Παρουσίαση PLAYSTATION 3

Παιδια καλημερα και απο μενα.
Μολις πριν απο λιγες μερες παρελαβα καινουργια tv samsung le40f86b.
Κορυφαιο μηχνημα πραγματικα αλλα για να δειξει τις δυνατοτητες του θελει να συνδεθει με πηγη hd. Ημουν μεταξυ blu-ray dvd, hd-dvd και PS3. Απ´οτι καταλαβα η καλυτερη επιλογη ειναι το τριτο. Σκαφτομαι να χτυπησω το μικρο.
Επειδη με ενδιφερει κυριως να βλεπω ταινιες, παιζει κανονικα 1080p ή χρειαζεται αναβαθμιση? Πειτε καμια γνωμη, ειναι καλη επιλογη για αυτο που το θελω?

Παιδια καλημερα και απο μενα.
Μολις πριν απο λιγες μερες παρελαβα καινουργια tv samsung le40f86b.
Κορυφαιο μηχνημα πραγματικα αλλα για να δειξει τις δυνατοτητες του θελει να συνδεθει με πηγη hd. Ημουν μεταξυ blu-ray dvd, hd-dvd και PS3. Απ´οτι καταλαβα η καλυτερη επιλογη ειναι το τριτο. Σκαφτομαι να χτυπησω το μικρο.
Επειδη με ενδιφερει κυριως να βλεπω ταινιες, παιζει κανονικα 1080p ή χρειαζεται αναβαθμιση? Πειτε καμια γνωμη, ειναι καλη επιλογη για αυτο που το θελω?
MONO για ταινίες και αν ΔΕΝ παίζεις ΚΑΘΟΛΟΥ παιχνίδια, η καλύτερη πηγή για τη νέα σου TV αλλά και για κάποιο προβολέα μελλοντικά, είναι ένα μικρό HTPC της τάξης των 500-600 ευρώ (όσο κάνει και το PS3 δηλαδή), το οποιο θα παίζει ΟΛΑ ΤΑ HD ΦΟΡΜΑ, και με την προσθήκη ενός Blu-Ray/HD-DVD combo Rom , θα διαβάζει και δισκάκια....(και ΦΥΣΙΚΑ και απλά DVD)!

Τα προγραμματάκια πλέον έχουν γίνει πολύ απλά και εύκολα στη χρήση, και θα έχεις την ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα που θα μπορεί άνετα να ξεπεράσει ακόμα και εικόνες που προέρχονται από players των 1000+ ευρώ!!! :grandpa:
Ακόμα και παιχνιδάκια θα μπορείς να παίζεις βάζοντας μια καρτουλα ATI 2600XT ΑΝ θες... (Για να μη μιλήσω για την εμεπιρία του σερφαρίσματος σε μια 40αρα LCD!)

Δεν ξέρω, αλλά για κάποιον που θέλει ταινίες και ΟΧΙ μόνο, το HTPC σήμερα είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ μηχάνημα...

Y.Γ. Καλορίζικη η νέα τηλεόραση....:ernaehrung004:

Last edited:
Δεν ξέρω, αλλά για κάποιον που θέλει ταινίες και ΟΧΙ μόνο, το HTPC σήμερα είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ μηχάνημα...

συν του οτι ειναι αναβαθμισιμο,ειτε σε hardware ειτε σε software οτι ωρα θελεις.

Αν όμως δεν θες να "μπλέξει" με όλα αυτά, το PS3 κάνει καταπληκτικά την δουλειά του και δεν θέλει καμία αναβάθμιση εκτός για κάποια extra όπου γίνετε απλούστατα...

Απάντηση: Re: Παρουσίαση PLAYSTATION 3

MONO για ταινίες και αν ΔΕΝ παίζεις ΚΑΘΟΛΟΥ παιχνίδια, η καλύτερη πηγή για τη νέα σου TV αλλά και για κάποιο προβολέα μελλοντικά, είναι ένα μικρό HTPC της τάξης των 500-600 ευρώ (όσο κάνει και το PS3 δηλαδή), το οποιο θα παίζει ΟΛΑ ΤΑ HD ΦΟΡΜΑ, και με την προσθήκη ενός Blu-Ray/HD-DVD combo Rom , θα διαβάζει και δισκάκια....(και ΦΥΣΙΚΑ και απλά DVD)!

