Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Re: Απάντηση: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Μία λύση είναι να αυξηθούν τα Watt των Jadis γιατί 9 μονάδες σε κλειστό κουτί δεν κουνιούνται από λίγα wattάκια... :p
Ειδικά τέτοιες μονάδες και σε τέτοιο χώρο...
Βασικά υπήρχε διενίσχυση από 2*Jadis SE 845 σε κάθε κανάλι...
- τα 4*10_ιντσα woofers(low) οδηγούσε ο ένας Jadis και
- το 1*10_ιντσο(mid_low) μαζί με το uni-q(mid_high) ο άλλος...
- τα 2*10_ιντσα back_firing woofers ήταν σε όλη τη διάρκεια του show απενεργοποιημένα...

Εμένα θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω κάτι άλλο πάντως το οποίο μου έκανε ιδιαίτερα δυσάρεστη εντύπωση σχετικά με την επαγγελματική συμπεριφορά των ανθρώπων (των Ελλήνων) της KEF των οποίων δεν γνωρίζω ούτε τα ονόματα.
Σάββατο απόγευμα, ώρα περίπου 17.30, μια ομάδα περίπου 10-12 ανθρώπων άσχετων μεταξύ τους (μεταξύ τους και ο υπογράφων) μπαίνουν στην αίθουσα του υπογείου και ενώ κάποιοι έχουν ήδη καθίσει, κάποιος εκ των υπευθύνων, ευγενικά, μας ανακοινώνει ότι θα πρέπει να περάσουμε έξω διότι θα ξεκινούσε "πριβέ" παρουσίαση και μας "κάλεσε" να επιστρέψουμε σε 15 λεπτάκια...Φυσικά υπήρξαν μουρμούρες και αντιδράσεις ήπιες στις οποίες συμμετείχα κι εγώ. Και εξηγούμαι:
Όπως διάβασα αρχικά, το απόγευμα της Πέμπτης αφιερώθηκε σε τέτοιου είδους "πριβέ" παρουσιάσεις και ουδέν μεμπτόν αφού η έκθεση δεν είχε ξεκινήσει.
Το να βγάζεις από το δωμάτιο, καμμιά δεκαριά ανθρώπους σε ώρα που η έκθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη επικαλούμενος "πριβέ" παρουσίαση για την οποία δεν έχεις ειδοποιήσει, για μένα είναι όχι μόνο αντιεπαγγελματικό, αλλά και αγενές. Προφανώς και σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (και σε αυτή στην οποία εργάζομαι σε αρκετά υψηλή θέση) οι καλοί πελάτες έχουν κάποια ειδική μεταχείρηση. Αλλά πετυχημένη εταιρεία είναι αυτή που κάνει τον κάθε πελάτη να αισθάνεται μοναδικός και φυσικά όχι εις βάρος των υπολοίπων. Ήθελα να ήξερα, αν πάω στο σέρβις με τα φτωχά μου Q1.5 θα με καθυστερήσουν κάποιες ημέρες αν έχω την ατυχία την επόμενη στιγμή να μπουν με πρόβλημα κάποια reference? Μήπως για να εισπράξω καλή μεταχείρηση πρέπει να αρχίσω να επισκέπτομαι την έκθεση με κουστούμι ή με τη φορολογική μου δήλωση στο κούτελο?
Δυστυχώς μετά από το γεγονός αυτό, μου κόπηκε η διάθεση να ακούσω το ηχείο και αρκούμαι στις εντυπώσεις που διαβάζω και εμπιστεύομαι.

ΥΓ1. Αντίστοιχα, εισέπραξα άριστη συμπεριφορά από πολλές άλλες εταιρείες συζητώντας για ηχεία και μηχανήματα τα οποία κοστίζουν αρκετές χιλιάδες χωρίς ίχνος υποτίμησης και σνομπισμού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Βασικά υπήρχε διενίσχυση από 2*Jadis SE 845 σε κάθε κανάλι...
- τα 4*10_ιντσα woofers(low) οδηγούσε ο ένας Jadis και
- το 1*10_ιντσο(mid_low) μαζί με το uni-q(mid_high) ο άλλος...
- τα 2*10_ιντσα back_firing woofers ήταν σε όλη τη διάρκεια του show απενεργοποιημένα...

Τι να πεί κανείς;:flipout:

Φυσικά και συμφωνούμε όλοι πως ήθελαν κάτι παραπάνω σε watts...
Όμως μετά απ' αυτήν την ακρόαση σ' αυτόν τον χώρο με αυτά τα ηχεία και αυτά τα κορυφαία ενισχυτικά(τα άκουσα και με τα krell για πολλές ώρες)
γκρεμίστηκαν κάστρα, άνοιξαν στεγανά και αναθεωρήθηκαν νόμοι του hi-end που χαζά αναμασάμε όλοι μας και ανακυκλώνουμε σα μηδενιστικά μανιερίστικα εγωκεντρικά τσιτάτα...

- Ας πάρουμε αυτό για την λεγόμενη κουτίλα...Τεράστια σε όγκο τα 'Μυόνια', όντας κλειστά κουτιά, εξαφανίστηκαν παντελώς στον χώρο... Τίποτα... Πουθενά... Μόνο μουσική...
- Μετά το παραμύθι για τα υλικά κατασκευής...Πάντα είμαστε επιφυλακτικοί με τις μη ξύλινες κατασκευές...Ένα 'καθωσπρέπει' ηχείο πρέπει να έχει σκελετό από μασίφ ξύλο, νευρώσεις, λαβυρίνθους, υποθαλάμους, μπάφλες,κλπ,κλπ... Άκυρον...
Εδώ η μουσική έρεε με περίσσειο πάθος από τον κρύο αλουμινένιο σκελετό και γέμιζε την τεράστια αίθουσα με feeling και αληθοφάνεια...

Εμένα μου άρεσαν περισσότερο με τα Jadis...Και όταν λέμε μου άρεσαν περισσότερο εννοούμε αν βαθμολογούσα το σύνολο με άριστα το 100 θα έδινα 97/100 με τα krell και 98/100 με τα Jadis...Και στις δυο περιπτώσεις 'τρώω' δυο μονάδες λόγω μη βινυλιακής πηγής...

Υπ 'όψιν ότι δεν άκουσα τα Muon με άλλον ενισχυτή εκτός από τα Jadis και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περιέγραψα στο πρώτο μου post...
Αλλά πως λες βρε παιδί μου για μία τέλεια γυναίκα ότι θα ήθελες να έχει λίγο πιο μεγάλα... έτσι και εδώ... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Ετσι!

Πιθανόν να είναι έτσι,αλλά τα Focal...ψιθύριζαν δεν έπαιζαν.
Θές να υπήρχε πρόβλημα χώρου,θές πρόβλημα οδήγησης,θές απλή ξεροκεφαλιά.......Πάντως δεν έπαιζαν όπως θα μπορούσαν στα σίγουρα.

Γεια σας
Θα ήθελα να δώσω μια εξήγηση στον φίλο (συμφορούμενο) McZab για το σχόλιο του (παράπονο) για την "πριβέ" παρουσίαση των ηχείων το Σάββατο το απόγευμα στις 17:30, επειδή έτυχε να είμαι όχι μόνο παρών αλλά και καθήμενος και μάλιστα στο κέντρο της αίθουσας κάτω από τον θόλο της ψευδοροφής που δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι είχε καλύτερη ακουστική λόγω αντηχήσεως.
Την ώρα λοιπόν που αναφέρεις φίλτατε McZab είχε αρχίσει μία από τις παρουσιάσεις των Muon και συγκεκριμένα ξεκινούσε η Tocata και Fuga του Bach με εκκλησιαστικό όργανο. Επειδή η εισαγωγή του συγκεκριμένου έργου αποτελείται από μεγάλες παύσεις, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο οργανικό μέρος του έργου, απαιτείται «ευλαβική» σιωπή στο χώρο της ακροάσεως, προκειμένου να μπορέσει να διαπιστώσει ο ακροατής εάν βιώνει, με κλειστά τα μάτια την ψευδαίσθηση, ότι βρίσκεται στην τεράστια αίθουσα ενός καθεδρικού ναού ή όχι. Για τον λόγο αυτό ζήτησα ΕΓΩ από τον εκπρόσωπο της KEF να κάνει «κάτι» με την πόρτα διότι ακουγόταν φασαρία από τον διάδρομο (δεν φόραγα γραβάτα). Δεν ξέρω τι πραγματικά επικαλέστηκε ο άνθρωπος ως δικαιολογία (πάντως όπως ομολογείς ήταν ευγενικός) αλλά πραγματικά έκλισε την πόρτα του καθεδρικού ναού!!!
Το γεγονός αυτό το εκτίμησα εγώ ως άκρως επαγγελματική συμπεριφορά, αφού σκοπός της επιδείξεως ήταν η προώθηση των εμπορικών μοντέλων της εταιρείας και όχι τα Muon και με την απόφασή του να κλείσει την πόρτα για λίγο σίγουρα έχασε μερικούς υποψήφιους καταναλωτές, αλλά έδωσε την χαρά στο ακροατήριο να απολαύσουν την ακρόαση. Σκέψου την απογοήτευσή που θα δοκίμαζες εάν σου επέτρεπαν να οδηγήσεις μία Formula 1 όχι σε πίστα αλλά σε δημόσιο δρόμο.

Για τον λόγο αυτό ζήτησα ΕΓΩ από τον εκπρόσωπο της KEF να κάνει «κάτι» με την πόρτα

το ιδιο ζητησα κι εγω απο αρκετους εκθετες και ολοι ανταποκριθηκαν θετικα

Σε ό,τι αφορά τα Grande Utopia της Focal σίγουρα είχαν κάποιο πρόβλημα με τον χώρο που ήταν στημένα. Δεν ξέρω εάν έφταιγε και το set up οδηγήσεως ή κάτι άλλο που δεν έχω τις ιδιαίτερες γνώσεις να εντοπίσω, αλλά ο ήχος τους δεν ήταν ανάλογος των προσδοκιών μας και των δυνατοτήτων τους.

