Παρουσίαση/Συγκριτικό : 3 μετατροπείς mini DisplayPort -> hdmi

τελεια!αρα δεν μενει παρα να "χτυπησω" τον οικονομικο ανταπτορα

ΥΓ δυστυχως δεν εχει οπτικη εισοδο ο ενισχυτης μου:blush:..μονο αναλογικες...

το παρελαβα..το "φθηνο"..αν κ ο Μιχαλης εκανε εξαιρετικη παρουσιαση,θα αναφερω κ εγω εντυπωσεις μεσα στο Σ/Κ..

μια ερωτηση λιγο offtopic..
συνδεσα με καρφι->2rca το macbook με μια εισοδο του ενισχυτη κ την εξοδο sub του ενισχυτη με ενα sub..
παιζοντας αρχεια με ηχο ac3 5.1..αν δηλωσω στο vlc να κανει downmix σε 2.1 θα περναει το .1 ή μονο στερεο απο το αναλογικο καλωδιο?

Re: Απάντηση: Παρουσίαση/Συγκριτικό : 3 μετατροπείς mini DisplayPort -> hdmi

Οι τρεις μετατροπείς είναι της εταιρείας monoprice :

1. mini DisplayPort -> hdmi με κόστος αγοράς τα 29 ευρώ στο κατάστημα ή 19 ευρώ μέσω ίντερνετ
  2. mini DisplayPort & USB Audio -> HDMI με κόστος αγοράς τα 45 ευρώ στο κατάστημα ή 44 ευρώ μέσω ίντερνετ
  3. mini Displayport & USB/Toslink Audio -> HDMI με κόστος αγοράς τα 59 ευρώ στο κατάστημα ή 57,50 ευρώ μέσω ίντερνετ

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα προϊόντα καλύπτονται με εγγύηση εφόρου ζωής.

Τα χαρακτηριστικά και των τρειών είναι :
  • Αναλύσεις μέχρι 1080p,
  • Διαθέτουν HDMI 1.3b επεξεργαστή για την εξασφάλιση υποστήριξης του μέγιστου εύρους,
  • Υποστηρίζουν όλες τις εκδόσεις HDMI,
  • Υποστηρίζουν 12bit ανά κανάλι (36 bit σύνολο) deep color,
  • Υποστηρίζουν ασυμπίεστο δικάναλο ήχο αλλά κ 5.1 ήχο, όπως LPCM,
  • Τέλος, υποστηρίζουν συμπιεσμένο 5.1 ήχο μεταξύ των οποίων είναι κ τα DTS & Dolby Digital.
Αρχικά να συγχαρώ για την παρουσίαση! Εξαιρετική!

Κατά δεύτερον, να αναφέρω (ενημερωτικά κυρίως) ότι τα links παραπάνω δεν παραπέμπουν στα σωστά προϊόντα. Οπότε, αν θέλετε μπορείτε να το κοιτάξετε!

Τέλος, μια μικρή ερώτηση γιατί μπερδεύτηκα... Έχουν τα ΜΒΡ ή τα ΜΒ έξοδο οπτικής ίνας; Γιατί έτσι που το βλέπω το δικό μου (MacBook Pro Nov 2009) δεν έχει... Έχει audio jack (καρφί) αλλά οπτική ίνα όχι.

Από εκεί και πέρα, το πρώτο καλωδιάκι, για μεταφορά της εικόνας από την mini Display Port σε HDMI καλώδιο φαντάζει πολύ ενδιαφέρον!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση/Συγκριτικό : 3 μετατροπείς mini DisplayPort -> hdm

Αρχικά να συγχαρώ για την παρουσίαση! Εξαιρετική!

Κατά δεύτερον, να αναφέρω (ενημερωτικά κυρίως) ότι τα links παραπάνω δεν παραπέμπουν στα σωστά προϊόντα. Οπότε, αν θέλετε μπορείτε να το κοιτάξετε!

Τέλος, μια μικρή ερώτηση γιατί μπερδεύτηκα... Έχουν τα ΜΒΡ ή τα ΜΒ έξοδο οπτικής ίνας; Γιατί έτσι που το βλέπω το δικό μου (MacBook Pro Nov 2009) δεν έχει... Έχει audio jack (καρφί) αλλά οπτική ίνα όχι.

Από εκεί και πέρα, το πρώτο καλωδιάκι, για μεταφορά της εικόνας από την mini Display Port σε HDMI καλώδιο φαντάζει πολύ ενδιαφέρον!!!

H έξοδος audio που βλέπεις, έχει διπλή προσωπικότητα...είναι κ έξοδος ακουστικών 3,5 χιλιοστών αλλά και έξοδος οπτικής ίνας. Για να δουλέψει ως οπτική έξοδος, απαιτείται ειδικός αντάπτορας. :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση/Συγκριτικό : 3 μετατροπείς mini DisplayPort ->

H έξοδος audio που βλέπεις, έχει διπλή προσωπικότητα...είναι κ έξοδος ακουστικών 3,5 χιλιοστών αλλά και έξοδος οπτικής ίνας. Για να δουλέψει ως οπτική έξοδος, απαιτείται ειδικός αντάπτορας. :ernaehrung004:

τον οποίο αντάπτορα βρήκα εύκολα και φτηνά στο media markt σε συσκευασία μαζί με ένα καλώδιο οπτικής ίνας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση/Συγκριτικό : 3 μετατροπείς mini DisplayPort ->

Δεν το ήξερα, και σε ευχαριστώ πολύ που το ξεκαθάρισες! Δεν το περίμενα, ομολογώ!

Απλά είχα ένα προβληματάκι με τον πρώτο αντάπτορα (απλός miniDisplay-HDMI). Όταν έβαζα 1080p δεν γέμιζε η τηλεόραση (Pany 42U10). Αλλά άφηνε γύρω γύρω και στα πλάγια ένα μαύρο πλαίσιο... Και δεν μπορούσα να δώσω από το MacBook Pro late 09 έξοδο για 1920x1080, αλλά την 1440x900.... Φταίει ο υπολογιστής ή κάποια ρύθμιση ή η τηλεόραση;

Δεν το ήξερα, και σε ευχαριστώ πολύ που το ξεκαθάρισες! Δεν το περίμενα, ομολογώ!

Απλά είχα ένα προβληματάκι με τον πρώτο αντάπτορα (απλός miniDisplay-HDMI). Όταν έβαζα 1080p δεν γέμιζε η τηλεόραση (Pany 42U10). Αλλά άφηνε γύρω γύρω και στα πλάγια ένα μαύρο πλαίσιο... Και δεν μπορούσα να δώσω από το MacBook Pro late 09 έξοδο για 1920x1080, αλλά την 1440x900.... Φταίει ο υπολογιστής ή κάποια ρύθμιση ή η τηλεόραση;

Για την λαθος αναλυση φταιει το γεγονος οτι ειχες επιλεξει mirror αντι για extended απο το system preferences.
Για το μαυρο πλαισιο γυρω-γυρω, παιξε με την επιλογη overscan.

Για την λαθος αναλυση φταιει το γεγονος οτι ειχες επιλεξει mirror αντι για extended απο το system preferences.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Θα το έχω υπόψιν (bookmarked already το post:D) μόλις παραλάβω ανταπτοράκι!

Κάτι κάνω λάθος.. :(

Ενώ τώρα δεν μου κόβει πάνω-κάτω, χάνω δεξιά αριστερά. Για να καταλάβεις το μέγεθος, δεν βλέπω το μηλαράκι ούτε τα δευτερόλεπτα και το spotlight...

Αυτό αν δεν είναι mirror. Αν είναι mirror χάνω από παντού, γύρω γύρω...

Φταίει το καλώδιο; Το Mac; Η τηλεόραση;

Η τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει από ότι φαίνεται μέσω hdmi την σωστή απεικόνιση από υπολογιστή. Κάνει δλδ overscanning, για αυτό χάνει δλδ αριστερά-δεξιά μέρος της εικόνας ή πάνω-κάτω.

Δοκίμασε να αλλάξεις αναλύσεις και hertz μήπως η τηλεόραση σου "κλειδώσει" σωστά.

Κάτι κάνω λάθος.. :(

Ενώ τώρα δεν μου κόβει πάνω-κάτω, χάνω δεξιά αριστερά. Για να καταλάβεις το μέγεθος, δεν βλέπω το μηλαράκι ούτε τα δευτερόλεπτα και το spotlight...

Αυτό αν δεν είναι mirror. Αν είναι mirror χάνω από παντού, γύρω γύρω...

Φταίει το καλώδιο; Το Mac; Η τηλεόραση;

Λοιπον, καταρχην διαλεξε extended μιας και θελεις να δειχνει ξεχωριστα πραγματα η τηλεοραση απο το μονιτορ.
Μετα διαλεξε την σωστη αναλυση για την τηλεοραση: 1080p που ειναι πανω-πανω στις επιλογες αναλυσης.

Δες αν παιζει ωστα και μετα παιξε και με το overscan.

Με αυτες τις ρυθμισεις λογικα θα πρεπει να παιζει σωστα:

screenshot20100623at106.png

screenshot20100623at106.png

Αν ακομα δεν παιζει σωστα, τοτε αφοτου εχεις κανει αυτες τις ρυθμισεις , μπες στο μενου της τηλεορασης και παιξε με τις ρυθμισεις, πχ σιγουρεψου οτι δειχνει 16:9 και οχι ζοομ ή 4:3 .

Last edited:
Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και συμβουλές.

Η τηλεόραση (Panasonic U10) είναι ρυθμισμένη στο 16:9, αλλά δοκίμασα με τα πάντα (4:3, 14:3, Αυτόματο, κοκ) και τίποτα...

Στις ρυθμίσεις έβαλα αυτές που μου έδωσες και εσύ, αλλά και πάλι χάνω λίγο. Με το overscan ανοιχτό κόβει όλη την πάνω μπάρα και το μισό dock. Με το overscan κλειστό χάνω γύρω γύρω αρκετά pixels.

Το δοκίμασα και σε μια παλαιότερη LG 32" LCD HD Ready (μοντέλο δεν θυμάμαι τώρα, αν θέλετε το βρίσκω όμως) και με το που την συνέδεσα δούλεψε αμέσως! Και ήταν άψογη...

Και όλες οι δοκιμές ήταν άκαρπες.

ΥΓ. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει αν είναι mirror ή όχι. Προσωπικά, mirror το είχα για να βλέπω καλύτερα τι να διαλέξω και τι όχι. Το σημαντικό είναι ότι στην ταινία δεν χάνω πολλά (ή και καθόλου αν δεν έχουν κόψει τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω), και η ποιότητα αναπαραγωγής είναι φοβερή! Και βέβαια, τώρα αναδεικνύονται οι «χάρες» της 42" Plasma TV μου! :award::HTEHETH63:

Δεν πρεπει να την εχεις mirror, γιατι τοτε η τηλεοραση σου παιζει στην αναλυση του macbook pro , δηλαδη στα 1440x900 , αντι για 1920x1080.(χανεις δηλαδη σε λεπτομερεια)
Μαλιστα επειδη οι 2 αναλυσεις εχουν διαφορετικο λογο (16:9 η 1920x1080, 16:10 η 1440x900) , η εικονα στην τηλεοραση θα ειναι ελαφρως διαστρεβλωμενη ως προς τις αναλογιες.

Οποτε να εισαι παντα σε extended mode οταν εισαι με εξωτερικη οθονη διαφορετικης αναλυσης.

Tωρα, οσον αφορα αυτο που σου κοβει πανω-κατω, θα ελεγα να παιξεις λιγο ακομα με τις ρυθμισεις της tv. Οχι μονο με το 16:9 κλπ, αλλα και με κατι επιλογες που εχουν οι τηλεορασεις που τους επιλογεις τι ειδους συσκευη συνεδεσες στην καθε εισοδο τους.
Να πας δηλαδη στο μενουν εισοδων (λογικα input) της τηλεορασης και να διαλεξεις για την hdmi εισοδο οτι θα περιμενει σημα απο pc και οχι πχ απο dvd/blueray.

Υ.Γ.: Plasma : respect!!

Πχ στην δικια μου LG επρεπε να παω στο μενου Option->Input Label->HDMI 1 (ή σε οποια hdmi συνδεεις το macbook) και να διαλεξω να περιμενει η τηλεοραση σημα απο pc.
Οπως ηταν απο default(blue ray νομιζω) εχανα και εγω κομματι της εικονας.

image00001h.jpg

χθες χρησιμοποιησα για 1η φορα τον "φθηνο" ανταπτορα κ συνδεσα το macbook στην 42g10...μου εβγαλε διαθεσιμες την 1080p στα 24-50-60hz..επελεξα 24 μιας κ θα επαιζα .mkv....
δεν ειχα επιλεξει mirror....
πως μπορω να "απενεργοποιησω" την οθονη του macbook κ να εχω ενεργη μονο την tv?

Μπορεις να χαμηλωσεις τερμα την φωτεινοτητα ή μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο προγραμμα σαν τον mplayer που κανει black την οθονη που δεν δειχνει το video ή αν εχεις εξωτερικο ποντικι πληκτρολογιο, μπορεις να κλεισεις το καπακι του λαπτοπ και μετα να το ξυπνησεις απο το εξωτερικο ποντικι.

Τελος, αφου με τον φιλο soom εχετε παρομοι οθονη, γιατι δεν του λες τις ρυθμισεις που εχει ωστε να τις βαλει και αυτες για να μην χανει εικονα δεξια-αριστερα?

Δεν ειναι αυτη η σωστη λυση.
Καλυτερα , να εχει καποιο bluetooth mouse ή πληκτρολογιο , να βαλεις το macbοok στο ρευμα (σημαντικο) και μετα σε sleep mode.
Ξυπνα το με το ασυρματο ποντικι-πληκτρολογιο (με κλειστο καπακι) και θα ανοιξει μονο η 2η οθονη.

@xristoforos
κ ποιος σου ειπε οτι εγω δεν χανω εικονα??:afro:
απλα θελω να παω βημα βημα...αρχικα να καταφερω λειτουργει μονο η μια οθονη(η tv) κ μετα να παιξω με τα υπολοιπα..(overscan κ.τ.λ)
(αστα Δημητρη...ηταν η πρωτη φορα μετα απο 1,5 χρονο που αναθεματισα το mac...στις 10 συνδεσα το macbook στις 11.30 ξεκινησα την ταινια...συν οτι ειχα συνεχεια σπασιματα με το vlc)

@Γιαννη θα το δοκιμασω...:a0210: