PASS INT-30 ή PASS INT-150

Τους τελικούς της AUDIA σε τάξη Α τους έχεις ακούσει;Εξαιρετικά μηχανήματα και σε καλές τιμές...

Μην βιάζεσαι...Είναι αρκετά τα χρήματα τώρα...Περισσότερα απο τις άλλες φορές...

1.Δεν μπορώ να τους ακούσω......Ειναι πολύ δύσκολο τελως πάντων (Κατοικώ Ιωάννινα)
2.Θέλω ολοκληρωμένο

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά εγώ θα συμβούλευα να κάτσεις στα αυγά σου ... ο υπάρχων ενισχυτής είναι ήδη καλός και σε ''συμμετρία'' με το υπόλοιπο σύστημα σου, τόσο σε ηχητικό επίπεδο όσο και σε θέμα κόστους ...

Φοβάμαι ότι μία τέτοια επένδυση (παρότι τα Pass είναι εξαιρετικά μηχανήματα) δεν θα δείξει τα λεφτά της, ούτε και θα ανέβεις τόσο πολύ σε ήχο που να χαρείς πραγματικά... μάλλον σε μαύρες σκέψεις θα μπεις αν τελικά άξιζε η δαπάνη ...

Από την πρώτη μέρα που μας παρουσίασες το σύστημα σου, έχω παρατηρήσει ότι ψάχνεσαι για αλλαγές... χαλάρωσε λίγο, ζήσε με το σύστημα, άκου μουσικούλα, αγόρασε δίσκους...

Φιλικά

Εγω θα ελεγα αν το υπολοιπο συστημα σου (ηχεια - πηγη) και φυσικα ο χωρος εχει τις δυνατοτητες, να σου δωσουν τις μεγαλες διαφορες που περιμενεις απο το ενισχυτη.

Απάντηση: Re: PASS INT-30 ή PASS INT-150

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά εγώ θα συμβούλευα να κάτσεις στα αυγά σου ... ο υπάρχων ενισχυτής είναι ήδη καλός και σε ''συμμετρία'' με το υπόλοιπο σύστημα σου, τόσο σε ηχητικό επίπεδο όσο και σε θέμα κόστους ...

Φοβάμαι ότι μία τέτοια επένδυση (παρότι τα Pass είναι εξαιρετικά μηχανήματα) δεν θα δείξει τα λεφτά της, ούτε και θα ανέβεις τόσο πολύ σε ήχο που να χαρείς πραγματικά... μάλλον σε μαύρες σκέψεις θα μπεις αν τελικά άξιζε η δαπάνη ...

Από την πρώτη μέρα που μας παρουσίασες το σύστημα σου, έχω παρατηρήσει ότι ψάχνεσαι για αλλαγές... χαλάρωσε λίγο, ζήσε με το σύστημα, άκου μουσικούλα, αγόρασε δίσκους...

Φιλικά

Δε με στενοχωρείς ....Ισα Ισα με βάζεις σε σκέψεις....
Εκεί που υποστήριζα οτι θα μείνω για αρκετά χρόνια με το υπάρχον σύστημα,μου μπήκε να αλλάξω κάποια απο ατα "συστατικά".
Και να σκεφτείς ότι απο αυτο που ακούω ειμαι ευχαριστημένος:music-smiley-005:
Αλλά ο "κάλλος" στον εγκέφαλο ειναι "σφηνωμένος":flipout:

Re: Απάντηση: Re: PASS INT-30 ή PASS INT-150

Δε με στενοχωρείς ....Ισα Ισα με βάζεις σε σκέψεις....
Εκεί που υποστήριζα οτι θα μείνω για αρκετά χρόνια με το υπάρχον σύστημα,μου μπήκε να αλλάξω κάποια απο ατα "συστατικά".
Και να σκεφτείς ότι απο αυτο που ακούω ειμαι ευχαριστημένος:music-smiley-005:
Αλλά ο "κάλλος" στον εγκέφαλο ειναι "σφηνωμένος":flipout:

Φιλε ,αφου σου εχει μπει στο ματι ο pass xa30 σε συμβουλευω να τον παρεις ,εαν δεν τον παρεις θα ειναι συνεχεια στο μυαλο σου σαν μια γκομενα που γουσταρεις, ειναι πολυ καλο κομματι ,αλλωστε μια ζωη την εχουμε .
φιλικα Ηλιας

Φιλικά

x2...
x3...
x1000...

Εντάξει...Ας μην δημιουργούμε ενοχές κι αναστολές στον φίλο.

Αν μπορεί και θέλει γιατί όχι...Πάντα υπάρχει το καλύτερο.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω ή επί το απλούστερο δάσκαλε που δίδασκες...-bye-

Αγαπητε Jolk,πραγματικα με εβαλε σε σκεψεις η αλλαγη της συμπεριφορας σου.Κανοντας μια μεταναλυση στο γνωστο post σου για το συστημα σου και βλεποντας τον τοτε ενθουσιασμο σου,προκυπτει μια ανακολουθια λογων και εργων.Ειναι δυνατον τοσο συντομα να σπευδεις σε αλλαγη του συστηματος,ενω ακομα μπορει να ειναι σε φαση στρωσιματος?Και γιατι να φταιει ο ενισχυτης,και οχι τα ηχεια,η οτι αλλο υπαρχει στο συστημα?Μην ενθουσιαζεσαι με τα μηχανηματα τοσο ευκολα,ουτε να τα απαξιωνεις εξισου ευκολα,μην ξεχνας οτι ειναι μονο το μεσον.Πηγαινε στου Τακη στο μωλο να πιεις κανενα τσιπουρο,και τα ξαναλεμε.Φιλικα.

Ως κάτοχος του Audia Flight 3, όπως και του Clearaudio Balance pre/amp 2x50 τάξης Α, μπορώ να πω ότι σαφώς και έχει βάση η σκέψη του jolk για αναβάθμιση με Pass Int-30.

Και δεν ήταν καθόλου υπερβολικός ο ενθουσιασμός του για τον Audia, που έχει ιδιαίτερα ξεσηκωτικό άκουσμα.

Αν κάποιος θέλει να αναβαθμιστεί στους 6 μήνες ή στον έναν χρόνο είναι δικαίωμά του, οπότε είναι άτοπη η οποιαδήποτε ψυχανάλυση.

Ως κάτοχος του Audia Flight 3, όπως και του Clearaudio Balance pre/amp 2x50 τάξης Α, μπορώ να πω ότι σαφώς και έχει βάση η σκέψη του jolk για αναβάθμιση με Pass Int-30.

Και δεν ήταν καθόλου υπερβολικός ο ενθουσιασμός του για τον Audia, που έχει ιδιαίτερα ξεσηκωτικό άκουσμα.

Αν κάποιος θέλει να αναβαθμιστεί στους 6 μήνες ή στον έναν χρόνο είναι δικαίωμά του, οπότε είναι άτοπη η οποιαδήποτε ψυχανάλυση.

:SFGSFGSF:

Αγαπητε Jolk,πραγματικα με εβαλε σε σκεψεις η αλλαγη της συμπεριφορας σου.Κανοντας μια μεταναλυση στο γνωστο post σου για το συστημα σου και βλεποντας τον τοτε ενθουσιασμο σου,προκυπτει μια ανακολουθια λογων και εργων.Ειναι δυνατον τοσο συντομα να σπευδεις σε αλλαγη του συστηματος,ενω ακομα μπορει να ειναι σε φαση στρωσιματος?Και γιατι να φταιει ο ενισχυτης,και οχι τα ηχεια,η οτι αλλο υπαρχει στο συστημα?Μην ενθουσιαζεσαι με τα μηχανηματα τοσο ευκολα,ουτε να τα απαξιωνεις εξισου ευκολα,μην ξεχνας οτι ειναι μονο το μεσον.Πηγαινε στου Τακη στο μωλο να πιεις κανενα τσιπουρο,και τα ξαναλεμε.Φιλικα.

Αγαπητέ Quader θέλω ψυχνάληση είναι γεγονός.....
Να σκεφτείς ότι πριν 1 χρόνο πήρα το Log.Squuez.Touch το πούλησα σε ενα παλληκάρι στη Ρόδο και το ξανααγόρασα πάλι :rifle:
Σήμερα ηρθε και το δοκιμαζω.....
Σαν μικρό παιδί κάνω......:flipout:
Οπως λέι και η γυναίκα μου "η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά μαζί σου":music-smiley-005:
Δε βαριέσαι μια ΖΩΗ την εχουμε που ελεγε και ο συγχωρεμένος ο ΧΟΡΝ....
Και μια και τόφερε η κουβέντα ,πέρσι εχασα τον Πατέρα μου....
Απο οσο θυμάμαι δεν πηρε τίποτα μαζι.....
Μόνο τη βέρα του φόραγε.....
Α στο διαολο Συγκινήθηκα......
Καλό απόγευμα Κοι

