Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Πιθανόν να είναι έτσι,αλλά τα Focal...ψιθύριζαν δεν έπαιζαν.
Θές να υπήρχε πρόβλημα χώρου,θές πρόβλημα οδήγησης,θές απλή ξεροκεφαλιά.......Πάντως δεν έπαιζαν όπως θα μπορούσαν στα σίγουρα.

Ισως δεν έπεσες στο κατάληλλο κομμάτι.
Υπηρχαν στιγμές που νόμιζες ότι πέφτει το κτίριο....αλλά
δεν φτάνει για να πείς ότι έτσι είναι η μουσική.
Αυτό που περισσότερο ενοχλούσε ήταν ο γιγαντισμός των οργάνων
και τα πελώρια στόματα των τραγουδιστών πράγμα που δείχνει ότι
ο χώρος ήθελε φροντίδα για να μπορέσουν αυτά τα τόσο ρευματοφάγα και απαιτητικά ηχεία να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Γεια σας
Θα ήθελα να δώσω μια εξήγηση στον φίλο (συμφορούμενο) McZab για το σχόλιο του (παράπονο) για την "πριβέ" παρουσίαση των ηχείων το Σάββατο το απόγευμα στις 17:30, επειδή έτυχε να είμαι όχι μόνο παρών αλλά και καθήμενος και μάλιστα στο κέντρο της αίθουσας κάτω από τον θόλο της ψευδοροφής που δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι είχε καλύτερη ακουστική λόγω αντηχήσεως.
Την ώρα λοιπόν που αναφέρεις φίλτατε McZab είχε αρχίσει μία από τις παρουσιάσεις των Muon και συγκεκριμένα ξεκινούσε η Tocata και Fuga του Bach με εκκλησιαστικό όργανο. Επειδή η εισαγωγή του συγκεκριμένου έργου αποτελείται από μεγάλες παύσεις, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο οργανικό μέρος του έργου, απαιτείται «ευλαβική» σιωπή στο χώρο της ακροάσεως, προκειμένου να μπορέσει να διαπιστώσει ο ακροατής εάν βιώνει, με κλειστά τα μάτια την ψευδαίσθηση, ότι βρίσκεται στην τεράστια αίθουσα ενός καθεδρικού ναού ή όχι. Για τον λόγο αυτό ζήτησα ΕΓΩ από τον εκπρόσωπο της KEF να κάνει «κάτι» με την πόρτα διότι ακουγόταν φασαρία από τον διάδρομο (δεν φόραγα γραβάτα). Δεν ξέρω τι πραγματικά επικαλέστηκε ο άνθρωπος ως δικαιολογία (πάντως όπως ομολογείς ήταν ευγενικός) αλλά πραγματικά έκλισε την πόρτα του καθεδρικού ναού!!!
Το γεγονός αυτό το εκτίμησα εγώ ως άκρως επαγγελματική συμπεριφορά, αφού σκοπός της επιδείξεως ήταν η προώθηση των εμπορικών μοντέλων της εταιρείας και όχι τα Muon και με την απόφασή του να κλείσει την πόρτα για λίγο σίγουρα έχασε μερικούς υποψήφιους καταναλωτές, αλλά έδωσε την χαρά στο ακροατήριο να απολαύσουν την ακρόαση. Σκέψου την απογοήτευσή που θα δοκίμαζες εάν σου επέτρεπαν να οδηγήσεις μία Formula 1 όχι σε πίστα αλλά σε δημόσιο δρόμο.

Απόλυτα δεκτή η ερμηνεία καθώς και η απαίτηση. Τη στιγμή που μπήκα εγώ δεν έπαιζε τίποτα και άλλαζαν "δισκάκι". Πιστεύω δε ότι μπορείς να κλείσεις την πόρτα είτε αφήνοντας τους ακροατές μέσα, είτε οδηγώντας τους στην έξοδο.
Άριστο το παράδειγμα με την φόρμουλα, με βρίσκει σύμφωνο με μια μικρή διαφορά. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να οδηγήσω μια φόρμουλα θα "έκλεινα" μια πίστα και δεν θα ζητούσα από την τροχαία να μου κλείσει την Πατησίων στις 2 η ώρα το μεσημέρι για να κάνω test drive! Βέβαια αν τελικά την έκλεινε την ευθύνη θα είχε εκείνη και όχι εγώ.
Τέλος πάντων ίσως να ήταν απλά κακός χειρισμός ή στιγμιαίο λάθος το οποίο φυσικά και δεν βαρύνει τους υπόλοιπους πελάτες-ακροατές όπως εσύ.

