Παρουσίαση του Epson TW6600 στην Avart

Και ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία τους οικοδεσπότες της avart και τον Μανώλη για την παρουσίαση και το κόπο του :-)

καλώδιο και συγκρίναμε με αντίστοιχης αξίας (στο περίπου) dlp

παιδιά εμένα όλα τα προβόλια μου αρέσουν και σε όλα βλέπω προβλήματα, δεν είμαι ο κατάλληλος για εντυπώσεις.
Ας περιμένετε λίγο ακόμα τις εντυπώσεις των ειδικών.

Να ευχαριστήσω τον κ. Παχή και την Avart για τη φιλοξενία, και τον Μανώλη Καστρουνή που μας έκανε την παρουσίαση και είχε κάνει βαθμονόμηση του προβολέα.

Ο προβολέας είχε 11 ώρες λειτουργίας και έπαιζε αρχικά σε 123 ίντσες με την λάμπα στο low και μέσω hdmi. Αρκετό φώς, καλή ίριδα για την κατηγορία, πολύ καλή ευκρίνεια και crisp εικόνα, πολύ καλή ομοιομορφία λευκού και χρώματος (στα 100 ire είχε μια ανεπαίσθητη κοκκινάδα στο πάνω αριστερά μέρος και αντίστοιχα μια ανεπαίσθητη πρασινάδα στο κάτω αριστερά) αλλά που σε καμμία περίπτωση δεν θεωρείται πρόβληματική και αθόρυβος. Από εκεί και πέρα η εικόνα ήταν η flat εικόνα που συναντάει κάποιος σε τέτοιας κατηγορίας μηχανάκια και έχω την αίσθηση ότι απέχει αρκετά από αυτή του 9200. Από καλούδια υπάρχει ίριδα, οριζόντιο και κατακόρυφο lens shift που βοηθάει ή πολλές φορές είναι μονόδρομος σε μια εγκατάσταση, wifi αλλά όχι frame interpolation. Πολύ καλή και η τιμή της λάμπας που τιμάται στα 90κάτι ευρώ. Για κάποιον που θέλει να μπεί στον κόσμο της βιντεοπροβολής και θέλει να ανέβει μια κατηγορία από τα entry level μηχανάκια, η θέλει προβολέα με οριζόντιο και κατακόρυφο lens shift λόγω δυσκολιών τοποθέτησης, αξίζει να του ρίξει μια ματιά, Οι κάτοχοι 2d dlp και lcd προηγούμενων γενιών χμμμ δεν ξέρω, Νομίζω ότι θα μπούν στον πειρασμό για τον 9200 αν θέλουν να έχουν μια σοβαρή αναβάθμιση στο contrast της εικόνας που βλέπουν.

Last edited:
Νεο καλουπι πιο μαζεμενο απο την προηγουμενη σειρα.
Τα γνωστα πλουσια ρυθμιστικα και με 3 mode στη λαμπα (low-medium-high) με τα δυο τελευταια modes με μικρη διαφορα.
Το φως του ηταν αρκετο. !

Στα του φακου/συγκλισης η τυπικη ποιοτητα που γνωριζουμε και απο τα αλλα μοντελα, ομως θελετε κατι το πολυ φως,(σε καποια στιγμη οπου επαναφεραμε εργοστασιακες ρυθμισεις για check out of the box) η εικονα ηταν ιδια με εναν dlp που ειχαμε διπλα, οταν ο επσον ηταν λιγο πουσαρισμενος στo φως.
Αποτελεσμα, χρωματα, φωτεινοτητα, ευκρινεια δεν ειχε να ζηλεψει και πολλα απο εναν dlp ιδιας κατηγοριας τιμης.
Στο μαυρο αν και με ιριδα, εχανε ελαφρως στις σκοτεινες σκηνες απο εναν dlp παραπλησιας τιμης διπλα του. Η ιριδα καλη χωρις αποτομες αυξομειωσεις.

Καλη ομοιομορφια σε λευκο/χρωμα καθως επισης παρ'ολο οπου σε πατερνς συγκλισης/ευκρινειαςμε παρατηρηση φαινοταν λιγο blooming/hallo, μεσα στις ταινιες με αυξημενο κοντραστ και ευκρινεια απο το μενου, η εικονα του εδειχνε punch, αναγλυφη και με ευκρινεια σε σημειο να τον περνας για dlp. Μονο στα γραμματα/υποτιτλους φαινοταν ελαφρως το οτι δεν ειναι dlp, λογω του blooming απο την συγκλιση ή και φακο οταν μετατοπιζαμε τερμα την εικονα με το lens shift.

Επισης ενω δεν διαθετει frame interpolation, στην κινηση των 24p, παρατηρησα σωστο judder που δεν κουραζε. (ισως η αισθηση μου ειχε να κανει και με το οτι δεν εβλεπα και τον χρωματικο τροχο ενος dlp)

Θα ηθελα, λιγακι καλυτερο μαυρο (πιο κοντα στο μαυρο της σειρας 9χχχ) και να δω καποτε στο πατερν συγκλισης να εξαφανιστουν εντελως καποτε οι πιο παχιες γραμμες σε καποια σημεια της οθονης.

Σε ολα τα υπολοιπα ο προβολεας στην κατηγορια τιμης τα πηγε πολυ καλα κατα την αποψη μου.

Χαρη στα χερια του Μανωλη ο epson επαιξε αριστα χρωματικα και χαρη σε μενα, ολοι εψαχναν που πηγαν τα πατατακια στο σκοταδι.

Ενα ευχαριστω και απο μενα στον κυριο Παχη για την φιλοξενια και αναμενουμε το 2015 και τον αλλον epson για να δουμε τι κανει και η νεα τεχνολογια.

Εν κατακλειδι θα ελεγα αν καποιος χρειαζεται σε αυτη την κατηγορια τιμης εναν προβολεα με lens shift και ολα τα καλουδια που προσφερει, ειναι ευαισθητος σε RBE και δεν εχει απαιτησεις μαυρου οπου δινουν τα μεγαλυτερα μοντελα, να παει να δει τον προβολεα αν σκοπευει να αγορασει.
Δεν θα τον προτεινα ουτε εγω για αναβαθμιση απο entry level, θα τον προτεινα ομως σαν αγορα εαν ειναι ο πρωτος προβολεας.

Αν ξερει καποιος ας μας πει, λαμπα με κοστος 90 ευρω ειναι σκετη ή με το housing. ? Γιατι πολυ φθηνη μου φαινεται και συμφερουσα.

Να ευχαριστησω και εγω με την σειρα μου την Avart για την ωραια φιλοξενια,και την διαθεση τους να μας εξυπηρετησουν σε οτι τους ζητουσαμε.
Επισης τον Μανωλη τον Καστρουνη που για αλλη μια φορα απεδειξε οτι και ενα εισαγωγικο μηχανημα στα χερια του μπορει να βγαλει τις πραγματικες αρετες του.
Τωρα για το μηχανημα διαβασατε ποιο πανω τις εντυπωσεις των ειδικων,εγω ως απλος χομπιστας θα ελεγα οτι ειναι ενα μηχανημα τις σοβαρης εισαγωγικης κατηγοριας για οικιακη προβολη ,με εικονα που πριν λιγα χρονια ηθελες αρκετα χρηματα για να την παρεις,εχει αφθονο φως (αν και βλεπαμε σε low mode),καλη ευκρινεια,χρωματα,καλη κινηση,αθορυβος,και απο οτι μας ενημερωσε ο ανθρωπος της Epson το κοστος της λαμπας ειναι 98 ευρω.
Ενας προβολεας που αν θα εψαχνα σε αυτη την κατηγορια τιμης θα εβαζε σοβαρη υποψηφιοτητα.

Θα ήθελα με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας ώστε να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου Βιντεοπροβολέα της EPSON EH-TW 6600W – στα Studios της Audio Vision Art __________τέτοια event’s κατά την άποψή μου λείπουν από τον χώρο μας.

Εμείς στην Audio Vision Art προσπαθούμε και θα προσπαθούμε πάντα να σας παρουσιάζουμε τα νέα προϊόντα - στον χώρο του Audio Video συντελώντας έτσι στην σωστή και προπάντων αντικειμενική ενημέρωση σας για επιτυχημένες αγορές.

Επίσης ευχαριστίες στον Κο Μανώλη Καστρουνή για την πολύτιμη γνωστική του εμπειρία ως Calibrator που βοήθησε με την γνωστή του Τεχνική κατάρτιση - αντικειμενικότητα να διεξαχθεί το Event αποκομίζοντας οι περισσότεροι μία πλήρες εικόνα για τον Βιντεοπροβολέα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Κο Δ. Μπότσιο της ΕPSON που μας τίμησε με την παρουσία του στο Event.

Στην AVART προσεχώς θα πραγματοποιηθούν και άλλα Εvent’s με νέα προϊόντα € θα χαρούμε να σας έχουμε ξανά κοντά μας.