Re: Απάντηση: Re: PASS INT-30 ή PASS INT-150

Αγαπητέ Quader θέλω ψυχνάληση είναι γεγονός.....
Να σκεφτείς ότι πριν 1 χρόνο πήρα το Log.Squuez.Touch το πούλησα σε ενα παλληκάρι στη Ρόδο και το ξανααγόρασα πάλι :rifle:
Σήμερα ηρθε και το δοκιμαζω.....
Σαν μικρό παιδί κάνω......:flipout:
Οπως λέι και η γυναίκα μου "η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά μαζί σου":music-smiley-005:
Δε βαριέσαι μια ΖΩΗ την εχουμε που ελεγε και ο συγχωρεμένος ο ΧΟΡΝ....
Και μια και τόφερε η κουβέντα ,πέρσι εχασα τον Πατέρα μου....
Απο οσο θυμάμαι δεν πηρε τίποτα μαζι.....
Μόνο τη βέρα του φόραγε.....
Α στο διαολο Συγκινήθηκα......
Καλό απόγευμα Κοι

Συνέχισε να κάνεις ότι σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει jolk!

Δεν χρωστάς λογαριασμό σε κανέναν, αφού ότι κάνεις, το κάνεις
για προσωπική ευχαρίστηση....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PASS INT-30 ή PASS INT-150

Συνέχισε να κάνεις ότι σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει jolk!

Δεν χρωστάς λογαριασμό σε κανέναν, αφού ότι κάνεις, το κάνεις
για προσωπική ευχαρίστηση....

Α γειά σου ρε Καπετάνιε.....-bye-
Βόηθα την κατάσταση.....:singer:
Η Moodys μπορεί να υποβάθμισε το σύμπαν,αλλά όχι την ψυχή μου....:award:
Οπως η γνωστή διαφήμηση....Keep Walking:music-smiley-005:
Σήμερα Κοι είμαι χαρούμενος.....Ξαναγόρασα ΠΑΛΙ το μπιζουδάκι....
Φωτό παρακάτω....
AV2.jpg

AV3-1.jpg

AV4-1.jpg

AV1.jpg

Last edited by a moderator:

Φιλικά
+1

μου αρεσαν οι μασκες !

τι κανει το σεμεδακι πανω στο ηχειο??

λοιπον τα ηχεια σηκωνουν εναν καλυτερο ενισχυτη αλλα οχι η πηγη...

στη θεση σου θα πηγαινα για μια καλυτερη πηγη...

και μετα...θα πηγαινε μονο του το πραγμα...

τι ειναι αυτο που δεν σου αρεσει? γιατι ψαχνεσε? αν θελεισ στειλε μου πμ..

μου αρεσαν οι μασκες !

τι κανει το σεμεδακι πανω στο ηχειο??

λοιπον τα ηχεια σηκωνουν εναν καλυτερο ενισχυτη αλλα οχι η πηγη...

στη θεση σου θα πηγαινα για μια καλυτερη πηγη...

και μετα...θα πηγαινε μονο του το πραγμα...

τι ειναι αυτο που δεν σου αρεσει? γιατι ψαχνεσε? αν θελεισ στειλε μου πμ..

Συμφωνω απολυτα.
Οταν ειπα σε προηγουμενο ποστ αν τα ηχεια και πηγη ειναι ικανα να αναδειξουν τον ενισχυτη, αυτο ενοουσα και εγω, σιγουρα πρωτα η πηγη πρεπει να αλλαξει, αν θελεις αναβαθμιση ουσιαστικη.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια παρέμβαση στην ωραία συζήτησή σας.

Θα ήθελα να στείλω πρώτα τα χαιρετίσματά μου στο Διονύση (Dipie) και στον "κάπτεν" (Magelanos).