Τα προγραμματάκια πλέον έχουν γίνει πολύ απλά και εύκολα στη χρήση, και θα έχεις την ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα που θα μπορεί άνετα να ξεπεράσει ακόμα και εικόνες που προέρχονται από players των 1000+ ευρώ!!! :grandpa:
Ακόμα και παιχνιδάκια θα μπορείς να παίζεις βάζοντας μια καρτουλα ATI 2600XT ΑΝ θες... (Για να μη μιλήσω για την εμεπιρία του σερφαρίσματος σε μια 40αρα LCD!)

Θα διαφωνήσω μαζί σου καθώς το HTPC μπορεί να είναι πιο ευέλικτο αλλά για την περίπτωση των HD δεν φτάνουν 500 – 600 . Μόνο τα drive έχε 200 – 250 . Ένα καλό κουτί άλλα 100 – 150 , μια καρτα γραφικών 100 , μια motherboard άλλα 100 , επεξεργαστή άλλα 100 ( τα λιγότερο) τροφοδοτικό 60 – 70 , σκληρό δίσκο 70 – 100 , μνήμες 80 – 100 πληκτρολόγιο – ποντίκι κλπ κλπ θες χαλαρά ένα χιλιάρικο για να είσαι οκ . Εκτός του ότι το HTPC είναι PC και δεν είναι απλά πατάω play και παίζει.

Η περίπτωση του PS3 την περίοδο που διανύουμε είναι η ποιο συμφέρουσα λύση αφού και σαν απλό dvd κάνει εξαιρετική δουλεία στο up scaling , αναβαθμίζεται συνεχώς με νέα firmware , παίζει παιχνίδια , φωτογραφίες , μουσική videos , και αν γουστάρεις κα έχεις όρεξη μετατρέπετε κα σε πλήρες PC .
Εγώ έχω HTPC , dvd με up scaling αλλά τελευταία όλα τα βλέπω μέσο του PS3
Χώρια που αν τελικά δεν περπατήσει το BR σαν format μου μένει η παιχνιδομηχανή και ότι άλλο κάνει.

Παιδια ευχαριστω κατ´αρχας για τις συμβουλες. Ειναι πολυ χρησιμες γιατι δεν ειμαι και τοσο ψαγμενος. Νομιζω οτι η λυση του PS3 ειναι για μενα η ιδανικη.
Πρωτον το budget που διαθετω για την ωρα δεν ξεπερναει τα 500 euros και δευτερον σαφως και θα παιζω games (pro evolution addict ), αρα θεωρω οτι το συγκεκριμενο μηχανακι θα ειναι perfect.
Απλα ηθελα να μαθω ποια ειναι η αποδοση του σε οτι αφορα ταινιες. Θα μπορω να βλεπω FULL HD? Γι´αυτο αλλωστε πηρα και την tv.

Δηλαδη Δημητρη το λεγομενο upscaling σε 1080p τι ειναι?
Με τo non HD μυαλο μου καταλαβαινω οτι ενα κανονικο dvd disc το αναβαθμιζει σε full hd?
Ή μηπως πεταξα κοτσανα

Απάντηση: Re: Παρουσίαση PLAYSTATION 3

Δηλαδη Δημητρη το λεγομενο upscaling σε 1080p τι ειναι?
Με τo non HD μυαλο μου καταλαβαινω οτι ενα κανονικο dvd disc το αναβαθμιζει σε full hd?
Ή μηπως πεταξα κοτσανα

Απλά ανεβάζει το σήμα σε 1080p.
Βελτιώνει την εικόνα του DVD αλλά για να δείς FullHD πρέπει να παίξεις Blu-ray (εκεί είναι γραμμένη πληροφορία 1920*1080p).
Αλλιώς πάρε ένα οποιοδήποτε DVD palyer των 150 ευρώ που κάνει την ίδια δουλειά.(upscaling 1080p)

ΟΚ φιλε ευχαριστω!
Νομιζω οτι καταλαβα πανω-κατω την ολη διαδικασια.
Νομιζω οτι η λυση PS3 προς το παρον θα με καλυψει. Ετσι κι αλλιως μια παιχνιδομηχανη στο σπιτι ειναι απαραιτητη!!