Re: Απάντηση: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

ναι Μιχαλη αλλα θα μπορουσαν να δωσουν ενα 80% και δεν το εδωσαν. Σε κανονικα δωματια σπιτιων δηλαδη τι θα κανουν;

Τέτοια ηχεία δεν μπορούν να δώσουν ούτε το 50% τους σε κακό χώρο...
Έτσι και αρχίσει να μπουμπουνάει το Grand Utopia και να ακολουθεί και ο χώρος θα ευχόσουν να άκουγες μουσική από το Meridian... :flipout:

Απάντηση: Re: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Απόλυτα δεκτή η ερμηνεία καθώς και η απαίτηση. Τη στιγμή που μπήκα εγώ δεν έπαιζε τίποτα και άλλαζαν "δισκάκι". Πιστεύω δε ότι μπορείς να κλείσεις την πόρτα είτε αφήνοντας τους ακροατές μέσα, είτε οδηγώντας τους στην έξοδο.
Άριστο το παράδειγμα με την φόρμουλα, με βρίσκει σύμφωνο με μια μικρή διαφορά. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να οδηγήσω μια φόρμουλα θα "έκλεινα" μια πίστα και δεν θα ζητούσα από την τροχαία να μου κλείσει την Πατησίων στις 2 η ώρα το μεσημέρι για να κάνω test drive! Βέβαια αν τελικά την έκλεινε την ευθύνη θα είχε εκείνη και όχι εγώ.
Τέλος πάντων ίσως να ήταν απλά κακός χειρισμός ή στιγμιαίο λάθος το οποίο φυσικά και δεν βαρύνει τους υπόλοιπους πελάτες-ακροατές όπως εσύ.

Μάλλον μία άτυχη στιγμή διότι οι άνθρωποι (καί ο γενικός διευθυντής της ETYT και ο Αγγλος) γενικώς ήταν ευγενέστατοι, ομιλιτικότατοι, απλοί, και δεν το "έπαιζαν" "δήθεν".

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

Μάλλον μία άτυχη στιγμή διότι οι άνθρωποι (καί ο γενικός διευθυντής της ETYT και ο Αγγλος) γενικώς ήταν ευγενέστατοι, ομιλιτικότατοι, απλοί, και δεν το "έπαιζαν" "δήθεν".
Συμφωνώ απόλυτα.

Εγώ θα ήθελα να παραθέσω ένα βιντεάκι από την 'prive' παρουσίαση των MUON την Πέμπτη το βράδυ όταν έπαιξαν με 4*JADIS SE 845 σε πιο ελεγχόμενες συνθήκες από αυτές της έκθεσης...Αν και η παραμόρφωση του ήχου στο βίντεο φθάνει το 500%(και βάλε) μπορεί νομίζω ο καθένας να ακούσει λίγο απ' τη μαγεία που ζήσαμε...Όσο για το μπάσσο...χμ...για ακούστε...

Kef Muon Play Bach...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ljbnxrR4VKY[/youtube]

Last edited:
Το όλο εγχείρημα είναι RESPECT!

Ακουσα τα χιλια μύρια για το συγκεκριμένο setup αλλά και τα αντίστοιχα πχ Grand Utopia.

Θεωρώ ότι οι κρίσεις είναι σε λάθος βάση. Δεν επιτρέπεται να κρίνεται ένα τέτοιο σύστημα και να συγκρίνεται με το πως παίζει το τάδε άλλο στο 1/10 του χώρου. Ας το πάρουμε αλλιώς. Πόσα ηχεία ξέρουμε που μπορούν να διεγείρουν χώρους 500+ κυβικών μέτρων; Μάλλον χωράνε στα δάκτυλα των χεριών.

Απλά πρόκειται για την κορυφή.

Ωραίο το εκκλησιαστικό όργανο που είναι από μόνο του ένα πελώριο όργανο και αποδίδεται σωστά μόνο από ένα γιγάντιο σύστημα.

