Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Δυστυχως τα Jadis δεν μπορουσαν σε καμια περιπτωση να οδηγησουν αυτο το ηχειο. Χρειαζοταν 3 jadis στο καναλι για να παιξει σωστα.

Αποτελεσμα:

Κακο εως ανυπαρκτο μπασσο, δυναμικα μετρια, αληθοφανεια ετσι και ετσι, αλλα τεραστιο soundstage.

Αν θα το επαιρνα? Με τιποτα!

Με το 1/3 των χρηματων υπαρχουν καλυτερες επιλογες!

Λοιπόν εγώ τα άκουσα την Παρασκευή και το Σάββατο.
Την Παρασκευή έπαιζαν με τους Jadis. Περιττόν να πούμε ότι τους Jadis τους είχαν καταπιεί αμάσητους, οι δύστυχοι προσπαθούσαν αλλά δεν... Τελικά αργά την Παρασκευή κάηκε ο ένας Jadis. Στο δεξί κανάλι. Ημουν παρών εκείνη την ώρα. Ευτυχώς που κάηκε γιατί την επόμενη ημέρα έφεραν και έστησαν τους Krell.
Το Σάββατο λοιπόν που τα ξανακούσαμε οδηγούμενα από τα κτήνη της Krell ακούσαμε άλλα ηχεία. Καμμία σχέση με το άκουσμα της Παρασκευής. Αλλα δυναμικά, όγκος, καμμία σχέση. Και το αποκορύφωμα ήταν όταν έβαλε ο Αγγλος εκκλησιαστικό όργανο το οποίο κατέβαινε χαμηλά, ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ!!!
Καμμία σχέση με αυτό που είχαν προσπαθήσει να παίξουν οι Jadis.
Οταν ρώτησα τον Αγγλο γιατί τα έβαλαν να παίξουν με τους Jadis την προηγούμενη ημέρα, μού είπε ότι δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά του μαγαζιού εδώ που είχε αναλάβει την παρουσίαση. Η γνώμη του ήταν ότι τα ηχεία του μπορούν να παίξουν με οποιονδήποτε ενισχυτή αλλά φυσικά με τους Krell έδειξαν όλη τους την δυναμική περιοχή, την ταχύτητα, και το σφιχτό χαμηλό και ελεγχόμενο μπάσο.
Γενικώς τα KEF Muon ήταν η ΚΟΡΥΦΗ! Καμμία σχέση με τα Grande Utopia...

Εγώ θα πω μερικά παραλειπόμενα μιας και είχα την τιμή να είμαι στην πρώτη παρουσίαση των εκπληκτικών αυτών ηχείων-έργων τέχνης την Πέμπτη 6/11...(Μαζί με τους Λάρρυ και Τζιμίσκε) Εντυπώσεις και σχόλια θα ανεβάσω 'από κει'...

- Θα παραχθούν αυστηρά 100 αριθμημένα ζευγάρια...
- Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να διαλέξει το serial number από τα διαθέσιμα(έχουν πουληθεί περίπου 40)...
- Τα S/N που έχουν τον αριθμό 8 έχουν εξαντληθεί...Τα πήραν οι Ανατολίτες που θεωρούν το 8 τυχερό νούμερο...Τα νούμερα που έχουν το 4 είναι διαθέσιμα...

http://www.youtube.com/watch?v=ljbnxrR4VKY

Last edited by a moderator:
Τα KEF κατα την γνωμη μου - και της συντριπτικης πλειοψηφιας των ακροατων -ηταν μαλλον ο καλυτερις ηχος στην εκθεση.

Last edited:
Πάντως οι jadis παρά το θέμα οδήγησης τα κατάφερναν πολύ καλά στην στερεοφωνική εικόνα και το βάθος σκηνής.
Τα krell μπορούσαν να δώσουν πολλά περισσότερα!
Τα reference έχουν ανυπέρβλητο ήχο. Ήταν και ο καλύτερος ήχος στην προηγούμενη έκθεση με Moon.
Πραγματικά χαίρομαι που είχαμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε και μάλιστα σε ένα μεγάλο χόρο!

Αρχικά στην έκθεση ήμουν και με τον αδερφό μου και ένα καλό φίλο. Μετά το ‛τρίγωνο του διαβόλου’ ανάμεσα νε cesaro muon nagra… απογοητευμένοι από το υπόλοιπα έφυγαν πριν να δουν τον 4ο όροφο ;-)

Re: Απάντηση: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Τα KEF κατα την γνωμη μου - και της συντριπτικης πλειοψηφιας των ακροατων -ηταν ο καλυτερις ηχος στην εκθεση.
Είναι η μοναδική φορά που δεν χρειάζονται οι λέξεις νο_3 έως νο_12...Σβήστες άφοβα...

