Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,601
Πειραιάς
Εδώ δεν έχουμε όπως στα iMac, νέα εξ'ολοκλήρου μηχανήματα, έχουμε όμως αναβαθμίσεις σε αρκετά σημεία.

overview-hero-20091020.jpg

Αυτή είναι η πίσω όψη, με θύρες για όλα τα γούστα :

design_back_20091020.jpg

Οι διαθέσιμες εκδόσεις του, έχουν ως προεπιλογή 2gb ή 4gb μνήμη, ενώ στην μεριά των επεξεργαστών, συναντούμε τον 2.26GHz ή τον 2.53GHz Intel Core 2 Duo επεξεργαστή, με 1066MHz frontside bus και 3MB L2 cache.

Η κάρτα γραφικών είναι η γνωστή nvidia geforce 9400m, ενώ σε ότι αφορά την χωρητικότητα του δίσκου του, έχουμε επιλογές μεταξύ 160GB, 320GB, ή 500GΒ.

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Μια χαρά είναι για HTPC. Λέω να το τσιμπήσω :eating:

Στα λεφτά που ζητάει όχι για HTPC δεν κάνει, δεν υπάρχει καν λόγος να το αγοράσεις. Και μην μου πείτε ότι είναι το πιο μικρό και τρέχει macos. Δυστηχώς σε αυτή την κατηγορία η apple έχει μείνει πολύ πίσω. Φυσικό βέβαια αφού θέλουνε να πουλάνε από το itunes και όχι να έχεις και να βλέπεις mkv.

Μολις προσφατα πουλησα το HTPC γιατι τα windows μου είχανε σπάσει τα νεύρα. Με το Mac Mini και το Plex θα κάνω οτι θελω πολύ πιο εύκολα. Ναι ειναι πανακριβο δεν λεω.

Μολις προσφατα πουλησα το HTPC γιατι τα windows μου είχανε σπάσει τα νεύρα. Με το Mac Mini και το Plex θα κάνω οτι θελω πολύ πιο εύκολα. Ναι ειναι πανακριβο δεν λεω.

Με Asus eee Box 202 στα 300 ευρώ και για εμένα πολύ πιο όμορφο σε μαύρο από ότι το mini, παίζω μέχρι και 1080p mkv και έχω full αναλυση στην Kuro. Άσε που μόλις βγει το καινούριο Asus EeeBox PC EB1501 http://www.asus.com/product.aspx?content=specifications&P_ID=JEaDVvtKZ9hHhda2 στα 400 ευρώ τότε απλά δεν θα έχει αντίπαλο.

Με Asus eee Box 202 στα 300 ευρώ και για εμένα πολύ πιο όμορφο σε μαύρο από ότι το mini, παίζω μέχρι και 1080p mkv και έχω full αναλυση στην Kuro. Άσε που μόλις βγει το καινούριο Asus EeeBox PC EB1501 http://www.asus.com/product.aspx?content=specifications&P_ID=JEaDVvtKZ9hHhda2 στα 400 ευρώ τότε απλά δεν θα έχει αντίπαλο.

Η διαφορά όμως είναι στο λογισμικό, για να μην πω ότι ποιοτικά στο hardware το mini είναι αλλού από την πλαστικούρα της Asus.

Ας μην αναλύσουμε-πούμε πάλι για τις διαφορές windows με mac os x....-bye-

Περί ορέξεως όμως...το καλό είναι ότι υπάρχουν επιλογές για τον καθένα μας κ επιλέγει ότι του αρέσει-βολεύει.

Η διαφορά όμως είναι στο λογισμικό, για να μην πω ότι ποιοτικά στο hardware το mini είναι αλλού από την πλαστικούρα της Asus.

Ας μην αναλύσουμε-πούμε πάλι για τις διαφορές windows με mac os x....-bye-

Περί ορέξεως όμως...το καλό είναι ότι υπάρχουν επιλογές για τον καθένα μας κ επιλέγει ότι του αρέσει-βολεύει.

Εάν έρθεις στην έκθεση το Σάββατο θα δούμε για πια πλαστικούρα μιλάμε (θα έχω το eee box μαζί μου). Όσο για το λογισμικό, από την μια όπως είπες μην καθόμαστε να αναλύουμε διαφορές, από την άλλη το mac σαν htpc είναι πολύ πίσω ακόμα. Και τα περισσότερα media center και οι εφαρμογές είναι για pc.