To δίλημμα επιλογής, μεταξύ των δύο ενισχυτών που απασχολούσε το φίλο είναι καθαρά θέμα διαστάσεων χώρου και συνήθης στάθμης ακρόασης που ακούει.
Είμαι σίγουρος ότι εάν κάνει την παρακάτω δοκιμή, θα λύσει όλες τις πιθανές απορίες για το ποιον ενισχυτή θα χρειαστεί:
- να βάλει όποιο μουσικό κομμάτι προτιμά και να το ακούσει στη συνήθη στάθμη ακρόασης που ακούει, εκεί δηλαδή που τον ικανοποιεί και αρέσκεται το αυτί του.
- ακολούθως να βάλει ένα ημίτονο 1KHz, να παίξει ενώ προτύτερα έχει τοποθετήσει ένα πολύμετρο σε θέση Vac (κλίμακα μέχρι 20V) στις μπόρνες των ηχείων του.
- Στα γρήγορα και με "κλειστά" αυτιά, να δει την τάση που θα παραχθεί.

Είμαι σίγουρος ότι για το χώρο που έχει και με την προϋπόθεση ότι έχει ευαίσθητα 8ωμα ηχεία, ότι δεν θα πάρει παραπάνω από 7-8 Volt. Δηλαδή μέγιστη ισχύς 8Wrms/κανάλι για 8ωμο ηχείο.
Εάν το δοκιμάσει και επαληθευτώ, τότε το δίλημμα μεταξύ των δύο ενισχυτών είναι παιχνιδάκι και σίγουρα θα απορριφθεί ο Χ150.5.

Κατά τον Pass, ο XA30.5 έχει το διπλάσιο ρεύμα ηρεμίας - 1.3Α έναντι 0.7Α - από τον Χ150.5. Μάλιστα ο Χ150.5 έχει λειτουργία σε τάξη Α στα πρώτα 2Χ8 Watt και μετά γυρνά σε τάξη ΑΒ.

Το κυριότερο για μένα, είναι ότι με περισσότερο ρεύμα ηρεμίας αφενός μειώνονται τα ποσά συνολικής παραμόρφωσης & ενδοδιαμόρφωσης, αφετέρου και σημαντικότερο ότι βελτιώνονται οι πρώτες αρμονικές (2η & 3η) σε σχέση με τις λοιπές (4η και άνω) οι οποίες ως γνωστό δεν είναι "μουσικές" (στο τελευταίο τείνει προς τα κάτω και η μικρότερη συμμετοχή της αρνητικής ανάδρασης του XA30.5).

lemon Με αρεσεις...
νομιζω ομως οτι ο παςς στον χα30.5 χρησιμοποιει την πατεντα του ωστε να λειτουργει μεχρι τα 30watt ως single ended class A ενω στον χ150.5 ειναι απλως pp με αυξημενο bias.
για πες αν ξερεις κατι παραπανω...
και εγω μαζι σου παντως, νομιζω τα συγκεκριμενα ηχεια θα ειναι σουπερ με εναν xa30.5

Ότι γράφω είναι παραδοχές του ίδιου του Pass, στα άρθρα του ή στα λεγόμενά του στον ιστότοπό του.

Στην ουσία όλη η σειρά Χ ή ΧΑ είναι ενισχυτές Push-Pull τάξης Α με κάποιο ρεύμα ηρεμίας αξιοσέβαστο (η σειρά Χ μετά τα πρώτα watt σε τάξη Α, γυρνά σε ΑΒ). Σε κάποιους από αυτούς στο τελικό στάδιο push-pull έχει παραλληλιστεί και ένα στάδιο single-ended που προσδίδει σε ένα μικρό ποσοστό το κατιτίς (αυτή τη φιλοσοφία τη διατηρεί και στη σειρά First Watt).

Για παράδειγμα στη σειρά Χ γράφει: [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Single-ended Class A bias – The output stage not only uses a heavy bias current for push-pull Class A operation to a large portion of the rated power, but also has a single-ended bias source for single-ended Class A at low wattage."

[/FONT]Να πω ότι όταν μιλάμε για τάξη Α, μιλάμε είτε για σχεδιασμό push-pull είτε single-ended και όχι μόνο για single-ended που αναγράφουμε συχνά.

Στο παρακάτω πινακάκι που είναι του Pass, αναγράφεται το ποσό τάξης Α που λειτουργεί η σειρά Χ & ΧΑ, η τελευταία στήλη αφορά το άθροισμα σε watt και για τα δύο κανάλια μαζί και αναφέρεται σε ισχύ κορυφής. Για παράδειγμα ο ΧΑ30.5 δίνει 28.5Watt κορυφής (όχι rms) ανά κανάλι σε τάξη Α.

attachment.php

Attachments

• 12.jpg
    12.jpg
    28.6 KB · Views: 172
Last edited: