Παρουσίαση : Mac OSX Lion developer edition

Re: Mac OSX Lion developer edition ?

Αυτο που θελω να δειξω κυριως, ειναι οτι η Apple προχωραει ταχυτατα προς ενοποιηση των λειτουργιων-λειτουργικων σε ολα της τα μηχανηματα.
Αυτο δειχνει το δρομο γι αυτα που θα ρθουνε και σε αλλες πλατφορμες, οπως εγινε και με το Iphone/ipad.
Oλες οι εταιρειες υιοθετουν αυτο το τροπο χρησης πια, φαινεται τοσο απλο και φυσιολογικο, αλλα δεν ειναι.
Σιγα-σιγα θα εγκαταλειψουμε (τουλαχιστον στη καθημερινη χρηση) πληκτρολογια και ποντικια....μου ερχονται ηδη εικονες στο μυαλο απο το Minority report !!!

Συμφωνώ απόλυτα! :a0210:
Προσωπικά θαυμάζω την εταιρία και ειδικά το team που την "τρέχει" για αυτές τις αποφάσεις που δείχνουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους (που νομίζω, τρέχουν και δεν φτάνουν)

Sorry για την "άσχετη" παρατήρηση, αλλά έχω την ανάγκη να το αναφέρω:smile:
Χρόνια Windows user -στην δουλειά κυρίως- από W98 έως 7 ultimate και Server 2008 έως και τα τελευταία Mobile,
πήρα ένα Macbook air τα περασμένα Χριστούγεννα και πλέον δεν θέλω άλλο πια Windows στην ζωή μου...παρά μόνο στην δουλειά αναγκαστικά.. :BDBDG54:

Καλη παρατηρηση !!!-bye-
Ας μη το κανουμε ομως Αpple vs Win to νημα.

Εγω θα συνεχισω το βραδυ με τη παρουσιαση....
Αν εχεις καποιος να ρωτησει ή να προσθεσει κατι για τα Lion μονο παρακαλω.

Απάντηση: Re: Mac OSX Lion developer edition ?

Sorry για την "άσχετη" παρατήρηση, αλλά έχω την ανάγκη να το αναφέρω:smile:
Χρόνια Windows user -στην δουλειά κυρίως- από W98 έως 7 ultimate και Server 2008 έως και τα τελευταία Mobile,
πήρα ένα Macbook air τα περασμένα Χριστούγεννα και πλέον δεν θέλω άλλο πια Windows στην ζωή μου...παρά μόνο στην δουλειά αναγκαστικά.. :BDBDG54:

Ακριβως τα ιδια και εγω. Εγω θα το πέταγα και από τη δουλεία έαν έτρεχε κάποια πράγματα που τρέχς στα Windows. Off topic sorry

Οχι, δεν δοκιμασα ... αν προλαβω το βραδυ θα το κανω.

απ οτι διαβασα παντως εχει προβληματα το Parallels και δε νομιζω οτι θα τρεχει σωστα.
Αλλωστε δεν θελω να βαλω win στο mac τωρα, ειναι beta version κι ετσι κι αλλιως θα την ξαναλλαξω οταν βγει πιο καινουργια.

Το vmware δεν τρεχει καθολου.

Last edited:

Συνεχιζουμε...

Το quicktime εχει αποκτησει παλι , μετα απο πολλες διαμαρτυριες για τη παρουσα εκδοση, ολες τις παλιες δυνατοτητες του QT Pro .
Δηλ. να μπορεις να επεξεργαζεσαι το αρχειο ,να το τριμαρεις -resize-crop-rotate κλπ.
Μπορεις επισης να κανεις προχειρο μονταζ κατευθειαν (cut-copy-paste -spit -append clip) οπως στο παλιο καλο (και επι πληρωμης) qt pro

Εχει αποκτησει επιπλεον δυνατοτητες για sharing και publishing σε itunes- MobileMe - youtube-facebook-vimeo-flickr-mail-imovie ... με ενα κλικ.

attachment.php

Επισης υπαρχει ανανεωμενη δυνατοτητα για screen recording μεσω quick time, και για μερος της οθονης - partial screen.

Ενα πολυ σημαντιο feature που ενσωματωθηκε στον finder ειναι η δυνατοτητα για encoding σε Η264-MP4 σε 480p-720p-1080p kai Audio only.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Χρησιμοποιησα ολα αυτα τα features για να φτιαξω ενα μικρο βιντεακι με τις δυνατοτητες του Spotlight, που ειναι ακρως εντυπωσιακες!!!

Οπως βλεπετε , ψαχνοντας στο spotlight, δεν χρειαζεται καν ν ανοιξουμε το αντιστοιχο προγραμμα για να δουμε το οποιο αποτελεσμα του spotlight.
Ανοιγει (preview) κατευθειαν και μαλιστα μπορουμε να περιηγηθουμε μεσα σ αυτο (movie-pdf-site-κλπ)!!!

Δειτε το σε HD.

http://www.youtube.com/watch?v=kRaUml7fbl8&hd=1

Attachments

• qt.jpg
    qt.jpg
    52.5 KB · Views: 72
  • e1.jpg
    e1.jpg
    99.8 KB · Views: 72
  • e2.jpg
    e2.jpg
    49.4 KB · Views: 71
  • e3.jpg
    e3.jpg
    53.3 KB · Views: 70
Last edited:

Αλλαγες και στι ical kai Address book , οπτικα κυριως.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Screen Shot 2011-03-01 at 8.51.14 μ.μ..jpg
    Screen Shot 2011-03-01 at 8.51.14 μ.μ..jpg
    70.3 KB · Views: 87
  • Screen Shot 2011-03-01 at 8.51.05 μ.μ..jpg
    Screen Shot 2011-03-01 at 8.51.05 μ.μ..jpg
    45.9 KB · Views: 87
  • Screen Shot 2011-03-01 at 8.50.58 μ.μ..jpg
    Screen Shot 2011-03-01 at 8.50.58 μ.μ..jpg
    37.4 KB · Views: 88
  • Screen Shot 2011-03-01 at 8.48.13 μ.μ..jpg
    Screen Shot 2011-03-01 at 8.48.13 μ.μ..jpg
    40.4 KB · Views: 88
  • Screen Shot 2011-03-01 at 8.48.07 μ.μ..jpg
    Screen Shot 2011-03-01 at 8.48.07 μ.μ..jpg
    41.3 KB · Views: 88

Kαι να περασουμε σ ενα προγραμμα που δειχει την πληρη ενοποιηση Mac OS + iOS, το mail.
Eιναι σχεδον ομοιο με το ipad , εχει πια οριζοντια διαταξη (υπαρχει επιλογη και για τη παλια διαταξη αν θελουμε) , εχει γκρουπαρισμα των συνομιλιων μας, νεα κουμπια (μονοχρομα κι αυτα) , προσθηκη flags (χρωματων) για αλλη μια μεθοδο γκρουπαρισματος και νεο τροπο προσθηκης λογαρασμων μεσω system preferences.

attachment.php

attachment.php

Yπαρχει η δυνατοητα για full screen (αλλη μια ιδιαιτεροτητα του Lion) και για απαλειφη της μιας μπαρας (με τους λογαριασμους) και πιο clean look.

attachment.php

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    77.8 KB · Views: 81
  • 2.jpg
    2.jpg
    100.2 KB · Views: 81
  • 4.jpg
    4.jpg
    94.6 KB · Views: 81

Μια αλλα καινοτομια , ειναι οτι οποιοδηποτε λινκ εμφανιζεται στα mail (και σε οποιο αλλο εγγραφο!) μπορουμε να εχουμε live preview του site χωρις ν ανοιγει ο safari (οπως στο spotlight , αλλα και σε ολα τα προγραμματ του Lion) .

attachment.php

attachment.php

Yπαρχει επισης κι ενα μικρο animation για το ανοιγμα μυνηματων μεσα στα μαιλ...

http://www.youtube.com/watch?v=-3pJyULv__k

Last edited:
ξερει κανεις πως φτιαχνω bootable usb stick ? ( 8 gb )

μονο για να το δω ουτως η αλλως θα το αγορασω οταν βγει το λειτουργικο

δε θελω μπλεξιματα με τον κανονικο δισκο ουτε εχω καποιον εξωτερικο αδειο τωρα ... εχω εναν fat 32 με 300 gb κενα
σε στικ γινεται ?

Last edited:
Και να γινεται, το usb στο mac ειναι πονεμενη ιστορια.
Ειναι πολυ αργο, το boot θα παρει μονο 1-3 λεπτα και βαλε!!!
Βρες ενα δισκο εξωτερικο ....

εχω εναν μισογεματο σε fat 32 δε μας κανει ε ?

με στικ δε γινεται καθολου ?

τελος παντων να το δω θελω μονο δε θα κανω δουλεια ... θα το κανω shut down και μετα snow leopard κανονικα ...

να ρωτησω τωρα το lion θελει οπωσδηποτε gestures ? δλδ magic mouse / trackpad ?

γιατι
1ον δεν τα θελω
2ον ειναι ακριβα
3ον ειναι ασυρματα (bluetooth ) και δε θελω ασυρματα ...

Σε usb flashaki ξεχνα το.
Δισκο θελει φορμαρισμενο σε mac os journaled ...

Τα gestures ειναι προεραιτικα φυσικα, απλα με αυτα γινονται πιο ανετα μερικες εργασιες.
Πχ στο Iphone - ipad φανταζεσαι να μην εχεις gestures και να προσπαθεις να κανεις ζοομ μια φωτο με κουμπακι ?

Ουτε εγω εχω magic trackpad , βολευομαι με το παλιο trackpad που εχω του φορητου...