Παρουσίαση : Νέα iMac

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Εχει κανεις benchmark tests απο συγκριση core2duo vs ι5-ι7 ?

Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να κυκλοφορήσουν. Σήμερα ακούγεται οτι κάποια κομμάτια i5 βγήκαν στο φως (US), τα i7 όμως τέλος Νοε.

Τελικως πηρε κανενας το magic mouse?
Ειναι πανεμορφο, αλλα με προβληματιζει η ευχρηστια του γιατι η apple δεν τα πηγαινε ποτε καλα με τα ποντικια..
Ειναι ευκολο να κανεις τα gestures back/forward?
Πχ στο trackpad των φορητων ειναι πολυ ευκολο και πρακτικο , αλλα εκει εχεις ορθιο τον καρπο σου, δεν τον εχεις να ακουμπαει στο γραφειο οπως με ενα ποντικι..(βασικα λιγο δοκιμασα σε ποντικι να προσομοιωσω τα gestures και φαινεται λιγο αβολο,)
Επισης το mouse φαινεται πολυ λεπτο για να ειναι πρακτικο , δεν θα το αγκαλιαζει ευκολα το χερι..
Φανταζομαι το middle click και το expose το ξεχναμε ?
Ειναι τουλαχιστον ευκολο το right click ή πρεπει να σηκωνουμε τα δακτυλα?

Το εχω πιασει στα χερια μου το magic mouse και έχω να πω τα εξής. Καταρχήν το left & right gestures που το δοκίμασα μου φάνηκε υπερβολικά άβολο. Όσον αφορά το expose έχει βγει ενα πρόγραμμα (οχι απο την apple) που κανει αυτη τη δουλειά και μπορείς και να λειτουργήσεις και το spaces όμως σε αυτη την περιπτωση καταργείς το left & right gestures. Όσον αφορα το right click αν καταλαβα καλα την ερωτηση σου δεν χρειαζεται να σηκώσεις το δάχτυλο απο το ποντικι διοτι το ποντικι κανει κλικ. Δηλαδη το πατας και κλικαρεται κανονικα πιεζαται προς τα κατω. Ειναι touch αλλα κλικαρεται κιολας.

Το εχω πιασει στα χερια μου το magic mouse και έχω να πω τα εξής. Καταρχήν το left & right gestures που το δοκίμασα μου φάνηκε υπερβολικά άβολο.
Αυτο το φανταζομουν, ειναι πολυ λεπτο για ποντικι χωρια οτι δεν τρελαινεσαι να κανεις gestures(που απαιτει μεγαλη κινηση των δακτυλων) οταν τοσο καιρο τα εκανες με απλο κλικ χωρις να κινουνται καθολου τα δακτυλα..
Όσον αφορά το expose έχει βγει ενα πρόγραμμα (οχι απο την apple) που κανει αυτη τη δουλειά και μπορείς και να λειτουργήσεις και το spaces όμως σε αυτη την περιπτωση καταργείς το left & right gestures.
Κατι ειναι και αυτο, δειχνει οτι θα υπαρξει λογικα εξελιξη με customizations κλπ..
Αλλα με το middle click υπαρχει χοντρο θεμα.
Οι χρηστες mac os x δεν το πολυχρησιμοποιουν , αλλα αν το συνηθισουν ειναι πραγματικα εξαιρετικα βολικο.
Με middle click πχ να ανοιγεις κατευθειαν open link in a new tab.

Όσον αφορα το right click αν καταλαβα καλα την ερωτηση σου δεν χρειαζεται να σηκώσεις το δάχτυλο απο το ποντικι διοτι το ποντικι κανει κλικ. Δηλαδη το πατας και κλικαρεται κανονικα πιεζαται προς τα κατω. Ειναι touch αλλα κλικαρεται κιολας.
Οχι δεν εννοω αυτο..
Εννοω αν θα πρεπει να σηκωνουμε το αριστερο δακτυλο απο το ποντικι για να κανουμε right click με το δεξι..
Πχ αυτο καμμια φορα χρειαζοταν στο προηγουμενο mighty mouse(πραγματικα κακιστο ποντικι με αθλια ποιοτητα κατασκευης) για να καταλαβει το δεξι κλικ και να μην το μπερδεψει με το αριστερο.

Πάω να πάρωε τον μικρό imac σήμερα από Πλάισιο, οπότε από Δευτέρα θα έχετε την γνώμη ενός hardcore αντιMacικού , υπερPCικού IT manager. Άντε να δούμε εάν είναι κάτι παραπάνω από όμορφο.

Πάω να πάρωε τον μικρό imac σήμερα από Πλάισιο, οπότε από Δευτέρα θα έχετε την γνώμη ενός hardcore αντιMacικού , υπερPCικού IT manager. Άντε να δούμε εάν είναι κάτι παραπάνω από όμορφο.

Καταρχήν, καλορίζικος. :music-smiley-005:

Από την άλλη, δεν νομίζω ότι θα είσαι αντικειμενικός, όπως κ εσύ γράφεις άλλωστε παραπάνω.... Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια... :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Καλοριζικος!

Γραψε μας οταν τον πρωτοανοιξεις και λιγα λογια για την οθονη του (που σε χρωματα κλπ πρεπει να ειναι εκπληκτικη) και αν σου φαινονται μικρα τα γραμματα!(1920x1080 σε 21.5" μπορει να φαινονται καπως μικρα , αν και το προβλημα φανταζομαι θα ειναι κυριως στο 27" που ειναι ακομα πιο μεγαλος με ακομα πιο μικρα γραμματα)

Καταρχήν, καλορίζικος. :music-smiley-005:

Από την άλλη, δεν νομίζω ότι θα είσαι αντικειμενικός, όπως κ εσύ γράφεις άλλωστε παραπάνω.... Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια... :ernaehrung004:

Όσο για σένα ένα έχω να πω:

What is said in pm STAYS in pm.

έχω και μια υπόληψη να διατηρήσω Μιχάλη. :Banane0::Banane0:

Μιχάλη εδώ μου λένε ότι δεν ξέρουνε τίποτα για την προσφορά με 20 ευρώ το ασύρματο αγγλικό. Ξέρεις κάτι παραπάνω?

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Καλοριζικο και απο μενα :music-smiley-005:

Εκτος οτι ειναι ευχρηστο, το magic mouse, ειναι εργο τεχνης!!!
Εχω παθει πλακα, καμμια σχεση με το mighty mouse.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνετε. Πήρα το Imac από το πλαίσιο σήμερα το απόγευμα. Αφού ρώτησα τι γίνετε με το ασύρματο πλκτρολόγιο που όλοι λένε ότι η Rainbow δεν βάζει, με ενημέρωσαν ότι όντως έτσι είναι. Μιας και το δικό μου ήταν παραλαβή σημερινή του είπα εάν γίνεται να το ανοίξουμε να δούμε. Έτσι λοιπόν με μεγάλο μου εκνευρισμό διαπίστωσα ότι η Rainbow ανοίγει το κουτί του Imac και βγάζει από μέσα το ασύρματο πληκτρολόγιο και το αντικαθιστά με ένα ενσύρματο Ελληνικό. Φυσικά στην συσκευασία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι μέσα υπάρχει ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο.
Θα πάρω άυριο την Rainbow να δούμε τι θα μου πούνε.
Πήγα λοιπόν σπίτι και άνοιξα την ομολογουμένως πολύ όμορφη και λυτή συσκευασία. Έβγαλα το Imac και το ποντίκι (το πληκτρολόγιο το άφησα μέσα στο κουτί με την ζελατίνα γιατί έχω άλλο) και το ρεύμα.
Σχεδιασμός εντυπωσιακός και μου άρεσε ιδιαίτερα που το φις του ρεύματος ταιριάζει απόλυτα και γίνεται ένα με το Imac.
Πάτησα το κουμπί και μετά από λίγο ξεκίνησε. Αρχικό setup και ζητάει επιλογή γλώσσας (τα Ελληνικά τα κατεβάζετε από το site της rainbow με τον σειριακό του Imac). Εγώ διάλεξα Αγγλικά και συνέχισα. Εδώ αρχίσανε τα περίεργα. Σου ζητάει Apple ID και αφού την βάλεις συνδέεται και στέλνει τα στοιχεία σου στην Apple. Τέλωσπάντων εάν ήθελα δεν έβαζα ID. Αφού συνέχισα με το setup, τελικά μπήκα στο περιβάλον του Leopard. Μου έβγαλε ότι υπάρχουν updates και το άφησα να τα κατεβάσει και να τα εγκαταστήσει. Έκανε επαννεκίνηση και μου είπε ότι είμαι up to date.
Το ποντίκι όντως είναι εντυπωσιακό αλλά μικρό και άβολο για κάποιον που δεν το έχει συνηθήσει. Κεντρικό κουμπί έχει τελικά αλλά είναι σε μορφή touch.
Η οθόνη είναι καταπληκτική και τα γράμματα δεν τα βρίσκω μικρά. Σιγά σιγά θα αρχίσω να δουλεύω προγράμματα και να κάνω εγκατάσταση αυτά που θέλω. Θα δούμε πως θα πάει.
Αρχικές εντυπώσεις αρκετά καλές. Το ΣΚ θα βάλω και Windows 7.