Nα ρωτήσω και εγώ κάτι.. Μεχρι στιγμής είμαι σε ολα ΟΚ, το μόνο προβλημα που έχω είναι οτι έχω συνδέσει ενα εξωτερικο δίσκο 250αρι τον οποίο τον βλέπει μια χαρά σε οτι σχετίζεται με videos (αυτονομα) φωτογραφίες μουσική κλπ, αλλά δεν μπορώ να αναπαράγω DVD που έχω σώσει εκει. (σε δομή καταλόγου, οπως γίνεται extract - AUDIO_TS & VIDEO_TS με ολα τα αρχεία μέσα). Εαν διαλέξω το πρώτο και του πώ να το αναπαραγει, το κανει με βγάζει στο root menu του DVD αλλά δεν μπορώ να διαλέξω υπότιτλους και να προχωρήσω... Εαν πάρω το πρώτο VΤS αρχείο το παίζει κανονικά (χωρις υπότιτλους βεβαια) αλλά μολις τελειώσει θα πρέπει να διαλέξω το επόμενο κ.ο.κ.

Μήπως κανω κάτι λάθος ή δεν είναι στις δυνατότητες του μηχανήματος ?

Παρουσίαση Madcatz PS3 Bluetooth Headset

Πριν λίγες μέρες παρέλαβα το headset της Madcatz για το PS3.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι:
* Bluetooth 2.0 technology (V1.2 and higher)
* For use in either ear
* Noise reducing mic
* 30ft (9.15m) range

Το αναγνώρισε αμέσως το PS3 αλλά ακόμα το κινητό μου και το PC(Skype).

Μερικές φωτογραφίες:

Attachments

• DSC00634.jpg
    DSC00634.jpg
    78.9 KB · Views: 8
  • DSC00636.jpg
    DSC00636.jpg
    80.4 KB · Views: 5
  • DSC00638.jpg
    DSC00638.jpg
    84 KB · Views: 8
RSX Shrinks Next Month

November 26, 2007 - According to a report from Nikkei late last week, Toshiba is planning on switching manufacturing of the PlayStation 3's RSX graphics processor to a 65nm process next month. Currently, the chip is manufacturing using a 90nm process, the same as it's been since the system's launch.

A smaller die size for the chip can mean cheaper production costs and less heat, contributing to lower prices for the consumer, and a quieter, more reliable PS3 system.

The latest versions of the system's Cell CPU are being manufactured using a 65nm process. It is widely believed that the switch to 65nm for the Cell is one of the main reasons Sony was able to drop the PS3's price down to $399 in time for the holidays.

Nikkei also reports that Toshiba is planning on beginning manufacturing at 45nm in the latter half of the next fiscal year, and speculates that the RSX and other PlayStation 3 chips are prime candidates for the new line.

ign.com

χειρα βοηθειας παιδια.

Εχω το 60αρι εδω και μερικους μηνες. Ολα δουλευαν ρολοι...μεχρι σημερα. Εβαλα να δω ενα μπλου ρει και μετα απο 5 λεπτα κολλησε. Το βγαζω το ξαναβαζω, μετα απο 2 λεπτα ξανακολαει. Δοκιμαζω αλλο δισκακι δεν το αναγνωρισε καθολου.
Το βγαζω απο την μπριζα το ξαναβαζω, δοκιμαζω 3 διαφορετικα δισκακια, τιποτα, δεν τα διαβαζε.
Σημειωτεον τα υπολοιπα (ιντερνετ, φωτογραφιες....) λειτουργουν κανονικα. Εκανα και update στο τελευταιο firmware αλλα τιποτα. Δεν αναγνωριζει καν οτι υπαρχει δισκακι μεσα.

καμια ιδεα? Τα παιξε ο driver?

Αφού είσαι μέσα στην εγγύηση μπορείς να το πας στην sony και να πάρεις άλλο επιτόπου, ή να τηλεφωνήσεις για να το πάρουν αυτοί.
(δεν υπάρχει περίπτωση να είναι fιrmware και δεν βλέπω λόγο να δοκιμάσεις να το καθαρίσεις ή τίποτα άλλο)

ξερετε τι παιζει με την εγγυηση? Μου το εχουν φερει πριν 4 μηνες απο Σαουδικη Αραβια. Με καλυπτει η sony εδω?

ξερετε τι παιζει με την εγγυηση? Μου το εχουν φερει πριν 4 μηνες απο Σαουδικη Αραβια. Με καλυπτει η sony εδω?

Λιγο χλωμό το βλεπω. Εγω οταν ειχα παει στο Dubai ειχα ρωτησει εκει για 1 κινητο τηλεφωνο Sony Ericsson και μου είπανε οτι η εγγύηση ισχυει μονο για εκει και σε καμια περιπτωση δεν δίνουνε Ευρωπαϊκή εγγύηση.

Υπαρχει περιπτωση τα κολληματα που τρωει το PS3 να οφειλωνται σε καποιο (conflict) του PSstore?
Και εξηγουμαι για να μη παρεξηγηθω τσαμπα, οσα thread σε ξενα site(αλλα και εδω) εχω διαβασει εχουν ενα κοινο σημειο.
Ολοι εχουν κατεβασει firmware,demos κατι τελος παντων μεσω PSstore.Μηπως αυτο τους δημιουργει καποιο conflict και αλλαζει τα φωτα στα PS3?
Τα κρουσματα ειναι σαφεστατα περισσοτερα οσο περναει ο καιρος και ενω θα επρεπε να εχουν μειωθει μετα και το 2.01 εξακολουθουν και υπαρχουν.
Ειναι ελαχιστοι αυτοι που αναφερουν οτι δεν εχουν κανει απολυτως τιποτα στο μηχανημα και τους "εμεινε"
Μπορει να ειμαι και λαθος αλλα αυτη την αισθηση εχω.

πηρα τηλ το sony service για ps3 στο χαλνδρι και μου ειπαν οτι αν ειχε ελληνικη ή ευρωπαικη εγγυηση το αλλαζουν χερι με χερι με κανουργιο (refurbished). Τωρα επειδη το δικο μου ειναι εκτος ευρωπαικης ενωσης λογικα δεν μπορουν να κανουν τιποτα. Παρολα αυτα επειδη ο κωδικος εδειχνε οτι ειναι "ευρωπαικο" μοντελο, μου ειπαν να το μαζεψω μαζι με οτι χαρτια εχω και να παω απο εκει να δουν αν μπορει να γινει κατι με την εγγυηση.

Δεν ξερω αν θα γινει κατι τελικα αλλα τα παιδια εκει ηταν πολυ εξυπηρετικα και ειχαν διαθεση να βοηθησουν. Θα δουμε.

Οσον αφορα τα refurbished προιοντα μου ειπαν οτι καθε κομματι που παρουσιαζει προβλημα στελνεται στην "μαμα" σονυ οπου και λυνεται τελειως. Κρατανε ελαχιστα μερη οπως βιδες κλπ που για οικολογικους λογους δεν πετιωνται και ολα τα υπολοιπα μερη μπαινουν καινουργια οπως σε καθε καινουργιο μηχανημα. Το νεο μηχανημα δινεται με εγγυηση και μηδεν ωρες λειτουργιας.

Αυτα τα ολιγα. Θα σας ενημερωσω για τα νεα.

Υπαρχει περιπτωση τα κολληματα που τρωει το PS3 να οφειλωνται σε καποιο (conflict) του PSstore?
Και εξηγουμαι για να μη παρεξηγηθω τσαμπα, οσα thread σε ξενα site(αλλα και εδω) εχω διαβασει εχουν ενα κοινο σημειο.
Ολοι εχουν κατεβασει firmware,demos κατι τελος παντων μεσω PSstore.Μηπως αυτο τους δημιουργει καποιο conflict και αλλαζει τα φωτα στα PS3?
Τα κρουσματα ειναι σαφεστατα περισσοτερα οσο περναει ο καιρος και ενω θα επρεπε να εχουν μειωθει μετα και το 2.01 εξακολουθουν και υπαρχουν.
Ειναι ελαχιστοι αυτοι που αναφερουν οτι δεν εχουν κανει απολυτως τιποτα στο μηχανημα και τους "εμεινε"
Μπορει να ειμαι και λαθος αλλα αυτη την αισθηση εχω.

εγω παντως δεν εχω κατεβασει ποτε τιποτα. Μια φορα στην αρχη μπηκα στο ps store απο περιεργεια.