ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ JVC HD-1 1080P ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ AVCLUB! ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ;

Στρατηγέ καλορίζικος. Για πές μας διαφορές blue ray και hd-dvd στο εργαλείο. Ποιό σου άρεσε περισσότερο?

@ Κωστα Παπ.

Συμφωνουμε ως προς το τελευταιο -bye-

@ Μπαμπης

Οι πρωτες ειναι με 576p στον ντιλα απο το ps3 ??

Last edited:
Μπάμπη καλορίζικο το μηχανάκι σου.
Τα screenshots από αυτό το DVD του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ είναι από την ταινία "The Shawshank Redemtion. Δεν την έχεις σε HD; Με ελληνικά βεβαίως.
Μήπως πρέπει να στείλω κανέναν σκληρό;

Μαύρη Μαυρίλα πλάκωσε, Μαύρη σαν Καλιακούδα Νο2

Συγνώμη που γράφω την άποψη μου σε τεύχη αλλά δεν είχα εχθές το χρόνο...

Είχα μείνει στους 300 και συνεχίζω... Γιατί να ξαναπάω σινεμά;;; Το μαύρο του Ντίλα ήταν καλύτερο... Καλύτερο απ' όλες τις απόψεις. Τα χρώματα πιο φυσικά και η οθόνη τεράστια... Στο τρέιλερ των 300 είδα λεπτομέρειες που δεν είχα δει στον κινηματογράφο και ας προσπάθησα να τις δω... Λεπτομέρειες που ακόμα και ο περλ τις είχε αλλά όχι τόσο "τρισδιάστατες"...
Τι να πω για το SD υλικό;;; Βάζεις πλέον ένα DVD και ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ την ταινία σου. Θαυμάζεις τα χρώματα, την κίνηση, τις λεπτομέρειες, καμιά φορά απορροφείσαι από αυτά και χάνεις το σενάριο, αλλά δεν πειράζει... Σταρ ουόρς, ρίντικ ότι και αν είδαμε ήταν χάρμα οφθαλμών. Ένας Ντίλα που σου έκλεινε το μάτι σε κάθε σκοτεινή σκηνή... Ατάκα στο μαύρο που η κόρη του ματιού δεν είχε το χρόνο ν' ακολουθήσει στις εναλλαγές του...
Και βέβαια όταν παίξανε τα HD κλιπάκια... Ωρε Νίλα αυτός ο Ντίλα... Με έκανε να σκεφτώ, πόσο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα στο μέλλον;;; Αντικείμενα μεγέθους 10 πίξελ καταλάβαινες τι ήταν. Αυτοκινητάκια στο βάθος του πεδίου, που έβλεπες τη μάρκα τους, άνθρωποι που ξεχώριζες το φύλο τους... 10 πίξελ γεμάτα πληροφορίες... Τα μπλου ρέι και HD DVD διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο και με άφηναν με ανοιχτό το στόμα... Πλησίαζα στα 50 εκ. να δω πίξελ αλλά μάταια. Χρώματα ζωντανά, όχι απαραίτητα φυσικά (αυτό διορθώνεται κατά βούληση) αλλά "φωτογραφικά". Και ήχος.... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ... η εικόνα μιλούσε και μάλιστα σε DTS... έβλεπες τα χρώματα να σκάνε με απόλυτη λεπτομέρεια από μπροστά, δεξιά, αριστερά περιφερειακά... Και ακόμα με κλειστό τον ενισχυτή το έδαφος κουνιόταν όποτε ο Ντίλα έδειχνε έκρηξη...

Όποιος δεν έχει προβολέα και διαθέτει το ανάλογο μπάτζετ, μπορεί άφοβα να επιλέξει το Ντίλα, να μην περιμένει να βγει άλλος, να πάρει το Ντίλα και να απολαύσει ταινίες σπίτι του, σε ότι πανί θέλει, σε όποια απόσταση θέλει με όποια πηγή επιθυμεί... Να μην περιμένει να έρθει ο ΣΙΛΑ ή ο ΞΕΜΠΙΚΙΛΑ ή ο ΑΜΠΕΜΠΕ ΜΠΙΚΙΛΑ... Γιατί θα περιμένει συνέχεια... Μία από τις καλύτερες επιλογές σήμερα (αν όχι η καλύτερη) είναι ο Ντίλα...