Ευχαριστούμε.:SFGSFGSF:

Με εκτίμηση
Από την Audio Vision Art (AVART)
Νίκος Παχής

Καταρχάς, να ευχαριστήσω το κατάστημα για την πρόσκληση και ειδικά τον κ. Παχή. Ήταν μια όμορφη παρουσίαση και ελπίζω να γίνουν και άλλες στο μέλλον. Ευχαριστούμε και τον Μανώλη για την ''περιποίηση'' στο προβολέα.

Ο 6600 είναι ένα αρκετά καλό μηχάνημα στην κατηγορία τιμής που κινείται. Στα θετικά του είναι η πολύ καλή ομοιομορφία φωτεινότητας με φως αρκετό να γεμίσει με άνεση και μεγάλα κάδρα (120'' -130''). Το lens shift για την τοποθέτηση είναι κάτι που έλειπε από την προηγούμενη σειρά, έτσι η εταιρεία φρόντισε να καλύψει την προηγούμενη ανέλπιστη αβλεψία. Λέω ανέλπιστη, διότι οι τρίτσιποι μας έχουν και είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια σε ευκολίες τοποθέτησης ακόμα και στα εισαγωγικά μοντέλα, γι' αυτό μου έκανε εντύπωση η παράλειψη στη σειρά 6.

Η ίριδά του είναι επανασχεδιασμένη και παρότι όχι φαν δεν με ενόχλησε καθόλου σε σημείο που να μην μπορώ σχεδόν να την αντιληφθώ κατά τις μεταβάσεις από τα φωνεινά σε σκοτεινά πλάνα. Δεν είμαι μηχανικός, όμως, υποθέτω ότι κλείνει πιο ομαλά και λιγότερο από προηγούμενες υλοποιήσεις πράγμα που την καθιστά σαφώς πιο διακριτική. Φυσικά, αυτό έχει και το κόστος του υπό την έννοια ότι το κόντραστ (ιδίως το on/off) βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερο επίπεδο από τη σειρά 9. Οι υπότιτλοι κρατούν σταθερά την φωτεινότητά τους κατά τις μεταβάσεις και παλιότερες υλοποιήσεις που θύμιζαν φωτορυθμικό είναι πια παρελθόν. Το ansi του κινήθηκε σε επίπεδα DLP, μιας και είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε δίπλα δίπλα με τον Μπενκ 1500. Κάτι πολύ θετικό για τρίτσιπο αυτής της κατηγορίας.

Η χρωματική του ομοιομορφία κρίνεται ως σχεδόν άριστη, αν και αυτό διαφέρει από κομμάτι σε κομμάτι καθώς και η σύγκλισή του. Ο φακός του δεν δρέπει δάφνες ωστόσο παρουσιάζοντας μια ελαφρά σημειακή διάθλαση φωτός. Παρόλ' αυτά, στο κομμάτι της ευκρίνειας ήταν αρκετά καλός παρουσιάζοντας ομοιόμορφη συμπεριφορά χωρίς χτυπητά και εμφανή προβλήματα από άκρη σε άκρη, στις 96 περίπου ίντσες που τον ανοίξαμε αλλά και σε μεγαλύτερο κάδρο που δοκιμάσαμε (άνω των 120'').

Τα χρώματά του είναι ελαφρώς τσιμπημένα σε φωτεινότητα από μαμά για να δίνουν wow τόνο σε out of the box κατάσταση, κάτι που ρυθμίζεται εύκολα από το μενού του. Το μενού του είναι πλήρες ρυθμιστικών για την κλίμακα του γκρι, το γκάμα και τα χρώματα κρατώντας σχηματικά την μορφή προηγούμενων υλοποιήσεων της εταιρείας.

Η κίνηση των 24άρων ήταν καλή, αν και θα προτιμούσα να συμπεριλαμβάνανε και την επιλογή του interpolation, την οποία δεν παρέχουν στο εν λόγω μοντέλο.

Υπάρχουν πολλά επιμέρους πραγματάκια που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τον εν λόγω προβολέα, όμως, αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν το ansi contrast του σε ημιφωτεινές και φωτεινές σκηνές δίπλα στον DLP ανταγωνισμό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι είμαι DLPάκιας στην εικόνα ειδικά γι' αυτόν τον τομέα, όμως, ο 6600 ομολογώ πως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Δυστυχώς, δεν δοκιμάσαμε 3D ή την ασύρματη μετάδοση, διότι είμαστε κολλημένοι με τα παλιά καλά θέματα (βρε...βάλε το πατερνάκι με τα χρώματα και τη ράμπα. Ποια ράμπα? Του γκαράζ? Όχι, την άλλη με τα γκρίζα κ.ο.κ.:Banane0:).

