Παρουσίαση : Νέα iMac

Εμένα μου φαίνεται λίγο μεγάλη πάντως η 27" για υπολογιστή.

Βέβαια έχω φίλο που έχει αγοράσει 32" τηλεόραση για οθόνη υπολογιστή !

Μάλλον είναι θέμα συνήθειας...

Έλεος βρε παιδιά με αυτό το θέμα BluRay. Και εγώ ερωτώ τι το χρειαζόμαστε? Ως αποθηκευτικό μέσο? Ως αναπαραγωγή? Είναι χαμένο το παιχνίδι. Όταν σε λίγο καιρό οι σκληροί δίσκοι θα δίνονται δώρο με τα γαριδάκια, όταν οι ταχύτητες στο internet θα αγγίξουν αυτές του φωτός, για ποιους οπτικούς δίσκους θα μιλάμε? Έχω 3 Bluray players στο σπίτι μου και ανάθεμα εάν θυμάμαι από πότε έχουν να παίξουν bluray... Aς είναι καλά οι ματρόσκες. Κοντολογίς, για άλλη μια φορά η Apple βάζει τα γυαλιά και δίχνει ότι είναι εταιρία του μέλλοντος. Ποιος θα φανταζόνταν ένα ποντίκι ρε παιδιά με multi touch? Ισως ο Dr Spok στο Star Trek. 69$!!!!!! Nα μην μιλήσω για τους νέους iMac & macmini... Όποιος ασχοληθεί με Mac δεν γυρίζει πίσω. Τελείωσε.

Re: Νέα iMac

Aμφιβαλλω και για τη προκτικοτητα του νεου mouse, χωρις πλαινα και κυριως μεσαιο κουμπι , που για μενα ειναι σημαντικο.
Απο αισθητικη βεβαια ... σκιζει !!!
+100

Στο mouse (όπως και στο keyb) μετραει πανω απ όλα η εργονομία (και όχι η αισθητική αυτού που εχεις κάτω από τη χούφτα σου :p)

Νομίζω πάντως ότι καλό θα ήταν πρώτα να το χρησιμοποιήσουμε πριν τρέξουμε να βγάλουμε συμπεράσματα, είτε αυτά είναι θετικά, είτε αρνητικά....

Παιδιά εγώ έχω αγοράσει προ τριμήνου ένα MacPro 8Χ2.26 και έχω μαζί και την 30άρα της Apple. Η αλήθεια είναι ότι το έχω ψιλομετανιώσει γιατί για την δουλεία που έχω πλέον (το σύστημα το ανοίγω μία δυο φορές τον μήνα) λόγω ότι για internet κάθομαι στο MacBook Pro και σκέφτομαι μπας και τα πουλήσω και αγοράσω έναν iMac 27 που είναι πλέον κοντά στην 30άρα (αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που πήρα τον MacPro. Δεν ήθελα να την αποχωριστώ). Τι λέτε; θα το μετανιώσω?

Last edited by a moderator:
Παιδιά εγώ έχω αγοράσει προ τριμήνου ένα MacPro 8Χ2.26 και έχω μαζί και την 30άρα της Apple. Η αλήθεια είναι ότι το έχω ψιλομετανιώσει γιατί για την δουλεία που έχω πλέον (το σύστημα το ανοίγω μία δυο φορές τον μήνα) λόγω ότι για internet κάθομαι στο MacBook Pro και σκέφτομαι μπας και τα πουλήσω και αγοράσω έναν iMac 27 που είναι πλέον κοντά στην 30άρα (αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που πήρα τον MacPro. Δεν ήθελα να την αποχωριστώ). Τι λέτε; θα το μετανιώσω?

Νομίζω ότι αυτό είναι προσωπική επιλογή...αν πάντως πραγματικά τώρα χρησιμοποιείς τον pro σπάνια & αν οι απαιτήσεις σου δεν είναι τέτοιες που να χρειάζονται τον pro, τότε τα δίνεις κ αγοράζεις τον νέο iMac 27".

Να γνωρίζεις ότι μπορείς στον 27άρι imac να συνδέσεις την 30" οθόνη σου κ να χρησιμοποιείς παράλληλα κ τις δύο.

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Νομίζω πάντως ότι καλό θα ήταν πρώτα να το χρησιμοποιήσουμε πριν τρέξουμε να βγάλουμε συμπεράσματα, είτε αυτά είναι θετικά, είτε αρνητικά....

να καμετε ολιγον υπομονη, το παρηγγειλα

Σωστα αλλά το μακράν καλύτερο εργονομικά Mouse που εχω δοκιμασει ειναι αυτό: http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ProductDetails.aspx?pid=086

Με το που ακουμπάς το χερι σου επανω του καταλαβαινεις πόσο λάθος δουλευες τόσα χρόνια.