Αλλά με το πρόβλημα της γιγάντωσης των φωνών και οργάνων που παρατηρώ σε μεγάλα συστήματα (και στο δικό μου κάπου) πως τα πηγαν τα υπερσυστήματα αυτά.¨?

:computer:
Μόλις είδα ότι ο Magellan πιό πρίν έχει ασχοληθεί με το θέμα κάι έχει δώσει κάποια απόντηση.

Πάντως τα Muon δεν γιγάντιζαν τα επιμέρους όργανα.
Ενα βιολί πχ. εκτός του ότι πρέπει να ακούγεται σωστά, πρέπει και να
έχει το σωστό ¨μέγεθος¨για να σου δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του αληθινού.

Πάντως τα Muon δεν γιγάντιζαν τα επιμέρους όργανα.
Ενα βιολί πχ. εκτός του ότι πρέπει να ακούγεται σωστά, πρέπει και να
έχει το σωστό ¨μέγεθος¨για να σου δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του αληθινού.

+1

έχουμε βαρεθεί να το λέμε........και πρέπει οι νεώτεροι να δίνουν προσοχή σε αυτό.......3χ1 μέτρα κιθάρα δεν υφίσταται, αλλά συχνά ακούμε σε "κακοστημένα" συστήματα κι αυτό αρέσει στον κάτοχο (!?!) άσε για φωνές που αν κλείσει το στόμα θα σε καταπιούν........

Στο Muon δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, αλλά σε κάποια άλλα ναι και ο πολύς κόσμος εντυπωσιάζεται -ατυχώς-:BDGBDGB53:

Μήπως φταίνε οι εγγραφές γι' αυτό?
Και όχι τα συστήματα?
Ας πούμε μερικές όντιοφίλ... με σπηλαιώδη στόματα και όργανα μεγέθους αεροπλανοφόρου...
Άμα χώσεις το μικρόφωνο στο σκάφος...

Από την άλλη άμα ένα σύστημα δεν τις "πάιζει"... είναι ανεπαρκές.
Μήπως τελικά όντως είναι???

Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι το ηχείο θα παίζει εξαιρετικά. Η ένστασή μου είναι στην ....λιγάκι τραβηγμένη αισθητική. Δεν τα έχω δεί από κοντά και στον βαθμό που οι φωτό λένε αλήθεια το ηχείο μου φαίνεται πολύ ...terminator. Πολύ ψυχρό και παγωμένο μέταλλο. Δεν μπορώ να το φανταστώ σε κάποιο σαλόνι που ζούνε άνθρωποι, παρά μέσα σε ένα τεράστιο ιγλού κάποιου εσκιμώου φύλαρχου.
Ή σε μία μάντρα να ξεπροβάλει αγέροχα ανάμεσα από βουνά σκουριασμένα παλιοσίδερα.
Αρκετό αλουμίνιο να φτιάξεις ένα F16. Σκεφτήτε πόσα κουτάκια μπύρας μπορείς να φτιάξεις με τόσο αλουμίνιο. Σκεφτήτε πόσα κουτάκια μπύρες θα στερηθούν έτσι τα παιδάκια του τρίτου κόσμου.

Re: Απάντηση: Παρουσίαση KEF MUON στην έκθεση High End 2008

........... Δεν μπορώ να το φανταστώ σε κάποιο σαλόνι που ζούνε άνθρωποι, παρά μέσα σε ένα τεράστιο ιγλού κάποιου εσκιμώου φύλαρχου...Ή σε μία μάντρα να ξεπροβάλει αγέροχα ανάμεσα από βουνά σκουριασμένα παλιοσίδερα.....
Πέτυχες 100% φίλε μου...Διάνα που λέμε...Και συ, αλλά και οι τυπάδες στο ΚΕΝΤ...
Αυτό ακριβώς είναι η Τέχνη...Να σε κάνει μόνο και μόνο βλέποντας ένα αντικείμενο να τρέχει το μυαλό σου και να φεύγει και να φαντάζεσαι χίλια μύρια πράγματα...Για σκέψου να τ' άκουγες κιόλας τα γυαλιστερά μυόνια...!!!