Γενικά, το θεωρώ ένα τίμιο μηχάνημα για τα χρήματά του που αποδίδει μια αξιοπρεπή εικόνα σε πολλές ίντσες και το οποίο θα αφήσει ευχαριστημένο τον μελλοντικό του κάτοχο. Δεν παίρνει κάπου 10, όμως, σε όλες τις επιμέρους βαθμολογίες είναι αρκετά καλός ώστε να χαρακτηρίζεται από ισορροπία και καλή διαχείρηση. Προσωπικά, μου άρεσε.

πως παιζει 3D καμμια γνωμη ????και αξιζει να δωσει κανεις παραπανω 700ευρο για 9200 εαν δε κανω λαθος,?

πως παιζει 3D καμμια γνωμη ????και αξιζει να δωσει κανεις παραπανω 700ευρο για 9200 εαν δε κανω λαθος,?
Το πόσο αξιζει η παραπανω τιμη θα ελεγα οτι ειναι υποκειμενικο για τον καθενα. Εξαρταται πόσο αυτος αξιολογει την καλυτερη εικονα σε σχεση με τα παραπανω χρηματα.

Για να μαθεις αν και πόσο αξιζει για τις δικες σου αναγκες, η καλυτερη λυση ειναι (αν εισαι Αθηνα) να επισκεφθεις καταστημα με show room οπως π.χ. το συγκεκριμενο καταστημα και να διαπιστωσεις με τα ματια σου αν σου αρεσει η εικονα του 9200 σε σχεση με αυτου.

Οταν δινουμε ενα σεβαστό ποσό για AV καλες ειναι οι γνωμες των αλλων για να εχουμε ενα μπουσουλα στο τι ζηταμε γενικα, αλλα ειδικα για τις αναγκες μας πρεπει να βλεπουμε/ακουμε οταν αυτο ειναι δυνατον για να καταληξουμε σε αριστη αγορα για τις δικες μας αναγκες.

Το πόσο αξιζει η παραπανω τιμη θα ελεγα οτι ειναι υποκειμενικο για τον καθενα. Εξαρταται πόσο αυτος αξιολογει την καλυτερη εικονα σε σχεση με τα παραπανω χρηματα.

Για να μαθεις αν και πόσο αξιζει για τις δικες σου αναγκες, η καλυτερη λυση ειναι (αν εισαι Αθηνα) να επισκεφθεις καταστημα με show room οπως π.χ. το συγκεκριμενο καταστημα και να διαπιστωσεις με τα ματια σου αν σου αρεσει η εικονα του 9200 σε σχεση με αυτου.

Οταν δινουμε ενα σεβαστό ποσό για AV καλες ειναι οι γνωμες των αλλων για να εχουμε ενα μπουσουλα στο τι ζηταμε γενικα, αλλα ειδικα για τις αναγκες μας πρεπει να βλεπουμε/ακουμε οταν αυτο ειναι δυνατον για να καταληξουμε σε αριστη αγορα για τις δικες μας αναγκες.
Αμ δε που δεν υπαρχει δυνατοτητα για αθηνα.........

Αμ δε που δεν υπαρχει δυνατοτητα για αθηνα.........
Αμα ειναι να δωσεις π.χ. 1-2 χιλιαρικα για καποια αγορα, πιστευω οτι ενα ταξιδακι αξιζει, εκτος κι αν υπαρχουν ειδικοι λογοι που δεν μπορεις.

το λογικο αυτο ειναι τον 9200 τον εχω δει πριν 7 μηνες αλλα εαν υποθετηκα ο 9200 παιρνει 9 στα 10 ο 6600 ποσο ?

Προσωπικά χωρίς να έχω δει κανένα θεωρώ ότι ο 6600 δεν τα αξίζει τα λεφτά του εκτός και αν σκοπεύεις να κάνεις απόσβεση με πολλές ώρες χρήσης και πολλές αλλαγές σε λάμπα. Δηλαδή αν σκοπεύεις να βλέπεις σχεδόν τα πάντα στον προβολέα. Αλλιως θα πήγαινα στον 7200 στο συγκεκριμένο budget. Αν είχα τα λεφτά θα τα έδινα για τον 9200. Εδώ το προβόλι (καλά μη βαράτε) σε εντυπώσεις έχει εκπλήξει και τους γνωστούς άγνωστους JVCάκιδες

Απάντηση: Re: Παρουσίαση του Epson TW6600 στην Avart

ευχαριστω πολλη τελικα θα παω για 9200!!!!!!!