Το κακό ειναι ότι το lag του είναι μεγάλο (με αποτελεσμα να μην το αντεξω στις αναλύσεις που δουλευω).

Το Apple λοιπον ειναι ακριβως το αντίθετο σχεδιαστικά από αυτό, οπότε θεωρώ ότι, όπως λεει και ο Γιάννης, δεν εχει λογική το να βολεύει.

Τεσπα, θα δουμε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Σωστα αλλά το μακράν καλύτερο εργονομικά Mouse που εχω δοκιμασει ειναι αυτό: http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ProductDetails.aspx?pid=086

Με το που ακουμπάς το χερι σου επανω του καταλαβαινεις πόσο λάθος δουλευες τόσα χρόνια.

Το κακό ειναι ότι το lag του είναι μεγάλο (με αποτελεσμα να μην το αντεξω στις αναλύσεις που δουλευω).

Το Apple λοιπον ειναι ακριβως το αντίθετο σχεδιαστικά από αυτό, οπότε θεωρώ ότι, όπως λεει και ο Γιάννης, δεν εχει λογική το να βολεύει.

Τεσπα, θα δουμε....

Το συγκεκριμένο το έχει ένας φίλος κ όποτε το χρησιμοποιώ παραξενεύομαι πολύ.....τα καταφέρνω όμως...ίσως να είναι θέμα συνήθειας...

Ωραία τα νέα iMac...καλοδεχούμενη και η 27άρα και LED και όλα τα άλλα.. αλλά πόσο θα κοστίζουν???...
Πάντως αφού και τώρα δεν φοράνε BD δεν θα φορέσουν ποτέ....είναι στρατηγική απόφαση της Apple κατά την γνώμη μου...

Ωραία τα νέα iMac...καλοδεχούμενη και η 27άρα και LED και όλα τα άλλα.. αλλά πόσο θα κοστίζουν???...
Πάντως αφού και τώρα δεν φοράνε BD δεν θα φορέσουν ποτέ....είναι στρατηγική απόφαση της Apple κατά την γνώμη μου...

Και πολύ σωστή, κατά τη γνώμη μου. Όπως η Apple οδήγησε τις εξελίξεις στην αγορά online content με το iTunes, έτσι και τώρα παρακάμπτει ένα μέσο που αφού δεν περπάτησε μέχρι σήμερα, δεν θα περπατήσει ποτέ. Το μέλλον είναι online, και αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους η Apple, γιατί αυτή δημιούργησε τη συγκεκριμένη αγορά...

Κατά τα άλλα, από τα μηχανάκια δε λείπει πραγματικά τίποτα. Εδώ θα είμαστε, όταν (αν; ) έρθουν στην Ελλάδα, να συζητήσουμε και τις τιμές...

Δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ έρθουν στην Ελλάδα !!

To ξέρω. Αλλά φοβάμαι ότι μέχρι να έρθουν, θα έχουν βγει στην Αμερική τα επόμενα!

Απάντηση: Re: Νέα iMac

Καλά, η Apple είναι στην κοσμάρα της... Καλή η ντιζαϊνιά αλλά δεν είμαστε και σε επίδειξη της Victoria's Secret.
Το 2010 και να εξακολουθεί να αγνοεί το Bly Ray player το θεωρώ κάπως...
icon9.gif

Καλά δεν μιλάμε μόνο για design αλλά αναβαθμίσεις ουσιαστικές στο hardware.Eκτός από τις CPU/κάρτες γραφικών πλέον τα iMac διαθέτουν 4 slots για ram κάτι που τα κάνει περισσότερο αναβαθμήσιμα LED οθόνη και στο 21,5",για το 27" δεν συζητάμε αφού ένα καλό 27άρι μόνιτορ LED κάτι σχεδόν ένα χιλιάρικο. Και τώρα παίρνεις όλον τον iMac 27" με 1,5 χιλιάρικο.

Τώρα για το blu-ray είναι ένα θέμα, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας.Μακάρι να γύριζε όλος ο κόσμος γύρω από το blu-ray,γιατί τότε θα το είχαν πάνω, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Κατά τα άλλα, από τα μηχανάκια δε λείπει πραγματικά τίποτα. Εδώ θα είμαστε, όταν (αν; ) έρθουν στην Ελλάδα, να συζητήσουμε και τις τιμές...

Τα 21,5" θα είναι στα ίδια χρήματα με τα χτεσινά 20", τα 27" θα είναι είναι φθηνότερα από τα χτεσινά 24".

Το 27"άρι i7 θα είναι 200-300 ευρώ φθηνότερο από το 24" 3.06.