Γιαρίμης Ηλίας
Supreme Member
Κι εμένα καλά μου φαίνονται... αλλά υπομονή λίγο ακόμα. Ποιά Sony έχει αισθητήρα 1/1,7" ? Να την δούμε κι αυτήν!!!
Χα χα .. καμία !!!. Μόνο τον πουλάει στην Canon (G11, S90) Rikoh, Samsung !!!.
Κι εμένα καλά μου φαίνονται... αλλά υπομονή λίγο ακόμα. Ποιά Sony έχει αισθητήρα 1/1,7" ? Να την δούμε κι αυτήν!!!
Ευχαριστω, αν και ειναι για συγγενικο μου προσωπο...
Αυτο που ρωταω ομως ειναι το εξης...
Στα συγκριτικα τεστ του dpreview στα 800 και 1.600 ισο, με τις κανον 960, πανασονικ LX3 και φουτζι F31 τις βγαζει σχεδον ισοδυναμες σε θορυβο/λεπτομερεια....
...ωστοσο, στις συγκρινομενες ληψεις, η 200ρα ειναι με διαφραγμα 12 (δωδεκα) και οι αλλες σε διαφραγματα 3,5 - 4 και 5,6...
...η διαφορα αυτη στο διαφραγμα, εχει διαφορα και στο αποτελεσμα που περνουμε σε θορυβο ή οχι? Και ποιον ευννοει...?
Αυτο με παραξενεψε και ρωταω...!!!!
Βρε παιδιά! Iso 1600 σε κόμπακτ?
400 iso καλό να πάρετε, και εάν είναι και καλή η σταθεροποίηση, δεν θα έπρεπε να θέλατε τίποτε άλλο.
Ευχαριστω, αν και ειναι για συγγενικο μου προσωπο...
Αυτο που ρωταω ομως ειναι το εξης...
Στα συγκριτικα τεστ του dpreview στα 800 και 1.600 ισο, με τις κανον 960, πανασονικ LX3 και φουτζι F31 τις βγαζει σχεδον ισοδυναμες σε θορυβο/λεπτομερεια....
...ωστοσο, στις συγκρινομενες ληψεις, η 200ρα ειναι με διαφραγμα 12 (δωδεκα) και οι αλλες σε διαφραγματα 3,5 - 4 και 5,6...
...η διαφορα αυτη στο διαφραγμα, εχει διαφορα και στο αποτελεσμα που περνουμε σε θορυβο ή οχι? Και ποιον ευννοει...?
Αυτο με παραξενεψε και ρωταω...!!!!
Βρε παιδιά! Iso 1600 σε κόμπακτ?
400 iso καλό να πάρετε, και εάν είναι και καλή η σταθεροποίηση, δεν θα έπρεπε να θέλατε τίποτε άλλο.
Από ότι φαίνεται το ολιγομελές κλειστό club των "καλύτερων" compact ανεξαρτήτως τιμής, απέκτησε νέο μέλος: την Samsung EX1 (TL500). Κατά το Photography Blog είναι καλύτερη από την LX3!!! Λέτε?
review εδώ http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_ex1_review/
με τέτοια απόδοση στα .raw, μικρότερο σένσορα και movie 640x480 επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω αν ειναι καλύτερη απο την ήδη 2 χρονών LX3.
Την απόδοση στα Raw πως την συγκρίνεις ??. Υπάρχει κάποιος Raw decoder που τις υποστηρίζει και τις δυο ??.
To οτι η TL500 παρέχει μεγαλύτερο ζοομ το θεωρείς αχρηστο ??. Το ότι εχει πιο φωτεινό φακο .. ??.
Με το μέγεθος του αισθητήρα της LX3 Κάτι παράξενο συμβαίνει. Δεν είναι ξεκαθαρισμένο το πόσο μεγάλος είναι. Ισως είναι μεγαλύτερος μόνο για τα φορματ 3/2 & 16/9 που υποστηρίζει χωρις να κροπάρει απο το 4/3 ενω η TL500 τα παρέχει με κροπ.
Αν προσπαθήσεις να το υπολογίσεις με βάση τα εστιακά μήκη που δίνουν ισοδύναμο με 24mm FF (5,1 η LX3 εναντι 5,2 της TL500) o αισθητήρας της SONY που φοράνε οι S90, TL500 ... είναι κατάτι μεγαλύτερος ....
Μάλλον ή πανασονικ κροπάρει μέρος του κάδρου (τουλάχιστον στα ευρυγώνια) ....
Βέβαια βασιζόμενοι μόνο στα ανακοινωμένα στοιχεία δεν βγαίνει άκρη, χρειάζεται συγκριτικό ελεγχόμενο τεστ δίπλα-δίπλα.
Πάντως αν τα ηλεκρονικά που συνοδεύουν τον αισθητήρα είναι ισάξια με αυτά των Canon S90/G11 η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό (raw) θα είναι εμφανώς ανώτερη απο την LX3.
Υπάρχει μια διαφορά περι το 1/4 - 1/3 στοπ στη φωτεινότητα του φακού υπερ της TL500 και αλλο τόσο πιο αποδοτικός είναι ο αισθητήρας στην σύλληψη φωτονίων. Αν και τα ηλεκτρονικά είναι στο επίπεδο των Canon (ελαφρά λιγότερος ηλεκρονικό θόρυβος στα σκοτεινα σε σχέση με την LΧ3) το τελικό σουμάρισμα θα δίνει εμφανή υπεροχή (πάνω απο 1/2 στοπ) υπερ της TL500.
Εγώ ρισκάρω απο τώρα στοιχημα υπερ της TL500 στον τομέα "λήψη σε χαμηλό φωτισμό - δυναμική περιοχή".
Πολύ καλές εντυπώσεις απο το
http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/sam-ex1.shtml
** Εννοείται οτι η διάδοχος της LX3 αναμένεται ακόμα καλύτερη. Ειδικά αν η φημη για ακόμη πιο μεγάλο αισθητήρα (1/1,3 ??) αποδειχθεί σωστή.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.