Last edited:

Είναι η μοναδική φορά που δεν χρειάζονται οι λέξεις νο_3 έως νο_12...Σβήστες άφοβα...

Εσύ δεν πιάνεσαι... Είσαι biased της Kef... :flipout:

Μα οδηγούνται τέτοια ηχεία με 100 και 200 wpc;
Δεν είχα προσέξει και δεν φαίνονται καλά πιά μονομπλόκ της Jadis ήταν.Τα μικρά ήταν κι όχι τα 600 ή 800-τέτοια ήθελε.Δεν τα πρόλαβα έτσι συνδυασμένα.

Τα άκουσα με τα Krell μαζί με τον Maggelan σε κάποιο κομμάτι ηλεκτρονικής μουσικής (τι να καταλάβεις έτσι?)κι επειδή ακολουθούσε και...λόγος αμέσως μετά,την κάναμε μ' ελαφρά.Δηλαδή ουσιαστικά δεν τ' άκουσα :-(

Last edited:

Για να μην παρεξηγουμε σιγουρα αυτο το ηχειο με 250.000 ευρω ενισχυτικα απο πισω θα παιξει απιστευτα. Αλλα με τους Jadis δεν επαιζε!

Άρα, η λύση είναι να αυξηθεί η τιμή Jadis κάπου στις 251.000, άντε το πολύ 251.500 ευρώ, οπότε όλα θα είναι εντάξει.

Μοναδικός ήχος για ακουστική ανάρτηση (με Jadis). Απόλυτη στερεοφωνική εικόνα και φυσικότητα, όμως με περιορισμένη κάτω απόκριση (δεν βάζουνε εκκλησιαστικό όργανο σε τόσο ακριβό ηχείο βρε παιδιά..). Προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο τα reference 207, με ήχο επιτέλους αντάξιο των προσδοκιών.

Αν δεν βαζουν εκκλησιαστικο σε τετοιο ηχειο με τετοιο μεγεθος τοτε που βαζουν στα 6,5 ιντσα?

Άρα, η λύση είναι να αυξηθεί η τιμή Jadis κάπου στις 251.000, άντε το πολύ 251.500 ευρώ, οπότε όλα θα είναι εντάξει.

Μία λύση είναι να αυξηθούν τα Watt των Jadis γιατί 9 μονάδες σε κλειστό κουτί δεν κουνιούνται από λίγα wattάκια... :p
Ειδικά τέτοιες μονάδες και σε τέτοιο χώρο...

Bασικα ουτε ο ιδιοκτητης της KEF δεν θα συμφωνουσε μαζι σας. :flipout:

Ο οποιος πηγε στο δωματιο με τα Stradivari και ειπε του Σακη οτι ειχε τον καλυτερο ηχο στην εκθεση. -bye-

Στα πλαίσια της ευγενούς άμυλας και του υγειούς ανταγωνισμού μάλλον
γιατί και στην επισκεψή του στην αίθουσα που παίζανε τα Grande τα ίδια είπε και στον Ελληνα αντιπρόσωπο.
Συμπεριφορές εκτός Ελληνικής πραγματικότητας είναι Μιχάλη, μην τον
παρεξηγήσουμε κιόλας τον άνθρωπο.

Για να μην παρεξηγουμε σιγουρα αυτο το ηχειο με 250.000 ευρω ενισχυτικα απο πισω θα παιξει απιστευτα. Αλλα με τους Jadis δεν επαιζε!

Σιγά βρέ!
Το σετάκι των Krell ένα τριαντάρι έχει.

Συμπεριφορές εκτός Ελληνικής πραγματικότητας είναι Μιχάλη, μην τον
παρεξηγήσουμε κιόλας τον άνθρωπο.
Εντάξει, και τα Utopia έπαιζαν. Αλλά δεν θα το έλεγε με τίποτα αν σε ένα δωμάτιο δεν έπαιζαν πραγματικά καλά!

O άνθρωπος ήταν ευγενέστατος (μιλήσαμε αρκετή ώρα μαζί) και γύρισε αρκετά δωμάτια στα οποία έδωσε συγχαρητήρια για τον ήχο πού άκουσε. Πραγματικός gentleman! Δεν τό έπαιζε "βαρύ πεπόνι"... Αψογος.

Κι εγώ τα άκουσα τα Utopia, έπαιζαν μεν, αλλά καμμία σχέση με τα Muon.

Last edited: