικό μισό χιλιοστό, το φλας πιστευω πως θα δούλευε και στην S1RII.
Βέβαια αν το έκανα αυτό δεν ξέρω αν δημιουργούσα πρόβλημα στη λειτουργία του με την OM3.

P1210036_S.jpg

• Like
Reactions: LongTom
Ευχαριστώ Δημήτρη !
Γύρω στα 90 ευρώ και τα δυο από Aliexpress...
Όσο κάνει ένα trigger της Godox πάνω κάτω.
Και παίρνεις και trigger και φλασάκι. Με λιγότερες λειτουργίες από ένα κανονικό trigger αλλά και πάλι νομίζω πως αξίζει.
Και μονο που σε αυτή την τιμή παίρνεις ασύρματο off camera flash, λέει πολύ!

Στην Lumix S1RII το φλας της Godox μπαίνει κανονικά και δουλεύει επίσης άριστα είτε μόνο του, είτε και με το Riser.
Το φλάς της Olympus, ενώ μπαίνει μέσα, δεν δουλεύει. Αν όμως το σπρώξω λιγάκι περισσότερο προς τα μέσα, δείχνει να παίρνει ρευμα και να δουλεύει.. Άρα αν πχ έξυνα το μπροστινό πλαστικό μισό χιλιοστό, το φλας πιστευω πως θα δούλευε και στην S1RII.
Βέβαια αν το έκανα αυτό δεν ξέρω αν δημιουργούσα πρόβλημα στη λειτουργία του με την OM3.

View attachment 265220
Αρα έχει και η S1R II το έξτρα pin

Υπάρχει αυτό το mod με το ξύσιμο από κάτω αλλά θέλει πολύ προσοχή που ακριβώς να ξύσεις για να μην κοπεί καλώδιο από το πατουσακι . Αν το ψάξεις θα βρεις τις οδηγίες . Και ναι δουλεύει και στην ΟΜ3 ακόμα και έτσι, διάβασε περισσότερα όμως όχι μόνο το βίντεο που τυχαία σου βάζω αν θέλεις να το κάνεις

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχω δύο FLM3 και όλο έλεγα να το κάνω και τελικά πήγα και πήρα το it30 pro για να μη το κάνω αλλα την πάτησα πάλι για την S1R

Δημήτρη αν θες να το δεις και να το δοκιμάσεις πες μου. Εγω βρήκα ένα κομμάτι εδώ Ελλάδα (δυστυχώς το μοντέλο για m43 δεν είναι διαδεδομένο να υπάρχει σε στοκ) και το πήρα γύρω στα 80 ευρώ με τιμολόγιο χωρίς το riser.

Εδω θα δεις μια πρώτη γεύση τι κάνει

Ενα μικρό φλασάκι από την Godox με ποικιλία ρυθμίσεων

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Τα δύο φλασάκια έχουν μερικά συν και πλην για όσους ενδιαφέρονται για ό,τι πιο μικρό σε μηχανή m43

To μικρό FLM 3 ειναι φθηνότερο ειδικά αν το βρεις μτχ. γιατί κυκλοφορεί χρόνια , έχει δυνατότητα ρύθμισης της κεφαλής πάνω κάτω δεξιά αριστερά με περιστροφή , είναι αδιάβροχο , δεν θέλει μπαταρία γιατί παίρνει ρεύμα από το σώμα αλλά δεν είναι συμβατό με όλες τις m43 μηχανές (θέλει έξτρα pin) ακόμα και με πολύ σύγχρονες π.χ. ΟΜ5 ΙΙ . Είναι σαφώς πιο αδύναμο και μπορεί να λειτουργήσει ως transmitter αλλά μόνο με συμβατά φλας Panasonic και Olympus σε λειτουργία υπέρυθρου με μικρή εμβέλεια και γωνία.

δεν το βρίσκεις εύκολα πλέον καινούργιο , παλαιότερα ήταν μαζί σε συσκευασία με μηχανές όπως η ΕΜ1.2, Pen F κλπ.

Το it30 pro είναι πιο ακριβό αλλά σημαντικά πιο δυνατό χωρίς όμως σπαστή κεφαλή (θέλει το riser) και περιστροφή και λειτουργεί ως transmitter σε μεγάλες αποστάσεις και γωνίες με όλα τα συμβατά flash της Godox

1769073867618.png1769073908579.png

• Like
Reactions: LongTom