Σίγουρα τέτοια ηχεία δεν θα μπορούσαν να δώσουν το 100% του ήχου τους σε τέτοια δωμάτια.
Οπότε θεωρώ λίγο άτοπο να κρίνουμε τέτοια μεγαθήρια σύμφωνα με αυτό που ακούσαμε στην έκθεση.

Εγώ θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου ακόμη και για το ότι τα άκουσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες!

Ίσως παρεξηγήθηκα,
εγώ δεν έκρινα τα ηχεία. Εγώ παρατήρησα ότι ΣΙΓΟΥΡΑ αδικήθηκαν στην έκθεση και ήταν πραγματικά κρίμα γιατί η εμπειρία της ακροάσεως ηχείων της κλάσεως των Utopia και των Muon είναι σίγουρα μοναδική.

Άς παραθέσω και εγώ την δική μου εμπειρία απο τα τεκτενόμενα της έκθεσης και κυρίως των Μuon.
Πρώτον,τα Grande και αρχίζω με αυτά λόγω της σύγκρισης με τα Muon, ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη σείρα έδειξε τα δόντια της (φυσικά με ατέλειες) αλλά είχαν πραγματικά μεγάλο ήχο και ήταν απαλλαγμένα με αρκετά απο τα προβλήματα που ταλάνιζαν τα προηγούμενα όπου τα είχα ακούσει.Τώρα αν άξιζαν τα χρήματα τους είναι μία άλλη ιστορία που δεν θα το θίξω τώρα.
Τα Muon απο την άλλη πλευρά και εμένα μου άρεσαν περισσότερο κυρίως στις χροιές, αλλά με τους Jadis δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αναδείξουν τα δυναμικά τους όπως επίσης και να δικαιολογήσουν τα 130.000 που ζητούσαν με αυτό το set-up επαναλαμβάνω.Ο χώρος ήταν τελείως λάθος και απο πλευράς μεγέθους και απο πλευράς οροφής που σαφώς τα αδικούσε.
Πάντως έδειξαν ότι με κατάλληλα συνοδά και καλό στήσιμο σε νορμάλ χώρο και όχι σε στάδιο μπορούν να προσφέρουν μοναδικές στιγμές.
Όσον αφορά και τον Σάκη με τα Stradivari, επειδή την Κυριακή γύρισα και κυρίως άκουσα με τα cd μου σχεδόν όλα τα ''μεγάλα'' συστήματα (Grande,Muon,Maxx 3 κτλ.) το σύστημα του με τα Soulution ήταν μακράν το πιό μουσικό (για εμένα πάντα) αλλά και για μερικούς φίλους που με συνόδευαν και πιστεύω ότι σε νορμαλ σπίτια και σαλόνια έστω και μεγάλα απλά δεν έχει αντίπαλο.
Φυσικά δεν θίγω τον τομέα τιμής γιατί τότε δεν πρέπει να το συζητάμε καθόλου σε σχέση με τα άλλα θηρία που προανέφερα.

Σίγουρα τέτοια ηχεία δεν θα μπορούσαν να δώσουν το 100% του ήχου τους σε τέτοια δωμάτια.

ναι Μιχαλη αλλα θα μπορουσαν να δωσουν ενα 80% και δεν το εδωσαν. Σε κανονικα δωματια σπιτιων δηλαδη τι θα κανουν;

Επισης αυτοι που τα εστησαν ελπιζω να ειχαν λογο και να μην τοποθετησαν κατα λαθος το ενα τζαμπερ για τα χαμηλα στο λοου και στο αλλο ηχειο στο χαι, οπως μου ειπε φιλος που το παρατηρησε.

Οπότε θεωρώ λίγο άτοπο να κρίνουμε τέτοια μεγαθήρια σύμφωνα με αυτό που ακούσαμε στην έκθεση.

Εγώ θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου ακόμη και για το ότι τα άκουσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες!

Αυτή είναι όλη η αλήθεια...Τόσο απλή...Είμαστε όλοι τυχεροί που μπορούμε να ακούμε και να βλέπουμε αυτά τα φανταστικά μηχανήματα έστω και σε περιβάλλον έκθεσης...Η Ελληνική hi-end έκθεση έχει αποκτήσει μεγάλη αίγλη γι αυτό και την τιμούν με την παρουσία τους πολλοί από τους ίδιους τους κατασκευαστές και γι αυτό στήνονται(σχεδόν) και όλα τα κορυφαία μοντέλα...

Δεν ξέρω αν έφταιγε πάλι ο χώρος που ήταν σαφώς μικρότερος αλλά τα Stradivari ακουγόντουσαν στα δικά μου αφτιά πιο μουντά από τα Elipsa (σεταρισμένα με τα ίδια Soloution) που τα άκουσα την προπερασμένη εβδομάδα στο «Καψής Center»