PARTNER FOR DALI 6 CONCEPT?

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Ειμαι στην τελικη για να συνδυασω τα dali 6 concept
με εναν απο τους παρακατω :
yamaha 1067-2067 (τον ποιο value for money)
onkyo 808
pioneer lx-73
Denon δεν προτεινω (πρων κατοχος του 1707 , θα ηθελα μια αλλαγη)
Ποιος πιστευεται οτι δενει καλυτερα? 60% ταινιες-40 % μουσικη

Δεν έχω ακούσει τα concept αλλά τα icon... καμία σχέση θα μου πεις και θα έχεις δίκιο...

Αν επρόκειτο για τα icon θα σου έλεγα να αποφύγεις τον pioneer λόγω της μονάδας των υψηλών συχνοτήτων των icon, ίσως να είχες κάποια θέματα λαμπρότητας με τους pioneer.

Τώρα με τα concept μας λες εσύ αν έχουν αυτήν την λαμπρότητα...
- αν όχι ο pioneer θα ματσάρει όμορφα...
- αν ναι, πήγαινε προς Υamaha που μια μικρή μουντάδα την έχουν στα γενικά...

Τα concept από specs φαίνονται ευκολοδήγητα και με αρκετά μπάσα, πιστεύω ότι θα οδηγηθούν καλά απ´όλους όσους ανέφερες...

Καλή επιλογή!

Re: Απάντηση: PARTNER FOR DALI 6 CONCEPT?

Δεν έχω ακούσει τα concept αλλά τα icon... καμία σχέση θα μου πεις και θα έχεις δίκιο...

Αν επρόκειτο για τα icon θα σου έλεγα να αποφύγεις τον pioneer λόγω της μονάδας των υψηλών συχνοτήτων των icon, ίσως να είχες κάποια θέματα λαμπρότητας με τους pioneer.

Τώρα με τα concept μας λες εσύ αν έχουν αυτήν την λαμπρότητα...
- αν όχι ο pioneer θα ματσάρει όμορφα...
- αν ναι, πήγαινε προς Υamaha που μια μικρή μουντάδα την έχουν στα γενικά...

Τα concept από specs φαίνονται ευκολοδήγητα και με αρκετά μπάσα, πιστεύω ότι θα οδηγηθούν καλά απ´όλους όσους ανέφερες...

Καλή επιλογή!

βοηθησε τι εννοεις με την λαμπροτητα? με τον ονκυο δεν ασχοληθηκες βλεπω! γιατι δεν δενει? δεν τον εμπιστευεσαι?

Τι ρωτάς βρε συ, αφού ότι και να σου πούμε εμείς εσύ ΟΝΚΥΟ θα πάρεις... :flipout:
oχι - οχι αρχιζω να αναθεωρω , μαλλον προς yamaha με βλέπω αλλα ο 2067 "τσιμπάει" λιγο στην τιμή. Κώστα μεταξύ του 2067 και του lx-73?

Και ο 808 στα ίδια επίπεδα είναι, αν σου κάνει για κάποιο λόγο αυτός μια χαρά...

Απλά επειδή η τιμή του εδώ είναι τσιμπημένη αναγκαστικά θα παραγγείλεις απ' έξω... προσωπικά προσπαθώ να το αποφεύγω και το ίδιο προτείνω και σε άλλους...

Όσον αφορά την λαμπρότητα...

ΛΑΜΠΡΟΣ ΗΧΟΣ
Οταν ένα μηχάνημα υπερτονίζει τα άνω μεσαία και τα τις πρώτες οκτάβες των πρίμων.

Πολλοί χομπίστες κι ιδιαίτερα οι νέοι στον χώρο,πολλές φορές αρχικά εντυπωσιάζονται,απο αυτήν την ψευδαίσθηση επιπλέον "ζωντάνιας".Μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα συνεχών ακροάσεων,απλά κουράζει και δεν επιτρέπει την απόλαυση της μουσικής.

Το αντίθετο,είναι ο λεγόμενος "ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ" χαρακτήρας,που επέρχεται με τον υποτονισμό των αντίστοιχων περιοχών του φάσματος.

απο παροχες και ευκολιες πιο μπροστα ειναι ο pio και ο ονκυο , απο damping factor o γιαμι ειναι στα <150 ο ονκυο μονο στο 60 ο pio ξερει κανεις? γιατι και αυτος μαλλον ειναι ενας σημαντικος παραγοντας επιλογης

Πιστεύω πως ο Onkyo είναι ο πιο μουσικός και από τους τρεις, οπότε νομίζω πως θα σε ευχαρίστηση περισσότερο. Στο Home Theater νομίζω πως και με τους τρεις θα είσαι μια χαρά με τον Yamaha 2067 τελευταίο, είναι ο πιο ακριβός και με τα χειρότερα από τους τρεις χαρακτηρίστηκα.