Σε σχέση με τον περλ... Καμία σχέση... Ο περλ στα μάτια μου έχανε σε όλα τα σημεία. Ήταν θολός, ξεθωριασμένος, δίχως μαύρο, χωρίς ρεαλισμό. Σαφώς και οι αντανακλάσεις και το λίγο φως που έμπαινε κρυφά από τις κουρτίνες τον έκαναν να υστερούν, μα ο Ντίλα και με τέρμα τα φώτα ΕΠΑΙΖΕ... Αδικήθηκε ο περλ;;; Όχι δεν αδικήθηκε... Μπορεί η διαφορά τους σε σκοτεινότερο περιβάλλον να είναι μικρότερη αλλά θα είναι διαφορά... Ο περλ θα έχανε... Στο σπίτι μου δεν έχανε καθόλου... Ήταν σαν τον Ντίλα... Αλλά σπίτι μου (δυστυχώς) δεν έχω Ντίλα να τον βάλω δίπλα δίπλα...

Τέλος ευχαριστώ τους διοργανωτές και τους οικοδεσπότες για την υπέροχη παρουσία. Τον Ντίνο για τον προβολέα. Τον Ντίνο για τον προβολέα. Τον Ντίνο για τον προβολέα. Τον Ντίνο για τον προβολέα.Την ωραία παρέα, για το σύνολο της βραδιάς και το "μειτ" μου Χρήστο για τις πολύτιμες συμβουλές του (ρε, δε θα σε πιάσω στα χέρια μου;;;)...

Και τελειώνω με μία μαντινάδα:

Προβόλι αν θέλεις δυνατό και σκοτεινιά μαυρίλα,
βάλε μια ταινία στο DVD και ξέχνα τα υπόλοιπα γιατί τελικά δεν απολαμβάνουμε τίποτα....

Υ.Γ. Πότε είναι το επόμενο συγκριτικό;;;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ JVC HD-1 1080P ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ AVCLUB!

Ντίνο μην ανησυχείς και εγώ αλλάζω εύκολα μυαλό
παρόλο που ο χώρος είναι 4x6 με καθαρό για την
απόσταση θέασης 4x4.

Τα μυαλά της γυναίκας μου ποιος τα αλλάζει?????????
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Με βλέπω να κοιμάμαι στα παγκάκια:BDGBGDB55: :grinning-smiley-043

Καλά λέμε τώρα.........
Δεν με βλέπω να αντέχω πάνω από κανά χρόνο ακόμα χωρίς προβόλι...:grinning-smiley-043

.........Αλέξη μια από τα ίδια, όμως εγώ θα έχω την πολυτέλεια να τον κρεμάσω στην δουλειά.-bye-

Και να προσθέσω ότι φαίνεται κυρίως στο μπακ γκράουντ, εκεί δηλαδή που τα πλάνα είναι θολά... Αλλά απ'ότι έμαθα θα μειωθεί ο κόκκος με το χρόνο, όταν στρώσουν τα πάνελ... Σωστά;;;

Απάντηση: Re: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ JVC HD-1 1080P ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ AVCLUB! ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ;

Και να προσθέσω ότι φαίνεται κυρίως στο μπακ γκράουντ, εκεί δηλαδή που τα πλάνα είναι θολά... Αλλά απ'ότι έμαθα θα μειωθεί ο κόκκος με το χρόνο, όταν στρώσουν τα πάνελ... Σωστά;;;

Εαν εννοεις αυτο που σου ειπα προχθες, κατεμε ειναι σωστο.

Σε οσους προβολεις εχω δει εγω και ειχα τη δυνατοτητα να τους δω και καινουργιους και μετα απο 80-100 ωρες, αυτο το "βρασιμο" που το λεω εγω, ειχε μειωθει αρκετα , σε αλλους δε ειχε φυγει.

Τωρα με το dila, θα αποδειχθει μετα απο ωριτσες.....

Μπάμπη καλορίζικο το μηχανάκι σου.
Τα screenshots από αυτό το DVD του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ είναι από την ταινία "The Shawshank Redemtion. Δεν την έχεις σε HD; Με ελληνικά βεβαίως.
Μήπως πρέπει να στείλω κανέναν σκληρό;

Μιχάλη αυτά είναι αυτονόητα... Δεν τα ρωτάνε...
Εννοείται οτι την επόμενη φορά που θα κατέβεις κουβαλάς και το σκληρό....
icon12.gif

Προσοχή!
Αναφέρομαι σε κόκκο του φιλμ, που υπάρχει και στο σινεμά αλλά δεν τον βλέπουμε, γιατί έχουνε πολλύυυυ καλά μηχανήματα.:violent-smiley-030:

Εισαι σιγουρος οτι αναφερεσε σε κοκκο του φιλμ Παναγιωτη ?

Ξερεις ποια ειναι η σχεση διαστασολογικα , του κοκκου του φιλμ, με αυτη ενος πανελ 1920 1080 ?

Επειδή βλέπω οτι τα περισσότερα σχόλια είναι σχεδόν διθυραμβικά...θα το "πάρω" λίγο αλλιώς... Θα γίνω λίγο αιρετικός... :smile:
Λοιπόν, μάλλον άρχισα να συνηθίζω τον HD1... Χθές το βράδυ το μαύρο του σε κάποια δύσκολα σημεία μου φάνηκε βαθύ γκριζουλάκι... Άντε βαθύ μολυβί.
Σίγουρα είναι το καλύτερο μαύρο που έχω δεί σε ψηφιακό αλλά απόλυτο μαύρο δεν είναι.
Τώρα θα μου πείτε... Τον κινηματογράφο δεν προσπαθούμε να προσομοιώσουμε; Μήπως έχει απόλυτο μαύρο ο κινηματογράφος; Όχι βέβαια, ο HD1 σίγουρα έχει καλύτερο.
Απλά το γράφω για να σας πώ οτι δεν υπάρχει τέρμα σ' αυτό το τρυπάκι... Μόλις συνηθίσεις το καλό αναζητάς το καλύτερο.
Το σίγουρο είναι οτι δεν ξαναγυρίζεις πίσω. Μέ τίποτε.

Επειδή βλέπω οτι τα περισσότερα σχόλια είναι σχεδόν διθυραμβικά...θα το "πάρω" λίγο αλλιώς... Θα γίνω λίγο αιρετικός... :smile:
Λοιπόν, μάλλον άρχισα να συνηθίζω τον HD1... Χθές το βράδυ το μαύρο του σε κάποια δύσκολα σημεία μου φάνηκε βαθύ γκριζουλάκι... Άντε βαθύ μολυβί.
Σίγουρα είναι το καλύτερο μαύρο που έχω δεί σε ψηφιακό αλλά απόλυτο μαύρο δεν είναι.
Τώρα θα μου πείτε... Τον κινηματογράφο δεν προσπαθούμε να προσομοιώσουμε; Μήπως έχει απόλυτο μαύρο ο κινηματογράφος; Όχι βέβαια, ο HD1 σίγουρα έχει καλύτερο.
Απλά το γράφω για να σας πώ οτι δεν υπάρχει τέρμα σ' αυτό το τρυπάκι... Μόλις συνηθίσεις το καλό αναζητάς το καλύτερο.

Βαλε μεσα και τον παραγοντα χωρο.....

Μπάμπη τρείς χώροι, τρια διαφορετικά επίπεδα μαύρου(όχι μετρημενα αλλα από θέμα αίσθησης)

Re: Απάντηση: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ JVC HD-1 1080P ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ AVCLUB! ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ;

Μπάμπη τρείς χώροι, τρια διαφορετικά επίπεδα μαύρου(όχι μετρημενα αλλα από θέμα αίσθησης)

Και ας μου επιτραπεί αυτή η αυθαιρεσία...

Έξι διαφορετικά μάτια, τρία διαφορετικά μαύρα πάλι από άποψη αίσθησης...

Υπάρχει μαθηματικό μοντέλο επιλογής καλύτερου λόγου μαύρου προβολέα προς φωτισμό χώρου;;;

Διευκρινίστε μου κατι πλιζ.....

...οταν λετε μαυρο τι εννοειται?

Μαυρο πατερν, μαυρο μες την εικονα, μαυρο με καμενες διαβαθμισεις, μαυρο σε φωτεινο πλανο, μαυρο χωρις blooming, μαυρο χωρις ανακλασεις χωρου, μαυρο με "εξυπνους" τονους μπλε , μαυρο χωρις πεπλο ........τι μαυρο τελικα ??

Διευκρινίστε μου κατι πλιζ.....

...οταν λετε μαυρο τι εννοειται?

Μαυρο πατερν, μαυρο μες την εικονα, μαυρο με καμενες διαβαθμισεις, μαυρο σε φωτεινο πλανο, μαυρο χωρις blooming, μαυρο χωρις ανακλασεις χωρου, μαυρο με "εξυπνους" τονους μπλε , μαυρο χωρις πεπλο ........τι μαυρο τελικα ??

Αν συνεχίσεις έτσι σε λίγο θα νομίζω οτι μπαίνει ο Κεφάλας με το δικό σου κωδικό... :flipout: