Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
35,727
127.0.0.1
Τα είδαμε, τα χαϊδέψαμε, τα ακούσαμε!
Αγκαλιά με τα ενισχυτικά της Jadis απολαύσαμε εχθές το απόγευμα την παρουσιαση από την εταιρία EΤΥΤ.
Τι να πω;
Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους...

21.JPG

22.JPG

23.JPG

24.JPG

25.JPG

26.JPG

27.JPG

28.JPG

29.JPG

Πραγματικά έκανε εντύπωση ότι με τόσες πολλές μονάδες ο ήχος δεν ακουγόταν σαν να ερχόταν από πολλές μονάδες.
Εκτός αυτού το sweet spot ήταν τόσο διευρυμένο που δεν είχε σημασία ακόμη και το αν ήσουν κοντά στο ένα ηχείο ή στο άλλο...
Και μιλάμε για μέτρα μακρυά από το θεωρητικό sweet spot!
Έκταση χαμηλού, δυναμικές, αληθοφάνεια, τα μεσαία που μας έχει κακομάθει η Kef και η δική της φιλοσοφία στο χαμηλό ήταν όλα εκεί!

Τι να πεις για ένα δίμετρο ηχείο κόσμημα που κοστίζει 120.000 ευρώ ;
Να κοστολογήσεις το γεγονός ότι φτιάχτηκαν μόνο 100 ζευγάρια;
Να κοστολογήσεις το βάρος του; 500 ευρώ το κιλό καθαρού μονοκόμματου αλουμινίου!
Δηλώνω ερωτευμένος!

Τι άκουσες όμως περισσότερο ξέρς;
Τα KEF ή τα JADIS;

Σαγηνευτικά μεσαία,δυναμικά,χαμηλά.......κάτι μου θυμίζουν....-bye-

A...και το cdp Jadis είναι.

Last edited:
οποιος βρει ποιος γνωστος και ως hearing looser στον χωρο των Hiend-αδων καθετε αριστερα(οπως βλεπουμε την φωτο) του Προεδρου του AKA κου Σκαλουμπακα κερδιζει κερασμα

παντως Κυριοι αξιζει να τα ακουσετε και απο κοντα, οπως και την νεα σειρα reference της ιδιας εταιρειας

οσοι επιθυμούμε να τα ξανακουσουμε , την Κυριακη το μεσημερι μπορουμε να κανονισουμε prive ακροαση με δικα μας Cd's

Σε μιά παρουσίαση της KEF που έγινε πρίν μερικές εβδομάδες σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο άνθρωπος της KEF (Μπόρις νομίζω τον ελεγαν) μας εξήγησε οτι το σχήμα του το διαμορφώνουν με ζεστό αέρα.
Αυτή τη διαδικασία πολύ θα ήθελα να την έβλεπα.

Σήμερα άκουσα και τα Regference 207...
Κάτι δεν μου πήγαινε καλά!
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά τα 207 με τον τελικό που είχαν πάνω τους έπαιζαν σαφώς καλύτερα! Ειδικά οι διαφορές στο χαμηλό ήταν τεράστιες!

Πιάνω τον ιδιοκτήτη και του την λέω (ναι, είμαι γνωστός παλιοχαρακτήρας).
Πάνω που ήμουν έτοιμος να εισπράξω το κατιτίς μου (κάνει και *κλατς* λόγω κόμης) παίρνω την απάντηση ότι και αυτός ακούει τα ίδια και είναι λογικό γιατί τα Jadis δεν μπορούν να οδηγήσουν όπως πρέπει τα Muon σε εκείνο τον χώρο! :blink:

Διονύση ξέχνα το, δεν παίζουν στο σπίτι σου με τους Jadis τελικά... :flipout:

Το βραδάκι κατά τις 8 βρεθήκαμε στο χώρο με τον Τζιμάκο.
Ευτυχώς οι Jadis είχαν αντικατασταθεί από τους 600άριδες μονομπλόκ EVO
της Krell και το σύστημα σου έκοβε την ανάσα!
Ενδιαφέρον έχει για όσους βρεθήτε εκεί, το που θα κάτσετε.
Στο ταβάνι της συγκεκριμένης αίθουσας υπάρχει μια οβάλ εσοχή που αλλάζει δραματικά τον ήχο σε όσους ακροατές κάθονται ακριβώς από κάτω σε σχέση
με τα καθίσματα που βρίσκονται εκτός εμβέλειας.
Δοκιμάστε το και θα εκπλαγήτε!