Εάν έρθεις στην έκθεση το Σάββατο θα δούμε για πια πλαστικούρα μιλάμε (θα έχω το eee box μαζί μου). Όσο για το λογισμικό, από την μια όπως είπες μην καθόμαστε να αναλύουμε διαφορές, από την άλλη το mac σαν htpc είναι πολύ πίσω ακόμα. Και τα περισσότερα media center και οι εφαρμογές είναι για pc.

Τα mac ως ht μηχανήματα το μόνο που τους λείπει είναι το bluray. :slapface:
Γιατί σε ότι αφορά τον ήχο, μόλις συνδεθούν με οπτική ίνα, παρακάμπτετε αυτόματα η εσωτερική κάρτα ήχου, χωρίς το λογισμικό να επεμβαίνει κάπου.
Από την μεριά της κάρτας γραφικών, μπορούν πια κ παίζουν όλων των ειδών τα αρχεία, σε οποιαδήποτε ανάλυση, όπου αν η κάρτα είναι μικρή κ με μοιραζόμενη μνήμη, πρέπει απλά να έχουμε τουλάχιστον 2gb εγκατεστημένα.
Από θέμα αρχείων, όλα τα αρχεία παίζουν με διάφορους διαθέσιμους δωρεάν players, είτε quicktime, είτε vlc κτλ.
Έξοδο εικόνας παρέχουν μέσω καλωδίου hdmi.
Τι άλλο μπορεί δλδ να θες ;

Γιατί όλα τα παραπάνω τα κάνει κ το μικρό mini που στο θέμα αυτό συζητάμε. -bye-

υγ: κ τελικά κ εγώ στο σαλόνι ένα μικρό player ως media station αγόρασα το western digital tv live, που τα κάνει όλα κ συμφέρει με μόνο 119 ευρώ, μπαίνει στο δίκτυο, streaming από παντού κ τα πάντα, κτλ... :BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

παίζω μέχρι και 1080p mkv και έχω full αναλυση στην Kuro.

Αυτα που λες μπορει και το mini να τα κάνει χωρίς κόπο. Το θεμα ειναι στο λογισμικό του για μενα. Εντάξει δεν διαφωνω στο θεμα τιμής εχει απολυτο δικιο. Και ο καθενας θα κοιτουσε να παρει κατι που να μπορει να τα κανει ολα αυτα στην πιο συμφέρουσα τιμη. Εγω επειδη εχω περασει απο τα windows και εχω αγανακτήσει (προσωπικά πάντα) θα παρω mini για να βρω την ησυχία μου. Ειναι καθαρα προσωπική μου επιλογή.

Και τα περισσότερα media center και οι εφαρμογές είναι για pc.

Ριξε μια ματια στο Plex που ειναι για mac. Πολλα χρονια μπροστα σε σχεση με κατι windows media center.

Last edited:
Από το Macbook Pro μου, ως τώρα, δεν έχει "κολώσει" ποτέ ματρόσκα σε 1080p. Μάλιστα, μια φορά στρίμαρα και ασύρματα ταινία από Ethernet σκληρό που έχω καρφωμένο στο ρούτερ μου...

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : "Νέα" - Αναβαθμισμένα Mac mini

Αυτα που λες μπορει και το mini να τα κάνει χωρίς κόπο. Το θεμα ειναι στο λογισμικό του για μενα. Εντάξει δεν διαφωνω στο θεμα τιμής εχει απολυτο δικιο. Και ο καθενας θα κοιτουσε να παρει κατι που να μπορει να τα κανει ολα αυτα στην πιο συμφέρουσα τιμη. Εγω επειδη εχω περασει απο τα windows και εχω αγανακτήσει θα παρω mini για να βρω την ησυχία μου. Ειναι καθαρα προσωπική μου επιλογή.

Ριξε μια ματια στο Plex που ειναι για mac. Πολλα χρονια μπροστα σε σχεση με κατι windows media center.

Καλά, το θέμα software δεν το συζητάμε καν. Μου πήρε μισή ώρα να μάθω το MacOS και πλέον μου κακοφαίνονται απίστευτα τα Win...

