Παρουσίαση : Νέα iMac

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

 Νίκος;976724 said:
Τα 21,5" θα είναι στα ίδια χρήματα με τα χτεσινά 20", τα 27" θα είναι είναι φθηνότερα από τα χτεσινά 24".

Το 27"άρι i7 θα είναι 200-300 ευρώ φθηνότερο από το 24" 3.06.

αυτο ηταν ... :shot:

γιατι τα κανουν αυτα ?

τελος το οφφ τοπικ ...

27 ιντσες για οθονη υπολογιστη ?

θα μου πειτε κι εσυ με το 24 '' ... 3 ιντσες διαφορα ...

i7 δεν εχει στις 21 ?

o i5 ειναι λογικα κατωτερος του i7 ...

??

ποση διαφορα ομως ?

Απάντηση: Re: Νέα iMac

 Νίκος;976720 said:
Τώρα για το blu-ray είναι ένα θέμα, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας.Μακάρι να γύριζε όλος ο κόσμος γύρω από το blu-ray,γιατί τότε θα το είχαν πάνω, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό, εσύ θεωρείς οτι για να ασχοληθεί με κάτι η Apple θα πρέπει να γυρίζει ο κόσμος γύρω του. Ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας και τι απαιτήσεις έχει από το σύστημάτου.
Εγώ χρησιμοποιώ iMac εδώ και κάτι χρόνια και είμαι ευτυχισμένος, αλλά όταν κάτι δεν μου αρέσει θα το πώ, δεν είναι αμαρτία ρε παιδιά μην το παίρνετε προσωπικά όταν κάποιος πεί κάτι για τα Mac.

Μπαμπη, σιγουρα ειναι μειον για ενα τετοιο μηχανημα, απλα η Apple εχει αλλη αποψη γι αυτο.
Προσπαθει, και για μενα ειναι κατανοητο το γιατι, να παει αλλου το πραγμα.
Δεν εχεις βαρεθει να παιρνεις την ιδια ταινια ας πουμε 4-5 φορες ?
Το blade runner , το εχω σε ΟΛΕΣ τις εκδοσεις , vhs, svhs, dvd, laser disk, bluray, bluray special edition !!!
Τι νοημα εχει αυτο ?
Μου αρκει μια καλη εκδοση σε ενα ψηφιακο αρχειο και να πεταξω περι τις 1000 κασετες και αλλα τοσα dvd !!!
Το μελλον δεν ειναι τα δισκακια και αυτο θελει να επιταχυνει η Apple.
Μπορει κι εγω να μην συμφωνω απολυτα, αλλα ετσι ειναι τα πραγματα.

Αυτο που εκανε με το itunew kai τη μουσικη, θελει να το κανει και με τις ταινιες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Μπαμπη, σιγουρα ειναι μειον για ενα τετοιο μηχανημα, απλα η Apple εχει αλλη αποψη γι αυτο.
Προσπαθει, και για μενα ειναι κατανοητο το γιατι, να παει αλλου το πραγμα.
Δεν εχεις βαρεθει να παιρνεις την ιδια ταινια ας πουμε 4-5 φορες ?
Το blade runner , το εχω σε ΟΛΕΣ τις εκδοσεις , vhs, svhs, dvd, laser disk, bluray, bluray special edition !!!
Τι νοημα εχει αυτο ?
Μου αρκει μια καλη εκδοση σε ενα ψηφιακο αρχειο και να πεταξω περι τις 1000 κασετες και αλλα τοσα dvd !!!
Το μελλον δεν ειναι τα δισκακια και αυτο θελει να επιταχυνει η Apple.
Μπορει κι εγω να μην συμφωνω απολυτα, αλλα ετσι ειναι τα πραγματα.

Αυτο που εκανε με το itunew kai τη μουσικη, θελει να το κανει και με τις ταινιες.

