Καταρχάς, να ευχαριστήσω το κατάστημα για την πρόσκληση και ειδικά τον κ. Παχή. Ήταν μια όμορφη παρουσίαση και ελπίζω να γίνουν και άλλες στο μέλλον. Ευχαριστούμε και τον Μανώλη για την ''περιποίηση'' στο προβολέα.
Ο 6600 είναι ένα αρκετά καλό μηχάνημα στην κατηγορία τιμής που κινείται. Στα θετικά του είναι η πολύ καλή ομοιομορφία φωτεινότητας με φως αρκετό να γεμίσει με άνεση και μεγάλα κάδρα (120'' -130''). Το lens shift για την τοποθέτηση είναι κάτι που έλειπε από την προηγούμενη σειρά, έτσι η εταιρεία φρόντισε να καλύψει την προηγούμενη ανέλπιστη αβλεψία. Λέω ανέλπιστη, διότι οι τρίτσιποι μας έχουν και είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια σε ευκολίες τοποθέτησης ακόμα και στα εισαγωγικά μοντέλα, γι' αυτό μου έκανε εντύπωση η παράλειψη στη σειρά 6.
Η ίριδά του είναι επανασχεδιασμένη και παρότι όχι φαν δεν με ενόχλησε καθόλου σε σημείο που να μην μπορώ σχεδόν να την αντιληφθώ κατά τις μεταβάσεις από τα φωνεινά σε σκοτεινά πλάνα. Δεν είμαι μηχανικός, όμως, υποθέτω ότι κλείνει πιο ομαλά και λιγότερο από προηγούμενες υλοποιήσεις πράγμα που την καθιστά σαφώς πιο διακριτική. Φυσικά, αυτό έχει και το κόστος του υπό την έννοια ότι το κόντραστ (ιδίως το on/off) βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερο επίπεδο από τη σειρά 9. Οι υπότιτλοι κρατούν σταθερά την φωτεινότητά τους κατά τις μεταβάσεις και παλιότερες υλοποιήσεις που θύμιζαν φωτορυθμικό είναι πια παρελθόν. Το ansi του κινήθηκε σε επίπεδα DLP, μιας και είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε δίπλα δίπλα με τον Μπενκ 1500. Κάτι πολύ θετικό για τρίτσιπο αυτής της κατηγορίας.
Η χρωματική του ομοιομορφία κρίνεται ως σχεδόν άριστη, αν και αυτό διαφέρει από κομμάτι σε κομμάτι καθώς και η σύγκλισή του. Ο φακός του δεν δρέπει δάφνες ωστόσο παρουσιάζοντας μια ελαφρά σημειακή διάθλαση φωτός. Παρόλ' αυτά, στο κομμάτι της ευκρίνειας ήταν αρκετά καλός παρουσιάζοντας ομοιόμορφη συμπεριφορά χωρίς χτυπητά και εμφανή προβλήματα από άκρη σε άκρη, στις 96 περίπου ίντσες που τον ανοίξαμε αλλά και σε μεγαλύτερο κάδρο που δοκιμάσαμε (άνω των 120'').
Τα χρώματά του είναι ελαφρώς τσιμπημένα σε φωτεινότητα από μαμά για να δίνουν wow τόνο σε out of the box κατάσταση, κάτι που ρυθμίζεται εύκολα από το μενού του. Το μενού του είναι πλήρες ρυθμιστικών για την κλίμακα του γκρι, το γκάμα και τα χρώματα κρατώντας σχηματικά την μορφή προηγούμενων υλοποιήσεων της εταιρείας.
Η κίνηση των 24άρων ήταν καλή, αν και θα προτιμούσα να συμπεριλαμβάνανε και την επιλογή του interpolation, την οποία δεν παρέχουν στο εν λόγω μοντέλο.
Υπάρχουν πολλά επιμέρους πραγματάκια που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τον εν λόγω προβολέα, όμως, αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν το ansi contrast του σε ημιφωτεινές και φωτεινές σκηνές δίπλα στον DLP ανταγωνισμό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι είμαι DLPάκιας στην εικόνα ειδικά γι' αυτόν τον τομέα, όμως, ο 6600 ομολογώ πως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
Δυστυχώς, δεν δοκιμάσαμε 3D ή την ασύρματη μετάδοση, διότι είμαστε κολλημένοι με τα παλιά καλά θέματα (
βρε...βάλε το πατερνάκι με τα χρώματα και τη ράμπα. Ποια ράμπα? Του γκαράζ? Όχι, την άλλη με τα γκρίζα κ.ο.κ.:Banane0

.
Γενικά, το θεωρώ ένα τίμιο μηχάνημα για τα χρήματά του που αποδίδει μια αξιοπρεπή εικόνα σε πολλές ίντσες και το οποίο θα αφήσει ευχαριστημένο τον μελλοντικό του κάτοχο. Δεν παίρνει κάπου 10, όμως, σε όλες τις επιμέρους βαθμολογίες είναι αρκετά καλός ώστε να χαρακτηρίζεται από ισορροπία και καλή διαχείρηση. Προσωπικά, μου άρεσε.