Όποιος πραγματικά ασχοληθεί με το mac os x και έχει τους ορίζοντές του ανοιχτούς, τότε δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με windows, εκτός μόνο αν έχει κάποια εφαρμογή που δεν υπάρχει σε τέτοιο περιβάλλον, αν κ πάλι υπάρχει τρόπος υπερπήδησεις αυτού του εμποδίου !

Παρατήρηση: Δε σας φαίνεται λίγο κουλό, το να έχει το MacMini περισσότερες USB θύρες από τον iMac;

Για να συνδέσεις webcam ποντικι πληκτρολόγιο τα οποία ειναι onboard στα imac

Βασικά, ποντίκι και πληκτρολόγιο είναι Bluetooth, που νομίζω ότι έχει και το μίνι...

Σαφώς και έχει. Και για να κλείσουμε τη συζήτηση περί των δυνατοτήτων του mini ως htpc, να πω ότι εκτός από το 15άρι MBP έχω από τον Μάρτιο ένα mini, το οποίο χρησιμοποιείται για όλες τις δουλειές που θα έκανα και με ένα απλό windows based μηχανάκι. Στο θέμα του home cinema, παίζει απροβλημάτιστα τα πάντα (και 1080p, εννοείται), και το έχω συνδεδεμένο με τον av receiver μου και την plasma. Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω όσους λένε ότι το mini πέφτει "λίγο" για αυτή τη δουλειά. Επιπλέον, να πω ότι ήταν, είναι (και θα είναι) απολύτως αθόρυβο, καίει ελάχιστο ρεύμα, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, και μέχρι σήμερα δεν έχει προβληματίσει πουθενά.

Αυτά σε επίπεδο hardware. Γιατί αν προχωρήσουμε και στη σύγκριση λειτουργικών και προγραμμάτων hc, θα αρχίσει το πραγματικό πανηγύρι.

Τα mac ως ht μηχανήματα το μόνο που τους λείπει είναι το bluray. :slapface:
Γιατί σε ότι αφορά τον ήχο, μόλις συνδεθούν με οπτική ίνα, παρακάμπτετε αυτόματα η εσωτερική κάρτα ήχου, χωρίς το λογισμικό να επεμβαίνει κάπου.
Από την μεριά της κάρτας γραφικών, μπορούν πια κ παίζουν όλων των ειδών τα αρχεία, σε οποιαδήποτε ανάλυση, όπου αν η κάρτα είναι μικρή κ με μοιραζόμενη μνήμη, πρέπει απλά να έχουμε τουλάχιστον 2gb εγκατεστημένα.
Από θέμα αρχείων, όλα τα αρχεία παίζουν με διάφορους διαθέσιμους δωρεάν players, είτε quicktime, είτε vlc κτλ.
Έξοδο εικόνας παρέχουν μέσω καλωδίου hdmi.
Τι άλλο μπορεί δλδ να θες ;

Γιατί όλα τα παραπάνω τα κάνει κ το μικρό mini που στο θέμα αυτό συζητάμε. -bye-

υγ: κ τελικά κ εγώ στο σαλόνι ένα μικρό player ως media station αγόρασα το western digital tv live, που τα κάνει όλα κ συμφέρει με μόνο 119 ευρώ, μπαίνει στο δίκτυο, streaming από παντού κ τα πάντα, κτλ... :BDGBDGB53:

Μιχάλη ξέρω την αγάπη που έχεις για τα MAC και το OS τους και δεν πρόκειται να πρωσπαθήσω να σε αλλάξω. Σε γενικές γραμμές και εμένα μου αρέσουν από άποψης αισθητικής και ίσως κάποιων λειτουργειών. Τα windows 7 βέβαια έχουν πλησιάσει απίστευτα κοντά.
Το μεγάλο θέμα όμως για εμένα και κύριως λόγος που δεν θα ασχοληθώ με ένα mac είναι η πολιτική της εταιρίας. Τα κλειδώματα σε κάποια πράγματα, η επιβολή του πως κάνεις κάποια πράγματα καθώς και το υψηλό κόστος σε προγράμματα με φέρνει κάθετα αντίθετο.
Σίγουρα εάν ήθελα να κάνω video editing, ή design, και γενικά εφαρμογές editing, ένα apple είναι πολύ καλύτερη λύση. Για καθημερινά όμως δεν δέχομαι την νοοτροπία της Apple.