Γιατί; Ποιος σου είπε ότι δεν έχω χώρο να τα στήσω;
Η υπόγα μου είναι κλάσεις ανώτερη από την αίθουσα που τα έχουν... Είναι και open air... :flipout:
Κάτσε να ρίξω τοίχους γύρω γύρω, να της κάνω και ένα ίσιωμα και θα σου πω τι έχει να γίνει... :p

Πάντως...
1) Μπράβο τους που κατάφεραν από τις 5 η ώρα το απόγευμα που είχαν στημένους τους Jadis να κάτσουν να στήσουν τους Krell...
2) Ξανά μπράβο στον ιδιοκτήτη που είναι ανοιχτόμυαλος και άκουσε πραγματικά αυτά που του είπε ένας άγνωστος και σίγουρα ασήμαντος σε σχέση με τα άτομα που είχε δίπλα του και άλλαξε τα ενισχυτικά...

Θα μπορούσε κάλιστα η αντίδρασή του να ήταν του στυλ "τι μου λέει ο μακάκας τώρα..."

:grinning-smiley-043

Όταν λες "ιδιοκτήτη" εννοείς τον αντιπρόσωπο φαντάζομαι,γιατί ούτε τον Λάτση βλέπω,ούτε τον Βαρδινογιάννη ούτε τον Αγγελόπουλο αφού κάποιος από αυτός μόνο θα μπορούσε να είναι ο ιδιοκτήτης. -bye-

Τον ιδιοκτήτη της ETYT μάναμ...
Βέβαια από ότι μου είπε ο ίδιος, το συγκεκριμένο ζευγάρι πουλήθηκε ήδη... :bigcry:

Προς Μαγγελάνο: Βρε μήπως έκανες καμιά κουτσουκέλα;

Βέβαια από ότι μου είπε ο ίδιος, το συγκεκριμένο ζευγάρι πουλήθηκε ήδη... :bigcry:

Δυστυχώς όχι!:bigcry::bigcry:

Πραγματκά τα KEF είναι απολαυστικα!
Εαν κάνεις το λάθος και ακούσεις πρώτα αυτά στην έκθεση μετά δεν θα μπορείς να ακουσείς....την συνέχεια...της έκθεσης.

Μοναδικός ήχος για ακουστική ανάρτηση (με Jadis). Απόλυτη στερεοφωνική εικόνα και φυσικότητα, όμως με περιορισμένη κάτω απόκριση (δεν βάζουνε εκκλησιαστικό όργανο σε τόσο ακριβό ηχείο βρε παιδιά..). Προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο τα reference 207, με ήχο επιτέλους αντάξιο των προσδοκιών.

Η μοναδική εταιρεία που είχε τα @@δια να βάλει μουσική με πολλά δυναμικά (ηλεκτρική ή ηλεκτρονική πως λέγετε δεν ξέρω). Όλοι οι άλλοι έβαζαν μια τραγουδίστρια, έναν ντράμερ που χάιδευε τη ντράμς και μια κιθάρα με ένα μπάσο που σε οποιοδήποτε σύστημα και να τα βάλεις, τα ίδια θα ακούσεις πάνω-κάτω.

Βασικα η ηλεκτρονικη μουσικη ειναι η μονη μουσικη που δεν εχει καθολου δυναμικα αφου οι compressorες και τα limiter δινουν και περνουν. Ενα συστημα ξεκινας να το κρινεις απο χροιες -> φυσικα οργανα + φωνες.

Αν η Καγιαλογλου ακουγεται σαν αντρας και το βιολι σαν cello, να τα βρασω τα δυναμικα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Και που νά´ξερες σε ΠΟΙΑ πουλήθηκαν!!!