Partition magic η Acronis disk director

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Ποιο απο τα δυο ?

Παιζουν σωστα και στα vista?

To norton λεει υποστηριζει και ntfs, το disk director?

Ξερει κανεις ? Τα εχει δουλεψει ??

Θενκς !!

Nα κανω partition στο δισκο, που ειναι ηδη εγκατεστημενα τα xp , χωρις να τα χασω , και να ξεκινησω τα vista.

Για καλό και για κακό, όποιο και αν χρησιμοποιήσεις, πάρε πρώτα ένα image του δίσκου.. (όχι ότι δεν θα έπαιρνες.. :p )

Όλα αυτά τα προγράμματα έχουν την τάση να σκάνε εκεί που δεν το περιμένεις, και όταν γίνεται αυτό λες bye-bye στα δεδομένα σου..

Επισης για image του δισκου χρησιμοποιησε με τρελλα το acronis ......μακραν καλυτερο του Ghost και πολυ πιο γρηγορο...

Θενκ γιου !!!

Ολα αυτα τα θεματα ειναι που γυρνουν στο μυαλο μου.

Τελικα εκανα την κινηση , και μιας και το παλιο ghost που ψιλοδουλευα ηθελε ανανεωση, ειπα να τα κανω ολα μαζι.

Αγορασα (ακους Ρουλη?) λοιπον τα παρακατω.....

Acronis True Image 11 Home
Acronis Disk Director Suite 10.0
Acronis Migrate Easy 7.0
Acronis Extended Download Service

..τα οποια και κατεβαινουν.

Θα κανω τα backup μου και τα partition πως θελω , και θα κρατησω μετα και ενα δισκο κλονο εξω στο ντουλαπι για να ειμαι ησυχος....!!

Εγω μια φορα χρειαστηκε να κανω restore το laptop (vista) με True Image και εσκασε....
Οποτε δεν εχω πλεον καμμια εμπιστοσυνη σε αυτα τα προγραμματα..

Nα κανω partition στο δισκο, που ειναι ηδη εγκατεστημενα τα xp , χωρις να τα χασω , και να ξεκινησω τα vista.
φτου τωρα το είδα ! μολις εκάνα ακριβώς το ιδιο , αλλά με partition magik , δούλεψε άψογα , και τα vista κάνανε και multimenu στο boot , μια ανωμαλία μόνο που προεκηψε ήτα οτι το dvd με τα vista δεν κάνανε install απο καθαρό σύστημα :huh2: και κρέμαγε η εγκατάσταση , οταν τα ξεκίνισα μέσα απο τα xp τρέξανε μια χαρά !!

Μα τα λαπτοπ εχουν δικο τους restore σε κρυφο παρτισιον...!

Οχι αν εχεις κανει dual boot με vista και προσπαθησεις να κανεις restore στα vista...:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
icon8.gif
icon8.gif
icon8.gif

Re: Απάντηση: Partition magic η Acronis disk director

Καλύτερα πάρε ένα linux live cd, όπως το ubuntu, κάνε boot από εκεί και φτιάξε partitions με το εργαλείο του linux. Κάνει ακόμα και ntfs, το έχω δοκιμάσει.

Εννοείται πως πρώτα θα έχεις κάνει defrag το δίσκο που θες να "σπάσεις" και θα έχεις μεταφέρει όλα του τα δεδομένα στην αρχή του.

Re: Απάντηση: Partition magic η Acronis disk director

Εγω μια φορα χρειαστηκε να κανω restore το laptop (vista) με True Image και εσκασε....
Οποτε δεν εχω πλεον καμμια εμπιστοσυνη σε αυτα τα προγραμματα..

Aν κρατας το image σε αλλο δισκο δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα.
To Acronis true image που αγορασε ο Χρηστος ειναι οτι καλυτερο μου εχει συμβει στα στησιματα software.

Χρονος restore με συστημα windows Pro Xp,με ολα τα updates απο Microsoft.........6 λεπτα!!!!

Χρονος restore με συστημα windows Pro Xp,με ολα τα updates με ολα τα updates απο Microsoft και ολα τα softwares για το HTPC συν Νero και οτι φανταστειτε.......................14 λεπτα !!!

Εχω ξεχασει ποτε εκανα φορματ τελευταια φορα -bye-

ασε Ναθ, το ειχα σε dvd το backup και απλα...εβγαλε λαθος οταν το περνουσα απο boot! Κοινως οταν το χρειαστηκα ηταν αχρηστο...

Αυτού του είδους τα utilities λειτουργούν σε τόσο χαμηλό επίπεδο, που είναι σχετικά εύκολο να γίνει η "στραβή". Το παθαίνουν όλα τους, κατά καιρούς.

Μεταξύ των λύσεων που υπάρχουν, θα συμφωνήσω με τον Ναθ ότι το καλύτερο είναι της Acronis.

Είναι να μην σου κάτσει η στραβή, έχω και το Ghost και το Partition Magic, έχω κάνει το image σε εξωτερικό και περιμένω να την "πάθω" για να σας πω εντυπώσεις.

info....

Εκανα αλλαγη τον system disk (500gb) που ειχα με νεο (1τb).

Ο πρωτος ηταν χωρισμενος σε δυο παρτισιον. Ενα 100 γιγα κι το αλλο τα υπολοιπα.
Εκανα με το acronis κλονο του δισκου με αυτοματη αναπροσαρμογη των χωρων του νεου δισκου, μαζι με την επιλογη που ειχε για σβησιμο του παλιου (500) και δημιουργια νεου παρτισιον σε αυτον κατευθειαν( ναι ξερω πηρα λαλακισμενο ρισκο) .
Δουλεψε υποδειγματικα.
Οσον αφορα το χρονο εκτελεσης, ηταν καποιες ωρες, αλλα το θεωρω λογικο γιατι γιναν ολα μαζι και ο παλαιος 500αρης ηταν σχεδον γεματος.

Ποντος στο acronis απο μενα....