Εντάξει βρε Γιάννη μου τότε... Αφού το προσπαθεί η Αυτής Μεγαλειότης η Apple εμείς ακολουθούμε αδιαμαρτύρητα.
Θα πάρω λοιπόν την 27-άρα την οθονάρα μου με το τηλεκοντρόλ της και θα περιμένω την επόμενη 5-ετία μήπως και γίνει αυτό που προσπαθεί η Apple μπάς και δώ κανένα Blu Ray.
Η Apple δεν είναι η μοναδική "έξυπνη" εταιρία στον κόσμο, όλοι το έχουν πεί οτι στο μέλλον τα πράγματα εκεί θα οδηγηθούν, στο μεταξύ όμως και μέχρι αυτό να γίνει, φροντίζουν ώστε οι πελάτες τους να έχουν και stand alone players αλλά και software players για να κάνουν τη δουλειά τους.

Εντάξει βρε Γιάννη μου τότε... Αφού το προσπαθεί η Αυτής Μεγαλειότης η Apple εμείς ακολουθούμε αδιαμαρτύρητα.
Θα πάρω λοιπόν την 27-άρα την οθονάρα μου με το τηλεκοντρόλ της και θα περιμένω την επόμενη 5-ετία μήπως και γίνει αυτό που προσπαθεί η Apple μπάς και δώ κανένα Blu Ray.
Η Apple δεν είναι η μοναδική "έξυπνη" εταιρία στον κόσμο, όλοι το έχουν πεί οτι στο μέλλον τα πράγματα εκεί θα οδηγηθούν, στο μεταξύ όμως και μέχρι αυτό να γίνει, φροντίζουν ώστε οι πελάτες τους να έχουν και stand alone players αλλά και software players για να κάνουν τη δουλειά τους.

Σε αυτό συμφωνώ !

Αγοράζω ένα 27άρι με 1500 ευρώ, έχω τα πάντα αλλά αν έχω δισκάκι bluray, δεν μπορώ να το δω....:BDGBGDB55: κρίμα δεν είναι ;;

Κριμα ειναι, δε λεω, αλλα ας επαιρνα το 27αρη και θα εβλεπα σκετα .mkv ή bluray rips !!!-bye-

Μαζί σου κ σε αυτό Γιάννη.

Εγώ που δεν βλέπω τίποτα από αυτά...;;...:slapface:

Απλά, το πνεύμα της εποχής ορίζει να έχουμε πλήρες το πακέτο...

Κάτι που πρόσεξα εγώ είναι ότι τώρα τελευταία τα Apple μηχανήματα έρχονται όλο και πιο κοντά στο τέλειο price/performance (με τιμές ΗΠΑ πάντα),και δεν είναι πια overpriced.-bye-

Είναι καταπληκτικότατα τα νέα iMac πάντως,αν δούμε και κάποια στιγμή την οθονάρα να φέρει κάνα ενσωματωμένο tuner,πιστεύω να ήταν ότι θα ήθελα να χα.

Re: Νέα iMac

+100

Στο mouse (όπως και στο keyb) μετραει πανω απ όλα η εργονομία (και όχι η αισθητική αυτού που εχεις κάτω από τη χούφτα σου :p)

Σύριε, άμα έχεις δουλέψει με το multitouch trackpad, θα καταλάβεις για ποιο λόγο είναι άχρηστα τα πλήκτρα πλέον...

Απάντηση: Re: Νέα iMac

Εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό, εσύ θεωρείς οτι για να ασχοληθεί με κάτι η Apple θα πρέπει να γυρίζει ο κόσμος γύρω του. Ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας και τι απαιτήσεις έχει από το σύστημάτου.
Εγώ χρησιμοποιώ iMac εδώ και κάτι χρόνια και είμαι ευτυχισμένος, αλλά όταν κάτι δεν μου αρέσει θα το πώ, δεν είναι αμαρτία ρε παιδιά μην το παίρνετε προσωπικά όταν κάποιος πεί κάτι για τα Mac.

Ακριβώς όπως το λες.Ανάλογα τι απαιτήσεις έχει κάποιος από το σύστημα του.Εγώ μια ταινία έχω σε Blu ray και αυτή από περιοδικό.
Στα video clubs της γειτονιάς μου από bluray βρίσκω τα ίδια που έβρισκα και πέρσι. Δεν λέω καλά τα Spiderman 3 και James Bond αλλά όσο καλή ανάλυση και να έχουν σε κάποια στιγμή τα βαριέσαι.Να αλλάξω γειτονιά?
Δεν έχω την πολυτέλεια να αγοράζω όποια ταινία θέλω σε blu ray και να σκάω 30 ευρώ το δισκάκι.
Γιαυτό λέω οτι δεν θα πεθάνω κιόλας που δεν έχει blu ray πάνω.

Ο γνωστός ιστότοπος iFixit έκανε "κομμάτια" ένα 27άρι :

UZQRO2ARtsvgaDkP.large

Αναλυτικά ΕΔΩ.

Λίγες φωτό παρακάτω :

6LVAy2QcVfaY2q2x.large

Παρακάτω με χρώματα είναι τα :

DisplayPort
Temperature sensor
LED backlight
LED backlight sync

MhpYNZ6yQyMgDRIk.large

Πολύ κατανομή χώρου για να χωρέσουν τα πάντα :

TLfSqZEZWnTwKylR.large

Τέλος,

Παρακάτω βλέπετε την μητρική πλακέτα και τον τρόπο ψύξης της, που είναι υποδειγματικός (περιλαμβάνει 6 αισθητήρες θερμοκρασίας, 3 ανεμιστήρες και 2 τεράστια heat sinks) :

ktLKDUFPyGmyPPQJ

g1q3TMAZD1skKwhG

Τρομερα υψηλη μηχανικη,για ν`αλλαξεις σκληρο δισκο πρεπει να διαλυσεις το μηχανημα στα εξ ων συνετεθη!

Όχι ακριβώς.Αφαιρείς το τζάμι με μια βεντούζα (κουμπώνει μαγνητικά πάνω στο πλαίσιο) και μετά βγάζεις την οθόνη βίδες γύρω γύρω και απασφαλίζεις το κούμπωματα που έχει πάνω στην μητρική (φαίνεται στην 3η φώτο πιό πάνω).

Last edited:

Τρομερα υψηλη μηχανικη,για ν`αλλαξεις σκληρο δισκο πρεπει να διαλυσεις το μηχανημα στα εξ ων συνετεθη!

Δλδ, αν έχεις δίσκο μεγέθους 1TB, θα θελήσεις να βάλεις εσωτερικά πάντα, κάτι μεγαλύτερο ;;

Έτσι αφαιρείτε το τζάμι μπροστά από την οθόνη :

puisDgWMEWs4DCsO.large

Μετά αφαιρείς 10 βίδες :

sb6BhR5up2klgwp6.large

Σηκώνεις προσεκτικά το καπάκι, αποσυνδέεις ένα καλώδιο κ τελείωσες :

eXAG5XhYqcnNbHGK.large

6LVAy2QcVfaY2q2x.large

Νικο,ξερεις και ξερω ποσο ευκολο ειναι για το μεσο χρηστη και ειδικα χρηστη macintosh ν`αλλαξει σκληρο σε imac...
Η διαδικασια ειναι απαραδεκτη.Επρεπε να ειχε ειτε πορτακι αμεσης προσβασης στο σκληρο δισκο οπως στους φορητους,ειτε να βγαινει συρταρωτα.

Επισης ενα πολυ αρνητικο της διαδικασιας ειναι ο,τι βγαζοντας το τζαμι -λογω στατικου ηλεκτρισμου- σωματιδια σκονης και αλλα,οπως παραδειγματος χαριν τριχες,επικαθονται στην οθονη.Η apple στις οδηγιες επισκευης αναφερει να χρησιμοποιησεις ενα ρολο -οπως του βαφεα- με ελαφρια κολλα για να αφαιρεσεις τις ακαθαρσιες.Ομως,ειναι αδυνατον να καθαρισεις την οθονη ή το τζαμι πλήρως,παντα την ωρα που θα το κλεισεις κατι θα εισχωρήσει μεταξύ οθονης και τζαμιου.Αποκλειεται να ειναι οπως σφραγιστηκε απο το εργοστασιο.

Ενα τελευταιο ειναι πως η apple στο εγχειρίδιο χρηστη δεν δινει καμια οδηγια για προσβαση στο εσωτερικο του μηχανηματος.Δεν ειναι κατι που συνιστα και μαλιστα ο αγοραστης θα χασει την εγγυηση του μηχανηματος εαν προβει σε μια τετοια ενεργεια.Οποτε πρεπει να επωμιστει και το κοστος της αλλαγης απο το εξουσιοδοτημενο service.

.

Last edited: