Παρουσίαση και αγορά εξοπλισμού flash - studio lights και αξεσουάρ φωτισμού

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Το μόνο πρόβλημα σε αυτή τη λύση του IT32 είναι ότι το trigger είναι συμβατό μόνο με το φλασάκι του και όχι τα υπόλοιπα της εταιρείας για όποιον θελήσει να στήσει ένα φωτιστικό σεναριο

Το μόνο πρόβλημα σε αυτή τη λύση του IT32 είναι ότι το trigger είναι συμβατό μόνο με το φλασάκι του και όχι τα υπόλοιπα της εταιρείας για όποιον θελήσει να στήσει ένα φωτιστικό σεναριο
Όντως ; Γιατί στη σελίδα της Godox αναφέρει αυτό αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω "When separated, the X5 can still control the iT32 and other flashes within the Godox 2.4GHz wireless X system, making multi-light setups simple, fast, and reliable." Πάντα βέβαια με τους περιορισμούς λειτουργίας που έχει ένα τέτοιο μικρό trigger χωρίς οθόνη.

Δεν το έχω , το είχα διαβάσει από χρήστη που το πήρε και είχε αλλα φλας της Godox. Μπορεί να μην ήξερε να τα σεταρει οπότε να κάνω λαθος. Θα ψάξω να βρω το link

Όντως ; Γιατί στη σελίδα της Godox αναφέρει αυτό αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω "When separated, the X5 can still control the iT32 and other flashes within the Godox 2.4GHz wireless X system, making multi-light setups simple, fast, and reliable." Πάντα βέβαια με τους περιορισμούς λειτουργίας που έχει ένα τέτοιο μικρό trigger χωρίς οθόνη.
Μεγεία!

Χρήστης λέει αυτό στο Reddit:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μεγεία!

Ευχαριστώ αν και δεν ξέρω ακόμα τι θα το κάνω χαχα. Η επιθυμία γεννήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο καρναβάλι του Μεταξουργείου που σε κάποιες συνθήκες θα ήθελα ένα μικρό φως στο χέρι για μανουβράρισμα και κατ΄ επέκεκταση για κάτι παραπάνω στο μέλλον.
Χρήστης λέει αυτό στο Reddit:

Αν βρω κανέναν γνωστό με κάποιο φλας της Godox θα το δοκιμάσω έτσι από περιέργεια. Μπορεί αυτό να εννοούσε και ο χρήστης που ανέφερε ο Kbouk παραπάνω. Ωστόσο - αν και άσχετος - δε θα έπρεπε σε manual χρήση να σε αφήνει να διαλέξεις εσύ την ένταση της κάθε πηγής και απλώς να στείλει - πάρει το σήμα ;

...δε θα έπρεπε σε manual χρήση να σε αφήνει να διαλέξεις εσύ την ένταση της κάθε πηγής και απλώς να στείλει - πάρει το σήμα ;
Ναι, αλλά μάλλον αυτό είναι limitation που έχει αυτό το trigger σε σχέση με τα ακριβότερα.

Ναι, αλλά μάλλον αυτό είναι limitation που έχει αυτό το trigger σε σχέση με τα ακριβότερα.
αυτό βλέπω κι εγώ

Tα ανάβει όλα, αλλά αν το δουλεύεις ξεκούμπωτο μόνο το X5 στη μηχανή, δεν ελέγχεις την ένταση του κάθε φλας απομακρυσμένα, Εντιτ (πέραν του Group A με it32)

Last edited:
Ναι ίσως αυτό με την ένταση και τη συνεργασία με τα άλλα να το θυμόμουν κάπως διαφορετικά :ROFLMAO:

1771592776110.jpeg

• Like
Reactions: pifilos
αυτό βλέπω κι εγώ

Tα ανάβει όλα, αλλά αν το δουλεύεις ξεκούμπωτο μόνο το X5 στη μηχανή, δεν ελέγχεις την ένταση του κάθε φλας απομακρυσμένα, πέραν του Group A.

Αυτό διαβάζω και εγώ τώρα στο reddit.

"Sorry, my friend wasn't home last weekend, so I couldn't scrape together enough IT32 units. I've done the test this night. As shown in the picture, a single X5S can trigger 8 IT32s simultaneously. I don't have any more units, so I'm not sure what the actual limit is. They can be triggered regardless of which group (A, B, C, or D) they are in. The only thing is, the X5 can only adjust the power for Group A; it can't control the power for the other groups."

Καθότι δεν έχω χειροπιαστή εμπειρία δεν μπορώ να αντιληφθώ πλήρως αυτή τη στιγμή τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Το να γίνει χειροκίνητα η ρύθμιση της έντασης για καθένα παίζει σα σενάριο ; Σόρρυ τώρα γιατί κάπως ξεφεύγω από το thread αν και ίσως καλό είναι να το διαβάσει και όποιος σκέφτεται να το αγοράσει.

Υ.Γ. προς admin : ευχαριστώ για τη μεταφορά :D

Ναι ίσως αυτό με την ένταση και τη συνεργασία με τα άλλα να το θυμόμουν κάπως διαφορετικά :ROFLMAO:

View attachment 266983
'Εβλεπα το παρακάτω τώρα από τον ίδιο (δεν υπάρχει ακόμα το Part 3, αλλά θα δω και αυτό. Πάω για μελέτη :P

• Like
Reactions: kbouk
Τα τεχνικά για το it32 τα έφερα εδώ στο νήμα για τa φλας.

Εγώ έχω το it30 και το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως και με το it32 στο μέλλον θα είναι όταν θα χρειαστεί να αλλάξουμε μπαταρία . Δεν ξέρω αν γίνεται δεν υπάρχουν πουθενά πληροφορίες πως και αν γίνεται

Τα τεχνικά για το it32 τα έφερα εδώ στο νήμα για τa φλας.

:love:
Εγώ έχω το it30 και το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως και με το it32 στο μέλλον θα είναι όταν θα χρειαστεί να αλλάξουμε μπαταρία . Δεν ξέρω αν γίνεται δεν υπάρχουν πουθενά πληροφορίες πως και αν γίνεται

Δεν έφτασε τόσο μακριά ο λογισμός μου να πω την αλήθεια, ούτε και το έψαξα. Ήταν μια καθόλου ορθολογική - yolo αγορά επειδή με έτρωγε από καιρό σαν αντικείμενο.

@pifilos Ερώτηση: μπορεί να το έγραωες πριν και να μην το, γιατί δεν κοίταζες προς το xpoii κουμπάκια, τα έχει όλα στο πιάτο, κουμπάκια, RC, αποσπώμενες μπαταρίες...;

@pifilos Ερώτηση: μπορεί να το έγραωες πριν και να μην το, γιατί δεν κοίταζες προς το xpoii κουμπάκια, τα έχει όλα στο πιάτο, κουμπάκια, RC, αποσπώμενες μπαταρίες...;
Ήθελα κάτι μικρό για να μπορώ να το έχω μαζί μου, εύχρηστο και ευέλικτο και όσο γίνεται οικονομικό. Αρχικά είχα σκεφτεί το ΙΤ30 με το X3 trigger αλλά και πάλι δεν ήθελα να δώσω τόσα απλώς για πειραματισμό. Είχα δει κιόλας ότι το Χ5 επικοινωνεί με άλλα φλας αν χρειαστεί στο μέλλον οπότε με κάλυψε. Είναι σίγουρα πιο περιοριστικό αλλά τα παραπάνω βίντεο εξηγούν ικανοποιητικά το πως μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιο πιο πολύπλοκο σενάριο. Επίσης το ΙΤ32 πάει πακέτο ουσιαστικά με το Χ5, αυτή απ΄ όσο κατάλαβα ήταν και η φιλοσοφία της Godox.

Στο θέμα του φλας είμαι σα να ξεκινάω τώρα τη φωτογραφία. Το Χ5 είναι ο 50mm f1/.8 των 150 ευρώ που αρκετοί παίρνουν ως πρώτο prime φακό και το xproII είναι ο 50mm f/1.2 των 1.500 ευρώ που μπορεί να αγόραζα μετά από χρόνια :P , νομίζω αυτή η αναλογία περιγράφει κάπως την αγορά.

Το θέμα της φορητότητας δεν μπορώ να πω κάτι αλλά το Xproii μπορείς να το βρεις πολύ φθηνό, το ότι έχει πλήκτρα δε είναι μεγάλη ευκολία